Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeentehuis, wokfeest en !pech!

    Dit moet er vandaag nog even bij :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    De feestelingen hadden gisteren  al een heerlijke dag. Tegen de middag waren de meeste regenbuien gepasseerd en konden mijn zussen eindelijk verder met het versieren van de bloemenboog aan de oprit van het ouderlijk huis.

    Zelf stonden wij ruim een uur te vroeg bij het gemeentehuis in Edegem en zo ook onze drie zonen. Ik dacht dat ik het allemaal zo goed op een rijtje had, maar was al maanden in de overtuiging dat we er om drie uur in de namiddag moesten zijn ipv van om vier. Herman en ik liepen om tien voor drie de trouwzaal binnen, vanwaar heel wat geroezemoes kwam. Het verbaasde ons dat we zoveel “vreemd volk” zagen op een ontvangst die we uitsluitend voor de familie dachten. Toen de schepen ons zag, zei ze voorzichtig dat we wel héél vroeg daar waren…stond ik daar met rode kaken, natuurlijk!

    We belden direct onze zonen op, maar die waren ook bijna ter plaatse. ’t Ergste was het wel voor Wout en Frauke, die een babysitter hadden besteld die later zelf nog een afspraak had, maar dat raakte gelukkig opgelost. Uit de cafés in de buurt kwam zo’n rookwalm gewaaid, dat we ervan af zagen om alvast wat te gaan drinken, dus ging ieder nog wat boodschappen en was ons gezin deze keer zéér goed op tijd voor de plechtigheid.

    Die was hartelijk en ontspannen, met een prettige toespraak van de burgemeester en natuurlijk ook een van Voke en een kleine receptie achteraf.Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Schoonbroer Marc bracht de jubilarissen nadien met de versierde auto naar huis terug, terwijl de achterblijvers in het gemeentehuis nog het feestlied konden inoefenen. De schepenen bleven geamuseerd zitten luisteren en de man die alle vieringen van deze dagen filmt, heeft ook een stukje repetitie in beeld gebracht.

    En toen kwam het chinese straatfeest, met huldiging van de jubilarissen. Ook de buurtbewoners hadden een prachtige versiering voor het huis gemaakt, met een reuzegrote diamant, waarin ’s avonds lichtjes blikkerden. De wijnen die bij het eten verkocht werden hadden een speciaal etiket, waarop ook de jubileumviering vermeld stond en naast het lekkere eten, waren er enkele attracties door kinderen en buren.

    Rond halftien wou ik nog wat uit de auto gaan halen voor mijn zus, ik had Hermans sleutel in de hand, toen ik voorbij het huis liep, waar de nichtjes net naar het toilet waren geweest. Om voke niet te vaak naar een sleutel te hoeven vragen, nam ik die van Inge over, liep naar binnen, leg de autosleutel even op de wc-stortbak,  met een puntje op de doorspoelknop helaas…

    Want op het moment dat ik op de knop druk, schuift die sleutel als van een glijbaan door het geultje van de knop : Plons! In het toilet!!! Oh neee!... ik grabbel nog in het water, maar : te laat! De pot ziet er onberispelijk schoon en sleutelvrij uit. Miljaarde…. Ik wring mijn arm zover ik kan geraken in de buis, maar niks…

    Terwijl ik terug naar buiten loop om het ongeluk te gaan melden, proest ik het ondanks alles uit, het is ook zo’n stom, belachelijk voorval. Als ik het aan tafel vertel, brult iedereen van het lachen, maar hoe geraken wij nu aan onze spullen : Herman en Dries hun goed kostuum ligt erin, de misboekjes voor morgen en ik heb geen reservesleutel bij…

    PJan komt direct mee helpen, we maken een putje open, op weg naar de beerput in de hoop om daar nog iets te vinden, spoelen nog enkele keren door en vangen het spoelwater op, maar niets : onze afstandsbediening-sleutel ligt waarschijnlijk op de bodem van de beerput. Dat wordt niks meer voor vandaag.

