Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar België in 30 uur

    Zondag 8 maart en maandag 9 maartxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Voor ons vertrek wandelen we naar Jalan Padma, om het bruin lederen rugzakje te kopen, dat we vrijdag gezien hadden. We moeten wat zoeken vooraleer we het kleine atelier Bali Bella terugvinden.

    Vandaag zit er een jongen aan het tafeltje. Ik probeer uit te leggen dat we vorige keer een prijs hadden bedongen via zijn baas en de verkoopster.  Na tevergeefs zijn baas bellen, kijkt hij in een register en zegt : “340.000 Rph yesterday, Okay!” …en ik kan mijn mooie rugzakje (er past perfect een a4-toneelbrochure in!) meenemen.

    Terug in ons hotel is het inpakken geblazen en reiskleding aantrekken.

    We betalen onze hotelrekening en installeren ons nog een poos op de vrij koele receptie-veranda.

    Om kwart over één, een half uur te vroeg, is onze taxi er al. Madam Hotel rijdt zelf ook mee. Ze neemt afscheid van ons alsof we familie waren. Van Sari, het jonge meisje aan de receptie moet ik Lief veel groeten overmaken.

    In de luchthaven hebben we tijd zat, we gaan nog iets eten en met onze laatste roepias kopen we nog een pakje koffie (Bali Gold…mmm!)

     

    “Leddiiies en gennelmèn, make shoe yo sea-bell ies faashion!” klinkt het door de luidsprekers en stipt om 16u15 gaan we de lucht in.

    We hebben 3 stoelen voor ons 2 : fijn! Kunnen we seffens wat liggen.

    Om 18 uur klappen de TV-schermpjes open. Ik zet even de koptelefoon op. Auto’s rammen elkaar een ravijn in en de “overwinnaar” rijdt een soort tunnel binnen, waarna die achter hem sluit…James Bond, denk ik, hoewel deze “held” eruit ziet als Poetin; en jawel : “Quantum of Solace” wordt over het scherm gerold. Dit moet de nieuwste 007 zijn, met acteur nummer elvendertig als de huidige James Bond. Al de rest ziet er dezelfde zever uit als altijd. Zelfs Herman zet zijn headphone niet op, terwijl hij lang geleden een echte fan was. ’t Kan natuurlijk ook zijn, dat hij meer interesse heeft voor het mooie chinese stewardessje dat het eten begint te serveren.

    Image Hosted by ImageShack.us

                                       Image Hosted by ImageShack.us
    Half zeven en de zon begint onder te gaan… Onder ons zien we een groep eilanden : de Filippijnen?
    Er brandt geen enkel lichtje, zoveel onbewoonde eilanden nog…ze zijn nochtans niet echt klein.

    Om 21u30 komen we aan in Taipei : grote stad! Veel lichtjes, héél propere, rustige luchthavengebouwen, wat een groot contrast vormt met Indonesië.

    We moeten hier meer dan twee uur opvullen en beginnen door de zeer kalme gangen te wandelen. Er zijn verscheidene tentoonstellingsruimten met grote foto’s en voorwerpen van Taiwan, heel mooi voorgesteld. Ik denk dat dit een zeer mooi eiland is. Het is hier al merkbaar koeler dan op Bali.

    Je kan hier gratis internetten en ik maak er een halfuurtje gebruik van.

    Dat was wel wat zoeken : de startpagina was de chinese Yahoo. Dit was het enige woord dat ik herkende…moest dus hier en daar klikken op al die vreemde tekens, tot ik in de “mail” geraakte, eens dat gelukt, kon ik mijn post nazien en even facebooken.

     

    Om vijf voor middernacht stijgen we op voor onze tweede vlucht van 14 uur. Helaas zitten we met 3 op een rij, dus is er geen kans om even te liggen. Voor ons ligt een vrouw over 3 zetels…Weeeeii! ’t Is niet eerlijk…

    De eerste uren verlopen nogal hobbelig en ik voel me mottig.

    Na een viertal uren vliegen komt er wat inwendige paniek opzetten : ik hou dat hier niet uit!...Ik speur rond, maar over alle ongebruikte stoelen ligt allang iemand uitgestrekt. Naast ons zit een hoffelijke jonge chinees, maar die wil je natuurlijk niet voortdurend laten opstaan om jou even de benen te laten strekken.

    Alle mogelijke houdingen worden uitgeprobeerd. Het gewatteerd dekentje bedekt mijn schaamteloze posities. Ik lig onderuit in de zetel, mijn benen languit omhoog tegen de rugleuning van de vorige rij, dan weer een beetje op mijn zij, knieën opgetrokken en voeten op mijn klaptafel. Even doet dat deugd, maar auw! Mijn poep en rug!

    Ik bekijk de aangrijpende film “Changeling” met Angelina Jolie en volg verder de voortgang van onze vlucht.
    Het eten smaakt me niet, mijn maag ligt overhoop en ik raak nauwelijks wat aan.

    Zo’n 3 uur voor aankomst voel ik me wat beter. Zo te zien gaan we tijdig in Parijs landen en als we onze bagage nu ook nog snel kunnen ophalen, geraken we hopelijk nog op de TGV .

    We moeten drie kwartier wachten op onze bagage, dat wordt spannend!!! Dan de shuttle nemen om van terminal1 naar 2 te geraken…

    We rennen-rennen-rennen…het TGV perron is leeg!!!! We kijken bedremmeld rond en zien hem al een eind verder staan, weer hollen met de valiezen -gelukkig hebben we er elk maar één- en kunnen nog net op tijd in het voorste rijtuig springen.

