Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    04-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heup

    Vorige week donderdag was de vermeende beterschap van mijn knie alweer foetsie. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De foto’s die van mijn heupen gemaakt waren lieten niets spectaculairs verkeerd zien en de huisdokter verwijst me naar een heupspecialist.

    Als ik een afspraak in het ziekenhuis wil maken, vertelt de receptioniste dat ik voor een afspraak 20 € extra zal moeten betalen, waar het ziekenfonds niets van terugbetaalt.

    Omdat het maandag a.s. vrije raadpleging is, besluit ik daarheen te gaan. Op afspraak zou ik trouwens toch niet eerder terecht kunnen.

     

    Als ik de hoorn neerleg, dringt het bericht pas goed tot me door.

    Ik word er een beetje boos van.

    Waarom moet een onderzoek op afspraak 20 € méér kosten?

    Word je minder goed behandeld, als je naar de vrije raadpleging komt?

    Dat noem ik klasse-geneeskunde en dat màg niet, vind ik!

    Rijk of niet : je hebt recht op een zelfde goede medische verzorging voor dezelfde prijs. De bakker vraagt voor een brood toch geen 50 % méér omdat je met een Mercedes rijdt in plaats van met een oud klein karretje?

    Het maakt me ook achterdochtig : als ik naar vrije raadpleging ga, zal mijn geval dan met evenveel aandacht en zorg worden behandeld, als op afspraak? Is mijn kwaal dan minder belangrijk?

     

    Maandag bracht antwoorden op de vragen hierboven.

    Ik kan niet zeggen dat “mijn geval” lichtzinnig werd behandeld, maar kan me anderzijds niet van de indruk ontdoen dat ik als individu niet meetelde.

    De heup, die knie, werden au sérieux genomen, maar als mens bleef ik in de kou staan. Ik heb geen enkel rechtstreeks antwoord gekregen op mijn vele concrete vragen, die werden ontweken of gewoon genegeerd. Ik voelde mij als een lastige vlieg die rond de belangrijke geleerde zijn hoofd vloog.

    Vreemd genoeg heb ik toch het gevoel dat hij me niet slecht heeft behandeld. Van half tien ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds heb ik in het ziekenhuis gezeten – met slechts een onderbreking van 2 uur die ik thuis doorbracht .

    2 uur wachten vooraleer het mijn beurt was op de vrije raadpleging.

    10 minuten bij de specialist, die me even onderzocht, verwijsbrief las en een volledige botscan voorschreef.

    Half uur naar cafetaria voor een broodje en koffie

    Half uur wachten op de dienst nucleaire geneeskunde

    Enkele minuten binnen voor inspuiting van een radioactief product

    Dan naar huis voor een paar uur om tegen 4 uur weer in de kliniek te zijn.

    Botscan van heel het lichaam en nog eens apart voor heupen en knieën

    Ik lig er behaaglijk en val bijna in slaap.

    De radioloog is iets mededeelzamer dan de heupspecialist, maar ik zie hem maar even.

    Zijn assistente zegt dat ik misschien dezelfde avond nog terug naar de raadpleging kan…Oef! Dan hoef ik niet weer een andere dag terug te komen.

    Nog maar een potje thee gaan drinken in de cafetaria en om kwart voor zes terug naar de consultatie. Deze keer zit er nauwelijks volk.

    5 minuten binnen bij de specialist. Het enige wat me duidelijk werd gemaakt is dat er volgens hem geen verband is tussen de pijn in mijn knie en heup. Er zit een ontsteking in de heup, hij stelt voor om cortisone in te spuiten. Of het daarmee opgelost is? vraag ik…

    Dat is een eerste fase, antwoordt hij kortaf, zonder iets over eventuele verdere “fases” te zeggen. Die inspuiting wil hij wel, nà zijn consultaties komen geven, op de afdeling radiologie.

    Half uur wachten bij radiologie

    Dan mag ik op de röntgentafel en terwijl mijn heup wordt doorgelicht wordt ook de inspuiting gegeven. Het wordt even tanden bijten! Weer krijg ik geen of nauwelijks antwoord op mijn vragen.

    Misschien babbel ik gewoon teveel en is dit wel een bekwaam arts, maar niet communicatief vaardig…

    Als ik van de tafel mag, is hij al verdwenen.

    Over drie weken moet ik eens op controle komen, maar ik voel direct het effect van de nare inspuiting : mijn heup doet minder pijn.

