Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 : Van Frankrijk naar Zwitserland

    Zondag 20 julixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Om 8 uur worden we wakker, het was hier muisstil, enkel de wind konden we af en toe wat horen. Op onze grote parking staan 8 motorhomes : 3 Belgische, 3 Franse, 1 Engelse en 1 Duitse. Voorts is er hierboven nul-komma-nul verkeer. Bij de parking staat een monument voor de gesneuvelde ontmijners. Het moet hier na de oorlog vol mijnen hebben gestoken en er zijn veel slachtoffers gevallen. Ik dacht eerst dat de naakte, vallende man Icarus voorstelde, maar bij nader toezien gaat het dus om een ontmijner die bij een ontploffing de lucht wordt ingeslingerd.

    Het is bewolkt maar droog en we maken een wandeling van anderhalf uur “Le sentier des découvertes", die rond de top van de Ballon leidt en een prachtig uitzicht op verscheidene dorpjes biedt. We blijven een poos naar beginnende parapente-zwevers kijken. Het ziet er toch moeilijker uit dan ik dacht, want van alle leerlingen die we aan het werk zien, geraken er weinigen in de lucht en nog moeilijker zachtjes terug aan de grond, maar ’t is wel leuk om naar te kijken.

                                      
                            Free Image Hosting at www.ImageShack.us foto vergroot als je ze aanklikt

    Er lopen hier mooie donkerbruine koeien, sommigen met een bel om en allemaal met een blond kalfje, de blonde fiere vader loopt er ook tussen.

    We vertrekken in de late voormiddag. In Lepuix-Gy, een klein dorp, stoppen we bij een levensmiddelenzaak, naast ons stopt een Franse dame, draait haar raampje open :”Vous cherchez du pain?” Hoe kon ze het raden! Ze zegt dat we verder moeten afdalen naar Belfort en waar we een bakker kunnen vinden. We eten op de parking bij de versterkte burcht van Belfort, tussen dikke hoge muren, maar met één doorgang die uitkijkt over een stukje van de stad. Er is hier geen kat…

    In de eerste Zwitserse plaats kunnen we eindelijk tanken; het lichtje brandde al een hele tijd en de tank was goed leeg! Oef! ’t Was spannend, want we reden een hele tijd door bos-berggebied zonder bewoning, als we daar zonder brandstof waren gevallen, zou het een hele voettocht-met-jerrycan geworden zijn.

    We nemen ons vieruurtje op een kleine parking bij een natuurgebied met een meer. Alsace en Jura vormen een prachtig landschap! We krijgen nu ook mooie wolkenluchten en …zon!!! Het wordt stilaan warm in de wagen.

    Vanaf Vevey zien we hoge bergen, maar eerst nog eindeloze akkers met graan, zonnebloemen, mais en een soort kool denk ik : zeer grote bladeren aan planten zo hoog als maïs, maar met roze bloemen bovenaan. Het ruikt onderweg ook vaak naar spruiten, vandaar mijn vermoeden dat het een koolsoort is.

    Nu komen we écht in de Zwitserse Alpen : magnifiek! Langsheen het prachtig meer bij Vevey rijden we door de wijngaarden in een stralende zon, maar met zwart-dreigende wolken in zicht. Het meer vertoont alle schakeringen van turkoois tot paars-zwart. Dit is een mooie stad. Nestlé schijnt hier de helft van de gebouwen –modern zowel als oud- te bezitten, want we zien overal het bekende logo.

    Ongemerkt gaat Vevey over in Montreux, we rijden voorbij het supersjieke Hotel de Montreux, dat er als een overdadig versierde slagroomtaart uitziet. Aha! Dit is dus Montreux…wow! Sjieke stad : casinos, dure winkels, grandeur! Er staan nog veel goed-onderhouden Bel-Epoque-gebouwen en er heerst een feestelijke-drukke sfeer langsheen de boorden van het meer.

    Nabij Aigle krijgen we toch een beetje regen.

    Om 7 uur ’s avonds parkeren we achter de kerk van Evionnaz, naast het kerkhof. We halen onze spie-blokken voor ’t eerst uit hun verpakking om de Marlin in evenwicht te zetten. Hij staat nu nog wat scheef, maar beter dan tevoren. We trekken het dorp in, op zoek naar een restaurant. Het enige café-restaurant dat open is heeft op zondag echter geen restauratie, maar de behulpzame uitbaatster verwijst ons naar l’Oasis, zo’n 2 kilometer verderop.

    Het blijkt een Portugees restaurant te zijn en alle andere klanten zijn ook portugezen, wat me verwondert in Zwitserland, maar het eten is uitstekend!

    Als we terug in het dorp komen, moet ik holder-de-bolder naar het openbaar toilet bij de kerk. Dat is gelukkig nog open. Ik zie dat het zeer ruime toilet en lavabo stralend wit zijn, ga rustig zitten en merk dan plots een reusachtige stinkende “sigaar” op de vloer rechts van het toilet. Akkebah!!! Wie doet nu zoiets? Bang dat de inwoners zullen denken dat "die buitenlanders met hun motorhome" het geflikt hebben, grabbel ik een dik pak toiletpapier en smijt het onsmakelijk pakje in de WC, was mijn handen overvloedig en loop naar de Marlin. Op het kerkhof naast ons, ga ik rillend mijn handen nogmaals grondig wassen.

    Het is nu 10 uur en volledig donker. Ik ga mijn presentatietekst nog eens lezen en dan is het weer bedtijd.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    04-08-2008
    "
    Zo te horen heeft jullie "mobile " home het goed gedaan. Staat hij terug in de gratie Pazke? Maar naast een kerkhof stoppen brr niet echt my place haha!!

    04-08-2008 om 19:36 geschreven door natoken


    ..
    ik moet tegenwoordig niet meer naar de bibliotheek
    Nu snel naar het blogje van Natoken om daar ook de reisbelevenissen te lezen.
    Zo reis ik nog het liefst, thuis achter mijne PC
    dikke knuffel!

    04-08-2008 om 11:30 geschreven door bojako




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!