Onze Facebook groep

 

Mijn eerste roman
WELKOM, MIJMER JE EVEN MEE?
Inhoud blog
  • De moord op de kasteelheer
  • Konijnenpijp
  • IJSPEGEL
  • Ik ben je vrouw - gedicht - schrijfopdracht van Schrijven-on-line
    Foto
    Foto


    Ik zit graag met mijn neus in de boeken.
    Zoeken met Google


    Rondvraag / Poll
    zal ik in mijn mijmeringen verder gaan met astrologische sprokkels?
    heel graag
    graag
    liever niet
    liever helemaal niet
    neutraal
    bèèèèk
    Bekijk resultaat

    Nieuws GVA
  • Meerhout voorziet gratis shuttlebus tussen Gestel en het centrum
  • De Singel strikt Chinese pianiste Yuja Wang en Franse actrice Isabelle Huppert
  • Rampzalige nacht voor grootste wijndomein van Limburg: “Tot 95 procent van wijnranken is bevroren”
  • Politie en RVA stellen vijf inbreuken vast bij voertuigen met commerciële nummerplaten
  • Nieuw magazijn voor gevonden fietsen geopend: “Slechts een enkeling haalt zijn fiets weer op”
  • Politievakbond ziet rechtstreekse link tussen schietpartij in Lodelinsart en “budgettaire malaise” bij politie
  • Alcoholvrij bier zit in de lift in België: toename van bijna 25 procent op twee jaar
  • Lukaku mist ook inhaalmatch van AS Roma, Chelsea-manager sluit terugkeer na dit seizoen niet uit: “Uiteraard is hij een optie”
  • Stadsfestival ‘Goestink’ maakt zich op voor tiende editie: “We verwachten recordaantal bezoekers”
  • Nu Celine Van Ouytsel en ex-vriend Andres weer samen zijn: hoe verwerk je het overspel van je partner?
    Foto
    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotovrienden
    blog.seniorennet.be/fotovri
    Een interessant adres?
    Foto
    de tachtigers
    een allegaartje van proza en poëzie
    22-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over de gehangene - deel 2

    De kleine, grote generaal Napoleon Bonaparte had de Zon (natuurlijk!) in het teken van de leidinggevende Leeuw staan en nog wel in het tiende huis van zijn horoscoop. Hij was voorbestemd een groot leider te worden alhoewel hij klein van gestalte was. Het tiende huis van de horoscoop is dat gedeelte van de horoscoop waarin men kan zien of iemand eventueel geboren is om beroemd, bekend of berucht te worden! Het dierenriemteken Weegschaal sierde zijn Ascendant. Dit teken was dus eveneens benadrukt in zijn karakter/leven. Veel beroemde politiekers en veldheren hebben trouwens het teken Weegschaal benadrukt in hun horoscoop. 
    Napoleon voerde vele oorlogen. Zijn doel? Eén groot verenigd Europa (waar hebben we dit al meer gehoord?). Een Europa waar alle mensen in vrede zouden kunnen leven onder zijn heerschappij wel te verstaan! Zoals hij het zich droomde. Voor zijn ideaal van de vrede en de harmonie zijn vele soldaten gesneuveld, zijn vele onderdanen gedood,verminkt, gemarteld!
    En zolang wij mensen niet tot het diepere inzicht kunnen komen om de vrede en harmonie in onszelf te zoeken, en ons zo weinig mogelijk met de levenswandel van de ander te bemoeien, zullen er ruzies ontstaan, misverstanden en ja, ook oorlogen! Wij zien het alle dagen op het wereldnieuws op ons televisietoestel.....
    Zodra de mens tot inzicht is gekomen dat harmonie en vrede zeer persoonlijke eigenschappen zijn, zullen we milder worden tegenover de medemens en de medemens met meer respect, liefde en begrip tegemoettreden. Dan begint er inderdaad een lichtpunt van vrede in ons bestaan te komen dat we kunnen laten groeien. Dan pas kan vrede tussen ons en de medemens groeien.
    En hier zijn we dan beland bij het begin van dit stukje proza over de Tarotkaart   "De gehangene" 

    22-02-2007 om 00:00 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over Het Rad van Fortuin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds vele jaren houd ik mij bezig met het bestuderen van de mooie leer van de astrologie en de mysterieuze Tarotkaarten.Voor een bepaald tijdschrift schreef ik enkele artikels over dit onderwerp en mijn rubriek noemde:
    DE HEKSENKETEL.

