Is het simplistisch te stellen dat de kiezers op 13 juni 2010 aan de kandidaat allesweters van de politiek de boodschap meegaven nu eens en voor altijd orde op zaken te gaan stellen ?
Blijkbaar zijn deze glorieuse over het paard getilde naast hun schoenen lopende super egotrippers niet in staat om een onderscheid te maken tussen het algemeen belang en het partij(eigen-)belang. Volg de media, lees en luister aandachtig en wat stel je dan vast ?
Laat me eerst beklemtonen dat ik geenszins wil zeggen dat er tussen dat zootje ongeregeld knappe koppen ontbreken. Die zijn er inderdaad doch het is maar de vraag of ze ook gehoord worden laat staan dat men er überhaupt naar luistert ?
Neem bijvoorbeeld het geval Brussel.
Is het nu echt nodig dat er 19 naast mekaar onafhankelijke entiteiten met eigen reglementjes en regeltjes er de dienst uitmaken ? Dat zijn 19 burgemeesters met hun kontlikkende hofhouding, dat zijn 19 schepencolleges en gemeenteraden en van de 19 verschillende politiediensten wordt best geen melding gemaakt want dat vergroot alleen maar de verwarring, nietwaar ? En dan beperk ik me nog tot de bijzonderste categorieën.
Waarom maakt men met die 19 gemeenten geen District B ? (Die B kan men dan naar keuze invullen als België / Belgique of Brussel / Bruxelles en zijn zowel de frantaligen als de nederlandstaligen tevreden, hoop ik).
Van een politiezone wordt voor District B afgestapt want de Federale politie zal dan de dienst uitmaken. De lokale politie mag kiezen voor een overstap naar de Federale politie of kiest voor een overplaatsing naar een lokale politiezone.
Wie bestuurt er dat District B ?
Een districtraad waarvan de leden door de deelstaten afgevaardigd worden en beperkt is in aantal. Bijvoorbeeld : 10 voor Vlaanderen, 10 voor Wallonie (8 of 9 franstaligen en 2 of 1 duitstaligen voor de Oostkantons).
Een absolute voorwaarde om in die districtraad te zetelen is het bezit van een meer dan behoorlijke kennis van beide landstalen, zowel theoretisch als praktisch. De kennis van de Duitse taal is natuurlijk een pluspunt.
De voorzitter van de raad is een afgevaardigde van het federaal bestuur.
Voor wat de federale structuur van het land betreft, dacht ik aan een beperkt aantal ministeries. Men moet maar eens komaf maken met die verfoeielijke gewoonte ministeries, ministerpostjes en staatssecretarissen in het leven te roepen in functie van een verkiezingsuitslag. Dat is toch pure zelfbediening, he.
Welke ministeries zijn dan wel noodzakelijk ? Voorlopig althans kan het land m.i.niet zonder de volgende ministeries : - binnenlandse zaken - buitenlandse zaken - justitie - defensie
Misschien kunnen er nog een paar bijkomen doch deze moeten wel noodzakelijk wezen voor een goed bestuur van het land.
Wanneer je op een rustig ogenblik in je jachtig leven even stilstaat bij al die betonneerwerken die de vroegere politiekers lieten uitvoeren om toch maar dat ministerpostje in handen te krijgen dan komen je toch de tranen in de ogen bij het vaststellen van zoveel buikkruiperij van je eigen Vlaamse verkozenen voor die Franse minderheid die van zichzelf denkt alleen maar "des droits" (rechten) te hebben en van geen kanten begrijpen dat er naast rechten ook plichten bestaan. Maar die zullen dan wel voor die "sales flamins" zijn.
Lees eens voor de verandering een goed geschiedenisboek want de huidige geschiedenislessen in de scholen zijn ook dat niet meer.
Bovenstaand proza is maar een korreltje van wat een hoop aan veranderingen zou moeten wezen doch ik ben geen politieker en dank mijn ouders dat ze me ver dat gevaarlijk milieu hebben gehouden. Doch eens om de zoveel jaar is mijn stem mijn machtigste wapen en dat weten die politiekers verdomd ook goed.
Op 09.06.2010 schreef ik in postje 173 de volgende profetische woorden : "Zondag is het weliswaar de 13de en dat voorspelt niks goeds. Let op mijn woorden."
En
????
|