Vrouwen kunnen proberen mannen in te schakelen voor de was.
Moeders combineren 23 verschillende jobs, schreven we onlangs nog. Ze doen dat vooral omdat het moet, en niet omdat ze het willen. Op de vraag welke taak ze het liefst zouden opgeven, gaven lezers van de site lilsugar.com deze verrassende (en minder verrassende) antwoorden.
1) De was
Als je kinderen hebt, puilt de vuile was (en de te plooien en te strijken was) nog meer uit dan anders. De meeste vrouwen zetten nog graag de wasmachine aan, maar het uithalen, ophangen, opplooien, strijken en/of wegleggen is er te veel aan.
2) Schoonmaken Schoonmaken is altijd al meer een 'opgave' dan een plezier geweest. Vooral het toilet zouden vrouwen graag links laten liggen.
3) Zindelijkheidstraining Zindelijk worden is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je peuter, maar gemakkelijk is het niet. De natte lakens, het poepje afkuisen en de strijd met het kind om op het potje te gaan, ook dat willen moeders best overslaan.
4) Koken Koken kan een opgave zijn na een lastige, lange, vermoeiende dag. Zeker als je weet dat steeds meer moeders verschillende maaltijden moeten koken. Ook het gezaag en geklaag van de kinderen ('ik lust dat niet', 'je maakt nooit iets lekker') werkt de moeders op de zenuwen. 5) Luiers verversen Het hoort er onherroepelijk bij, maar dat wil niet zeggen dat het altijd met de glimlach gebeurt: luiers verversen. Het kan een vieze boel worden en als de baby tegenspartelt, is het al helemaal een gevecht.
Andere moeders willen dan weer niets opgeven, hoe lastig het soms ook is. "Kinderen zijn maar een keer klein, dus ik geniet van elk moment zolang het duurt!" klonk het dan.
De ijzeren schroeven die beland zijn in de broden voor een tiental West-Vlaamse rust- en ziekenhuizen, zijn er door kwaad opzet in beland. Dat bevestigt het parket van Brugge. Een spoor naar de dader is er nog niet.
De broden werden gebakken in de industriële bakkerij Ranson-Cannière in Aarsele. De schroeven zaten in een portie deeg die gebruikt werd voor het aanmaken van zo'n 220 broden. Toen de eerste meldingen kwamen, riep de bakkerij alle broden terug.
Gisteravond waren al zo'n 40 schroeven geteld. Een defect aan een machine werd meteen uitgesloten. De bakkerij werkt vandaag als normaal.
De volgende weken kunnen bewoners van alle Vlaamse rust-en verzorgingsinstellingen zich voor het eerst volledig gratis laten inenten tegen de seizoensgriep, schrijven de Concentrakranten.
De gratis vaccinatie-actie komt er met een jaar vertraging. Door de Mexicaanse griep vorig jaar bleek het toen organisatorisch niet haalbaar. Vlaanderen telt zo'n 700 rust- en verzorgingstehuizen. Daar wonen ongeveer 60.000 senioren.
Bestellen bij overhied "Nu zet de Vlaamse overheid een systeem op poten, waarbij rust-en verzorgingscentra zelf de nodige doses vaccins voor hun residenten bestellen bij de overheid. Het systeem is vergelijkbaar met dat van bij de gratis vaccins voor zuigelingen. Die zullen dan aangeleverd worden in de bejaardentehuizen, waar de dokters iedereen kunnen inenten", legt professor Pierre Van Damme uit van het Vaccin-en Infectieziekten Instituut (Universiteit Antwerpen).
De Vlaamse overheid vroeg een offerte bij de grote vaccinbedrijven. Sanofi-Pasteur MSD, dat als eerste uit de bus kwam, beschikt intussen over voldoende vaccins. "Vanaf volgende week kunnen de vaccinaties starten", luidt het.
