Inhoud blog
  • The Diamonds.
  • Nostalgie.
  • The Platters.
  • Johnny Otis
  • Amorada.
  • Teddy Redell.
  • Ike King and his Kings Of Rhythm- 1954.
  • Wayne Fontana.
  • Adam Faith.
  • The Rooftop Singers.
  • Rusty York.
  • The Aquatones.
  • Martin Raynor and the Secrets.
  • Jack Hammer.
  • Billy Joe Tucker
  • Merkwaardig singletje...Jay Stevens.
  • Annette Funicello.
  • Edward Multon.
  • Claude King.
  • Mel Robbins.
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto

     

    Image and video hosting by TinyPic

    Kasteel De Haar in Haarzuilen....Middeleeuws.

    (eigen foto).
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Jos, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Fabian.
    Ik ben een man en woon in (Belgie) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 05/05/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, Fotografie en Film..
    Mijn beroep was bankbediende, ben nu sedert enkele jaren met pensioen,leef samen met een lieve Nederlandse vriendin.Samen van het leven genietend.
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

     

    Foto
    Muzikale Herinneringen
    Grasduinen in het verleden.
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Burnette (2).
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wanneer het Freedom-label opgaat in de moedermaatschappij Liberty, komt Johnny onder de vleugels van producer Snuff Garrett.Hoewel nog flink rockend met "Cincinatti Fireball" , blijkt uit de B-kant dat Johnny ook tienerballaden meester kan ,op de B-kant staat het nummer "Dreamin' " en dat blijkt meteen een schot in de roos.Een 11de plaats in Amerika, een 5e positie in Engeland en in onze gewesten wordt het lied vaak gedraaid.Maar het kon nog beter met de opvolger :"You're Sixteen"/" I Beg Your Pardon" (1960)dat in de U.S. een knappe 8 ste plaats in de Top-Honderd behaald en in Engeland zelfs op de 3e stek plaatsnam. Ja, toen pas leerde ik Johnny Burnette kennen, toen het vaak op de radio werd gespeeld en hier ook in de hitlijsten terecht kwam.In een muziektijdschrift stond er een artikel met foto.Ik herinner me dat ik in de lente van 1961 met moeder naar Brussel ging in grote magazijnen in de Nieuwstraat zoals de Priba, Sarma en Au Bon Marché.Moeder ging natuurlijk voor de kleedjes en ik bleef hangen in de platenafdeling...de nieuwe Johnny Burnette singel  lag daar met fotohoes : "Little Boy Sad"/"Down To The River"...dat ik al enkele malen had gehoord op de radio.Gezaag ten spijt kreeg ik de plaat niet mee (66 bef), omdat ik al een plaatje van Freddy Quinn : "Unter Fremden Sternen" /"Du Muss Alles Vergessen" had weten te bemachtigen...De plaat werd nummer 17 in Amerika en nummer 12 in Engeland.Enige tijd later haalde ik wel een LP binnen met de hits van Johnny Burnette.Dan volgden nog "Big Big World" en "God, Country and My Baby" in 1961(U.S. nr 18), plaatjes hier uitgebracht door het Engelse London-label.
    In 1962 kende hij nog een mini-succesje in Engeland met het fraaie "Clown Shoes"(nr 35)...en toen was de succesformule voorbij,want de twee daaropvolgende platen haalden de hitlijsten niet meer.Een overstap naar Chancellor (" I Wanna Thank You, Folks ") en later Sahara en Capitol ("Sweet Suzie") brachtten evenmin nog zoden aan de dijk.
    In 1964 richtte hij tenslotte zijn eigen platenlabel op Magic Lamp op, waarop nog 1 singel verscheen.Op 1 augustus van dat jaar verdronk hij jammerlijk tijdens een vispartijtje in Clear Lake, toen hij van zijn boot viel.
    Zijn zoon Rocky Burnette tenslotte had een hit in 1979 met "Tired Of Toein' The Line".

