Slaatje van gegrilde paprika ,aubergine en tofu met rucola en knoflook.
Nodig voor 4 personen :
1 pakje tofu olijfolie fijngehakte groene kruiden naar keuze (ajuin , peterselie enz..) 1 grote rode paprika 1 kleine aubergine 1 kleine courgette knoflook naar keus 1 dl. balsamico-azijn wit of rood 1 scheutje vers geperst citroensap 1 bosje rucola zwarte peper en zeezout
Snijd 1 uur vooraf de tofu in plakken van 1 cm. dik en marineer die in de olijfolie met fijngehakte verse kruiden naar keuze . Snijd de rode paprika in vieren ,verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en leg met de velkant naar boven op een met olie bestreken bakplaat. Zet onder grill tot het vel zwartgeblakerd is .Haal uit de oven , doe in een kom en dek af met huishoudfolie . Laat ongeveer 15 minuten staan , zodat het vruchtvlees gaar wordt.Trek nadien het vel van de paprika en zet apart . Maak de rest van de groenten schoon en verdeel ze in hapklare plakjes . Pel de teentjes look , verpak ze in wat aluminiumfolie en leg ze gedurende 6 tot 7 minuten in een hete oven van 200° . Laat ondertussen de balsamico inkoken tot een dikke stroop en blus met een scheutje citroensap . Schik de rucola op de borden en verdeel er de gegrilde groenten en de tofu over . Werk af met de look en de ingekookte balsamico-azijn . Kruiden peper en zeezout . Jullie kunnen ook nog plakjes mozzarella erin verwerken om de gegrilde groenten wat te temperen .
Bij dit gerecht serveren jullie best een Pol Vignan roséwijn zonder alcohol die men vooraf 1/2 uur in de diepvries plaatst voor het opdienen. Is exclusief te verkrijgen in de GB.
Smakelijk
|