Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    29-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans bezoek

    Het weerzien met Mariefe, na 11 jaar, was een fijne belevenis. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Ook haar nu volwassen dochter Jiselle is een schat van een meisje.

    Die had haar mama getrakteerd op een reis naar Engeland, waar Mariefe in 1972/1973 een jaar ballet had gestudeerd.

    Dochter Jiselle is zelf nog studente, maar heeft enkele baantjes, waardoor zij haar moeder deze reis als geschenk voor haar 60ste verjaardag kon geven.

     

    Het was wel een zenuwtoestand dinsdagochtend, want we zaten permanent in de file toen we hen moesten gaan oppikken in het Brussels Zuidstation.

    Ze hadden mij geen telefoonnummer doorgegeven, dus kon ik hen ook niet verwittigen, dat we vastzaten in het verkeer. Gelukkig belden ze zelf toen we er na een kwartier nog niet waren en konden we hen geruststellen.

    Drie kwartier over tijd kwamen we eindelijk in het station en was het toch nog wat zoeken, want de informatie “bij de uitgang, onder de mededelingenborden” ging voor de twee kanten van dat grote station op.

     

    Omdat we dan toch in Brussel waren, hebben we ze daar meteen een rondleiding gegeven : atomium, heizel, basiliek van Koekelberg, parking 58-met het 360°zicht over de stad!- het Martelarenplein, koninklijk paleis, Justitiepaleis, kathedraal, Grote Markt, manneke- en jeanneke pis, Beenhouwersstraat, St-Hubertusgalerij.
                        Image Hosted by ImageShack.us



    Middageten deden we op het Brouckèreplein in een tex-mex restaurant en maar goed ook, want tot mijn ontzetting is Jiselle veganiste. Daar kon ze gelukkig volop naar haar dieet eten. Op weg naar huis ben ik nog maar even een supermarkt ingedoken om extra groen, noten enz. te gaan kopen. Nu er nog geen greintje zuivelproducten mag gegeten worden, waren zelfs alle snoepjes en koekjes die we in huis hadden onbruikbaar.

    Het deed ons dus geweldig plezier dat ze in de restaurants die we bezochten en thuis aan tafel, duidelijk met smaak heeft gegeten.

     

    Voor woensdag stond Antwerpen op het programma.

    Op weg naar de stad wilden we eerst nog het 16de-eeuws kerkje in ons dorp tonen, evenals de gebeeldhouwde linde.

    Toen Jiselle daar een gemeentekaart zag hangen en wat informatie vroeg, hoorde ze dat wij slechts op een 30-tal kilometer van de grens wonen…haar ogen begonnen te blinken en toen ik voorstelde om het programma te wijzigen en naar Breda te rijden, zodat ze ook even in Nederland zou geweest zijn, was ze in de wolken!

    In Hoogstraten kochten we heerlijke vollegrond-aardbeien en bezochten de St-Katharinakerk en het mooie begijnhof.
                        Image Hosted by ImageShack.us

    Daarna ging de rit naar Breda, waar we een stadswandeling maakten en wat souvenirs kochten.

    Herman was zoals gewoonlijk een goede gids en chauffeur en onze twee gasten aanbaden hem zowat. Elk woord van hem kwam precies recht uit de hemel en ze vonden hem bijzonder geestig, zelfs al was dat niet altijd zo bedoeld.

    Mijn ventje werd door al die vrouwelijke aandacht zeer in zijn ijdelheid gestreeld, wat ik hem van harte gun.

    Die avond moest hij naar een vergadering en hebben de drie vrouwen urenlang foto’s gekeken en zeer veel gepraat.Image Hosted by ImageShack.us

    Mijn hoop dat Mariefe’s dwingende godsdienstige gedachten en bezigheden iets geminderd zouden zijn, is onterecht gebleken, waardoor ik mij niet echt goed voel en het blijft ook nog vandaag door mijn hoofd spoken.

