Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie in Oostenrijk - Luikje nr 2

    Woensdag 10 juni – Het heeft flink geregend vannacht en vanmorgen, maar wij hebben lang geslapen. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Dat was ook nodig na die zware tocht van gisteren. We voelen het duchtig aan ons ouderwordend lijf.

    Na een lang ontbijt en een heerlijke douche voelen we ons meteen een pak verkwikt.

    Toch gaat het van Au-au! Als we naar het dorp stappen om boodschappen te doen. Wat doen die spieren pijn…

    Eenmaal goed in beweging betert het wel en de 2 kilometer tot in het dorp worden al een gewoonte. We kopen varkenssneetjes, die Dries beloofde te bereiden als echte tiroler schnitzel, nog wat groente en fruit, een klein vouwstoeltje, anders kunnen we niet met zijn drieën buiten aan tafel zitten en nog een rits voor Dries zijn groene broek.

    Vanmiddag ook nog een stuk taart gaan eten op het terras van Rainers Conditorei. Het was te zoet en te zwaar, maar als we ’t niet hadden geprobeerd, had ik altijd verlangd naar dat gebakje in een conditorei, dat we nooit waren gaan eten…

     

    Om half zeven komt Dries en begint aan zijn kunststuk. Image Hosted by ImageShack.us

                                       Image Hosted by ImageShack.us

    De schnitzel is, zoals hij beloofd had, heel wat lekkerder dan wat bij ons onder die naam wordt verkocht.

    We kunnen gezellig buiten eten, maar het wordt snel frisjes, zodat we nog een poos met een warme trui blijven zitten.

    Later, als hij vertrokken is, heb ik nog twee volle uren werk om die rits er met de hand in te naaien en het wordt natuurlijk nooit zo mooi als met de machine, maar ze staat er wel stevig in.

     

    Donderdag 11 juni- Vandaag is het hier Fronleichnamstag, een feestdag. Niemand van de vele mensen die ik het vraag weet mij te zeggen wat dit betekent.
    Pas nadat we terug in België kwamen, bracht Google uitkomst : Sacramentsdag.

    Dries heeft dus vrij vandaag en hij komt ons met zijn auto oppikken om naar Salzburg, 70 km hiervandaan te rijden.

    39 jaar geleden, enkele maanden na onze bruiloft, waren wij voor het laatst in deze romantische stad.
                           Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

    Ondanks de regenbuien genieten wij intens van alle pracht en praal en ook al het liefelijks van Salzburg.

    39 jaar heb ik ook verlangd om eens echte Salzburger Nockerl te eten, nadat ik ze destijds aan een tafeltje naast ons zag neerzetten en danig spijt had dat ik al iets anders had besteld had, bij het zien van die grote witte sneeuwberg-uit-de-oven.

    Maar vandaag is het eindelijk zover! Image Hosted by ImageShack.us
    We wandelen naar St-Peterstift, en installeren ons op de binnenkoer, een origineel kader met overdekte zuilengalerij en houten banken met kleurige kussens erop.

    Er is een soort studentenfeest of –reünie aan de gang, velen zijn heel bijzonder uitgedost, het lijkt wel of we zitten midden in een of andere operette!

    De Salzburger Nockerl stellen niet teleur, ik neem me voor om het thuis ook eens te proberen.
                        Image Hosted by ImageShack.us

     

    Omdat ik als tiener stapelgek was van “The Sound of Music”(heb de film zeker 15xgezien), wil ik alle sites nog eens terug bezoeken : daarmee heb je trouwens al heel wat van de stad gezien.

    We bezoeken het prachtige Peterskerkhof en de catacomben,
    Image Hosted by ImageShack.us 
    wandelen naar Hohen-Salzburg, de indrukwekkende burcht hoog boven de stad,
                          Image Hosted by ImageShack.us 
    verder op de Nonnberg en langs de Nonnbergstieg terug de stad in.

    Natuurlijk ook naar de Getreidegasse

                    Image Hosted by ImageShack.us,
    met Mozarts geboortehuis en naar de Franciskanerkerk en in de Dom, die heel mooi is.
                      Image Hosted by ImageShack.us
    Het oudste deel, dat ondergronds nog gedeeltelijk te zien is dateert van de 2de eeuw.

    De barokke dom heeft vier (!) tegenover elkaar staande orgels. Het moet machtig zijn als die tegelijk bespeeld worden!

     

    Om half zes verlaten we de stad. Dries maakt nog een omweg om ons Fieberbrunn te laten zien, via een schilderachtige route.

    Vanavond gaan we dineren bij Costas, zijn onderbuur
    /restauranthouder en drinken nadien nog een glas met hem.

    Kleurrijk figuur, die Costas! Zijn Duits is zeer beperkt, maar met handen- en voetenwerk erbij is hij vrij goed verstaanbaar.
                     Image Hosted by ImageShack.us

    Véél aanraken van Herman en Dries (gelukkig zit ik aan de overkant van de tafel en deel niet in de hartelijke, maar vrij ruwe vriendschapsbetuigingen) en niks dan lof voor onze Dries J.

    Costas wil ons bijna niet laten betalen, maar dat willen wij dan weer niet. Uiteindelijk laat hij toch nog een flink stuk van de rekening vallen, dus krijgt zijn garçon een extra dikke fooi.

     

    Voor een afzakkertje trekken we naar Lydia, een vriendin van Dries, die pas een nieuwe bar opende. We maken er ook kennis met Miles en zijn ouders. Het zijn Welshmen.

