Inhoud blog
  • Nog een kikker
  • Separatorvlees
  • Amerikaanse worsten.
  • Nog meer worsten...
  • Gerookte bloedworsten
  • Bloedworst
  • Reebok
  • Nog meer beesten.
  • Nog altijd van den hond..
  • 't Is van den hond.
  • Manolo Cortez
  • Pauze
  • Meer asperges
  • Aspergeverhalen
  • Vettig fornuis
  • Titanic
  • Het muiltje
  • Een notoire vreetpartij
  • Jefkenspeer
  • Kaas maken
  • ’t Is Godgeklaagd
  • Rode kool
  • Nog Belgische keuken
  • Belgische keuken
  • Valentijns menu
  • Met de vlam in de pan
  • Lichtmis: flensjes
  • Frikadellen met krieken
  • Stresskieken
  • Hutsepot
  • Nieuwjaar
  • Drie soepen
  • Aardappelkroketten
  • Potenkroket
  • Speciale aardappelbereidingen
  • Lieve Sint
  • Cherimoya en maniok
  • Eetbare paddenstoelen en warm vlees
  • Wilde duif
  • Over worst
  • Ei, ei, omelet
  • ’t Wordt weer wild
  • Spaghetti Bolognaise
  • Enige dessertjes
  • Koude rosbief
  • Waterzooi
  • Koffie zetten
  • Tabouleh
  • Mosselen
  • Vomitorium
    Zoeken in blog

    Keukenverhaaltjes en weetjes
    Herinneringen uit een lange keukenloopbaan

    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verwerk je in de keuken?


    We zijn zover. Ik heb hier reeds enkele keren laten horen dat ik aan een boek bezig ben.

    Aan een boek bezig was moet ik nu zeggen.

    Het is klaar!

    Vorige woensdag werd het samen met de twee gelijkaardige andere werken voorgesteld in de VIP- ruimte van de VLAM te Brussel.

    Het was een project waarbij diverse hotelscholen betrokken werden. Er stonden drie projecten op stapel:

    :: Boek 1: Wie doet wat in elke keuken?

    :: Boek 2: Hoe werk je in de keuken?

    :: Boek 3: Wat verwerk je in de keuken?

    Het laatste boek, wat verwerk je in de keuken, hetgeen vroeger warenkennis genoemd werd, was een kolfje naar mijn hand.

    Weken ben ik er mee bezig geweest.

    Ik had al een boek voordien gemaakt over warenkennis maar nu is het uitgebreid tot misschien wel drie keer het volume van de eerste uitgave. Uiteindelijk bevat het werk nu bijna 360 bladzijden, A4 formaat, fonts van 12 punten….! Een paar honderd foto’s op klein formaat. Een aparte CD bevat alle tabellen en foto’s op groot formaat. Deze CD is alleen verkrijgbaar door schooldirecties…

    Een primeur is ook dat er een vijftal foto’s in gebruikt werden die afkomstig zijn van de fotodatabank van SeniorenNet. Dit is toevallig en in extremis gelukt. Ik had nog enkele beelden nodig van wild en enkele beeldjes om saaie hoofdstukken wat op te fleuren… Woensdag of zo wat kreeg ik bericht dat de fotodatabank aangemaakt was en volgende vrijdag was de deadline voor het boek in druk ging…

    Speciaal aan de boeken is ook dat ze geen echt kaft hebben. Ze moeten opgeborgen worden in een ringmap. De bladeren zijn slechts licht gelijmd zodat er later nog meer pagina’s of eigen opmerkingen kunnen tussen geschoven worden.

    Dit is de volledige inhoud van : Wat verwerk je in de keuken?

    WAT VERWERK JE IN DE KEUKEN?

    ISBN ISBN 978-90-78715 21 4

    360 blz full color

    Verkoopprijs: €43

    Inhoud:

    :: Voeding en gezondheid: voedingsstoffen, voedingsmiddelen, de voedingsmiddelentabel,

    Het voedingsmodel, additieven, contaminanten, voedingsfouten, basisprincipes van de dieetleer, aspecten van gezonde voeding, initiatie in de alternatieve voeding.

