Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handicap

    xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Tja...het heeft hier langer stilgelegen dan ik vorige keer kon vermoeden.

     

    Na een leuke laatste “Shakers”voorstelling, vertrokken we zondag met onze Nederlandse vrienden naar de Ardennen.

    De gekozen bed-and-breakfast in Solwaster beviel ons; vooral het zeer uitgebreide ontbijtbuffet met zelfgemaakte confituren en gebak hield ons geruime tijd genietend aan tafel en we kregen de eerste twee dagen zelfs nog vrij mooi weer, Free Image Hosting at www.ImageShack.uszodat we prachtige wandelingen langs de riviertjes Statte en Hoëgne konden maken.

     

    Op dinsdag trokken we naar Spa, in de (ijdele) hoop plaatselijke specialiteiten op de markt te kunnen kopen. Omdat daar vooral de gebruikelijke kledingkramen stonden, werden er enkel belgische neuzekes of cuberdons door onze vrienden meegenomen.

    Met het glazen treintje dan maar naar boven om de gloednieuwe thermen eens te gaan bekijken...zo’n relaxkuur met alles erop en eraan staat alvast op mijn verlanglijstje!

     

    Na de middag wilden we nog even de Hoge Venen in, maar we waren nog maar nauwelijks vertrokken of het begon te stortregenen, gelukkig waren we goed voorzien van allerlei regenkledij. Na een poos beginnen de broeken toch nog aan de billen te plakken en de brildragers kregen het hard te verduren : van het unieke landschap kregen ze slechts een troebel onderwaterbeeld. Er was geen andere wandelaar uren in de rondte te bekennen. Wij zottekes, hebben niettemin in weer, wind en water de kleine 3-kilometertour afgemaakt en tróts dat we waren op onze prestatie, hmmm!

     

    Elke avond vonden we een ander heerlijk restaurantje, het was echt feest.

     

    Toen ook voor woensdag volop regen werd voorspeld, besloten we de grotten van Remouchamps te gaan bezichtigen.

    En daar is het dus gebeurd... nauwelijks op pad in de grotten, terwijl ik met de gids al wandelend een praatje sla : Zwiep!!!

    Daar ga ik...denk ik nog, terwijl ik hard op mijn achterste val, me met beide handen tegenhoudend. Ik voel me stom, want de gids had zopas nog verwittigd om toch vooral de leuningen goed vast te houden, omdat het er erg glad kon zijn. Op de plaats waar ik uitgleed, was evenwel geen leuning. Ondanks mijn loopschoenen met goed antislipprofiel gebeurde het dus toch.

    Adam doopt zijn zakdoek in het 6°koude water van de ondergrondse rivier en draait het rond mijn zwellende rechterpols, Tineke doet haar Surinaamse sjaal uit en vormt zo een draagdoek. Ik denk dat mijn pols wat verstuikt is. Herman mag een schriftelijke ongevalsverklaring opstellen,die ik nauwelijks kan ondertekenen en als we daarna nog een wafel gaan eten, snijdt hij de mijne in mooie hapklare Free Image Hosting at www.ImageShack.usstukjes.

     

    Voor alle zekerheid gaan we als we thuiskomen nog even naar het ziekenhuis...blijkt dat mijn pols toch gebroken is, gelukkig geen verschuiving, dus is er geen operatie nodig. Maar toch : pech...tot half juni in het gips.

    Mensen, wat ben ik een onhandige linkse...ik probeer me zo goed als ik kan zelf uit de slag te trekken, maar het valt niet mee. Ik moet mijn Herman voortdurend om hulp vragen en alle huishoudelijke taken uitleggen.

    Bojako, de schat, heeft op haar blog al gezegd wat er met me aan de hand was en enkele doodgewone dagelijkse dingen genoemd, die met slechts één linkerhand niet uit te voeren zijn, ik kan er nu al zo’n honderd andere aan toevoegen.

    Gisteren geprobeerd uit te leggen hoe je verse asperges schilt...mijn ventje doet geweldig zijn best, daar niet van, maar sommige zaken leer je maar door ondervinding en oefening.

    Ik hoop dat ik op deze manier ook nog leer geduldig worden...

     

    Vanmorgen kreeg ik een lichtere, definitieve gips , ttz, zo’n polyesterachtig geval. Ik mocht zelfs een kleurtje kiezen! In de aanbieding vandaag : zwart, wit, fuchsia, geel en lichtblauw. Ik koos voor het laatste, heb nog even aan zwart gedacht, maar verworpen omdat die kleur teveel warmte opslorpt als we weer zomer krijgen en daar reken ik op! 13 juni mag het eraf: morgen begint het aftellen.

