Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    18-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Oostenrijk - Luikje nr.1

    De motorhome is leeggemaakt en opgeruimd, de bergen was verwerkt,xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De tuin kreeg terug een beurt, mijn afspraak bij de tandarts werd nagekomen, de beerput is geruimd en de kuil daarboven terug opgevuld, de stapel post werd nagezien.

    Kortom, alles is vandaag in zoverre normaal, dat ik deze namiddag met een redelijk gerust gemoed gezellig mocht gaan koffiekletsen bij buurvrouw Natoken.

     

    Zeven heerlijke dagen hebben we doorgebracht in Sankt-Johann-in-Tirol, waar onze Dries nu al een half jaar woont.
                             Image Hosted by ImageShack.us
    De enige camping, net buiten het dorp, ligt bij een boerderij, heel rustig en fris verzorgd, met een magnifiek uitzicht op de Wilder Kaiser. Image Hosted by ImageShack.us
    De boerin zegt dat we maar eens rond moeten rijden en een plekje kiezen dat ons het meest bevalt. Wij parkeren onder een grote spar, er zijn weinig andere kampeerders. Wel staan er nogal wat caravans van langverblijvers, maar de meeste daarvan zijn nu onbewoond.

     

    Eerste programmapunt is uiteraard onze lang gemiste zoon ontmoeten.

    We gaan op zoek naar zijn woning; die ligt in een typisch chalet in het dorpscentrum, boven een Grieks restaurant : Costas’ taverne!
                     Image Hosted by ImageShack.us

    Herman en ik schieten beiden in de lach als we dat lezen : Costas en zijn taverne zijn namelijk een belangrijk gegeven in de monoloog Shirley Valentijn , die ik nu al zolang speel.

    We moeten even wachten en dan komt Dries er aan gefietst.

    Hij ziet er goed uit : slank, bruin en zijn haar is kort(want geen geld voor gel, beweert hij).
    We gaan even het zeer ruime appartement verkennen, dat hij deelt met 3 vrienden. Zijn eigen kamer ligt op de mezzanine. Het is een leuke woonst met veel hout, ruime kamers en een balkon.

    Samen wandelen we tijdens zijn middagpauze naar de supermarkt waar we broodjes met warme fleishkäse kopen, die we op een bank bij de rivier opeten.

    Dan stappen we met hem tot bij Gärtnerei Mächteln, waarvoor hij werkt.

    Onderweg wordt hij meerdere keren begroet : ’t is een echte dorpeling geworden!

    Wanneer Herman en ik een poosje doorheen het dorp lopen, horen we opeens toeteren : Dries rijdt ons in een bedrijfswagen voorbij.

    Omdat we op het middaguur nog niet in het toerismebureau terecht kunnen, nemen we alvast een kijkje in de barokkerk. Wat past dat hier toch mooi in de bergen, ook al is het dan suikerzoet.
                            Image Hosted by ImageShack.us

    De camping is ideaal, met uitzondering van de vele vliegen, die ons die eerste dag danig lastig vallen.
    De koeien zijn nog maar pas naar de alm boven op de berg gebracht en nu vallen de vliegen de mensen beneden lastig, legt de boerin uit.

    In onze apotheek zit de tropische insectenspray en die blijkt gelukkig ook tegen opdringerige Oostenrijkse vliegen te helpen.
    Nu moeten we alleen nog zorgen dat we ze vanavond uit de motorhome kunnen verjagen.

     

    Voor de allereerste keer sedert we de kampeerauto hebben, hebben we de zonnetent uitgedraaid en ligstoelen buitengezet. Het is bewolkt met opklaringen, maar wel heerlijk warm.
                                  Image Hosted by ImageShack.us

     

    Na zijn dagtaak komt Dries met zijn eigen auto aangereden. Hij is blij met de halve verhuis die we voor hem meebrachten : de zomerbanden, de muziekversterker(een loodzware bak ter grootte van een kleine koelkast) nog een valies met kleren, een bak Duvel en 24 Jupilers.

    De werkschoenen die we bijhadden zijn echter wat te klein, jammer!

     

    Samen gaan we eten in de Huber-brouwerijtoren.

    We zitten hoog op het torenterras met een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Dries wijst en vertelt over de bergen en skigebieden die we van hieruit kunnen zien. Het eten is traditioneel Oostenrijks, maar erg lekker.

     

    Op maandagavond gaat hij gewoonlijk pokerspelen en wij vinden dat hij dat voor ons niet moet laten, we hebben immers nog een hele week en bovendien willen wij deze eerste dag ook wel vroeg in ons beddeke kruipen. Wij wandelen een halfuurtje terug naar de camping en gaan eerst nog op vliegenjacht. Het valt gelukkig nogal mee om ze buiten te krijgen.

     

    De volgende dag vertrekken we na het ontbijt, met de rugzak waarin picknick en regengerief richting Kitzbühlerhorn, de hoogste berg van Sankt-Johann. Image Hosted by ImageShack.us

    Wij zijn zeldzame wandelaars. De weinige anderen die we op de berg ontmoeten, zijn alle ouder en doen het grootste deel van de tocht met de zetellift en gondelbaan, maar wij, stoere trekkers, stappen zeven uur en stegen(en daalden) 1000 meter tot de Harschbichl, waar we een botermelk met frambozen drinken: “von glücklichen Almkühe !” beweert het bordje aan de hut. Het is alleszins heel erg lekker.