    Op verzoek van een heel goede vriendin, verschijnt er vandaag één van die schrijfsels in mijn blog. Hopenlijk doe ik er haar en nog een paar andere mensen een plezier mee om mijn tot nu toe bijeen gesprokkelde kennis van de Tarotkaarten door te geven. Neergeschreven op mijn eigen wijze......     

    Ik zou willen beginnen met één van de mooiste kaarten van de Tarot, nl. Het Rad van Fortuin. Natuurlijk zou ik moeten beginnen met de eerste kaart, maar omdat ik nu eenmaal eigenwijs in elkaar zit, sla ik ik een aantal kaarten over en zal over hun inhoud op een andere dag schrijven....

    U zult bemerken dat er in de beschrijving een zekere intro is naar de eerste kaarten en een zekere uitleg waarom ik bij kaart 10 begin.                

    Het Rad van Fortuin - kaart nummer 10 van de grote Arcana van de oer-oude Tarotkaarten, voorspelt zoals zijn naam zegt: fortuin, geluk, gezondheid en voorspoed. Wat wil een mens nog meer?

    Telkens wanneer deze kaart op de proppen komt, valt als het ware een straaltje zonlicht in mijn hart en op de tafel waarop de kaarten-uitlegging gebeurt.

    Alhoewel ik heel graag in mijn heksenketel roer, dat wil zeggen met de hulpmiddelen bezig ben om de stem van mijn intuïtie beter te kunnen verstaan, is de taak om een moderne "heks" te zijn, dikwijls heel moeilijk. Want wanneer komt een mens mij vragen om met de pollepel in de mijn heksenketel te roeren? Niet wanneer hij dansend van geluk door het leven gaat en ook niet wanneer hij het groot lot gewonnen heeft! Nog minder wanneer hij op de vleugels van de liefde zweeft. Nee, een mens komt bij mij wanneer hij zodanig door de mangel van het leven wordt gehaald dat ie het even niet meer ziet zitten!

    Dan is zijn laatste uitweg: de waarzegster, de kaartlegster, de astrologe, de zieneres in de kristallen bol! Zij moet al de problemen oplossen; zij moet de zielepijn wegtoveren; zij moet het lot verlichten!

    U begrijpt: ik aanhoor veel kommer en kwel, en hopenlijk begrijpt U ook dat het een onmogelijke taak is om al die kommer en kwel om te toveren in fortuin, geluk, gezondheid en voorspoed!

    Toen ik zo´n 30 jaar geleden mijn eerste wankele pasjes zette op het paranormale pad en de eerste beginselen van het trekken van een horoscoop onder de knie trachtte te krijgen, was het echt mijn verlangen niet om "mensen te helpen".                                               

    Woorden die ik zo dikwijls hoor bij dromers en de pseudo-paragnosten.

    Ik moet eerlijk bekennen : ik dacht alleen aan mezelf. Ik was nieuwsgierig, leergierig en ik was gefascineerd door die geheel nieuwe wereld die voor mij open ging door het volgen van mijn eerste astrologische cursus. Maar bovenal vond ik het plezierig om één keer in de veertien dagen een avondje "uit" te zijn; om de dagelijkse zorgen even te kunnen vergeten en mij te verdiepen in de dieperliggende betekenis van de dierenriemtekens. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om iets met die astrologische kennis te gaan doen. Maar ja, het lot beslist doorgaans heel anders. Het dreef mij stilletjes maar vastberaden naar een zeker doel. Grillig en onontkoombaar is het lot van iedere mens....

    Zeker voor de mens die de brede weg van de grote kudde verlaat en op het smalle pad belandt. In het begin is het smalle pad even kleurrijk en beloftevol als "the starway to heaven". Men loopt op roze wolkjes, men wordt "high" zonder gebruik van drugs en de hele wereld lacht je toe. De astrologische symbolen zoals de Zon, de Maan en de planeten, de pendel, de kristallen bol, de kaarten, de I Tsing, de Runenstenen, enz. worden tot speelgoed gedegradeerd en met het Ouij-bord wordt tot diep in de nacht gefeest!

