Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    24-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote partytent 6 op 8m omgevormd tot serre.
    Een zeer stevig frame(doet al 8 jaar dienst, blijft steeds in de winter buiten staan. De plastiek wordt er wel in de herfst afgenomen. De platstiek is wel een soort die gebruikt wordt in de tuinbouw.















    24-02-2008 om 10:49 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lidl.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De kleine groene plastieken serres komen van bij Lidl(zijn nu 4 jaar in dienst).

    24-02-2008 om 09:53 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het opbouwen van een zelfgemaakte tunnelserre.
    Er is niet veel uitleg bij nodig , alles is duidelijk in de fotoreportage te zien.

















    24-02-2008 om 09:51 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten op zijn Frans.
    Petits pois à la Française.
    400 g gepuelde erwten
    20 g peterselie
    100g mooie; groene kropsla.
    100 g kleine uitjes.
    50 g boter.
    kruiden: zout,peper van de molen,suiker

    de erwten op zijn Engels gaarkoken.
    -een koperen kookpot met gezouten water aan de kook brengen.
    -de erwten wassen en in het kokend water dompelen.
    -gedurende 10 à 15 minuten laten koken.
    -afgieten op een zeef en verfrissen onder stromend koud water.
    -lange tijd laten uitdruipen.

    de kleine uitjes glaceren.
    -de uitjes pellen en wassen.
    -de uitjes "blancheren" en afgieten(1 à 2 min laten koken.)
    -de uitjes in een kleine"sauteuse" doen en gaarkoken met een weinig water, 50 g suiker, 25 g boter, peper van de molen en zout.


    de peterselie hakken.
    -de peterselie wassen in koud water en de stengels aftrekken
    -de blaadjes met een chefmes fijnhakken op een snijplank.
    -de gehaakte peterselie in de hoek van een handdoek leggen, dichtplooien en het sap uitpersen onder stromend koud water.
    -de droge peterselie bewaren in een kommetje.

    de kropsla" ciseleren"
    -de buitenste bladeren aftrekken en de harde kern van de overige bladeren verwijderen.
    -meerdere keren wassen in veel koud water en laten uitdruipen.
    -de blaadjes op elkaar leggen(op een snijplank) en in juliennevorm snijden( dit noemt ciseleren).
    de bereiding beëindigen
    -de geciseleerde sla laten uitzweten.
    -de erwten en de uitjes toevoegen.
    -alles zeer voorzichtig mengen en opwarmen.
    De erwten opdienen in een warme groetekom en bestrooien met gehakte
    peterselie
    .
    (ik kan het niet laten om steeds gestoofde knoflook bij te voegen en een weinig kippenbouillon).(heb dit altijd zo in de Béarn leren klaarmaken.)

    23-02-2008 om 19:33 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsthee met slagroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ijsthee(zelfgemaakte)
    Thee
     1/4 l slagroom
    100 g poederzuiker
     rum
    cognac
    citroensap
     Zet op de bekende wijze sterke thee.
     Zeef en laat in de frigo zeer koud worden.
    Klop de slagroom stijf.
    Vermeng met de gezeefde poedersuiker.
     Doe dit in het bakje voor de ijsblokjes en laat dit invriezen.
     Doe in elk glas een roomblokje.
    Giet er de koude thee op.
    Voeg wat rum, cognac en een klein beetje citroensap toe.
     Dit is echter geen ijthee voor kinderen.

    23-02-2008 om 16:06 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landelijke vinaigrette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In een mixer doen we 2 el zure room
    het sap van 1 citroen
    peper en zout
    gesnipperde platte bieslook
    kervel
    estragon
    en 1 teentje knoflook
    gedurende anderhalve minute laten draaien.

    23-02-2008 om 16:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van blauwe pruimen


    Confituur van blauwe pruimen

    Ik had een ganse bak blauwe pruimen gekregen. Het zou echt jammer geweest zijn om ze niet tot confituur te verwerken.
    Ik heb voor 2 kg ontpitte pruimen:
    1 volledige fles cider brut genomen
    1 kg gewone griesuiker
    1 kg confituresuiker
    250 gr ontpitte pruneaux d'Agen.
    1 kleine gember die ik geraspt heb. Het sap van 2 citroenen.



    500 gr geschilde kleine peertjes.
    Alles goed in stukken gesneden, laten koken met de suiker, goed laten doorborrelen.
    Na 5 minuten koken de mixer in de vruchten gezet en goed gemixed.
    Nog eventjes laten opborrelen.
    In inmaakbokalen gedaan van 1/2 l .
    Gedurende een tiental minuten op 100°. Dan nog 1 uur op 90°.