     

    Die 20 € die je méér moet betalen voor raadpleging op afspraak, zijn waarschijnlijk alleen maar om de dokter aan het praten te krijgen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    12-11-2008
    Van dit soort...
    ... dokters heb ik ook mijn bekomst. Alleen krijgen ze geen kans om me af te schepen, want zolang ik niet de uitleg gekregen heb waar ik recht op heb, blijf ik zitten... desnoods tot Pasen en Kerstmis samen vallen!

    12-11-2008 om 15:21 geschreven door Affodil


    07-11-2008
    Ik geloof dat
    ik ook behoorlijk kwaad zou geworden zijn! Veertig jaar geleden stond ik in de ziekenhuizen al bekend als "dat madammeke dat altijd alles wil weten!" Mag het misschien, het is verdorie toch mijn lijf waarin ze steken en snijden! Dat dit nog kan op de dag van vandaag vind ik buiten alle proporties en ik zou het niet pikken ook. Hoop dat je tenminstye geholpen bent en van je pijn afgeraakt! Warme knuffel Michelly

    07-11-2008 om 16:01 geschreven door Michelly


    06-11-2008
    telefoontje met het ziekenhuis
    Hello Paz, deze mail kreeg ik vorige week in mijn postbus, ik denk dat ze voor jou ook van toepassing is. >> > > Een telefoontje ! Met Gasthuisberg, Leuven >>> > >>> > >>> > Ik zou graag met iemand spreken die me kan inlichten over de toestand >> van een patiënt die bij u verpleegd wordt. >>> > >>> > Hoe is de naam van de patiënt ? Louis Peters. >>> > >>> > Een ogenblik a.u.b., ik verbind u door met de verpleging. >>> > >>> > Met de wachtdienst, wat kan ik voor u doen ? >>> > >>> > Ik zou graag weten hoe het gesteld is met de gezondheidstoestand van >> Louis Peters in kamer 302 ? >>> > >>> > Een ogenblikje, ik verbind u door met de dokter van wacht >>> > >>> > Met de dokter van wacht. >>> > Dag dokter, ik had graag geweten hoe het gaat met mijnheer Louis Peters >>> > die al drie weken bij u verpleegd wordt in kamer 302 ? >>> > Een ogenblikje, ik zal zijn dossier even raadplegen. >>> > Hier heb ik het . Hij heeft vandaag goed gegeten, zijn bloeddruk en >>> > hartslag >>> > zijn normaal, hij reageert goed op de voorgeschreven medicatie en morgen >>> > nemen we de hartmonitor weg. Als alles zo nog 48 uur gunstig verder >>> > evolueert zal zijn behandelende arts hem waarschijnlijk uit het >> ziekenhuis ontslaan voor het volgende weekend. >>> > >>> > Dat is fantastisch nieuws, ik ben ongelooflijk opgelucht. >> >> Bedankt dokter, van harte bedankt. >>> > >>> > Zo te horen bent u wel erg begaan met de patiënt. Dichte familie? >>> > >>> > Nee, nee dokter, ik ben Louis Peters zelf. Ik bel u vanuit kamer 302. >>> > Iedereen loopt hier mijn kamer in en uit maar niemand zegt verdomme iets. >>> > Ik wou zelf ook eens weten hoe het met mij gesteld is.....

    06-11-2008 om 12:23 geschreven door Bas & Belle


    05-11-2008
    *
    Ergerlijk, gewoon uitermate ergerlijk is zulke ervaring. Ik word al een beetje wit rond mijn neus enkel door je relaas te lezen. Maar verbazen doet het me niet meer na dertien operaties en ontelbare raadplegingen. Er zijn maar heel weinig dokters die een degelijke uitleg kunnen geven in lekentaal. En daar zit hem nu juist de knoop vermoed ik. Zij zullen denken, wat we ook zeggen, snappen doen ze het toch niet. En wij herhalen keer op keer onze vragen en blijven toch nog in het ongewisse. Gelukkig heb ik een huisdokter die met dummies zoals ik goed overweg kan. Maar hij is dan ook een recht voor je raap man, dat moet je er natuurlijk bijnemen. Niet echt een man dus waaraan je moet vragen of je kont dik lijkt in die broek, hahaha.

    05-11-2008 om 00:20 geschreven door huismusje


    04-11-2008
    ..
    Wat is dat voor een naar verhaal. Je zou voor veel minder in een Franse coleire schieten. Natuurlijk telt het resultaat en als dat gunstig is, dan kan je hem vergeven. Toch was niet man niet echt menselijk. Zouden dokters op de duur echt zo afgestompt geraken. Hoop dat hij een slechte dag had. Kisses.

    04-11-2008 om 15:59 geschreven door Ludovikus




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!