Liefde, mededogen en verdraagzaamheid zijn geen luxe artikelen, maar eerste levensbehoeften.

Categorieën
  • Benidorm (1)
  • Brand een kaarsje (1)
  • De vrouw (1)
  • Foto-gedichten (9)
  • Fun en Humor (1)
  • Gastenboekgedichtjes (20)
  • Gedichten (59)
  • Gedichten uit mijn hart (3)
  • Gezegden (1)
  • In Memorandum (2)
  • Je kunt je leven helen (4)
  • Keukengeheimen (1)
  • Knuffelen (0)
  • Leuke recepten (2)
  • Maine Coon (0)
  • Malgrat de Mar (1)
  • Mannen versus vrouwen (1)
  • Mijn eerste PSP (0)
  • Mijn mooiste Ned. songteksten (1)
  • Mooie video's (0)
  • MSN Emoticons (1)
  • Nuttige tips en huismiddeltjes (2)
  • Onze mooiste vakantie (0)
  • Poezengedichten (2)
  • Solmartours (1)
  • Tip! Sammy en Wikkie. (1)
  • Vertaalde songteksten (3)
  • Video uit en thuis (0)
  • Image and video hosting by TinyPic

    lieve Sammy

    R.I.P 01-03-2009 +30-03-2012

    Image and video hosting by TinyPic

    Sammy en Wikkie samen,

    mijn matties

    Image and video hosting by TinyPic

    Knus op de bank

    Image and video hosting by TinyPic

    Sammy speelt

    verstoppertje

    Image and video hosting by TinyPic

    En daar was ik dan

    weer

    Leuke site over de Maine Coon.

    Image and video hosting by TinyPic

    Klik op de link hier onder:

         Maine Coon

    Image and video hosting by TinyPic

    2016

    Edsel, Maine Coon kitten van

    van mijn dochter.

    3 Mnd.

    Image and video hosting by TinyPic2016

    De viervoeters van mijn meiden,

    v.l.n.r. Boaz, Avanti, Mex

    Image and video hosting by TinyPic

    Boaz en Avanti

    2015

    Image and video hosting by TinyPic

    "Gekkie" Mex met

    hoedje op.

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oostendeplaty
    blog.seniorennet.be/oostend
    Hobby en vrije tijd
    Gedichten enzo.............
    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige tips

    Aangebakken pan

     aardappels.jpg image by Mariette440

    Een lelijk aangebakken pan met aardappelen, rijst of iets anders? Breng zo'n pan altijd even aan de kook met een flinke bodem water en een scheut Biotex. Even koken, af laten koelen en de aangebakken laag laat in één stuk van de bodem los.

    Aangebrande aardappels

    Als de aardappels of de rijst aanbrandt: doe het vuur uit, LAAT HET DEKSEL OP DE PAN!! Doe de pan in de gootsteen en laat het koude water langs de pan lopen tot het uitgesist is; deksel er af en meteen overdoen in een andere pan. De brandlucht? Niets meer te ruiken en het smaakt ook niet aangebrandt.

    Aanslag in thermoskan

    Vul uw thermoskan met warm water en voeg daarbij een vaatwastablet toe. Draai de dop erop en spoel hem de volgende morgen goed uit!!! Je zult zien dat de aanslag eruit is!!

    Aardappelen

     

    Voeg aan het kookwater van de aardappelen een klontje boter toe, dan kookt het geheel niet over. Doe het zout er dan pas op het laatst bij. Om de smaak van oude aardappelen te verbeteren wordt wel eens een klein schepje suiker bij het kookwater toegevoegd. Kookt u de aardappelen in de schil, laat ze dan even "schrikken" in koud water als ze gekookt zijn. De schil gaat er dan gemakkelijker van af. Het schillen van rimpelige aardappelen gaat een stuk beter als u ze van te voren even in koud water laat staan. Maakt u een aardappelsalade, zet dan de aardappelen op met kokend water en laat ze niet helemaal gaar worden. Voeg de dressing voor de salade toe als de aardappelen nog niet helemaal afgekoeld zijn, om de smaak van de dressing er beter in te laten trekken. Wilt u krokant gebakken aardappelen hebben, bestrooi ze dan halverwege het bakken met een beetje bloem.

