Sap winnen via de sapextractor.Hiervoor worden de peren in grote stukken gesneden. Meng het sap met alle sterke drank en voeg er dan al roerend de suikersiroop bij. Laat de grof gemalen amandelen en de korianderzaden tevoren trekken in de alcohol ofwel laat je ze enkele weken in de likeur liggen. Filtreer noten en zaden uit de vloeistof en filtreer de likeur zo nodig na een paar weken nogmaals. Het filtreren over de koffiefilter gaat zéér langzaam. Maar dat hebben wij er wel voor over want het resultaat is echt hemels.
Reacties op bericht (2)
08-03-2009
liqueur
er kan ook heerlijke liqueur gemaakt worden van de sierkwee. Deze vruchten zij gratis te plukken/ verzamelen in het plansoen en geuren soms sterker dan de kweepeer. Ik leg een paar kleine vruchten in 700cl jenever en laat dit 8 tot 10 weken staan. Daarna filteren en suiker naar smaak toevoegen.
Van deze vruchten is ook goed compote te maken maar uit de pitten een zeer smakelijke liqueur. Ik gebruik hiervoor een jampot van plm 300 cl 1/3 vullen met pitten van de sierkwee en afvullen met jenever van min 38% enige weken laten staan filteren en dan tot 1liter aanvullen met jenever plm 150 gram honing gebruiken om te zoeten.
08-03-2009 om 21:09
geschreven door l.strating
07-01-2006
kweepeer likeur
beste willy
bravo voor gebruiksaanwijzing voor deze likeur
Het is een goden drank,van zodra mijn kinderen dit gedronken hadden,heb ik er nog een halve fles
groetjes
roger