    Helemaal daarboven vind ik toch wel de prachtigste gele steen voor bij onze vijver zeker! Herman wil hem wel meedragen in zijn rugzak. Image Hosted by ImageShack.usHonderd meter lager ligt de perfecte groen-grijze : die neem ik mee in de mijne! (thuisgekomen bleek dat die stenen respectievelijk 8,2 en 6,2 kg wogen)

    De afdaling is zwaar voor mijn knieën en Herman heeft last van zijn tenen.
    We zijn blij als we eindelijk bij de motorhome komen, Maarrrr… Zó stom-stom-stom!!! Herman heeft de sleutels van de garage, waarin alle waardevolle spullen steken in …de garage gesloten.

    Nu kunnen we geen gas meer aanzetten en al ons extra schoeisel staat er ook in!

    Paz : “Zeg dat het niet wààr is hé! Zeg dat het ni wààr is!!!Hoe is dat nu mogelijk???”

    Herman(heel beduusd) :”Ik denk dat ik iets heel dom heb gedaan, ik zal het zelf moeten oplossen”.

    Ik installeer me met de Humo in de ligzetel buiten en laat hem zijn plan trekken.

    Herman probeert met allerlei gereedschap het slotje te openen, wat niet lukt. Hij gaat bij andere bewoners met gelijkaardige sloten vragen of zij met hun sleutel willen proberen…

    Ik raad hem aan om bij de receptie naar een slotenmaker te gaan vragen, maar die blijkt om 6 uur gesloten, dus : te laat.

    Iemand had al gevraagd : kan je van binnenuit niet in die garage? Ik zeg : misschien via die plaat onder ons bed, maar wanneer alles losgeschroefd is, komt er nog geen millimeter beweging in die plaat. Hardvochtige Paz (uiterlijk - want vanbinnen protesteert een hartje vol compassie) trekt terug naar de ligzetel en laat arme, schuldbewuste Herman verder sukkelen.

     

    Een half uur later komt hij ineens triomfantelijk met een sleutelbos naar buiten. De aanhouder heeft gelukkig weer eens gewonnen! En dat precies wanneer onze Dries belt dat hij gedaan heeft met werken.

    Wij beloven over een flink half uur in het dorp te zijn : eerst moet alles nog terug ineen geschroefd worden, matras en beddengoed op zijn plaats en daar gaan we !

    Dries komt ons per fiets tegemoet.

    We gaan in het chinees restaurant “Lange Mauer”eten : buffet zoveel als je wilt, voor 9,5 € per persoon. Het is zeer uitgebreid en bijzonder lekker.

    Morgen zal een rustiger dagje worden, na die zware tocht van vandaag.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    22-06-2009
    arme herman
    Jeetje, wat zal dat balen zijn geweest dat jullie er niet in konden. de garage, is het schuurtje achter in de motorhome ? Ik vind het wel heeel nobel dat hij het op z'n schouders bnam om het op te lossen ! ahumm het vloedlijnertje.

    22-06-2009 om 23:17 geschreven door tineke landman


    20-06-2009
    ..
    Dat wil dan ook lukken "Costa's Taverne", je voelde je direct thuis. Amaai, jullie doen het reuze met de mobielhome. Moest je eens weten hoeveel keer wij zijn gaan skiën in St.Johan. Ik denk dat Dries daar blijft plakken. lo6bighughl.giffrom Ludovikus

    20-06-2009 om 17:00 geschreven door Ludovikus


    19-06-2009
    @
    Thea : ja, ik begin de woonmobiel steeds meer te waarderen. Dat sleutelprobleem zet toch altijd wel even een domper op de stemming, niet? Ik was al bang dat er beschadigingen én een hoop kosten zouden bijkomen, gelukkig is het goed afgelopen. Grappig dat jullie toch ook zo iets gelijkaardigs meemaakten! ---------- Natoken : echt wel hoor : ik was zó knorrig om die stommiteit dat ik hem gewoon liet aanmodderen ('k zat ondertussen koppig maar toch vol wroeging en medelijden met mijn gedwee ventje in mijn ligstoel) van dat prachtige berglandschap krijg ik ook nooit genoeg. 'k Hoop dat jullie een even mooie streek treffen wanneer jullie vakantie aanbreekt, dat jullie er evenveel van mogen genieten!

    19-06-2009 om 23:07 geschreven door paz


    als volleerde trekkers...
    Heb toch een beetje gegrinnikt toen ik dat hier las... jij en " hardvochtig"!!!! Maar over sleutels kunnen we ook meespreken, soms leiden die een eigen leven.. Het ziet er daar wel prachtig uit hé Pazke???Nodigt zo uit.......Niet te verwonderen dat jullie zoon daar wil blijven! Tot de volgende. Knuf, knuf.

    19-06-2009 om 14:18 geschreven door Natoken


    Hoi Paz
    Grappig hoor, dat je daar nu net in het taverne vanuit je toneelstuk kwam. En jullie Dries woont daar wel fantastisch hoor. Heerlijk he zo'n woonmobiel! Dat van zo'n garageslot in de camper ... dat ken ik. Bij ons was ooit iets achter het slot geschoven, zodat de deur niet meer open te krijgen was. We hebben toen het slot er uit moeten laten boren om de deur weer geopend te krijgen. Zo'n probleem is een koud kunstje wanneer je in Europa bent, maar in landen als Marokko kom je met zoiets voor lastige zaken te staan.

    19-06-2009 om 06:55 geschreven door thea




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!