    31-12-2008 om 17:34 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (2)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Burnette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28 Maart 1934 , Memphis Tennessee was de geboortedatum en -plaats van Johnny Burnette. Hij zat in dezelfde hogeschool als Elvis en volgde ook diens eerste stappen in de muziekwereld.Het prille succes van Elvis werkte aanstekelijk op de jonge Johnny en spoedig vormde hij dan ook een rock 'n' roll trio, samen met zijn broer Dorsey en een schoolvriend Paul Burlison.Hij had enkel pech, in die mate dat een auditie bij Sam Phillips van SUN-records door deze werd afgewezen, simpel omdat diens stem en muziek teveel op die van Elvis leek. Een eerste plaatopname voor Von Records ("You're Undecided") maakte weinig indruk, maar hij kreeg kort nadien een contract bij Coral, een dochtermaatschappij van Decca. Zijn rauwe rockabilly-stijl bezorgde hem een kleine hit met "Tear It Up" en maakte daarna , na het winnen van een amateur-contest tournee's met Gene Vincent en Carl Perkins. Een opvallende verschijning maakte hij in november 1956 in de Alan Freed film : Rock Rock Rock met het nummer "Lonesome Train".Voor Coral nam hij in de periode 1956-1957 authentieke, primitieve rockabilly-opnamen..."Honey Hush", "Please Don't Leave Me", "The Train Kept-A-Rollin' ", "Rock Therapy" , "Eager Beaver Baby" , "Rock Billy Boogie "en vele andere, helaas zonder een echte doorbraak te kunnen forceren.Op veel van deze nummers zou Grady Martin lead hebben gespeeld en niet Paul Berlison, maar dat laat ik voor de geschiedenis. Feit is evenwel  dat deze onontbeerlijke opnamen in geen enkele Rockabilly-verzameling ontbreken,want ze behoren tot de roots van deze stijl die populair was bij de blanke Amerikaanse jeugd gedurende de jaren 1954-1958. Ik heb deze allen verzameld , zij het dan wel in 1968, toen ze in Engeland werden heruitgebracht op LP.Paul Berlison verliet de groep in september 1957 en de broers trokken naar Los Angeles, waar ze zich concentreerden op het schrijven van songs voor de jonge Ricky Nelson, die er succes mee oogstte."Waiting In School","Believe What You Say", "It's Late" en "Just A Little Too Much" werden hits. Hun eigen opname van "My Honey " voor Ricky's platenmerk Imperial faalde eens te meer.In oktober 1958 nam Johnny Burnette 3 platen op voor Freedom -Records, die werden uitgebracht in 1959 , zonder enige bijval alweer. Doch daar zou spoedig verandering in komen ........

    30-12-2008 om 22:44 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hang Up My Rock 'n' Roll Shoes...Chuck Willis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    The King Of Stroll werd hij ooit genoemd, vaak uitgedost met een tulband (was de Sam The Sham van de jaren 50).
    Chuck Willis kwam uit Atlanta, Georgia- geboren op 31 jan. 1928. Zijn korte carrière kan men best omschrijven als bestaande uit 2 periodes..de eerste successen boekte hij voor het Okeh-label in de jaren 1952-1954, zoals "My Story", "Don't Deceive Me", "You're Still My Baby", "Feel So Bad ", "Goin' To The River ", allen Top 10 R&B-singels.
    In 1956 stapte hij over naar Atlantic-records : "It's Too Late", "Watcha Gonna Do" en vooral "C.C.Rider" uit 1957 werden klassiekers, net als "Betty and Dupree".
    Zijn laatste opnamen : "What Am I Living For"/ "Hang up My Rock 'n' Roll Shoes" werden successen na zijn onverwacht overlijden op 10 april 1958.
    Op zijn verzamel LP's vind ik "Thunder and Lightning" en voornamelijk "Keep-A-Drivin'" biezonder heerlijke nummers...deze werden na zijn dood uitgebracht.
    Veel van zijn composities werden gecoverd door onder meer Elvis, Buddy Holly, Roy Orbison, The Drifters, Conway Twitty, Jerry Lee Lewis, Ruth Brown, Otis Redding.......

