Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    02-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een maand later...

    Dit zijn zalige dagen , zei Herman afgelopen week.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    En ja, we tellen echt wel onze zegeningen, want het had heel anders kunnen lopen.

    Slechts een paar uren nadat ik mijn laatste blogje had geplaatst, kreeg hij een hartinfarct : iets waarvan wij dachten dat het ons nooit zou overkomen. In één klap veranderde onze wereld.

    De luttele minuten dat wij op de hulpdiensten moesten wachten waren zeer bevreemdend. Herman had pijn en verloor even het bewustzijn, terwijl hij in die stille warme nacht op de oprijlaan lag, het leek alsof er niemand anders op de wereld was dan wij twee. Terwijl ik hem rustig probeerde “bij” te houden en gerust te stellen raasde mijn eigen hart als gek en door mijn hoofd bleef de gedachte spoken dat dit niet echt gebeurde.

    Gelukkig was de MUG er zeer vlug om de eerste zorgen toe te dienen en werd hij naar het plaatselijk ziekenhuis vervoerd. In overleg met een cardioloog in Antwerpen, waarheen het electrocardiogram was gefaxt, brachten ze Herman een half uur later naar het Middelheim ziekenhuis, waar een katheterisatie werd uitgevoerd en een stent geplaatst.

    Het waren enkele zeer bange uren, maar om drie uur die nacht mocht ik mijn ventje eindelijk terug zien en die voelde zich al dadelijk bijzonder goed.

    Nog steeds met de bibber, maar toch geweldig opgelucht kon ik terug naar huis rijden. Zondagnacht 6 juli tussen 3 en 4 uur reed ik heel alleen van Antwerpen naar de kempen. Geen énkel voertuig heb ik op die 30 kilometer tegengekomen, wat het gevoel van bevreemding nog vergrootte. Toen ik langzaam onze straat indraaide, sprong een opgeschrikte ree vanuit de struiken en huppelde haastig naar de tuin aan de overkant. Dat beeld maakte me rustig en blij.

    Van slapen kwam die nacht echter niets terecht; ik lag te piekeren hoe ik het aan onze jongens moest vertellen en op welke manier aan mijn ouders, zonder dat ze teveel zouden schrikken.

    Zo’n manier bestaat dus niet : hoe voorzichtig ook verteld, wie je het naast staat schrikt zich toch altijd rot.

    Gelukkig kon ik algauw melden dat alle vooruitzichten naar omstandigheden zeer goed waren. Er is weinig schade aan het hart toegebracht en Herman voelt zich opperbest.

    Wij hebben een zeer rustige maand doorgebracht, met af en toe een bezoekje, veel sympathiebetuigingen en soms onverwachte hartelijke telefoons en kaarten van mensen die het vernamen en waarvan je niet direct dacht te horen. Onze lieve Hollandse vrienden kwamen zelfs in een voor hen zeer drukke periode helemaal 220 km zuidelijker om Herman beterschap te wensen.

    Onze pleegzoon telefoneerde en mailde herhaaldelijk zeer bezorgd en betrokken vanuit Canada en vooral de steun en het meeleven van Wout, Frauke en de kleinkinderen heeft ons geweldig veel deugd gedaan.

    Vanaf de eerste dag thuis zijn we met kleine wandelingen en fietstoertjes begonnen en morgen mag Herman met de revalidatieoefeningen starten. Die gaan driemaal per week door in het ziekenhuis. Augustus zal dus nog een “thuis-maand” worden, maar we hopen in september er weer met de motorhome op uit te kunnen trekken. Tot zijn grote spijt heeft hij deze zomer door het hartinfarct zijn geliefde Europeade in Litouwen moeten missen : een heel jaar naar iets toewerken en dan op het laatste moment alles uit handen moeten geven doet pijn, maar hij troost zich met de gedachte dat er hopelijk nog heel veel Europeades voor hem in de toekomst liggen.

    Mits de nodige medicatie en aangepast dieet moet hij weer helemaal de oude worden; of beter : eigenlijk is hij dat al. Wij hebben alleszins het volste vertrouwen dat alles nu goed is.

