Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aangenaam gevulde dag

    Gisteren werd ik in de opnamestudios in Leuven verwacht voor een stukje edelfiguratie in 2 korte scènes voor “Thuis”.

    Gelukzak als ik ben, wil Herman mij naar ginder voeren.

    Chaufferen doe ik niet zo graag, ik vind het dus een luxe, dat hij die taak op zich neemt.

     xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    We voorzien ruim onze tijd om ter plaatse te geraken, maar krijgen onderweg heel wat oponthoud en zo kom ik toch nog 5 minuten te laat binnen.

    Ik verontschuldig me bij de productie-assistente, die nauwelijks gemerkt heeft dat ik over tijd ben, maar wanneer ik bij de mensen van kleding en make-up binnenstuif, zie ik algemene opluchting.

     

    Gelukkig keuren ze mijn outfit goed (geleend van mijn zus, dankje Greetje!) en hoef ik de extra meegebrachte kleding niet meer te showen.

    Ik moet daar, eigenaardig genoeg, altijd dure madammen spelen.

    Mijn eigen garderobe kan absoluut niet volgen.

    Daar komt nog bij, dat ik eigenlijk niet teveel nieuw meer wil kopen, zolang ik niet enkele kilo’s minder weeg.

     

    Het doet me plezier dat Ellen, de kleine schminkster, mij direct herkent, ze merkt op dat mijn haar van donker kastanje naar blond is gegaan.

    Vijf jaar geleden nam ze mij voor make-up onder handen, toen ik de allereerste opnames van “De Canvascrack” heb meegespeeld, nu werkt ze vooral voor “Thuis”, maar ik had haar daar nog niet gezien.

    Als ik mijn verwondering uitspreek, dat ze zich dat nog herinnert, zegt ze met lichte zelfspot, dat ze inderdaad heel veel verschillende mensen in haar stoel krijgt, dat zij ze later vaak niet herkend, maar dat die hààr wel altijd moeiteloos herkennen.

    Ellen is namelijk kleiner dan onze 8-jarige Jade.

    Maar ze is bedreven in haar vak en haar koele toverhandjes zijn een weldaad voor mijn door de opwinding roodgevlekte vel.

     

    Herman, in een zetel in de foyer geinstalleerd, doorbladert tijdschriften.

    Daar kan hij op een tv-scherm ook de repetities en opnames volgen.

     

    De scènes van vandaag spelen zich af in het decor van de fitnessclub en ik mag met Lut Hannes, Christel Domen en Peter Van Asbroeck spelen, alias Angèle, Martine en Werner.

    De opnames verlopen zeer vlot : voor elke scène slechts 3 repetities en 2 opnames.

    Zowel productie als acteurs zijn heel tevreden.

    Na afloop loop ik met Peter Van Asbroeck terug naar de acteursloges…Live is ’t een wreed schone vent en uiterst charmant bovendien.

    Hij geeft me een zeer mooi compliment en het voelt oprecht aan.

     

    We zijn vroeger klaar dan verwacht en aangezien we nu toch al in Leuven zijn, stelt Herman voor om een kort bezoekje aan ons Tante Julleke in Kessel-Lo te brengen.

    Ons bezoek is onaangekondigd, maar we worden in het klooster zoals steeds met open armen hartelijk verwelkomd.

    Tante is een missiezuster-op-rust. Wat heet…Op haar 79ste  lijkt ze nog steeds even druk in de weer als 50 jaar geleden. Klein, vrolijk en kwiek, niet te geloven! Als wij in de bezoekersruimte wachten, wordt ze even buitengeroepen en we horen haar nadien terug komen rènnen!

    We bezoeken nog een medezuster van haar, drinken een kopje koffie en verlaten het klooster op de berg, na een kort maar deugddoend bezoek.

     

    Op de terugweg rijden we via Wakkerzeel, parkeren de auto bij de kerk en wandelen naar het geboortehuis van mijn grootmoeder. Het is 35 jaar geleden dat ik daar nog ben geweest en echt : ze bestaan nog in Vlaanderen, de dorpjes van een voorschoot groot. Geen énkel reclamebord, geen verkeer, twee oudjes die in de voortuin aan het werken zijn…

     

    We wandelen ernaartoe…en we komen bij een verre nicht van mijn moeder terecht!

    We moeten en zullen even binnen komen kijken “Want als dat 35 jaar geleden is, dan gaat ge nogal verschieten hoe dat hier binnen veranderd is!”

    Ooit ben ik daar éénmaal binnen geweest en herinner me alleen de kom rauwe melk, nog lauw van de koe, die ik daar heb gedronken (ik vond het heerlijk!)

     

    Jeanne wil kost wat kost de hele woonst laten zien : waar vroeger de paardenstal en de varkensstal en de schuur was en hoe dat allemaal kamers zijn geworden…

    Tegen de tijd dat onze rondleiding is afgelopen, heeft een van de 3 inwonende vrijgezellen-zonen  al koffie uitgeschonken.

     

    Mensen toch! Wat een onverwachte ontmoetingen… maar we geraken er nauwelijks weg.

    Met een leugentje om bestwil lukt het wel :“een vergadering in Antwerpen om acht uur, oei-oei, is’t al zo laat?”

