Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen

    Mijn liefste is vanmorgen vroeg vertrokken.

    Voor een hele week naar Zamora, Spanje.

    Hij gaat daar niet om te zonnebaden, noch voor het natuur- of stedenschoon, maar voor de volkscultuur, meer bepaald muziek en dans. De “Europeade”, een internationaal volkskunstfestival, brengt elke zomer zowat 6000 dansers en muzikanten vanuit heel Europa afwisselend in een andere stad samen.

    Het bijzondere aan dit festival is, dat elke groep daar onbezoldigd aan deelneemt en zelf zijn reis- en verblijfkosten draagt, het gaat hier om het tonen van de eigen cultuur en om de verbroedering, een “Europa van de harten”, een idee gelanceerd door de Antwerpenaar Mon De Clopper, lang voordat er sprake was van een politiek eengemaakt Europa van staten.

    Het hartverwarmend en kleurrijk spektakel gaat door in prachtige historische plaatsen, deze zomer voor de 43ste keer al. Herman gaat mee om twee groepen muzikaal te begeleiden, maar ook en vooral als lid van het Internationaal organiserend comité en voorzitter van “Europeade Vlaanderen”.

    De voorbije jaren ben ik meegereisd naar Quimper(Bretagne),Riga (Letland), Nuoro (Sardinië), Horssens (Denemarken) en in 2002 was het in Antwerpen te doen! Het waren 5 feestelijke dagen, maar loodzwaar voor de organisatie, ik kan erover meespreken want heb toen het gros van de tijd op het secretariaat gewerkt, waar alle problemen samenkwamen : een heksenketel, waarvan deelnemers weinig weet hadden, maar waarin wij toch een zeer verteerbaar potje hebben kunnen bereiden.

    Herman is nu met de volksdansgroep “De Kegelaar” per bus naar Zamora vertrokken, ze doen dat met 2 overnachtingen in een jeugdherberg onderweg. Een van de redenen waarom ik niet meega, is –naast het gebrek aan privacy – het besef dat ik niet de toerist kan uithangen, terwijl mijn man en de andere verantwoordelijken daar tot over hun oren in het werk zitten. Ik steek grààg de handen uit de mouwen, maar kan me niet terugtrekken zolang er werk te doen is en dat stopt dus nooit op zo’n Europeade. Voel me ook verplicht om aan alle manifestaties deel te nemen. In de hitte van zo’n stad, op ieder moment van de dag en soms ook van de nacht tussen al dat volk...ik kan er niet tegen!

    Die schat van mij geniet van elk moment, gaat overal brandjes blussen en voelt zich voor àlles verantwoordelijk, hij floreert gewoon op dat soort stress! Na elke Europeade komt hij helemaal van de wereld thuis en heeft telkens enkele dagen nodig om terug tot zichzelf te komen. De contacten met bekenden uit al die buitenlandse groepen...het is voor hem allemaal feest.

    Ik begrijp dat wel en ben blij voor hem, voor mij werkt het enigszins anders : ik neig ernaar om alleen te zien wat er misloopt en word daar zeer ongelukkig van, daarom ga ik dit jaar niet meer mee.

    Maar ik mis hem heel erg.

    Volgend jaar toch nog eens goed nadenken welke van de twee kwalen de minste is.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (4)

    22-07-2006
    ..
    Ben je niet blij om het bed voor jou alleen te hebben voor een tijdje juist nu het zooooo warm is. Grapje hoor. Dat je Herman niet teveel hooi op zijn vork neemt. Op tijd ontspannen. duiveltje5bo.gif

    22-07-2006 om 15:32 geschreven door Ludovikus


    straks
    Wat wel fijn is, dat je straks lekker kunt genieten van de verhalen die hij mee terugbrengt. En dat terwijl jij er dan geen werk aan gehad hebt. Wellicht is hier de temperatuur toch nog ietsjes beter dan in Spanje. Fijn weekend en tot ziens Thea.





    22-07-2006 om 15:01 geschreven door thea


    ..
    Lief Pazke toch, ik heb weer even wat bijgelezen van je blog, natuurlijk sta ik nu weer wat achter, maar ik blijf op de hoogte. Hermanneke is dus weeral op trot en jij weer de lustige weduwe. Toen ik las over jullie lange fietstochten moest ik ineens aan het blog van Pedro denken, das ook zon fervente fietser en die zet heel regelmatig mooie fietstochten op zijn blog, bovendien is hij in training om binnen een paar jaar met de fiets en eventuele compagnons naar Compostella te fietsen.misschien iets voor u en Herman???? Als ge naar Pedro zijn blog gaat, doe hem dan van mij de complimenten, wij zijn al lang dikke blogmaatjes. PS bedankt voor je mailtje ook net ontvangen, als ik er weer niet uitvlieg zoals de vorige keer zal ik proberen te antwoorden anders zal je het even met dit moeten stellen lieveke. De hotspot werkt hier heel onregelmatig, misschien heeft het te maken met de warmte. Veel plakkerige kuskes Bojako

    22-07-2006 om 13:43 geschreven door bojako


    20-07-2006
    schatje weg...
    Arme Paz! Zullen we jou met z'n allen gezelschap houden? Ik ken het intussen ook al. Toen Venteke in februari een nachtje uit logeren ging in de kliniek in Temse, was het hier ook maar een dooie boel. En dan had ik nog 2 "pelsdieren" om me gezelschap te houden... Voor je het weet is je lieverd terug, meid. Slaap ze! affodil.

    20-07-2006 om 22:32 geschreven door affodil




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!