    Een krokant korstje krijg je ook door de aardappelen in ruim boter te bakken en op het laatst het vuur hoog te zetten.

    Bij een zoutarm dieet,kan je een ui meekoken met de aardappelen. Dit geeft ongeveer dezelfde smaak.

    Om de opgebakken aardappelen mooi bruin te krijgen doe je bij de boter in de pan wat paprika poeder dan de plakjes aardappel erbij. dit kun je ook doen met frietkruiden. Heerlijk.

    Voor lekkere en gezonde krokante aardappelen hoeft u niet perse te bakken. Wanneer u de aardappel in partjes kookt(8 a 10 minuten) en daarna op het ovenrooster verdeelt, worden ze na een half uur op de hoogste stand heerlijk knapperig, zonder vet! En u kunt er dan meer van eten ook.

    Schud gekookte aardappelen na het afgieten buiten op. Hierdoor meer bloem op de aardappelen

    Wilt u geschilde aardappels een nacht laten overstaan? Leg onderin de pan met water, waarin u de aardappels wegzet, een snee brood. Dit voorkomt dat de gejaste piepers verkleuren.
     
    Leg een paar appels tussen de aardappels dan krijgen ze geen scheuten.

    Bak en kook luchtjes.

    Laat tijdens het bakken of braden een pannetje met en azijn meekoken op het kooktoestel, zelfs bij oliebollen bakken.
     

    Het heeft nog een voordeel: de pan wordt weer prachtig glimmend!!!

    17-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Nuttige tips en huismiddeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonder kruyt te koken


    Wat heeft er menig vrouw door zonder kruyt te koken,een goede beet vermorst en alle lust gebroken

    Peterselie, selderij, bieslook, lavas, dragon, kervel, bonekruid, pimpernel, dille, rozemarijn, basilicum, marjolein, tijm, waterkers, kruizemunt, borage, mierikswortel enz. zijn te gebruiken in soepen, sausen, slaatjes, bij vlees,op brood, of gemengd met boter, saus of puree.

    Veel landen kennen het veelvuldig gebruik van peterselie.De Zwitser, Oosterijker en Hongaar gebruiken in alle soepen en slaatjes kleingesneden bieslook of "schnittlauch". De Fransman legt steeds naast het vlees waterkers of "cresson". De hoge lavasplant zien we in Zwitserland in kleine tuintjes.Mierikswortel, venkel en dragon kennen we in zuren en in slaatjes.

    Spaanse peper wordt in de oosterse keuken veel gebruikt en de paprika en zoete peper vooral in Hongarije, Maar ook veel in Oostenijk en Italie. Rosenpaprika is een scherpe paprika, edelsusz een milde.Geraspte mierikswortel of Kren vervangt in Oostenrijk de mosterd. De straatverkoop van warme worstjes met Kren is er even populair als bij ons de zoute haring met uitjes. Ook dille wordt in Oostenrijk bij vlees en in sausen veel gebruikt (Dunkraut), evenals in Zweden. Kervel is in ons land een typisch soepkruid. We kunnen ons geen Hollandse erwtensoep voorstellen zonder selderij, terwijl de soep van verse erwten, de potage St.-Germain, altijd met peterselie wordtafgemaakt. De liefhebbers van tuinbonen missen niet graag het geurige bonenkruid. Bouillon kruiden we dikwijls met tijm. Rozemarijn, basilicum en marjolein zijn typische kruiden in de echte en in de namaak-schildpad-soep en het zijn ook vleeskruiden

    Van de zeer geurige kruiden moet heel weinig worden gebruikt en ze moeten worden afgewisseld. De bloeiende takken zijn minder geurig dan de bladstengels en de gehele plant levert voor de bloei gewoonlijk het geurigste blad. Wie op een zonnig plekje wat kruiden kweekt, zal daar veel profijt van kunnen hebben. Men leert ze kennen, gebruiken en zeker ook waarderen.

    Veel kruiden zijn ook gedroogd in de handel (zie onderstaand overzicht), of in poedervorm zoals mosterdpoeder, uiepoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder, fijne peper. Soms zijn verschillende kruiden gemengd: kerriepoeder, kokskruiden, nasigorengkruiden, goelasjkruiden, inmaakkruiden,kruidenmengsels voor mayonaise en sla.