    Om tien uur brengt Dries ons dan maar naar de Rooseveltplaats, (er waren aanbiedingen volop om ons helemaal naar huis te rijden, maar iedereen wou natuurlijk ook terug naar de feesten en wij vonden dat teveel gevraagd om de anderen die hele afstand tweemaal te laten doen) waar we de bus naar huis nemen, nog 40 minuten stappen en kort voor middernacht aankomen.

    Of we die sleutel kùnnen laten bijmaken is maar de kwestie. De reservesleutel heeft geen afstandbediening en kan ook het alarm niet inschakelen, dus zullen we wel in de portemonnee moeten tasten, vrees ik, maar er zijn erger dingen en we hebben er alleszins een komische anekdote bij.

    Indien we die weggespoelde sleutel ooit terugvinden,  valt te betwijfelen of de afstandsbediening dan nog zal werken. Ik zal hem in ieder geval een stevige dettol-kuur laten ondergaan.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    25-08-2008
    ..
    Eerst en vooral van mij en Mr. Silver nog een dikke proficiat aan Moeke en Voke - ik ben wel een trein te laat, maar ik weet dat jij dit zal begrijpen.
    Toch heerlijk dat ik alles kon volgen via je verslag.
    Wat die sleutels betreft - ik snap écht niet dat zo'n zware sleutels niet in de "S" bocht van de afvoer zijn blijven liggen, tenzij je meermaals hebt doorgetrokken of tenzij het een spoelbak is met een enorme kracht.
    Ach ja ... ik zit hier aan een lavabo te denken, maar 't is een WC - maar ik ga nu heel deze reaktie niet deleten
    Maar toch .... is er in een WC geen S bocht? Ge ziet ik geef niet snel op hé? - prachtige foto trouwens van Dario en ook voor hem een dikke proficiat.
    Ik las je stukje over de babysit - heerlijk toch dat we dit allemaal even terug mogen beleven hé?
    dikke knuffel en wat betreft je vraag : mail volgt!

    25-08-2008 om 12:42 geschreven door bojako


    24-08-2008
    "
    Sorry Pazke, ik zou ook even in paniek slaan maar ... heb hier toch zitten lachen hoor!!! Ik stel mij jouw arm voor in dat gat en dan dat putje!!!! Zoiets zou mij ook overkomen. Dan heb je eens de weergoden mee en dan spelen ze op een andere manier met je voeten.!!! Lieve knuffel.

    24-08-2008 om 23:10 geschreven door natoken


    *
    Weer te snel geweest en niet nagelezen! Het moet natuurlijk EEN unicum zijn

    24-08-2008 om 16:45 geschreven door huismusje


    *
    Een hele dikke proficiat aan de jubilarissen. 60 jaar huwelijk wordt inderdaad unicum want nu is men elkaar na amper een tiende ervan al hartsgrondig beu, enkele uitzonderingen niet te na gesproken dan.
    En sorry hoor Paz'ke, maar ik zit hier vreselijk hard te lachen met je verhaal over de verloren sleutel. Zelf ben ik op diezelfde manier mijn zonnebril eens kwijt geraakt. Je zou toch denken dat die wel ergens gaat blijven steken he. Maar niks, nada, nooit meer teruggevonden.
    Ik weet trouwens niet of ik hem nog op mijn neus had willen zetten indien wel.
    Liefs en tot fleus

    24-08-2008 om 16:42 geschreven door huismusje


    ..
    Je kan er wel even met lachen ja, maar het blijft een kleine ramp, het verlies van die speciale sleutel. Goed dat het de goede afloop en het feest niet heeft bedorven. Te bedenken 60 jaar gehuwd met dezelfde partner is toch een hele gebeurtenis. Ik ken er ook die reeds alles samen 60 jaar gehuwd geweest zijn maar dan vier keer opnieuw. In elk geval een dikke proficiat voor het nog jeugdige koppel. Kuske van Ludovikuske.

    24-08-2008 om 14:08 geschreven door Ludovikus




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!