    Het scheelde geen 5 seconden!
    Terwijl de trein al rijdt, sleuren wij onze valiezen door het smalle gangpad van wagon 1 naar wagon 8, waar we eindelijk kunnen neerploffen in een zo goed als leeg treinstel.

    De lucht is blauw en het uitzicht op het rustige Franse landschap doet ons goed. Tot onze verrassing zien we nog kleine plekjes sneeuw in de berm liggen.
                             Image Hosted by ImageShack.us

             Image Hosted by ImageShack.us

    Vanop de trein bellen we Leo, die met onze auto naar Brussel zou komen om ons op te pikken.

    De arme man doet er dankzij de files ruim anderhalf uur langer over om vanuit Oud-Turnhout tot in Brussel bij het station te geraken, dan wij vanuit Parijs.
    De GSM gebruikt hij alleen om te antwoorden, en we willen hem niet afjagen terwijl hij in het verkeer zit, dus staan wij de hele tijd beleefd te verkleumen op het stationsplein.

    Het is een welkom gezicht, als hij er eindelijk aankomt, met onze als nieuw herstelde auto!

    Nadat we Leo bij hem thuis hebben afgezet kunnen we eindelijk naar ons eigen huisje.
    Als ik daar de gordijnen van de living openschuif krijgen we een schitterend welkom : in onze tuin staan een paar honderd krokussen in bloei!

    Zó blij dat we terug thuis zijn !!!!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    27-04-2009
    ..
    Goed weer, slecht weer. Eén klein woordje doet geen zeer. Kuskes.

    27-04-2009 om 13:17 geschreven door Ludovikus


    12-04-2009
    Paasknuffel
    Spijtig van de regen... Het zal dus wellicht eitjes zoeken worden in huis en dus in shift... want anders is het niet te doen!! We zullen alvast beginnen met onze twee kapoentjes /logeetjes. Voor jullie ook een dikke Paasknufel.

    12-04-2009 om 08:27 geschreven door Natoken


    31-03-2009
    Heerlijk genoten
    van je reisverslag en heb er niet bij gezweet!;-)) Je voelt geen hitte, geen stromende regen, alleen genieten en alles door jouw ogen beleven. Mooi is dat en bedankt daarvoor! Warme groet. Michelly

    31-03-2009 om 20:38 geschreven door Michelly


    warme groet
    Image and video hosting by TinyPic veilig terug thuis en een aangenaam welkom met al die bloei in de tuin ... maar toch schone herinneringen om met een goed gevoel aan terug te denken heel schoon geschreven, het las heel vlot ... net of we mee op de terugreis waren warme groeten bri

    31-03-2009 om 09:07 geschreven door bri


    30-03-2009
    ..
    Hoewel ik heel erg meegenoten heb van jullie reis - zo reis ik nog het liefst - ben ik nu ontzettend blij dat ventje business class heeft besteld voor onze reis naar Australië. Ik was zo bang van die lange uren geklemd in die stoelen te zitten. Hij heeft me op het Internet laten zien dat de stoelen die hij besteld heeft helemaal achteruit kunnen en dat we twee aan twee zitten. Oef ..... nu maar hopen dat het waar is. Dikke kus!

    30-03-2009 om 17:16 geschreven door BOJAKO


    29-03-2009
    Eind goed al goed
    Veilig terug thuis met een koffer vol herinneringen om nooit te vergeten. Heb je gevolgd en mee genoten Paz. Kiss

    29-03-2009 om 23:31 geschreven door Natoken


    *
    Oooooh, zo spijtig dat de reis gedaan is! Nee hoor, is grapje. Van harte welkom thuis. Hopelijk ben je er vrijdag weer bij, dan kunnen we nog eens genieten van jullie avonturen.Dikke knuffel

    29-03-2009 om 20:09 geschreven door huismusje


    ..
    Weet je, ik ben even blij als jullie dat je gezond en wel weer thuis bent. Ook blij dat ik een klein beetje met jullie heb mogen mee reizen. Het waren mooie momenten, die je nooit zal vergeten. Dat nu met PJ het ook nog in orde komt, zoveel te beter. Kuskes.

    29-03-2009 om 16:14 geschreven door Ludovikus


    Hoi Paz.
    Wij hebben in 2001 een reis om de wereld gemaakt en daarbij dan ook Bali aangedaan. 10 dagen zijn we er geweest en onze standplaats was Kuta Beach. Ik zie trouwens dat bij jullie terugreis het vliegtuig behoor achteroverhing, gezien de foto die jij maakte van je Herman. Of hing jij een beetje uit het lood van vermoeidheid misschien? Leuk om weer een beetje meegereisd te hebben. Mijn reis kun je een beetje zien op mijn Altheareizen blogje, maar nog lang niet alles staat erop. Komt nog wanneer ik wat meer tijd heb.

    29-03-2009 om 15:17 geschreven door thea


    Welkom
    Welkom thuis Pazke... heb je reisverhaal gevolgd met de zever die over m'n kin droop... haha... alleen die vliegtuigreis benijd ik je niet... is vreselijk zolang vastgeplakt zitten... tot vrijdag... kus... M

    29-03-2009 om 15:10 geschreven door Myette




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!