1 dikke snede gerookt spek
1 snede pompoen
200 g geraspte Comté
Bereidingswijze
Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan. Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water. Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes. Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté. Spreid er vervolgens de pompoenmassa over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is. Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus. Bestrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen. Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C. Haal ze nadien uit de oven, serveer de gratin in de ramequins of draai ze om op het bord.
Geniet van Gratin van pompoen met spek en Comté
|