    Ook is de kruiderij wel gemengd met zout, bijv. uienzout, selderijzout, knoflookzout, aromazout.

    Er is op het gebied van kruiden een zeer grote verscheidenheid te krijgen.

    Gebruik van kruiderijen en specerijen:

    Kruiderijen waarbij staat vermeld verszijn ook zelf te kweken.

    Voor uitvoerige voorschriften voor teelt en gebruik zie Tuinkruiden, uitgave van het Voorlichtingsbureau voor de voeding, Den Haag.

    All spice -(zie piment)

    Anijszaad - in gestoofde vruchten, melkdranken, zoete broodjes, muisjes

    Aromazout - in slaatjes, soepen, sausen, jus

    Basilicum
    of vleeskruid - Blaadjes, vers of gedroogd; in slaatjes, donkere soepen en sausen, in vlees- en visgerrechten; toevoegen aan vlees, eieren en macaroni, bone; in kruidenazijn en inmaakazijn

    BBCkruiden - kruidenmengsel met lichte rooksmaak; toevoegen aan vlees, vis, gevogelte, bonen

    Bieslook - verse buikvormige blaadjes met zachte uismaak; is een toekruid*. Kan ui vervangen vooral in slaatjes

    Bonenkruid
    - blaadjes en steeltjes, vers of gedroogd; toevoegen aan tuinbonen, kapucijners, (gestoofde) tomaten, eiergerechten

    Borage of komkommerkruid - verse blaadjes; in slaatjes, vruchtensla en-moes. Kan ook worden gekookt als spinazie

    Bijvoet - toppen van bloemstengels, vers of gedroogd; is een toekruid*. In soepen vlees en wildgerechten

    Cayennepeper - gedroogde en gemalen scherpe soort Spaanse peper; in pikante gerechten

    Chilipoeder - mengsel van pepers,oregano,komijn en knoflook; in sausen voor cocktails en in vlees, vis en eiergerechten

    Citroenmelisse - verse blaadjes; is een toekruid*. In slaatjes, in lichte sausen bij vlees, vis, champions; toevoegen aan vlees en vis; in vruchtensla en -moes

    Dille - blaadjes en steeltjes, vers of gedroogd; is een toekruid*. in slaatjes, in sausen bij vlees, vis en aardappelen, in kool en zuurkool. Bloem en -zaadschermen voor inmaak in azijn

    Dragon - Blaadjes en steeltjes, vers of gedroogd; is een toekruid*. In slaatjes, soepen , in vlee-, vis en eiergerechten, in inmaakk in azijn, dragonazijn en kruidenazijn, bestanddel van ravigotekruiden

    Foelie - in soepen en sausen, gestoofde vis, in gekruide wijn en slempmelk

    Gemberpoeder of djahe - bestanddel van kerrie en soms koekkruiden; in rijsttafelgerechten, mosterdzuur, varkensvlees, chutney, gekruide koek en gebak

    Hysop - verse blaren en stengeltoppen; is een sterk smakend toekruid*. In slaatjes, sausen bij vlees en eiergerechten, in kruidenazijn en inmaak in azijn

    Jeneverbes - in zuurkool, wild en gevogelte

    Kaneel - bestanddel van koek en -speculaaskruiden; in nagerechten, koek, gebak en rode kool

    Karwij of kummel - blaadjes en zaden, vers en gedroogd; is een toekruid*. In soepen, sausen, in aardappelpuree (zaden 15 min. weken), zuurkool, in kaasgerechten, en in of op brood en koeken

    Kerrie - mengsel van kruiden; in soepen, sausen, bij vlees, gevogelte, vis, in rijsttafelgerechten

    Kervel - blaadjes, vers of gedroogd; zachte anijssmaak,is een toekruid*. In slaatjes, vooral komkommersla, in soepen, in sausen bij vlees, vis en eieren, in eiergerechten. Bestanddeel van ravigotekruiden

    Knoflook - poeder en zout; in sausen bij vlees, wild, gevogelte en eieren, in sommige kaassoorten,in rijsttafelgerechten, slasoorten, stokvis, goelasj, spaghetti, in kruidenazijn