    Ik heb al vaak gedacht aan alleenstaanden met een onbruikbare rechterarm, die –was ik bijna vergeten te zeggen- ook nog eens droog moet blijven.

     

    Er zijn veel zaken die ik dus voorlopig niet meer kan doen, maar joepiejee! : het doet nauwelijks pijn en hoewel het typen moeizaam gaat, lukt ook dat wel.

    Misschien word ik nu nog wel een vlijtig blogger.

     

    Dank jullie van harte voor alle lieve blijken van medeleven: hier, of op Bojako’s blog!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    07-06-2007
    foei Lieve...
    Ai Pazke, ik zie dat ik nog niet gereageerd had.... Ondertussen heb je je vast verder bekwaamd in het beredderen met één hand met je zelfstandigheidstrainende therapeut Herman in de buurt... Gevaarlijk hé, die vochtige smalle hellende paadjes in de grotten, 't is net alsof je je op glad ijs waagt... In elk geval moogt ge mijn beuken trap eens bezigen, die staat fotogeniek bij gipsen armen heb ik al ondervonden...

    07-06-2007 om 13:23 geschreven door Lieve


    04-06-2007
    Nie slim...
    ... maar ik heb er ook ondervinding mee, dus ik zal er maar niet dieper op ingaan. Eén lichtpuntje: je hebt nu een waterdicht excuus om je overvloedig te laten soigneren. Een voorspoedige genezing en doe intussen waar je goed in bent: links bloggen... Knufs, affodil

    04-06-2007 om 10:56 geschreven door affodil


    19-05-2007
    Hey Pazke,
    daar ben je dan terug! En vertel mij wat over een onhandige linkse! Ik kan nog geen yougurth eten links, zonder vreselijk te smodderen. Mijn man kan het meeste links en rechts, zeer handig! Fijn dat je geen pijn hebt en hopelijk geneest alles snel en goed. Schrijf hier maar fijn veel, dan kunnen wij ook veel op leesbezoek komen!

    19-05-2007 om 16:51 geschreven door Michelly


    En het slapen...
    Lukt dat? Je man toch nog geen blauwe vlekken gedraaid? Ik ken u niet, maar Jackie en tal van anderen zijn zo vol lof over jouw toneelprestaties. Ik wil u echt in action zien. Wie weet volgend seizoen misschien? Vanavond heb ik het stuk Acht madammen ( Film Huit Femmes met oa Deneuve) bijgewoond. De regisseur heeft er een slapstick van gemaakt. Briljant gebracht door een puike amateurgroep Pact, uit Aalst. Hilarisch, cynisch eigenlijk intriest het leven van acht luxevrouwtjes, een leven dat bol staat van lucht. Hoe het komt weet ik niet, doch opnieuw aan u gedacht, aan uw versie van Shirley Valentine, sublieme film met Pauline Collins om haar vertolking aan de zijde van Micheal Caine Educating Rita niet te vergeten. Via Bojako zal ik wel horen waarmee en wanneer u op de planken staat en bij leven en welzijn, komen wij eraan. Ach ja, die wellnesskuren in Spa.Een raad, uitkijken de kleine lettertjes vooraf goed lezen. Twee jaar geleden heeft mijn dochter mijn een cadeaubon gedaan, niet in Spa, ergens in Limburg. Poepchic die locatie en schandalig duur, de kuur was een grote tegenvaller ons verblijf de crème de la crème. Ik heb er vorige maand in mijn blogje over geschreven. Mocht u tijd en zin hebben, altijd welkom, inmiddels een fijn en rustbrengend weekend. Titipoes

    19-05-2007 om 00:39 geschreven door Titipoes


    18-05-2007
    Proficiat
    Je trekt je al aardig uit de slag zie ik... zelfs geen typefouten gemaakt... moest wel lachen toen je schreef dat 't manneke zeker jou niet had kunnen doodtrappen in het gazon... zo'n grote voeten heeft hij nu eenmaal niet... dikke kus... Myette

    18-05-2007 om 21:53 geschreven door Myette


    17-05-2007
    ..
    Weinig beweging in blogland denk ik. Iedereen op lang weekend. Je zult er van opzien hoe snel je leert om je met één hand uit de slag te trekken. Zelfs al is het de linkse. Herman zal ook wel een tandje bijsteken. In grotten moet je toch oooooh zo verzichtig zijn. Je zou denken van eerst je hoofd te stoten, maar niets is minder waar. Het ligt soms op een klein plaatsje. Te tijd gaat snel, je zult het rap vergeten zijn. Knuffel van ons beiden. ludovbuttonrond7bp.gif

    17-05-2007 om 17:06 geschreven door Ludovikus




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!