    Ik kan en wil niet tegen haar fundamentalistisch katholicisme ingaan, omdat zij er een zeer grote steun aan heeft in haar niet zo gemakkelijke leven. Maar omdat ik uit respect niet in discussie ga, probeert ze mij bij elke mogelijke gelegenheid te bekeren. Indien ik haar ronduit mijn mening zou te kennen geven, zou haar dat onnoemelijk diep kwetsen en daarvoor is ze veel te goed. Het lijkt dat haar kinderen haar hierin alledrie volgen, Jiselle, een zeer verstandig en mooi meisje zit alleszins op hetzelfde spoor.

    Heel deze houding maakt het mij danig moeilijk, want ik wil niet liegen, maar ook niet kwetsen en haar vriendschap verliezen.

     

    Donderdag hebben we Antwerpen-in-een-notendop gedaan en alleen “buitenkanten” : het Steen, de promenade, Vleeshuis, kathedraal en Handschoenmarkt, Hoogstraat , Reyndersstraat en Groenplaats.

    Mariefe heeft op die kleine drie dagen 8 of 10 filmrolletjes volgeschoten!

    Toen moesten we terug naar Brussel om hen op de Eurostar te zetten.

    Ondanks onze verschillen was het afscheid hartelijk en ontroerend en ik ga die twee echt missen.

    Vanmorgen zijn ze vanuit Londen teruggevlogen naar Los Angeles.

     

    Ik heb hun bedden afgehaald en nieuwe lakens gelegd voor de volgende gasten die seffens aankomen : volksdansers die voor het Wilrijks festival enkele nachten bij ons verblijven, van welk land onze gasten zijn zal ik straks pas weten.

     

    Vanmiddag ook nog op controle geweest : mijn implantaten zitten goed en nu mag ik naar mijn tandarts om de tanden er te laten opzetten.

    Toen ik belde om een afspraak te maken, was het helaas een antwoordapparaat. Ik kan pas maandag terugbellen…het kan voor mij nu echt niet snel genoeg gaan om dat gat eindelijk op te vullen!

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (3)

    30-05-2009
    zo'n gids
    Heb ik ook nodig om mij eens door Antwerpen te loodsen. Jij en Bojako hebben het beloofd ooit eens samen te doen... ik hou het in mijn agenda hoor. Maar tof te horen dat jullie zo'n goede band hebben en de tijd daar niets aan veranderde. En wat die geloofsovertuiging betreft...een klein hintje van jouw kant zou misschien veel opklaren. Maar ja .. voor zo'n korte duur dat jullie samen zijn, begrijp ik dat je de boot afhoudt! En nu maar Babylonische toestanden daar even over het tweede haagje... haha. Lieve knuffel

    30-05-2009 om 13:13 geschreven door Natoken


    ..
    amaai dat is heel veel stof in één kort stukje Pazke. het heerlijk weerzien met je vriendin, de toeristische rondreis, het dieet van je vriendin en haar - meen ik te geloven - bijna fanatiek geloof dat ze aan u wil opdringen. Ik meen me te herinneren dat één van de kozijnen in Australië ook vrij fanatiek gelovig is, dus ik verwacht daar ook naar de kerk meegetrokken te worden 's zondags of het moest inmiddels al wat veranderd zijn. 'k heb ooit gewerkt met een dame en haar zoon was getrouwd met een getuige van Jehova ! Da's ook niet niks. Haar ene kleinzoon mocht nooit feesten of geschenkjes krijgen en de ander kleinkinderen natuurlijk wel. Die nam ze ook mee naar Disney Parijs, maar die kleinzoon mocht nooit mee en dat vond ze verschrikkelijk. Ik moet nu in zeven haasten Lasagne klaarmaken voor de vier klein mannen straks. dikke kus xxxx

    30-05-2009 om 11:50 geschreven door bojako


    Hi Paz
    Ik ben blij dat het bezoek zo goed is meegevallen voor jou en je gasten. Hopelijk vallen de volgende gasten even goed mee. Maar dat horen we dan wel van jou. Heb een fijn Pinksterweekend, en als je me tegenkomt op de 'Sinksenfoor' dan effe wuiven he.

    Welcome
    to
    Memory-lane
    Fijn pinksterweekend
    Liefs
    van Petra

    30-05-2009 om 00:36 geschreven door Petra




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!