    Kokskruiden - In vleessausen en vleesvulling

    Komijn of djinten - in vlees en visgerechten bij rijsttafel, in kaasgerechten, in kool, bij tomaten

    Koriander of ketoembar - in vleesgerechten, nasigoreng en andere rijsttafelgerechten, in mosterdzuur, gekruid gebak, in kruidenazijn

    Kruidnagel - heel en gemalen; voor rund en lamsvlees en sausen hiervoor, in rode kool, in gekruide puddingsausen en gekruide wijn, gebak, in zoetzuur, rolpens en kruidenazijn

    Kruizemunt of pepermunt - blaadjes, vers of gedroogd; in slaatjes, in sausen bij vlees en aardappelen, in vruchtensla en -moes, in kruidenazijn en pepermuntthee

    Kurkuma
    - voornaamste bestanddel voor kerrie; in mosterdzuur

    Laulierblad - in gekruide bouillon, in soepen, jus en vlees en visgerechten, in inmaak in azijn

    Lavas
    of maggikruid - bladen en zaden, vers of gedroogd; in soepen sausen, vleesgerechten, groenten, peulvruchten, in kruidenazijn en inmaak in azijn

    Marjolein of majoraan - jonge stengeltoppen, vers of gedroogd; in soepen (schildpadsoep), in sausen bij vlees, vis, gevogelte, voor het kruiden van vlees, witte bonen en in tomatengerechten

    Mierikswortel - scherp van smaak, is een toekruid*. Geraspt (Kren in Oostenrijk) bij worstjes en in sausen bij vlees en visgerechten. In schijfjes in inmaak in azijn en in kruidenazijn

    Mosterd - poeder; in mosterdsaus, slasaus en mayonaise, in tafelzuur, bij stokvis, bij bitterballen, kroketten enz., in chutney

    Nootmuskaat - bestanddel van koek en -speculaaskruiden; in lichte soepen en sausen, in aardappelpuree, in gehakt, in eiergerechten, over groenten, in gebak

    Oregano - verwant aan marjolein; de Latijnse naam van marjolein is origanum majorana, bestanddel van chilipoeder; gebruikt voor pizza, en voor tomatengerechten. (zie verder marjolein)

    Paprikapoeder - in soepen, sausen, vlees, vis en -eiergerechten, spaghetti en dergelijke deegwaren, als garnering.

    Peper - is in vrijwel ieder gerecht te gebruiken dat pittig moet zijn

    Pepermunt - zie kruizemund

    Peterselie - blaadjes en steeltjes, vers en gedroogd; bij voorkeur gebruiken als vers toekruid*. Wordt uitgebreid toegepast, bijv. als aftreksel in bouillon, fijngesneden door bouillon, door groenten zoals dperwten en worteltjes, als garnering op warme en /of koude gerechten, ook als takjes of toefjes naast vlees-, vis- of eiergerechten. Gebakken peterselie bij kroketten e.d.

    Piment (all spice, nagelpeper) - smaakt als een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en peper; het is een bestanddel van vlees en koekkruiden; in slasaus, bbcsaus, minestrone, appelvulling, mosterdzuur

    Pimpernel - verse jonge blaadjes met komkommersmaak; is een toekruid*. De smaak ontwikkeld zich in azijn. In sla, zure sausen, inmaak in azijn en kruidenazijn. Bestanddeel van ravigotekruiden

    Pijpkaneel - aftrekken in puddingsausen, zoete soepen en gekruide wijn, in zoetzuur

    Rozemarein - blaadjes, vers en gedroogd; in bruine sausen en soepen, in slaatjes, vleesgerechten, vooral van schapenvlees, in vis en eiergerechten, inmaak in azijn, kruidenazijn

    Saffraan - stempels van krokussoort; in melkdranken, rijstebrij, risotto, bouillabaisse

    Salie - blaadjes, vers of gedroogd; in sausen bij vlees en vis, in saliekoekjes van gistbeslag, saliemelk,in inmaak in azijn, kruidenazijn

    Selderij - blaadjes en steeltjes, vers of gedroogd; in slaatjes, soepen en sausen, in bami

    Selderijzout - vervangmiddel van selderij

    Spaanse peper of lombok - bestanddel van sambals; in pikante soepen en sausen, in rijsttafelgerechten, bij rijst, in inmaak in azijn

    Tijm - blaadjes en stengeltoppen, vers of gedroogd; in gekruide bouillon, in sausen en soepen, in vlees-, en eiergerechten, en tomatengerechten

    Trassie
    - garnalen of vispasta; zeer doordringende geur; met name verwerkt in Indische gerechten, zoals nasi goreng. (spaarzaam gebruiken).

