1 limoen
Witte suiker
10 blaadjes verse munt
IJsschilfers
5 cl Bacardi Superior (of andere rum)
2 cl soda
BEREIDING 1. Snijd de limoen in de lengte overlangs en snijd elke helft in zes blokjes.
2. Doe zes limoenblokjes in een glas en voeg twee theelepels witte suiker toe. Stamp met een vijzel.
3. Neem tien blaadjes vers geplukte munt in je hand en geef er met je andere hand een klap op. Zo komen de aroma's vrij. Plet of hak de munt niet, anders komen er stukjes munt in het rietje.
4. Doe de muntblaadjes in het glas, vul het voor de helft met ijs en voeg 5 cl rum toe. Roer goed om.
5. Vul het glas volledig op met gecrusht ijs en voeg 2 cl soda toe. Werk af met een blaadje munt en serveer met een rietje.
PINA COLADA
De piña colada - Spaans voor 'geperste ananas' - werd uitgevonden in 1922, maar bevatte toen nog geen kokos. In 1954 werd hij geperfectioneerd door Ramon 'Monchito' Marrero, een legendarisch barman in het Caribe Hilton Hotel op Puerto Rico. Hij ging aan de slag met drie lokale ingrediënten: Bacardi, verse ananas en verse kokosnoot. In 1978 doopte de overheid de piña colada tot de nationale drank van Puerto Rico.
INGREDIENTEN (PER GLAS)
4 cl ananassap
4 cl kokosroom
5 cl Bacardi Superior (of andere rum)
IJs, gemalen
Schijfje ananas
BEREIDING
1. Giet de rum in een blender. Voeg het ananassap, de kokosroom en het gemalen ijs toe.
2. Meng alle ingrediënten tot een gladde, dikke massa.
Schenk in een longdrinkglas en werk af met een schijfje ananas.
Reacties op bericht (1)
19-07-2010
Zomerse coctail!
Dag Jeannine
Mijn man is gek op Mojito...zal het receptje eens uitproberen.
Dank alvast voor de tip!
Lieve groetjes Magda
www.bloggen.be/houdenvanhetleven
Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.