Inhoud blog
  • inspiratie
  • terwijl ik naar buiten staar
  • ons zelf in de ogen zien
  • doorgaan
  • wilskracht geeft ons herstel
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek
  • Wens u nog een fijne zondag
  • Wens u nog een heel fijn weekend
  • sta even stil in de tijd
  • Wens u nog een fijne dinsdag
  • Wens u nog een fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben henri, en gebruik soms ook wel de schuilnaam henri1955.
    Ik ben een man en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is invalide.
    Ik ben geboren op 26/01/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: van alles.
    waterman

    30-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vergevinggezind

    Iedereen weet dat er aan ons leven een einde komt dus onze gegeven tijd daarvoor is kostbaar en is beter wijselijk te besteden met veel vreugde.
    Het is telkens beter om vooraf de juiste keuzes te maken dan achteraf te moeten veranderen maar daar hebben we niet voortdurend kansen of geluk voor daarin heeft iedereen beperkingen.
    Vergevensgezind zijn is een belangrijk iets en als wij onszelf een tweede kans wensen moet we die ook aan een ander gunnen.
    Wij allemaal maken bewust of onbewust fouten en daar zullen we voor moeten boeten en hopen dat de meesten daar ook van leren met verbeteringen en een ook nieuwe kans krijgen.
    Er zijn veel dingen in het leven die wij graag willen maar niet eens de moeite voor nemen om het te doen of het proberen door faalangst, kennis, luiheid, geen tijd of kansen, mogelijkheden.
    Daar besteden wij dan niet genoeg aandacht aan, want als wij echt graag iets willen dan zullen wij er voor gaan en er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.
    Alle mogelijke kansen dienen wij dan te benutten en daar volledig onze inzet aan geven om het te laten slagen met een goed eindresultaat.
    Probleemloos is er bijna niets in het leven, dus iets blijven volhouden wat moeilijk is daar kunnen wij die nodige ervaringen mee op doen om verbeteringen te ontwikkelen.
    Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar wij geheel kansloos voor zijn als wij intelligent en gezond zijn waarbij alle ledematen goed functioneren is er altijd een eventualiteit.
    En in totaliteit kunnen we het misschien niet in één dag klaren, daarom is er namelijk morgen om een tweede kans met beide armen aan te grijpen en proberen te voldoen.

    30-11-2018 om 09:35 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergt een grote moed om ons niet laten te verslaan door mislukkingen

    Velen van ons hebben al kennis gemaakt met de schaduwzijde en de slechte tijden van het leven en in deze periode zonder de aanmoedigende woorden van lotgenoten is bijna niet mogelijk voor ons om verder te gaan. Opbeurende woorden en de gegeven hoop , moed, waar we weer de positieve kant van inzien en verder te oriënteren  voor oplossingen , omdat we soms gewoon vergeten dat wij vergeten iemand te helpen om zen zelfvertrouwen weer terug te krijgen en hen nieuw zelfvertrouwen en optimistisch gaat inzien .  Een hart onder riem steken kan wonderen verrichten en bij het dichtklappen weer opladen om positief te kunnen denken . Daarom is het belangrijk dat we ons bevinden onder de juiste mensen die voor hun zelfde doel komen , door begrip , geduld , respect voor mekander kunnen opbrengen ondersteunen elkaar in verontrustende tijden is dit iets waar iedereen behoefte aan heeft . Elkaar ondersteunen in donkeren dagen een schouderklopje nodig uit om ons verdriet te delen en liefst bij iemand die aanmoediging kan delen .   