    24-12-2008 om 17:31 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prettige Feestdagen !
    De Kersttijd kom er weer aan : Image and video hosting by TinyPic

    18-12-2008 om 13:47 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Black's Combo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We duiken even opnieuw de late jaren 50 in. Bij de talrijke instrumentale groepen uit die tijd waren er ook enkele die gebruik maakten van een electrisch orgel en er waarempel hoge toppen mee scoorden ,denken we maar aan Johnny and the Hurricanes, Dave "Baby" Cortez of Bill Black's Combo. Deze laatste groep werd opgericht in 1958 door Bill Black (geboren in 1926) , na zijn sessiewerk voor Elvis Presley als Bass-speler tussen eind 1954 en 1958, samen met gitarist Scotty Moore en drummer D.J. Fontana.Toen Elvis zijn legertijd vervulde hield hij het voor bekeken en vormde een eigen instrumentaal combo, met onder meer saxofonist Ace Cannon en pianist Carl McVoy.Ze werden gecontracteerd door het HI-label uit Memphis in 1959..door Ray Harris, één van de oprichters.Die Ray Harris, herinner ik mij had een paar ruige rockers op het Sun-label opgenomen,zoals "Come On Little Mama" in 1956 , nog op 78t. waar ik enige tijd naar heb gezocht.Met hun 'Untouchable Sound",zoals ze werden voorgesteld, hadden ze diverse hits zoals SmokiePart II (1959), White Silver Sands(1960), Josephine(1960) , Don't Be Cruel, Blue Tango... en maakten veel LP's begin jaren 60 zoals "Movin" of "Twist Her". Ik heb veel van hun materiaal verzameld , eerst op 45t. en LP zoals HI-records The Early Years, waar ook Ace Cannon, Carl McVoy, Billy Reeder, Teddy Redell, Gene Simmons ... op te vinden waren. Later dan de CD's.....het was inderdaad een vernieuwende sound . Bill zelf haakte af in 1962, wegens ziekte en overleed in 1965.
    De groep bleef onder de oorspronkelijke naam actief tot de jaren 70, maar hun muziek volgde ik reeds lang niet meer verder op. Ze waren de inspiratiebron voor latere soul-groepen zoals The Mar-Keys en Booker T. & The MG's.
    Wat ik er nog wou aan toevoegen was een ode aan Bill Black , op de B-kant van Dave Edmunds' "I Hear You Knockin' " uit 1969 onder de titel Black Bill.

    15-12-2008 om 16:32 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Big Bopper.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We schrijven 1966...De naald van de radio schoof willekeurig over de zenders en belandde op de middengolf bij Hilversum 3 ,waar ik (met veel geruis) terecht kwam bij een kort programma, amper 20 minuten : "Studio Rock 'n' Roll" op een moment dat een muzikaal portret werd geschetst van The Three Stars.
    Ik kende uiteraard de muziek van Buddy Holly en Ritchie Valens en ook The Big Bopper  was me niet vreemd, zij het dan enkel door  dat ene succes-nummer ...helloooo baby..Chantilly Lace. Nu hoorde ik echter een song die ik nog nooit had gehoord...begon met een aanzwellende donder....een joviale, zware stem...In North Carolina way back in the hills...White Lightning....Het lied was nooit op single verschenen, maar stond op de enige LP uit 1958, door Mercury uitgebracht "Chantilly Lace" en was sindsdien niet meer te verkrijgen. In 1971 werd deze LP eindelijk in Engeland opnieuw uitgebracht op het Contour-label en dat was dus een buitenkansje om die te importeren.
    The Big Bopper zag het levenslicht in Sabine Pass,Texas in 1930 onder de naam Jiles Perry (Jape) Richardson en was bekend als disk-jockey, zanger,humorist, componist en nam aanvankelijk onder zijn eigen naam liedjes op. In 1957 verscheen een eerste plaatje "Crazy Blues" op Mercury (terug te vinden op de U.K. LP Mercury Rockabillies uit 1975).In totaal heeft hij een 20-tal nummers op de plaat gezet.Het was even wachten tot eind jaren 80 toen het Amerikaanse Rhino label de meeste van zijn songs heruitbracht op LP/CD met inbegrip van een onuitgebrachte song uit 1954 "Boogie Woogie", een heerlijke compilatie waar bvb ook "Monkey Song" op te vinden was. Het verhaal van zijn tragisch einde op 3 februari 1959 is iedereen wel bekend, waarbij country-zanger Waylon Jennings zijn plaats in het gecharterde vliegtuigje afstond aan een gegriepeerde J.P. Richardson, met het gekende gevolg, enz....
    Een andere country-zanger George Jones had later in 1959 een nummer 1 country-hit met zijn versie van Bopper's White Lightning, een song dus over een eigen gestookt alcoholisch brouwsel.
    Een compositie van The Big Bopper voor zijn vriend en introducée bij Mercury : Johnny Preston met name "Running Bear" werd eind 1959 postuum uitgebracht en haalde een nummer 1 in de Amerikaanse Charts, alsook in Europa.De indiaanse achtergrondgeluiden hierop te horen zijn van de componist zelf. Zijn zoon, die nog net niet geboren was ten tijde van de crash zette zich later in om de herinnering aan zijn vader levendig te houden.
    Hieronder dus even de verongelukte Big Bopper aan het werk in 1958, met rechts op de foto zijn zoon die welsprekend zijn  voetsporen lijkt te willen volgen.