    Iedereen schijnt wel van onze Dries te houden. Jess kent hem al twee jaar en vindt hem zo’n beleefde en vriendelijke jongen, Lydia was er ook al zo lovend over…Verbazend toch, dat zo’n populaire gast niet aan een vast lief geraakt :-?.

     

    Als we opstappen is het stikdonker op de weg tussen dorp en camping, maar het weer is al wat beter dan vanmorgen.
    Salzburg was regenachtig en winderig, maar we hebben er weinig hinder van gehad. ’t Was een mooie dag!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    21-06-2009
    @
    bojako : geniet van 't zeetje! bedankt voor de tips, maar we hebben wel degelijk aan alle ramen vliegenhorren, voor de deur zullen we misschien wel zo'n dikke bontstaarten moeten kopen, maar houdt dat echt de insecten buiten? ------------------------ ludovikus : het weer was daar nog altijd wat beter dan hier in die week, naar het schijnt :). ik heb eraan gedacht hoor, dat jullie die streek zo goed kennen van de vele skivakanties daar! ------------------------- natoken : het recept van de salzburger nockerln heb ik ondertussen al opgezocht, opgeslagen en er de extra's die ik er in de peterskeller bijkreeg : frambozensaus en onder de sneeuwberg een laag gestoofde kriekjes, erbij geschreven. alle liedjes van de sound of music heb ik in deze vakantie gezongen :) --------------------------------- myette : heel simpel, anders zou ik het ni kunnen : foto's in je bericht plakken met code van image shack, als ze erop staan met je cursor voor de foto gaan staan, enter en zoveel spaties intikken, tot het prentje staat waar je het wilt hebben. code

    21-06-2009 om 20:01 geschreven door paz


    kunstig
    Mooie foto's (je moet me eens vertellen hoe je die in het midden kunt plaatsen please) en ik zie dat je genoten hebt en niet alleen van het eten... tot kijk... hoop je vrijdag te zien.

    21-06-2009 om 11:45 geschreven door Myette


    laat de zomer nu maar beginnen
    Nog even voor we vertrekken een warme knuffel en al bedankt op voorhand om voor de tuin te zorgen, Pazke!!!

    21-06-2009 om 08:34 geschreven door Natoken


    20-06-2009
    Je doet mij watertanden
    en zowel letterlijk als figuurlijk Pazke... Jullie zien er daar alle drie heel content uit. EN heb je het recept gevraagd van die grote sneeuwberg... ziet er zoooo lekker uit. Je hebt toch gezongen van DO RE MI...hé als je daar rondliep in de omgeving van " The sound of muziek"....Ik heb die film ook ettelijke keren gezien en als we willen kan dat nog altijd want die blijven ze maar herhalen. In ieder geval , jouw logje doet mij al zin krijgen in ons weekje daar ergens in de buurt...Lieve knuf.

    20-06-2009 om 19:04 geschreven door Natoken


    ..
    Het weer moet je er bij pakken natuurlijk, maar voor de rest hebben jullie het daar erg naar je zin. Veel te bekijken en prachtige foto's die ons heel bekend voorkomen. Toch prettig bij de zoon te vertoeven en tegelijk in vakantie. Kuskes.

    20-06-2009 om 17:04 geschreven door Ludovikus


    ..
    Hé Pazke, je hebt zo te zien ook ontzettend genoten van je vakantie bij Dries. Hem terugzien is natuurlijk het hoogtepunt en vanaf nu heb je altijd een doel met jullie mobilehome. Ik snapte eerste niet wat je in hemelsnaam bedoelde met die garage, ik dacht thuis, maar het zal een onderdeel ergens in jullie mobilehome zijn zeker. Ik begrijp je stil protest héééél goed, hoewel ik ook begrijp dat je inwendig wel met wroeging zit op zo'n ogenblik, bij mij is het ook altijd zo. het spijt me enorm dat we niet naar je verjaardagsfeest kunnen komen, maar volgende week was de enige week die we 'bijna' volledig hier konden doorbrengen. Daarvoor was er altijd iets dat ons verplichtte om minstens één dag overhuis te gaan. Zelfs volgende week moeten we iets eerder dan gepland terugkomen omdat Seppe dan zijn verjaardag viert zaterdag na de middag. Maar als het echt weer bakken begint te regenen kan het nog vroeger zijn hoor, bij zo'n regen kamperen is echt niet te doen. Wat de vliegen en muggen betreft. Mijne zilveren heeft - euh samen met mij - een goed systeem bedacht voor de ramen. Tweezijdige kleef-klitband rond de ramen (aan de binnenzijde) daar muggengaas (van de lopende meter) op maat tegen geplakt en zo kunnen we altijd de ramen openlaten. In de deur hangen van die dikke euh...bengeldinges... hihi ... ik weet niet hoe je het noemt- om daar ook vliegen tegen te houden. Ik zal een foto nemen en het je tonen. We kopen vaak zaken voor de caravan op de beurzen van vakantiegenoegens. Mensen die stoppen met kamperen doen daar vaak hun dingen weg voor een prijsje. Ik ga nu snel even de andere blogjes bezoeken in de hoop dat m'n laptopke deze keer niet crasht. Ik had al naar N. geschreven dat ik vast haar en u nog eens kom bezoeken. We spreken af wanneer ze terug is. Gisteren hebben we M. en L. hier nog op bezoek gehad, die staan hiernaast op een camping met een prachtige stacaravan - wat een luxe xxx

    20-06-2009 om 14:00 geschreven door bojako




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!