    Uienpoeder en zout - vervangmiddel van uien

    Venkel - blaadjes, vers of gedroogd; in eier en visgerechten, in slasausen. Zaden en schermen voor inmaak in azijn en kruidenazijn en zoetzuur van augurken

    Vetsin - Chinese smaakmaker; in de meest gerechten wordt slechts een snufje toegevoegd om afzonderlijke aromas te versterken.


    Drogen van verse kruiden

    De kruiden met koud water afspoelen, in een doek droogdeppen en dun uitspreiden op een bakblik.

    Ze drogen in een nauwelijks warme oven of in een warme oven die is uitgedraaid. De ovendeur op een kier open laten staan.

    De kruiden zijn droog als de stengels knappen. De blaadjes afstropen, afkoelen en bewaren in goed afgesloten potten of bussen.

    Of de kruiden buiten op een koele plaats (Niet in de zon) drogen. De kruiden in kleine bosjes binden en ophangen.

    Wil je je mening achterlaten?
    Het is zo leuk om te weten of iemand het heeft gelezen en hoe men het vindt.

    .Image and video hosting by TinyPic
    Klik hier op mijn gastenboek
    en laat een gezellige
     krabbel achter

    17-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Keukengeheimen
    >> Reageer (0)
    15-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals de wind


    Zoals de wind
    Blij dat je er bent
    lijkt het of je me al kent
    dit is een wonder
    ‘k kan nog moeilijk zonder.

    Heb ik op een dag
    eens geen geluk
    vliegt mijn hersenpan overstag
    of is ooit de computer stuk.

    Immer rijmende ziel
    is mijn deal
    niets ervan gaat verloren
    zelfs de wind zal het horen.

    Zoals een zucht
    die over het water deint
    want ook aan laat bloeien
    komt een eind....

    Have a goodevening and a goodnight

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De aarde



    Ik wil de aarde wel verfraaien 
    de mooiste bloemen zaaien
    en ook wel klavertjes vier
    voor geluk en plezier
    ieder mag dan oogsten 
    de laagste en de hoogste
    Ik wil de sterren laten vallen 
    zodat we met z'n allen 
    ons hart kunnen verwarmen 
    de rijken en de armen 
    want allen zijn we mensen 
    met ongeveer dezelfde wensen 
    Ik wil wel mooie dromen vangen
    verdriet door vreugde vervangen 
    voor ieder een blij en vredig leven
    graag was het mijn streven 
    ik hou het simpelweg bij een gedicht
    misschien geeft het toch een beetje licht!

    Hopelijk verdwijnt de regen
    Fijne zondag

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven

    Het leven heeft eigenlijk maar 1 streven,
    en dat is aan iedereen die het verdient je liefde geven.
    gewoon uit je hart dat gevoel,
    zonder dat er wat achter zit dat is wat ik bedoel.
    liefde uit je hart dat is altijd oprecht,
    dat is niet nep maar dat is echt.
    geef zoveel mogelijk mensen er een deel van,
    zoveel dat je geven kan.
    dan zul je het zeker in veelvoud terug krijgen,
    en zul je in waardering flink stijgen.

    Nog een hele fijne dag verder

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jouw vriendschap is speciaal

    Jouw vriendschap is speciaal
    Niets is mooier dan dat
    Veel mooier als alle pracht en praal
    Met vriendschap heb je ook wat
    •*•.★.•*••*•.★.•*••*•.★.- - - - - •*•
    Met jou kan ik lachen en huilen
    Met je praten en discussiëren
    Met problemen onder je verschuilen
    Met lachen alle narigheid verleren
    •*•.★.•*••*•.★.•*••*•.★.- - - - - •*•
    Vriendschap is iets fraai en speciaal
    Samen lachen,samen kwekken.
    Meer als pracht en praal
    nooit elkaar afbekken
    •*•.★.•*••*•.★.•*••*•.★.- - - - - •*•
    Vriendschap
    van jou,en van mij
    mooie eigenschap
    Dat maakt alles zeer fijn.


    knuffels 
    kusjes

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige mensen

    Gelukkige mensen
    hebben niet het beste
    van het beste……
    zij maken het beste
    met wat ze hebben!