    23-02-2008 om 15:40 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bBroodtaart
    -Week 2 sneden oudbakken wit brood in kokende melk.Voeg er 100 g suiker, 1 el gesmolten boter, 2 geklutse eieren, een weinig gehakte appelsienschil en krenten bij. -Bekleed een taartenvorm met een laag taartdeeg van een halve centimeter dikte. -Giet er het geweekte mengsel in en laat 25 min bakken. -Bestrijk daarna met een dunne laag abrikozenmarmelade en bestrooi met suiker.

    23-02-2008 om 13:11 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sla van cresson met bietjes.
    : De cresson blaadjesaftrekken en kuissen. De bietjes spoelen, stomen, pellen en in kleine stukjes snijden. Een vinaigrette bereiden met mosterd, fijne zachte olijfolie ,peper en zout waaraan een zeer fijn gesnipperde knoflookteen aan toegevoegd wordt. Ook een sjalotje in fijne stukjes snijden. Peterselie onder mengen.

    23-02-2008 om 13:02 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaron oijlfolie gebruiken..
    Waarom olijfolie gebruiken?
    Onbekend is onbemind.
    Dit gezegde geldt niet in het minst voor olijfolie. Velen staan er terughoudend tegenover omdat ze niet weten: Welke soorten olijfolie er wel bestaan.
    Welke olijfolie men bij voorkeur dient aan te schaffen.
    Welke olijfolie bij welke soort bereidingen dienen aangewend te worden.
    Welke positieve eigenschappen en kwaliteiten olijfolie bevat.
    Welke toepassingen er van olijfolie bestaan.

     In de volgende Tomatenbladen zal ik U trachten te boeien met de waarheden over deze niet te missen onschadelijke vetstof. Als U dit product beter kent, zult U haar naar waarde leren smaken dermate dat het proeven ervan U een bijna verslavend genot verschaft.
    Deze ziel van de zuiderse keuken die eigenlijk een pure vruchtensap is, slaagt erin met haar diverse unieke, harmonieuze smaken onze smaakpapillen op verassende wijze te beroeren.

    Jaarlijks biedt de oogst van de eeuwige olijfbomen een rijke schakering aan magische kleuren, smaken en geuren: een palet van groen, zwart, goudkleurig tegenover fruitig, bloem- en kruidachtig. Het interessante aan deze aromatische vetstof is dat zij, in tegenstelling met de meeste andere vetstoffen, onze gezondheid in positieve zin beïnvloedt; doch hierover later meer. Alhoewel we als culinaire rubriek het hoofdzakelijk zullen hebben over olijfolie als voedingsbestanddeel, wil ik U toch nog meegeven dat dit product , zij het dan in een andere vorm, eveneens gebruikt wordt/werd als brandstof voor verwarming en verlichting, geneesmiddel (o.a. als pijnstiller en ontstekingsremmer), zeep, cosmetica, balsemolie en ingrediënt bij rituele en religieuze gebruiken.

     Olijfolie werd reeds van oudsher gewaardeerd en geprezen: de oude Grieken schonken aan hun atleten als sporttrofee een amfoor gevuld met olijfolie terwijl de dichter Homeros dit edele vruchtensap beschrijft als het vloeibare goud. De Romeinen van hun kant dienden hun belasting te betalen met olijfolie. Ook in de Bijbel en in de Koran wordt er naar verwezen.

    23-02-2008 om 11:47 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom olijfolie gebruiken?
    wordt vervolgd

    23-02-2008 om 11:34 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maas wafeltjes.
    .- 250 g bloem in de kom doen
     -250 g poeder suiker en -
    -een weinig kaneelpoeder toevoegen.
    -4 eierdooiers toevoegen
    -samen met 250 g lichtjes gesmolten boter.
    -flink bewerken. -
    -het eiwit van de 4 eieren tot sneeuw kloppen. -
    -dit voorzichtig toevoegen aan het deeg en heel goed vermengen -
    -een wafelijzer zeer warm laten worden(kleine vorm)
    -deeg inbrengen en ijzersterk laten bakken.

    22-02-2008 om 23:18 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine tips.
    Gebarsten eieren kunnen toch nog gekookt worden,vermits u ze voor ze in het kokend water te doen even boven de damp houdt.
    Dit gaat het makkelijkst in een vergiet.