     

    De “vergadering” werd een McDonald-menuutje en een rustig avondje thuis.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    22-04-2006
    Proficiat Pazke!!
    Jij maakt nogal het een en ander mee!! Je wordt onze beroemdheid van de bloggers. Ik hoop dat ik eraan denkt om te kijken, want ik volg dat programma ook niet maar zou graag je optreden meemaken! Succes!

    22-04-2006 om 00:30 geschreven door Michelly


    21-04-2006
    Ziedewel
    dak gelijk heb... de Peter is geen macho... en dat m'n gevoel me niet bedrogen heeft... die "lachende ogen" he... Clinton heeft die ook en ik vind dat onweerstaanbaar... ja zeg mag ik ook nog eens dromen... groetjes Myette

    21-04-2006 om 22:00 geschreven door Myette


    antwoorden...
    ...op al jullie vragen! 1) Bedankt voor alle complimenten! xxx 2) Bojako'tje ik probeer eraan te denken, maar het duurt nog tot 8 september vooraleer ze dit stukje uitzenden. Ik zal het alleszins al op die datum in mijn blog vermelden. 3) Ludovikus : ik heb je een e-mail gestuurd met alle nuttige mulchinfo, 't is een hele boterham. 4) Wat die foto van schone Peter betreft en dan vooral hoe ik die in het midden van mijn blog kreeg : puur toeval, mannekes! Ik zocht zijn foto via google-afbeeldingen, copieerde en plakte ze midden in mijn tekst. En zowaar het lukte! ik ben heel blij dat ik niet de enige ben die hem daar nu zie staan, zoals vroeger wel eens gebeurde, dan kregen jullie alleen een rood kruiske te zien. Als ik exact dezelfde werkwijze gebruik voor mijn eigen foto's, lukt het helaas niet altijd. Soms spookt dat hier. 5) Thea, Huismusje, Myette en al wie naar Thuis wil kijken op 8 september : ook deze keer ben ik alles bijeen hoogstens 2 minuten in beeld, hoor. 6) Myette, ik kan je verzekeren dat het helemaal geen macho is, het is gewoon een héél vriendelijke man, met hoog knuffelgehalte en prachtige zachte bruine ogen. Hij ziet er "in 't echt" ook veel slanker uit dan het Jerommekesbeeld dat je op TV krijgt. Zijn haren zijn terug kort : veel mooier. Hij doet me altijd denken aan zoon1 van Bojako.

    21-04-2006 om 16:26 geschreven door paz


    20-04-2006
    Pfffff,
    dat kan tellen zeg, dat allemaal op één dag afhandelen.
    Eerst dacht ik bij het lezen van je verslag op het bezoek aan het ouderlijk huis, dat heb ik al een keer gelezen. Doch als ik het mij goed herinner heeft jouw maatje bojako ook zoiets in dien aard voorgehad.
    Allen was het bij haar in Engeland te doen.
    Het zou natuurlijk ook kunnen dat ik gewoon begin te flippen door teveel blogs te lezen en te weinig te wandelen,hahaha.
    Groetjes en tot de volgende.....

    20-04-2006 om 21:40 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Thuis
    Hallo Paz... ik volg al Thuis van in het begin... dus 10 jaar nu... kijk er al naar uit jou eens aan het werk te zien... en met Peterke dan nog... mijne favoriet... 't manneke vindt hem maar niks... ne "macho" zegt hij altijd... maar ik val voor zijn ogen... "lachende ogen" zijn mijn zwak... ik zie dat je je nog geen ogenblik hebt verveeld... pensioentijd kan zalig zijn nietwaar... groetjes van Myette

    20-04-2006 om 19:39 geschreven door Myette


    Gras
    Amaaai Paz, ik ben zelf fier op jou. Maar hoe krijg je die foto in het midden.?? Zou ik ook willen. Over die mulcher-maaier:merk, maaibreedte,content van?, waar gekocht. Kan dat??ludovbuttonrond7bp.gif

    20-04-2006 om 17:36 geschreven door Ludovikus


    ..
    hihi ik zie de foto ineens naar't midden gaan en denk : 'ze heeft het toch onthouden die Paz toch'. Ik ben allang vergeten wat jij uitgelegd hebt hoe ik die adressen in de url moet vastzetten, dat zult ge toch nog eens moeten uitleggen hoor.

    20-04-2006 om 17:12 geschreven door bojako


    Thuis
    Hai Paz, ik ben toch wel erg benieuwd geworden naar wat dat Thuis voor een programma is. Zal toch eens in de gids kijken. En ach zo'n vergaderingetje thuis is nooit weg he. Groetjes en tot ziens, Thea.



    20-04-2006 om 17:07 geschreven door thea


    ..
    wow, wat een dag Pazke, ge ziet dat ge tijd tekort gaat komen nu ge met pensioen zijt hé. Ik had u verwittigd. Stuur me deze keer aub een mail vooraleer ge op TV komt want ik volg Thuis niet en ik wil u de volgende keer absoluut niet missen, zelfs een GSM berichtje, want stel je voor dat ik aan de caravan zit. En dan nog een edelfiguratie, menne god! proficiat hoor. Schone gast trouwens maar hij past niet in mijn rijtje. Kusjes

    20-04-2006 om 17:07 geschreven door BOJAKO




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!