    11-12-2008 om 00:00 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (2)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.It's All Over.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van een korte muzikale carrière gesproken...Niki Sullivan (1937-2004) kon er van meespreken.
    Groeide op in Lubbock, Texas en behoorde tot de originele bezetting van The Crickets, de begeleidingsgroep van Buddy Holly, samen met klasgenoot Jerry Allison en Joe B. Mauldin.Gedurende een klein jaar was hij ritme-gitarist en achtergrondzanger bij Buddy's songs zoals That'll Be The Day, Maybe Baby, Peggy Sue, Oh Boy, Tell Me How enz...ging mee op diens tournee's zoals bvb het Apollo Theater in New York en reisde doorheen de States van 1 september tot 24 november 1957 (die 80 steden aan deed)....Op 1 december 1957 trad Buddy Holly met de Crickets op in de Nationale TV-show van Ed Sullivan, tijdens hun tweede en laatste TV-show daar op 8 januari 1958 speelden The Crickets zonder Niki Sullivan, want deze had intussen begin december de groep verlaten. De juiste reden zal wellicht nooit aan het licht komen..Niki had het over oververmoeidheid van de vele optredens , maar vermoedelijk waren het onenigheden in de groep...en werd hij als overbodig eruit gezet.
    Niki zag er uit als een tweede Buddy Holly of ja, een Hank B. Marvin van The Shadows...
    In 1958 nam hij in Lubbock met een eigen samengesteld groepje The Plainsmen zijn enige solo-plaat op..."It's All Over " / "Three Steps To Heaven"....zonder enig succes, toen het werd uitgebracht op het Dot-label uit Hollywood...Het was inderdaad " All Over " met zijn muzikale carrière, enkele schamele pogingen niet te na gesproken. In 1996 bracht het Engelse Ace-label de CD Dot Rock 'n' Roll uit...met archieven van dit bekende label uit de jaren 50..en kon ik deze opname dus voor het eerst beluisteren.
    In de film "The Buddy Holly Story" uit 1978 werd geen melding gemaakt van het feit dat Niki ooit tot The Crickets had behoord.

    04-12-2008 om 00:00 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (1)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patsy Girl.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er zijn zo van die liedjes, waar ik een enorme nostalgische herinnering aan over houd en er met onvoorstelbaar veel weemoed aan terug denk....Mijn legerdienst in Tongeren..Kazerne Ambiorix 1966- '67  kende ook het uitgaansleven...Op een mooie nazomerse avond....met enkele miliciens in een gezellig caféetje in de omgeving...hoordde ik het uit de Juke Box weerklinken...ik had het nooit voorheen gehoord...ene Ross McManus...wie ???? Het was geen hitparade-liedje , niet gekend in Vlaanderen en Nederland en derhalve werd het nooit op de radio gedraaid..., maar betekende wel héél wat voor mij......Ik vond het singeltje een klein jaar later terug in een Brusselse soldenverkoop...bij La Maison Blue......in de Nieuwstraat...
    Ross McManus bleek naderhand ook nog de vader van Elvis Costello te zijn .

    01-12-2008 om 21:32 geschreven door Fabian

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    » Reageer (2)

    Archief per maand
  • 07-2015
  • 05-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 09-2014
  • 07-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 11-2013
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 09-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers

    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Een aangename donderdag gewenst maatje (Nikki)
        op The Diamonds.
  • Fijne zatderdag blogmaatje (Nikki)
        op The Diamonds.
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje (Nikki)
        op Nostalgie.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op The Diamonds.
  • Een fijne Kerstdag (Nikki)
        op The Diamonds.
  • Mijn favorieten
  • Betty
  • Plaatjes paradijs
  • Mandy
  • PETRA

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    christine
    blog.seniorennet.be/christi
    Welkom bij blogtips

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!