    Wilt u citroen langere tijd gebruiken,leg ze dan met snijvlak naar beneden op een bordje dat u met een paar druppels azijn nat hebt gemaakt.

    Indien u op gas kookt:
    veel gas gaat verloren als de vlammen onder de rand van de potten uitkomen.
    Zodra het kookt,draait u het gas op de kleinste vlam.
    Het eten wordt zo ook wel gaar.

    Tips bij barbecue.

    Kies een goede vette braadkip.
    Bestrooide buikholte met peper en zout,wrijf ze gans in met olie,steek ze op het spit en braad ze onder regelmatig draaien gaar in ongeveer 20 à 25 minuten.

    Tussenribstuk(entrecôte)
    Schaf u een mooie entrecôte aan van max 2 cm dikte. Rooster ze langs beide zijden op het rooster.
    Bestrooi met wat peper en zout.
    dien ze op met verse boter.

    Koteletjes.
    Zoals het rundvlees,doch wat langer laten rosteren.

    Varkensnier.
    Snij de nieren open,doch halveer ze niet.
    Wrijf in met olie en braad ze op het spit.

    Lever en spek.
    Rijg op individuele kleine spitjes afwisselend kleine stukjes lever en spek ter grootte van een klontje suiker.
    Hou de spitjes boven het vuur.
    De stukjes worden rechtstreeks van de spitjes gegeten.

    Witte en zwarte worst.
    Smeer ze in met olie en braad ze op het rooster.

    Minuutbrood.
    Vorm van gewoon brooddeeg een lange worst.
    Wentel deze rond het spit.
    Bak hem onder regelmatigdraaien gaar.
    Controleer of het brood gaar is door er met een breinaald in te prikken.
    Het is doorbakken zodra er geen deeg aan de naald blijft kleven.

    Geroosterde bananen.
    Pel de bananen,snijd ze in de lengte middendoor,rooster ze.
    Wentel ze in poedersuiker en houd ze terug even boven het vuur.
    Dien ze op met yoghourt of room plaatekaas.

    22-02-2008 om 21:38 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelbeschuit.
    -Snij 100g gekonfijt in kleine dobbelstenen(angélique,sukade,oranjeappelschil,kersen,enz.)
    -Leg in deze in een kom met een groot likeurglas rum of een andere likeur naar keus.
    -Zet op een koele plaats.
    -Zet op een koele plaats.
    -Bewerk 125 g boter met 125 g griessuiker,met een houten lepel tot het mengsel glad en roomachtig is.Voeg er drie eierdooiers één na één bij.
    -Let wel op dat u het volgende ei slechts toevoegt als het voorgaande volledig verwerkt is
    -Voeg 125 g gezifte bloem en gekonfijt fruit bij(likeur afgieten).
    -Meng er 3 tot sneeuw geklopte eiwitten bij.Ga voorzichtig te werk om het schuim niet te breken.
    -Hiervoor licht u het deeg op met behulp van een houten lepel, om het eiwit te laten indringen.
    -Wrijf een platte vorm in met boter, bestrooi met suiker en giet er het deeg in.
    -Plaats de vorm in het midden van de oven, steek hem aan en laat ongeveer 25 min bakken.
    -Om te weten of de biscuit doorbakken is steekt u erin met een mesje, het moet er droog uitkomen.
    -Voeg een weinig abrikozenkonfituur bij de overgebleven likeur en bestrijk hiermede de bovenkant van de biscuit.
    -Bestrooi de oppervlakte met korrelsuiker en garneer rondom
    met stukjes angélique.

    22-02-2008 om 17:44 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip bij het maken van confituur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tip bij het maken van confituur.

    Als u confituur hebt gemaakt, kunt u heel gemakkelijk een etiket op de potjes bevestigen. 

    Als lijm gebruikt u eiwit.

    22-02-2008 om 16:26 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peren in azijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Peren in azijn.

    -Neem 2 kg peren.

    -1/2 l water en 1/2 l wijnazijn.
    -Breng beide in een kookpot met een stokje kaneel en twee kruidnagels aan de kook.
    -Schil de peren en snijd ze in schijven.
    -Voeg ze bij de kokende vloeistof en laat ze erin gaarkoken.
    -Voeg er , als de peren bijna gaar zijn, 600 g suiker bij.
    -Laat alles samen verder stoven.
    -Doe de peren in bokalen, laat de siroop nog wat uitkoken en giet over de peren.
    -Dek af zoals confituur.
    -Deze peertjes zijn heel lekker bij koud of warm vlees en gebakken aardappeltjes.

