Ingredienten : - 0,7 liter Gin - 125 gr kristalsuiker - een handvol dennentopjes - 2 jeneverbessen Bereiding : deze likeur is actueel omdat nu de dennentopjes rijp zijn. Deze zijn de lichtgroene voorjaarsuitlopertjes van de den (dus geen spar). Iedereen weet in zijn omgeving wel wat dennen staan. Pluk niet al je topjes van de zelfde den anders rem je de groei af. Doe de topjes in een bokaal met wijde hals , overgiet met de gin en voeg suiker en bessen toe. Afdekken met huishoud folie, donker zetten en enkele keren per dag rondschudden.Na 4 weken filteren over een koffiefilter. Zorg voor een keurig flesje en waarom geen mooi etiketje ontwerpen?
Met wat keukengerei kom je al een hele eind ver. Een maatbeker, een weegschaaltje, een roerlepel, een steriliseerbokaal .... Wat fruit, specerijen, tuinkruiden, of gewoon wat je in de natuur vindt, met de meest gewone dingen maak je een likeurtje enig in zijn soort. Bovendien weet je wat je drinkt; geen smaak- of kleurstoffen worden toegevoegd. En dan nog die fierheid wanneer jij je vrienden dat likeurtje schenkt dat jij helemaal zelf hebt gemaakt. Geen chemisch spul deze keer en ook voordelig. Natuurlijk heb je alcohol nodig voor je bereidingen maar daar weldra meer over in een volgend bericht. Het is de bedoeling dat ik regelmatig hier een receptje plaats waarmee je deze unieke en nooit eindigende hobby creatief kunt uitoefenen. Zelf een receptje inschakelen, enig commentaat of gewoon een babbel, het kan allemaal. Tot blogs.