    Fijne avond, slaap lekker voor straks

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto

    Vraag je mij een foto
    van de tofste man of vrouw
    dan stuur ik zonder aarzeling
    een spiegeltje van jou

    Nog een fijne dag verder

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantische herfst

    Heerlijk die regen en die wind,
    samen wandelt door t bos,
    lekker je haren los,
    wetend dat er thuis,
    warmte op je wacht,
    de openhaard,
    de kaarsjes,
    de bank,
    en dan nog die heerlijke kop choco...
    Kaarsjes aan,
    tegen elkaar,
    warmte van de haard,
    je lichaam tegen de mijne.
    de Ideale herfst...

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuut

    Iedere minuut
    dat je boos bent
    Verlies je
    60 seconden geluk

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De liefde

    Behoedzaam ga ik er mee om
    kijk de kat uit de boom maar
    soms overvalt het me gewoon

    alles kan ik dan verdragen
    ook al is ze vaak roos en doorn
    of een pad vol met valkuilen

    toch kan ik haar niet weerstaan
    want veel meer nog, is liefde
    om te huilen zo schoon.

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte vrienden

    Echte vrienden

    Zijn echt heel speciaal
    Gewoon echt ideaal .
    Ze zijn voor altijd .
    tot dat de dood hun scheid

    Een vriend is iemand
    Eerlijk en oprecht
    Die als het erop aankomt
    Voor je bidt en voor je vecht
    Pas als je iemand hebt
    Die met je lacht en met je grient
    Dan pas kun je zeggen...
    ''Ik heb een vriend''

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben d'r

    Nacht of avond,middag of morgen
    maak je om de tijd geen zorgen
    kraaienpoten, grijze haren
    laat je drijven door de jaren
    en heb je lak aan de kalender
    als je maar kunt zeggen ;
    IK ben d'r

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor jou.

    En ik fluister dit nog één keer naar jou.
    En luister goed.
    Wat er ook gebeurd.
    Wat we ook zeggen.
    Welke keuzes we ook maken.
    Wat we ook doen.
    In eerste instantie ben en blijf jij mijn beste vriend(in).
    Degene die koester als geen ander.
    Mijn prioriteit is dat jij gelukkig bent.
    Op elke manier hoe jij dat wilt.
    Omdat je m’n maatje bent.

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foei



    Foei, wat een weer
    Bromde de beer.
    Ik blijf thuis,
    Piepte de muis.
    De vos zei: regen?
    Daar kan ik wel tegen!
    't is om te huilen,
    Krasten de uilen
    En dan die wind....
    Zei 't eekhoornskind
    't Is bar en slecht!
    Tikte de specht
    Maar...de haas, die guit
    Ging doodgewoon uit!
    Hij nam een blad
    En legde dat
    Over zijn oren
    En werd niet nat!

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlam

    Soms dan kijk je in de vlam
    Een vlam die bij een kaars hoort
    Een kaars van warmte
    Maar ook van romantiek
    Maar hij brengt die vriendschap
    En liefde voor jou
    Zeggen dat ik van je hou
    Maar dat zeggen is zo makkelijk
    Ik wil iets anders doen
    Dat laat blijken dat ik
    echt iets in je zie
    Dat ik een echte vriendin ben
    .Niet voor heel even
    Maar voor mijn hele leven.

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regendruppel



    Een regendruppel glijdt langs het raam.
    Ik volg hem met mijn ogen,
    en zie, hij gaat nooit recht omlaag,
    steeds wordt zijn weg verbogen.
    Even naar rechts, even naar links,
    dan weer een stukje schuin omlaag,
    een bochtje of een zigzaglijntje,
    soms vlug, soms gaat het heel erg traag.
    De meeste dingen vallen recht en snel
    en daardoor denk ik even,
    zo'n regendruppel langs het raam,
    gaat net zoals het leven.


