Ingredienten : - 0,7 liter Gin - 125 gr kristalsuiker - een handvol dennentopjes - 2 jeneverbessen Bereiding : deze likeur is actueel omdat nu de dennentopjes rijp zijn. Deze zijn de lichtgroene voorjaarsuitlopertjes van de den (dus geen spar). Iedereen weet in zijn omgeving wel wat dennen staan. Pluk niet al je topjes van de zelfde den anders rem je de groei af. Doe de topjes in een bokaal met wijde hals , overgiet met de gin en voeg suiker en bessen toe. Afdekken met huishoud folie, donker zetten en enkele keren per dag rondschudden.Na 4 weken filteren over een koffiefilter. Zorg voor een keurig flesje en waarom geen mooi etiketje ontwerpen?
Reacties op bericht (1)
12-05-2009
dennetoppenlikeur
Ik zag uw artikel over dennetoppenlikeur, stammend uit 2005, maar wel omstreeks deze tijd. Ik ben dus op zoek gegaan naar dennetoppen, maar de toppen van de den bestaan nu allemaal uit oude toppen met een mannelijk of vrouwelijke bloeiwijze. Ik vroeg me dan ook af; om welk deel van de den gaat het nu eigenlijk? En...kan de spar misschien ook?
12-05-2009 om 18:01
geschreven door martie van den hoek