    19-11-2018 om 10:56 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sterk

    Weten wie wijzelf zijn is meer belangrijk dan naar de veroordeling van een ander te luisteren. Wij allemaal vinden het geweldig dat anderen slagen en zo felicitaties aan toevoegen, maar wat wij meestal niet zien is wat er vooraf aan toe gaat om te slagen. We zien eigenlijk alleen de mooie kanten van een nuchter persoon en is te mooi om waar te zijn, omdat de weelde van onze ogen een vizier zien. Maar de keren dat er gefaald is met de nodige frustratie dat is iets wat onze ogen nooit hebben meegekregen, maar is iets wat een weldenkend persoon heeft meegemaakt. Soms falen zal ons naar beneden halen , maar soms moeten we een stap terug doen om vervolgens weer de goede weg. Door te vallen en op te staan kunnen we leren van onze fouten en te corrigeren naar verbetering . Openheid naar elkaar zal het respect en waardering juist verhogen en zal een langdurige relatie nooit in de weg staan als beiden daarmee akkoord gaan.  Omdat samen te brengen in een groep is een trots waar een ieder tevreden mee zal zijn en een waardering van meerdere personen die weten waar zij mee bezig zijn en die niet bang hoeven te zijn voor verassingen. Het zal rust en vrede brengen in ons dagelijkse leven met meer concentratie voor andere dingen er zal altijd een vertrouwd met luisterend oor voor ons zijn waar een discussie alleen maar in ons voordeel zal zijn. Wat is er mooier in het leven als onze wensen in vervulling gaan. Bij bepaalde dingen willen en daar over dromen en ook nog eens realiteit laten worden dat willen we toch allemaal. Alleen moeten wij er geheel achterstaan en onze wil tonen en er alles over te weten komen zodat we verder kunnen met stappen te zetten in de goede richting voor resultaten. Er is altijd wel een manier te vinden om onze wensen te vervullen. Als wij zelf de mogelijkheden niet hebben kunnen we anderen geïnteresseerd daarvoor laten worden door het uit te leggen. En zo samen in een groepsverband onze wensen laten uitkomen.
    Want waar een wil is, is een weg en samen sterk willen zijn op de zelfde weg.


    21-10-2018 om 16:49 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Timmermanswerkplaats

    Stel je eens voor dat het gereedschap in een timmermanswerkplaats een vergadering belegt! Broeder Hamer is de voorzitter, maar een aantal leden vindt eigenlijk dat hij maar moet vertrekken omdat hij te luidruchtig is. Broeder Hamer antwoordt daarop: "Dan moet broeder Schaaf ook vertrekken, die is veel te oppervlakkig, daar zit totaal geen diepte in". "Ja, maar dan moet broeder meetstok ook verdwijnen", zegt broeder Schaaf, want die meet anderen altijd aan zichzelf af. Hij doet net alsof hij altijd gelijk heeft...... Maar op zijn beurt klaagt broeder meetstok over broeder Schuurpapier: "Die is veel te ruw en altijd tegen de draad". En zo gaat de discussie maar door. Broeder Zaag is te rechtlijnig, broeder Beitel te bot, broeder Waterpas te onevenwichtig, broeder Priem te scherp. Aan al het gereedschap ontbreekt wel wat. Terwijl de discussie nog in volle gang is, komt de Timmerman de werkplaats binnen. Hij pakt een blok hout en gebruikt de meetstok, de zaag, de schaaf, het schuurpapier en de hamer om een stoel te maken. Al het gereedschap, hoe verschillend ook, heeft elk zijn eigen functie. In de Handen van De Timmerman is de een niet meer dan de ander. Allen zijn even hard nodig!

     

     

    20-10-2018 om 14:34 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herinneringen

    Herinneringen

    Het is altijd leuk om te fantaseren over wat als, dingen gaan doen waar je altijd over gedroomd hebt. Je kan ook een andere lijst maken in plaats van een lijst maken met dingen die je nog wilt dat er gebeuren…..een lijst van dingen die je al hebt meegemaakt in je leven. Een terugblik op al die mooie momenten die je in je leven hebt gehad. Tal van mooie momenten die je al alleen of met anderen hebt beleefd.