    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zag jou



    Ik zag jou in mezelf.

    Je was de spiegel waarin ik zag
    Wie ik in werkelijkheid echt ben
    Liet mij kanten van mezelf zien
    Waardoor ik mezelf nu beter ken

    Reflecteerde mijn mooie zijde
    Weerkaatste mijn donkere kant
    Niets bleef in jouw onbedekt
    Geen onecht beeld hield stand

    In de diepte van jouw spiegel
    Zag ik mijn innerlijke wonden
    Legde je ze openlijk en bloot
    Waar ze werkelijk ontstonden

    Je spiegeling gaf mij de kans
    Eerlijk naar mezelf te kijken
    Vol te accepteren wat ik zag
    Mijn zicht te doen verrijken

    fijne dag

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzondere Vriendschap



    Wanneer ik huilen wil.
    Dan ben ik stil.
    Alleen jij weet wat ik dan voel.
    Al zeg ik niks,jij weet wat ik bedoel.
    Wanneer ik boos wil zijn.
    Dan weet jij mij weer rustig te maken
    En zeg je zoveel mooie woorden die me raken
    Wanneer ik even niks weet.
    Dan ben jij degene die niks vergeet.
    Want dan weet jij wat je moet doen,
    Met een rakende knuffel en zoen

    Jij, Jij raakt bij me binnen,
    Jij,Jij maakt me zo blij,
    Daarom voel ik me bij jou geborgen,
    Daarom voel ik me bij jou zo vrij
    Je moest eens weten hoeveel ik om je geef
    ik vind het zo prachtig dat ik dingen met je beleef

    Ook al ben je nu ver weg
    toch voel ik je heel dichtbij
    want zelfs al ga ik door grote stormen
    altijd waak je over mij

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke morgen

    Blij begroeten wij de wereld,
    elke morgen, elke dag.
    Samen gaan wij om te leren
    flink op pad en aan de slag.
    Moedig gaan wij door de wereld
    samen sterk en samen blij.
    Achter iedere hoek wacht telkens
    weer iets nieuws op jou en mij

    nog een hele fijne dag

    Image and video hosting by TinyPic

    15-02-2010 om 00:00 geschreven door meetandgreetplaza


    Categorie:Gastenboekgedichtjes
    >> Reageer (0)



    Over mijzelf
    Ik ben Tineke, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Dolfirina.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord Holland () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 24/08/1957 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: computer, gedichten schrijven, sieradan maken, breien, wandelen.


    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic


    Klik op het plaatje om in mijn gastenboek te komen
    en laat een gezellige
     krabbel achter.

    Thanks

         


    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic

    Die goeie ouwe tijd.

    Hostess

    Foto uit 2012


    Image and video hosting by TinyPic

    Groepsfoto 2006

    Den Engelsman Maarheeze


    Image and video hosting by TinyPic

    "Ons" busje 26


    Image and video hosting by TinyPic

    Met Dolfijnen zwemmen in de

    Dominicaanse Republiek, Punta Cana

    2002




    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • De kattensite
  • Mijn gedichten
  • Wendy fotografie

  •  Mijn blogvrienden

    Brigitta's blog
    johnnyenchristiane
    Pip's blog
    Lana's blog
    Artist lover
    Athea's blog
    Gita's blog
    Onklooster
    Kaatje's blog
    Yve en Myriam
    De tuinkatjes
    Blogje van Wil
    Madammeke
    CatsandDogs
    Bospiepertje
    Roosje
    Tarali


    Blogtips
    Uitzicht van blog wijzigen
    Zonnegroeten hulpblog


    Laatste commentaren
  • Hallo Tineke (joke55)
        op Oproepje: gevraagt;
  • een aangename vrijdag (Informatietips)
        op Oproepje: gevraagt;
  • hallo tineke (redpoppy)
        op Oproepje: gevraagt;
  • Een goeie middag bezoek (Patricia)
        op Welkom
  • een zondaggroetje x (angelwings)
        op Welkom
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Go2.be: Uw Favoriete Startpagina
    Belgische Startpagina Go2.be

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!