    22-02-2008 om 16:25 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nikkertjes.
    Voor 6 personen:
    6 eieren
    6 repen chocolade(van een pak van 250g)
    1 deciliter sterke koffie(6soeplepels)
    De chocolade op zacht vuur in de koffie laten smelten.
    De kookpan van het vuur nemen en luchtig de eierdooiers door de chocolademassa mengen.
    De tot stijve sneeuw geslagen eiwitten door de crème vouwen.
    De chocolaebereiding op kleine glazen schalen overbrengen.
    1 à 2 uur laten afkoelen en opstijven.
    Opmerking: Het aroma van de koffie past uitstekend bij dat van de chocolade.
    Bij dit nagerecht presenteert men droge zanddeegkoekjes of biscuits.

    22-02-2008 om 16:21 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Men kan soep geven als een voorgerecht of als een volwaardige maaltijd met brood en kaas.
    De basis van iedere soep is steeds de bouillon.
    Die kan getrokken worden vertekkende van soepvlees, maar men kan evengoed een bouillonblokje-,een bouillonpoeder-,een bouillonconcentré gebruiken. Indien men opteert voor een stuk soepvlees heeft men natuurlijk meer tijd nodig
    Daarfom is het wel aan te raden om een grote soepketel te nemen, het vlees af te koken, alles koud te laten worden en het overtollige vet eerst te verwijderen. dit kan met een lepel, zeef en ook de allerlaatste kleine vetdeeltjes wegnemen met voorzichtig op het vocht bovenaan een keukenpapier te leggen. dit gaat zich vol zuigen en het vet blijft aan het keukenpapier kleven.
    De gewenste hoeveelheid kan nu met gesneden groenten gekookt worden.
    De resterende bouillon kan in kleinere porties verdeeld worden en ingevroren worden.
    Men kan natuurlijk de afgewerkte soep ook invriezen in kleinere porties.
    Het is zo jammer dat het zelfmaken van soep niet meer toegepast wordt in veel jonge gezinnen. Wat is hier de oorzaak van?
    -een gebrek aan tijd? soep maken is helemaal niet tijdrovend!
    -een gebrek aan inspiratie? kom nou:
    gebonden soepen, consommés, bisques,heldere, minestrone,enz.dit is voor later. Iedere dag een beetje werken aan de blog.

    22-02-2008 om 12:16 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse courgetten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    (Voor de liefhebbers van inmaken. )
    Ajuin
    Tomaten.
    Sjalot.
    Courgetten ( aub. pluk ze vroeg af, anders heb je een veel te dikke huid, en veel te veel zaden en weinig sappig vruchtvlees.) De verhouding is 1 tomaat per 4 courgetten.
    * Look
    * Olijfolie
    * Peper
    * Zout.
    * Tijm.

    De ajuin en de sjalot laten glazig worden in de olijfolie.
    De tomaten ontvellen en ontzaden .
    De courgetten in blokjes snijden.
    Deze bij de gestoofde ajuin en sjalot voegen.
    Opnieuw laten stoven.
    Als laatste de tomaten( ook in blokjes gesneden) en de tijm toevoegen.
    Kruiden met peper en zout.
    Nu de fijn gesnipperde look toevoegen. Eventjes nog laten stoven.
    De massa nu in de bokalen doen. Alles laten afkoelen.
    Het is aangeraden om met een koude massa te werken en met koud water.
    Ik laat het water met de bokalen in de ketel tot 100°C komen.
    Zet een timer op.
    Nu 30 min. op 90 °C laten.
    Zeer voorzichtig de potten uithalen.
    Ik laat ze zeker een nacht staan in een koele kamer alvorens de sluittingen eraf te nemen.
    Goed nazien of de bokalen dicht blijven. Niet vergeten om een datum en een jaartal op de bokalen te kleven.

    22-02-2008 om 12:15 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook met kaasboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    50 g oude brokkelkaas door de molen draaien.
    2 teentjes gerookte look door de pers doen.
    175 g zachte boter.
    peper uit de molen.
    Alles in de mengkom van de Kenwoodmachine doen.
    20 tal seconden laten draaien.
    De massa nu in een folie doen en deze oprollen.
    Stevig aandrukken en verder rollen.
    Het rolletje een paar uren in de frigo leggen.

    22-02-2008 om 12:12 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    nick
    blog.seniorennet.be/nick

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!