We zijn zover. Ik heb hier reeds enkele keren laten horen dat ik aan een boek bezig ben.
Aan een boek bezig was moet ik nu zeggen.
Het is klaar!
Vorige woensdag werd het samen met de twee gelijkaardige andere werken voorgesteld in de VIP- ruimte van de VLAM te Brussel.
Het was een project waarbij diverse hotelscholen betrokken werden. Er stonden drie projecten op stapel:
:: Boek 1: Wie doet wat in elke keuken?
:: Boek 2: Hoe werk je in de keuken?
:: Boek 3: Wat verwerk je in de keuken?
Het laatste boek, wat verwerk je in de keuken, hetgeen vroeger warenkennis genoemd werd, was een kolfje naar mijn hand.
Weken ben ik er mee bezig geweest.
Ik had al een boek voordien gemaakt over warenkennis maar nu is het uitgebreid tot misschien wel drie keer het volume van de eerste uitgave. Uiteindelijk bevat het werk nu bijna 360 bladzijden, A4 formaat, fonts van 12 punten
.! Een paar honderd fotos op klein formaat. Een aparte CD bevat alle tabellen en fotos op groot formaat. Deze CD is alleen verkrijgbaar door schooldirecties
Een primeur is ook dat er een vijftal fotos in gebruikt werden die afkomstig zijn van de fotodatabank van SeniorenNet. Dit is toevallig en in extremis gelukt. Ik had nog enkele beelden nodig van wild en enkele beeldjes om saaie hoofdstukken wat op te fleuren
Woensdag of zo wat kreeg ik bericht dat de fotodatabank aangemaakt was en volgende vrijdag was de deadline voor het boek in druk ging
Speciaal aan de boeken is ook dat ze geen echt kaft hebben. Ze moeten opgeborgen worden in een ringmap. De bladeren zijn slechts licht gelijmd zodat er later nog meer paginas of eigen opmerkingen kunnen tussen geschoven worden.
Dit is de volledige inhoud van : Wat verwerk je in de keuken?
WAT VERWERK JE IN DE KEUKEN?
ISBN ISBN 978-90-78715 21 4
360 blz full color
Verkoopprijs: 43
Inhoud:
:: Voeding en gezondheid: voedingsstoffen, voedingsmiddelen, de voedingsmiddelentabel,
Het voedingsmodel, additieven, contaminanten, voedingsfouten, basisprincipes van de dieetleer, aspecten van gezonde voeding, initiatie in de alternatieve voeding.
:: Productinformatie van voedingsmiddelen: aankoop van voedingsmiddelen, bewaren
Van voedingsmiddelen, verpakking en etikettering.
:: Productkennis: plantaardige en dierlijke vetten en oliën, de zuivelproducten, de eieren, de
groenten, paddenstoelen, truffels en hopscheuten, de granen, rijst en meelspijzen, de suikers,
het fruit, de aardappelen, de vissen en o.m. schaal- en schelpdieren, kaviaar, het vlees, het
wild, het gevogelte, specerijen, kruiden, azijn, de noten, Texturas El Bulli, Texturas Sosa,
andere verdikkingsmiddelen en emulgatoren, de bindmiddelen.
:: Halffabricaten en toegeleverde producten: argumenten voor en tegen, convenience.
Het boek maakt dus deel uit van een serie van drie :
DE KEUKEN IN DE HORECA
Reeks van drie boeken die perfect aansluiten bij de leerprogrammas voor de 2de en de
3de graad van alle netten, ook voor het zelfstandigen onderwijs
Uitgaven zijn licht gelijmd zodat ze losbladig kunnen gebruikt worden (handig voor het
klasseren van eigen bevindingen en notas).
Formaat 21 cm x 29,7 cm
Voor diegenen die zich deze boeken willen aanschaffen, geen mailtjes sturen maar mij maar rechtstreeks naar de uitgeverij. Leraars van hotelscholen kunnen best eerst contact opnemen met hun directie. Leraars krijgen speciale voorwaarden!
BESTELLEN KAN
:: per post naar mjPublishing, Eikendreef 21 2390 Malle
:: per fax op nummer +32 3 385 92 78
:: per e-mail: info@mjpublishing.be
:: per tel.: +32 3 385 92 78 of GSM +32 478 55 55 98
Website : www.mjpublishing.be
Werkten mee aan de 3 delen:
Sabrina Caeckaert (Spermalie Brugge), Linda Coninx (Hotelschool Hasselt), Virgile
Eeckman (Syntra West), Luc Geeraerts (keukenverantwoordelijke De Pelikaan
Antwerpen), Anthony Hennebert (Ter Duinen Koksijde), Eddy Hermans (Campus
Wemmel), Dirk Jaques (Ter Groene Poorte Brugge), Francis Loiseaux ( Spermalie
Brugge), Björn Matheusen (Colomaplus Mechelen), Fons Nicolay (Syntra St. Niklaas),
Katleen Penel (Kempinski Brugge), Marc Rouckhout (St. Theresia Deinze), Koen Toye
(Syntra West), Eddy Van Den Langenbergh (VTI Spijker Hoogstraten), Guy Van de Leur
(VTI Spijker Hoogstraten), Jean Van Der Stuyft (KTA Oostende), Chris Vanmechelen (VTI
Spijker Hoogstraten), Toon Verhelst (Campus Wemmel).
Algemene coördinatie: Guido Franque
Culinair advies: Peter Coucquyt
|