    Gelukkig is er tussen de 72 kaarten van de Tarot, de kaart met de naam "Gematigheid".

    Deze kaart toont een Engel : ik noem hem "de Engel van geduld en verdraagzaamheid".

    Verdraagzaamheid om de fouten die gemaakt worden waardoor telkens opnieuw van het smalle pad wordt afgeweken, en het eindeloze geduld van de Engel die er over waakt dat we maar heel langzaam vorderingen kunnen maken. Bij een te snelle voortgang zouden we struikelen en in de afgrond storten die op de eerste Tarotkaart afgebeeld wordt.                                                         
    Die eerste Tarotkaart draagt het cijfer 0 en draagt de titel: De Zot.

    De overmoedige, vrolijke zotte, jonge mens die opgewekt zijn eerste schreden op het smalle pad zet met als attributen een witte roos, het symbool voor de onschuldige, reine Liefde voor zijn medemens, en aan zijn achteloos over de schouder geworpen stok bungelt een piepklein knapzakje waarin hij zijn ervaringen met die Liefde gestoken heeft.

    Tijdens de zoektocht van De Zot wordt de stok hem tot stut en steun, tot staf. Dezelfde staf die ook nog steeds bij Sinterklaas gevonden wordt. En wanneer ik aan de overleden Paus Paulus denk, zie ik hem in mijn gedachten over het Sint Pietersplein wankelen, zich vastklemmend aan zijn staf waaraan de gekruisigde Christus was bevestigd.             

    De gekruisigde Christus, welk een triestig symbool, gelukkig is de mens die de Tarotkaarten leert kennen waarin de mens zich van zijn "kruis" leert bevrijden.....

    Maar een te snelle voortgang op het smalle pad kan ons lichaam en zeker onze geest niet verwerken. Personen die te snel en te intens willen gaan, komen dikwijls in de psychiatrie terecht....

    Om kort te gaan, de Engel van Gematigdheid heeft mij waarschijnlijk goed geholpen. Traag maar zeker leerde ik omgaan met de ingrediënten die in de heksenketel drijven en nog steeds, iedere dag, ieder uur, leer ik bij en ik ben tot de slotsom gekomen dat heel mijn leerschool heeft geleid tot een verhoogde graad van intuïtie. Misschien beweer ik over enige tijd weer wat anders, want het leerproces gaat maar door en wie weet welke deuren er nog open gaan...

    Of men nu de pendel gebruikt, of de astrologische symbolen, of de kaarten, of welk hulpmiddel dan ook (vroeger was er ook nog het beroemde "koffiedikkijken"), het heeft allemaal tot doel de intuïtie te verhogen. De intuïtie die een mens nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen, om de juiste levenswijze te kiezen. De intuïtie om te voelen wat op een zeker moment "goed" is voor de verdere levenswandel en....eventueel voor de levenswandel van de persoon die om raad komt vragen.

    Gewapend met deze intuïtie kan de mens "Het Rad van Fortuin" beklimmen. Kaart 10. Een prachtige kaart; boordevol symboliek.

    De duivel is voorlopig overwonnen; hij hangt onder het rad. En ook de giftige slang die door zijn verradelijke invloed ooit Adam en Eva uit het Paradijs verjaagde, kronkelt in een neerwaartse spiraal, de duivel achterna. Een mens zal nooit helemaal van deze lastige heerschappen verlost worden, want zij horen bij het leven; zij nestelen zich in elke mens.

    De kunst is echter om "die duiveltjes in ons", zodanig te temmen dat zij ons in het beklimmen van het rad van fortuin niet meer kunnen belemmeren in zijn wenteling naar het fortuin, naar het geluk!

    Wanneer de mens in zijn dagdagelijks doen en laten, worstelend op het smalle pad, zo ver is geraakt dat de inhoud van kaart 10, het Rad van Fortuin dus, zijn plaats kan innemen, dan wordt het karakter, dat tenslotte is samengesteld uit de 12 dierenriemtekens-energieën, positief beïnvloedt en kan geluk, voorspoed, gezondheid en fortuin zijn deel worden.

