Ingrediënten
6 eieren
4 grote aardappelen
2 sjalotten
4 plakjes ovengebakken spek
1 Luikse witte pens
150 g gekookte sperzieboontjes
boter
4 eetlepels gesnipperde verse kervel
peper en zout
Voor de vinaigrette:
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel frambozenazijn
een scheutje maïsolie
1 eetlepel gehakte walnoten
peper en zout
Bereiding
Kook de eitjes net niet hard.
Kook de aardappelen in de schil, laat ze terug afkoelen en snijd ze in stukken.
Snipper de sjalotjes en snijd het spek in reepjes. Bak de aardappelen goudbruin in boter en doe er de sjalot en het spek bij. Kruid met peper en zout. Op het eind mogen ook de in plakjes gesneden Luikse worst en de gekookte boontjes erbij. Warm nog even door.
Roer de mosterd los met de azijn. Doe er peper en zout bij en werk op met olie. Meng tenslotte ook de noten door de vinaigrette.
Doe de vinaigrette door de boontjes en de aardappelen. Werk af met de kervel en de gesneden eitjes.
|