    Je moet houden van je eigen leven en met weemoed terugkijken op alles wat je wel hebt bereikt en meegemaakt in je leven. Er zijn geen goede of foute dingen die je kan meemaken, alleen de perceptie verschilt. Min leven is veranderd door de dingen die ik heb meegemaakt je komt er later achter waarom je deze dingen hebt meegemaakt. Mijn ervaringen neem ik mee op mijn levenspad en zullen mij zelf begeleiden bij alles waarin ik geloof.

    Soms heb je van die momenten dat je gewoon wilt huilen omdat je het niet meer ziet zitten en soms heb ik een zwaar hoofd en er komt geen schrijfsel uit mijn handen. Indien ik zo´n moment heb dan denk ik weer aan die mooie momenten in mijn leven die me dan weer opbeuren. Ik heb geleerd van de slechte keuzes die ik heb gemaakt en leer van de nieuwe die nog moeten komen. Je wordt ouder en veranderd maar je moet goed voor je zelf zorgen zodat je jezelf ook goed voelt.

    Mensen heb je in je leven die je goed laten voelen over jezelf, mensen die je wel kan vertrouwen en niet, want die zijn er ook. Alle veranderingen die ik heb meegemaakt hebben me geleerd meer geduldig te zijn, minder aarzelend, compassie te hebben, meer lief te hebben en meer tijd aan mijn kinderen te besteden. Alle ervaringen in mijn leven hebben mij lessen geleerd.

    Ik ben iemand anders geworden door mijn ervaringen in het leven. Je krijgt uitdagingen en accepteert andere levensstijlen en vormen. Fouten en vergissingen hebben mij gemaakt tot de mens die ik vandaag de dag ben. Ik heb mensen leren te vertrouwen weer maar met de nodige voorzichtigheid. Mensen hebben een aard in zich die van nature als wreed kan zijn. Mensen denken anders en handelen anders en liefde is vaak geen onderdeel van de wereld waarin deze mensen leven.

    Je moet nooit wanhopen het gaat altijd om keuzes.

    20-10-2018 om 09:34 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.merci
    Beste Henri ,

    Met zo een geweldige mooie tekst maak je me steeds blij . Dat is om te lezen en overpeinzen en met momenten terug te herlezen . Top .
    Ook heel herkenbaar .
    We moeten al eens durven springen in het leven en valpartijen horen daar dan onvermijdelijk bij .
    En een andere koers durven nemen .
    Het levenspad is een met véél oneffenheden .
    Daarmee omgaan wat op onze weg komt is een uitdaging .
    Door mijn werk in de zorgsector .
    Wat echt mijn dada is , heb ik ontzettend veel geleerd . Ik ben heel bevlogen . Eigenlijk wat te . Emoties kan je zomaar niet uitschakelen .
    En de mensen luchten zich zo gemakkelijk bij mij . En dan denk ik wat straffe mensen zitten daar tussen . Ik ben een gevoelsmens puur sang . Van mijn collega's heb ik het mooie compliment gekregen dat ik zorg voor de binding in de groep . Dat kwam ter sprake in een vorming . Dat compliment koester ik .
    Zoals heel veel dingen .
    Als het op het thuisfront wat goed gaat , dat draag je uit . Het gezin is toch de hoeksteen .
    De plaats waar je echt thuis komt .
    En jezelf kan zijn in alle facetten .
    Ook in de donkere en slechte momenten .
    Dat kunnen delen, je ei kwijt kunnen .
    Echt praten met mekaar en niet naast mekaar .
    De meeste mensen wachten vaak te lang om de dingen te benoemen die belangrijk zijn .
    Of als het te laat is .
    We moeten leven van dag tot dag .
    En wat méér complimenten en knuffels geven .
    Ik heb zo van die mensen die al klaar staan met hun armen open . Geweldig toch 😘

    Ik heb jou altijd al de bovenste beste peter gevonden en nog steeds .
    Jij wou zo graag Peter worden van onze Geert . En kijk het werkt fantastisch .
    Geert draagt veel mooie herinneringen mee aan jou . Dat is met zoveel warmte vertelt .
    En Siegfried kwam tussen Geert en Peter .
    Dat schept een band .
    En ook bij ons bezoek hoe je naar Geert bent en andersom . Ik word daar altijd een beetje stil van .
    Ook je openhartigheid . Chapeau , echt waar .
    Wellicht ook wat te vermoeiend .
    Want je stem liet het wat afweten .
    En hoe is het ondertussen ?
    En met Lutgarde . Ook zij heeft veel te vertellen . Zo draagt ieder zijn bagage .
    En ieder zoekt daarin zijn weg .
    Mekaar wat steunen is de boodschap .