    Ik bekwaam me in de dieetkeuken en die bevalt mijn ventje uitstekend! Een groot verschil is, dat we rood vlees gebannen hebben, en één keer op twee vis eten. Ook heb ik al met vleesvervangers als quorn en tofu geëxperimenteerd en dat valt best mee. We genieten van elke maaltijd, die deze maand al heel vaak buiten kon genuttigd worden.  

    Gisteren is hij voor het eerst weer een hele dag in Brussel gaan vergaderen, zonder dat ik er als chaperonne bijliep(en thuis toch een beetje ongerust op zijn terugkeer wachtte), dus mogen we aannemen dat hij helemaal terug op het goede oude spoor zit.

    Nu nog even die schrik helemaal kwijt geraken…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    13-08-2009
    ..
    verdorie zeg Pazke, ik was helemaal de Europeade vergeten. Vreselijk spijtig dat Herman niet is kunnen gaan na al zijn werk! Moest jij ook niet de teksten spreken zoals vorig jaar? Dikke knuffel!

    13-08-2009 om 17:13 geschreven door bojako


    12-08-2009
    Lieve hemel
    Wat zul jij geschrokken zijn geweest. Goed, dat alles gelukkig weer oke gekomen is en je lieve Herman weer de gewonen dingen kan doen. Doe nu maar lekker (wat wij intussen al jaaaaren doen) genieten van elke dag die er is.

    12-08-2009 om 07:23 geschreven door thea


    06-08-2009
    Ik geloof graag
    dat je hevig geschrokken bent en dat die schrik niet zo snel uit je systeem is. Wens jullie allebei knusse en zalige weken en voor je ventje totale beterschap. Warme knuf. Michelly

    06-08-2009 om 11:21 geschreven door Michelly


    beterschap
    Ik was al verschilende malen komen kijken naar nieuwtjes en maakte me al wat zorgen maar de combinatie Mobilhome -vakantie -mooi weer- veel tijd stelde me wat gerust. Toch was het daarjuist schrikken toen ik je relaas van de afgelopen maand las. Een geluk dat zoiets niet in Indonesië is voorgevallen . Alleszins een voorbeeldige herstelpeiode voor beiden en soigneer elkaar...Jan

    06-08-2009 om 00:29 geschreven door Belle &co


    05-08-2009
    ..
    Kan je me vergeven dat ik zo achter je veren heb gezeten. Het was niet de bedoeling je op stang te jagen hoor. Ik kan best begrijpen dat het een hectische maand voor jullie geweest is. Het ergste lijkt toch voorbij, of zo hoop ik toch. Zelf kan ik er niet over mee praten, wel dat enkele vrienden hetzelfde hebben meegemaakt, met drie tot vijf bijpassen enz. Allemaal met een gunstige afloop maar heel wat ouder dan jouw ventje. Kuskes en tot Vrijdag.

    05-08-2009 om 17:33 geschreven door Ludovikus


    hier zie
    ons pazke weer boven water... heel blij te horen dat je wederhelft weer beter is... ik zie dat he hem danig aan 't verwennen bent... niet overdrijven he ze worden het zo vlug gewoon... haha... tot vrijdag???

    05-08-2009 om 13:32 geschreven door Myette


    03-08-2009
    Onder jouw zorgen kan het niet mis lopen...
    Het kom allemaal wel in orde Pazke, en A is in goede handen bij jou!! Mijn bezige bij is nog steeds aan het snoeien en dan vallen zware takken naar beneden en dreunt de grond en .. dan gaan de beestjes lopen, vrees ik... Dus geen egeltjes meer in de tuin , maar de duif zit nog hoog en droog!!Mocht ik ze terugvinden dan roep ik jouw meteen!!!!Kus

    03-08-2009 om 15:54 geschreven door Natoken


    Dat laatste...
    ... zal waarschijnlijk één van de moeilijkste dingen zijn. Elke keer als je denkt "het" kwijt te zijn is er weer even een opflakkering. Maar het slijt iinderdaad wel op den duur. Nog eens een goed en zo volledig mogelijk herstel gewenst voor het ventje en een dikke kus voor jou. Affodil.

    03-08-2009 om 10:46 geschreven door Affodil




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!