    In de linkerhoek van de kaart "Het Rad van Fortuin", ziet men het symbool van het dierenriemteken "de Waterman" in zijn hoogste uiting van zijn, nl. als een engel van wijsheid met als leuze: vrijheid, gelijkheid en broederschap.

    In het kindelijk stadium is "Waterman" de rebel, de revolutionair, de excentriekeling, de alles-beter-weter. Na veel vallen en opstaan begrijpt "Waterman" dat zijn intelligentie gebruikt moet worden om de medemens een beter leven te schenken door zijn kruik met ideeën, lees "levenswater", voorzichtig en met tact, over de medemens te laten vloeien.

    In de rechterbovenhoek van deze kaart ziet men het symbool voor het dierenriemteken Schorpioen, in de vorm van een adelaar, die hoog boven het gekwetter/geroddel/gedoe van de mensen en dieren op eenzame hoogte zweeft. Begiftigd met een scherpe blik en met mededogen.

    In het kinderlijk stadium is de Schorpioen een giftig, bijtend spinnekopje die de fouten en tekortkomingen bij andere mensen drastisch te lijf gaat, maar zichzelf volmaakt vindt. Volwassen geworden door de ervaringen op het smalle levenspad heeft hij zichzelf "een doodsteek" gegeven, d.w.z. heeft zijn eigen kleinheid ingezien en is als adelaar herboren. Hij bemoeit zich nergens meer mee, tenzij men om zijn moed en doorzettingsvermogen smeekt.

    In de hoek links onderaan kaart 10 vindt men het goedmoedige, maar zeer materialistisch getinte dierenriemteken van de Stier. Hij ook heeft vleugels gekregen.

    In iedere mens woont de angst voor gebrek aan comfort. Er wordt dus (te) veel aandacht geschonken aan het verzamelen van bezittingen, zoals voedsel; aan beschutting, zoals een huis, aan geld, een flinke spaarsom. In het kinderlijke stadium van het Stierprincipe kan deze angst vele vormen aannemen, totdat de mens beseft, dat wanneer hij voldoende heeft om gewoon en goed te leven, en het te veel hebben van van alles en nog wat,alleen maar meer zorgen met zich meebrengt en niet het grote geluk, gaat dit dierenriemteken andere zaken verzamelen, zoals kennis, en rechtschapenheid om de aardse bezittingen eerlijk te verdelen onder alle mensen, want er is genoeg voor iedereen....dan schenkt hij zijn geduld en trouw aan ieder die hem dat vraagt.

    In de rechterbenedenhoek vindt men het symbool voor de creatieve, fiere en krachtige energie van het dierenriemteken van de Leeuw. In het kinderlijk stadium gebruikt de Leeuw zijn fierheid en kracht om zichzelf in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen. De meeste Leeuwgetinte personen mogen inderdaad een tijdje op de troon plaats nemen, maar ook zij zullen ondervinden dat ze tezijner tijd door jalouzie en afgunst van hun troon gestoten worden. Of....door de jongere generatie en dat is helemaal heel pijnlijk.

    In zijn gerijpte zijn behoudt dit dier zijn creativiteit, zijn fierheid en kracht, maar stelt die talenten tevens ter beschikking om de medemens te steunen en te beschermen.

    Ook de Leeuw heeft vleugels gekregen en leest in het boek van de wijsheid.

    Grappig detail is wel dat de Waterman en de Adelaar op de wolken zitten; zij hebben de problemen onder zich geplaatst; de Stier en Leeuw blijven op de grond, voor de wolken door hun behulpzaamheid en betrokkenheid, maar ze worden er niet meer door aangetast.

    De sfinx, die deze 4 dierenriemtekens in één wezen weerspiegelt, zit rustig op het rad. Het zwaard, het symbool voor het denkvermogen, is aanwezig. Men ziet dat de sfinx het op de juiste manier zal hanteren; d.w.z. wanneer nodig. Het verstand, gevormd, ja gekneed door de 4 vaste dierenriemtekens zal Het Rad van Fortuin laten draaien zoals hij het wil en noch de duivel, noch de slang kunnen hem negatief doen denken en/of handelen. Hij is Meester van elke situatie.

    Wanneer dus deze kaart op tafel komt, weet ik dat het probleem waarmee geworsteld wordt, overwonnen zal worden. Het vleugje zonlicht waar de zoekende en door problemen geplaagde mens naar smacht, komt naderbij.

