De dag begon met graviola. Nooit eerder zo'n sapje geproefd. Er stond een afbeelding bij van een donkergroene vrucht, leek wat op avocado qua uitzicht, de smaak was vrij neutraal; De engelse benaming is "soursop". Weer wat geleerd! Dit is werkelijk een culinaire ontdekkingstocht. Na het ontbijt niet zoals de anderen naar het strand getrokken, maar met mijn toneeltekst naar het zwembad, waar het heerlijk rustig was - en bloedheet! Het werd een leer-en-smeer-voormiddag, maar mijn tekst begint er al goed in te geraken. Ben drie keer gaan zwemmen om wat af te koelen en daarna naar het strand getrokken, waar de crew zijn vertrouwde plekje al had ingenomen. De zieke piloot is er helemaal bovenop, gelukkig. Aan het strand weer een middagmaal van uitgeholde en met pulp en sap gevulde ananas gedronken, waarmee ik tot het avondeten toekwam. We zijn een marktje met artisanale producten gaan bezoeken. Veel rondgesnuffeld en voor een appel en een ei twee zonnekleedjes gekocht. Voor morgen is er een busje besteld, waarmee we Olinda gaan bezoeken, een plaats nabij Recife die zeer mooi schijnt te zijn. De taal hier klinkt zo mooi en vriendelijk en sensueel, niet dat ik er veel van begrijp, maar ik hoor ze zo graag ! Als ik de mensen in het spaans aanspreek, begrijpen ze me, maar ik kan van hun antwoord nooit veel maken helaas. Geschreven teksten zijn me wel duidelijk, hoe ver ook van huis, ik voel me hier absoluut niet ontheemd. Vanavnd hebben we in groep zo'n 4 km gewandeld om in een uitstekend visrestaurant te gaan eten. Om niemand in de verleiding te brengen zal ik niet i n details treden, maar het was hemels en overvloedig...Ik, die normaal mijn ziel verkoop voor een dessert, zou er met de beste wil geen hap meer van door mijn keel gekregen hebben, die ene hoofdschotel was alles wat ik wenste. Morgen vroeg op voor de uitstap, Boa Noite!
|