Het is de tweede keer dat Vlaanderen een eigen koers vaart voor het vaccinatiebeleid. In Wallonië en Brussel moeten rusthuisbewoners nog steeds remgeld, zo'n 6 euro, betalen voor hun griepprik
Oud mogen worden is een zegen, maar t zijn de jaren die wegen. Het geheugen laat het weten, men begint alles te vergeten. t Gehoor, t gezicht is aangetast, en iedere beweging zorgt voor last! Slapen zoals voorheen, vergeet dit maar meteen. Want slapeloze nachten, dat staat u te wachten!
En, medicijnen die worden voorgeschreven, dat is voor gans uw verder leven. Begin maar iedere morgen, met u goed te verzorgen! U mag ook niet vergeten, wat u niet meer mag eten. En voor het drinken, wat zal het zijn? Altijd en alleen nog vogelwijn!
Over de vermoeidheid spreek ik niet, het volstaat dat u ons goed beziet! Trappen werden vroeger op en af gelopen, nu is het eerder op en af gekropen! Reizen, feesten, t was een lust. Nu zoekt men alleen nog rust! Winkelen of wandelen, gaan of lang recht blijven staan, is ook al uit den boze, t zorgt voor pijn, t is artrose!
Dit alles en nog meer Zorgt voor last en dat doet zeer! Dit noemt men de schone ouden dag Laat mij even toe dat ik eens lach
Onderzoek bewijst dat heel wat kinderen de verkeerde schoenenmaat dragen. Hoe dat komt? Gebrek aan aandacht, geld, gemakzucht en de modegevoeligheid zijn kwalijke oorzaken met lelijke gevolgen voor de voetjes.
Nieuw onderzoek aan de universiteit van Glasgow geeft aan dat vier miljoen Britse kinderen niet met de juiste schoenenmaat rondhuppelen. Ouders die hun kinderen in de verkeerde schoen steken, bezorgen hen veel ellende, gaande van pijnlijke drukpunten tot ingroeiende teennagels op korte termijn. Op langere termijn kunnen knie- en gewrichtsproblemen opduiken of zelfs vervormde voeten.
Meer aandacht Podologen waarschuwen dat ouders even veel aandacht aan kindervoeten zouden moeten schenken dan aan het kindergebit. Volgens de Britse voetexpert Gordon Watt zijn er heel wat redenen die aan de oorzaak liggen van een slechte schoenverzorging bij kinderen. "Mensen realiseren zich onvoldoende wat de gevolgen van slecht zittende schoenen kunnen zijn", stelt de man. "Teveel ouders opteren voor goedkopere schoenen, terwijl ook modetrends de kindervoeten meestal geen deugd doen. Mensen ervaren voeten als een stinkorgaan, waardoor ze er weinig aandacht aan schenken, terwijl ze dat net meer zouden moeten doen".
Tienervoet Kindervoetjes neigen de eerste vier jaren sterk te groeien, maar het kan tot 18 jaar duren vooraleer de botten, spieren en ligamenten hun volwassen vorm bereiken. Daardoor is ook de tienervoet gebaat bij een goede schoen.
Klagend kind Volgens het onderzoek laat 1 op de 10 ouders hun kinderen rondlopen met te kleine schoenen. De helft geeft aan een nieuw paar te kopen als de kinderen over pijnlijke voeten klagen. Slechts 40 procent van de ondervraagden ziet erop toe dat de schoenen van hun kroost degelijk en voldoende ondersteuning biedt. Geld en mode Ook geld speelt een rol. Een groot aantal geeft toe de schoenen in een grotere maat te kopen in de hoop zo geld te besparen. Het feit dat goedkopere exemplaren in supermarkten staan te blinken, maakt het goedkoper en makkelijker om er snel een paar mee te nemen, zonder dat kinderen deze aanpassen.
Ook modetrends liggen gevoelig, vooral bij pubers en tieners. Trendy en hippe schoenen bieden vaak weinig tot geen ondersteuning.