    :: Productinformatie van voedingsmiddelen: aankoop van voedingsmiddelen, bewaren

    Van voedingsmiddelen, verpakking en etikettering.

    :: Productkennis: plantaardige en dierlijke vetten en oliën, de zuivelproducten, de eieren, de

    groenten, paddenstoelen, truffels en hopscheuten, de granen, rijst en meelspijzen, de suikers,

    het fruit, de aardappelen, de vissen en o.m. schaal- en schelpdieren, kaviaar, het vlees, het

    wild, het gevogelte, specerijen, kruiden, azijn, de noten, Texturas El Bulli, Texturas Sosa,

    andere verdikkingsmiddelen en emulgatoren, de bindmiddelen.

    :: Halffabricaten en toegeleverde producten: argumenten voor en tegen, convenience.

    Het boek maakt dus deel uit van een serie van drie :

    DE KEUKEN IN DE HORECA

    Reeks van drie boeken die perfect aansluiten bij de leerprogramma’s voor de 2de en de

    3de graad van alle netten, ook voor het zelfstandigen – onderwijs

    Uitgaven zijn licht gelijmd zodat ze losbladig kunnen gebruikt worden (handig voor het

    klasseren van eigen bevindingen en nota’s).

    Formaat 21 cm x 29,7 cm

    Voor diegenen die zich deze boeken willen aanschaffen, geen mailtjes sturen maar mij maar rechtstreeks naar de uitgeverij. Leraars van hotelscholen kunnen best eerst contact opnemen met hun directie. Leraars krijgen speciale voorwaarden!

    BESTELLEN KAN

    :: per post naar mjPublishing, Eikendreef 21 – 2390 Malle

    :: per fax op nummer +32 3 385 92 78

    :: per e-mail: info@mjpublishing.be

    :: per tel.: +32 3 385 92 78 of GSM +32 478 55 55 98

    Website : www.mjpublishing.be

    Werkten mee aan de 3 delen:

    Sabrina Caeckaert (Spermalie – Brugge), Linda Coninx (Hotelschool Hasselt), Virgile

    Eeckman (Syntra West), Luc Geeraerts (keukenverantwoordelijke De Pelikaan –

    Antwerpen), Anthony Hennebert (Ter Duinen – Koksijde), Eddy Hermans (Campus

    Wemmel), Dirk Jaques (Ter Groene Poorte – Brugge), Francis Loiseaux ( Spermalie

    –Brugge), Björn Matheusen (Colomaplus – Mechelen), Fons Nicolay (Syntra St. Niklaas),

    Katleen Penel (Kempinski – Brugge), Marc Rouckhout (St. Theresia – Deinze), Koen Toye

    (Syntra West), Eddy Van Den Langenbergh (VTI Spijker – Hoogstraten), Guy Van de Leur

    (VTI Spijker – Hoogstraten), Jean Van Der Stuyft (KTA Oostende), Chris Vanmechelen (VTI

    Spijker – Hoogstraten), Toon Verhelst (Campus Wemmel).

    Algemene coördinatie: Guido Franque

    Culinair advies: Peter Coucquyt



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    28-06-2009
    boekje's en cd
    eerwaarde nicolay......is er voor de culinaire vraagbaak leden een uitzondering te maken voor de cd's???? ik zou er gaarne een willen hebben, elke en de rest ook wel denk ik....

    28-06-2009 om 18:14 Lees ook keukenweetjes eveneens geschreven door gerard uit hillegom




    Foto

    Hoofdpunten blog keukenweetjes
  • Dromomania – Het boek!
  • Gekonfijte eendenbouten
  • Op jacht!

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Categorieën
  • Etymologie (6)
  • Grondstoffen (33)
  • Keukentheorie (34)
  • Maak het zelf (35)
  • Paddenstoelen (16)
  • Reisverhalen (15)




  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!