    Deze middag gaan we naar de baby borrel te Hasselt . Liesbeth heeft een dochter van juli .
    Dat is een viergeslacht .
    Ik zeg tegen ma dat je dat nog mag mee maken .

    Alle liefs gewenst aan allen ,
    Lut 😍

    20-10-2018 om 09:30 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verleden en vrijheid

    Verleden en vrijheid

    Het verleden is geen vrijheid van de vrijheden van heden. Vroeger lieten de mensen mij de vrijheid  om te gaan drinken . De alcohol was de baas . Vandaag heb ik de vrijheid om een gelukkig leven te leiden. Een ander leren genieten van zijn of haar vrijheid is leren gelukkig zijn en vrij zijn van jezelf.

    Het verleden gebruiken als een pasfoto om in moeilijke tijden te weten vanwaar we gekomen zijn. Je de vraag stellen , wil je terug naar de baas , de tiran alcohol, of wil je vrij leven in het leven dat je nu beleeft. Wie ben ik , wat wil ik , wat kan ik , de vraag van het verleden , heden de toekomst. Zelfbewust leven in de context van vrij leven volgens jouw geaardheid, jouw nuchterheid.

    Hoe vrij voel ik me nu vandaag, ben ik er van betwist dat ik ook nog fouten heb die we nog dikwijls doen. We zijn maar mensen onder mensen, eenvoudig vrij en gelukkig. Laat ons verleden geen passie worden om geen uitvluchten te zoeken, of met deze materie te schermen om als het ons uitkomt om dit verleden goed te praten .

    Eerlijkheid in ons nuchter leven is de basis en het fundament om een eerlijke en oprechte vrijheid te mogen proeven als een vogel die vrij vliegt als mens die leeft naar een gelukkig leven . Zoek niet naar het verleden , je baat er niets bij . Zoek niet reeds wat je gevonden hebt . Wat heb je nu vandaag gevonden ….. een weg naar het geluk . Vecht niet want je kunt verliezen. Verleden en vrijheid zijn dingen die leven in ieders hart. Leef vandaag , leef eerlijk en je zult vrij zijn in doen en laten.

    07-02-2018 om 09:36 geschreven door henri

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/01-31/01 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 23/10-29/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 28/10-03/11 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 29/10-04/11 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Nieuws HBVL
  • Limburg dit keer gespaard van grote wateroverlast: 14 brandweeroproepen in hele provincie
  • “Mensen schreeuwden het uit van de pijn”: passagiers getuigen over extreme turbulentie op dodelijke vlucht
  • Dan toch nog een transfer? Duits kampioen Bayer Leverkusen wil Antonio Nusa wegplukken bij Club Brugge
  • Karel Geraerts zweert trouw aan Schalke, Club Brugge kan voor volgend seizoen stilaan niet meer om Nicky Hayen heen
  • “Mijn zoon is geen crimineel”, zegt moeder van jongere die gearresteerd werd voor dodelijk incident met riooldeksel
  • Dertigste veroordeling komt inbreker in Hamont-Achel op drie jaar cel te staan
  • Patrick Vanhamond wint kermiskoers in Holheide
  • “Mijn zoon is geen crimineel”, zegt moeder van jongere gearresteerd voor dodelijk incident met riooldeksel op snelweg
  • Rennersvakbond uit kritiek op koppige Giro-organisatie: “Hun aanpak is niet de oplossing om gezondheid van renners te waarborgen”
  • Kleine brand uitgebroken in achterbouw in Opglabbeek

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!