    Niet ik, de kaartlegster, zal het probleem oplossen, de worstelende mens tegenover mij zal het zelf doen. Hij is er rijp voor! Ik geef hem of haar alleentje maar een duwtje in de rug, in de goede richting.

    De Tarotkaarten. Mooi hè?

    10-02-2007 om 00:00 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over de regen

    De wind en de regen hebben het leven in hun greep;
    zij trekken mij over de streep
    van haasten, lopen, rennen en vliegen
    tot stilstand en rust
    naar een wiegen
    in mezelf.

    Zo-even stond ik roerloos naast een grote regenplas
    zonder hoed, zonder jas of das
    zonder haasten, lopen, rennen, vliegen
    koos ik heel bewust
    mee te wiegen
    met mezelf.

    De wind streek door mijn haar en de regen streelde mijn huid
    Ik was hun prooi, hun zachte buit
    zonder haasten, lopen, rennen, vliegen
    werd ik stil gekust
    bij het wiegen 
    in mezelf.

    De wolken vol van regen wegen zwaar op de daken
    zij en ik, we wachten
    zonder haasten, lopen, rennen, vliegen
    op het stil ontwaken
    van de zon die ergens ligt te wiegen
    in een bed van rozen.
    Ik vluchtte terug de Moby in en ik lachte
    naar mijn spiegelbeeld waarin ik stond te blozen.










     

    11-01-2007 om 16:04 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-01-2007 om 16:55 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerststallenwandeling in Antwerpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de foto om deze mooie kerststal te vergroten.

    10-01-2007 om 16:44 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over een eenzame kerstnacht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Hallo Bloggers en Blogsters,

    Het gewone leven gaat weer zijn gang na alle feestelijkheden en tot mijn pleizer is het vandaag, zondag, mooi weer, zeker voor de tijd van het jaar. Af en toe schijnt er een bleek zonnetje over mijn lugubere parking, waardoor de parking er toch al wat vrolijker uitziet. De hemel is lichtgrijs van kleur en het asfalt glimt nog van de regen die er vannacht weer met bakken is uitgevallen. In mijn mobilehome hoor je dat goed, het tikkelen van de regendruppels op mijn (dunne, polyester) plafondje. Maar ik vind het een gezellig geluid. behaaglijk kruip ik dan nog iets dieper weg onder de donsdeken. Totdat hondlief begint rond te springen en mij op die manier duidelijk maakt dat er een nieuwe dag is aangebroken en dat hij nodig zijn blaas moet ledigen. Ik open dan de deur van de Moby en opgewekt springt Chiara de parking op om tussen het onkruid en de vlinderstruiken een goed plekje te vinden....Ze blijft dan een uurtje wandelen, snuffelt de hele parking af en klopt dan met haar poot tegen de deur om mij erop attent te maken dat ze binnen wil. Gisteren stonden er een krukje en een tafeltje naast de deur en zowaar, ze klopte met haar poot tegen het vensterraam. Koddig hoe menselijk zo´n hond af en toe kan zijn.

    Afgelopen vrijdag heb ik voor de eerste keer in het nieuwe jaar ook weer les gegeven in het kaartleggen. Dat zijn altijd fijne uren. Dan voel je nog wat nuttig; de mensen die er voor open staan, de mooie symboliek en psychologie die in de kaarten van de Tarot verborgen ligt, een klein beetje aan het licht brengen. Ik zeg een klein beetje, want ik denk dat er nog veel meer kennis achter zit, dan ik vermoed en kan opnemen. Net zoals mijn hersenen te klein zijn om de grootsheid van het bestaan, de natuur in al zijn facetten, het immensgrote heelal en de zin van het leven te kunnen bevatten.

    Ik kreeg een berichtje in mijn postvak van een blogger die mij er vrolijk op attent maakte dat ik niet al te veel moest mijmeren/piekeren. Tja, ik ben ervan overtuigd dat die persoon het goed met me meent en ik bedank hem dan ook voor zijn lieve geste, en waarschijnlijk heeft hij ook gelijk, maar als je nu eenmaal zo geboren bent, kun je dat mijmeren zomaar niet van je afschudden, zoals Chiara haar regendruppels afschudt voor ze de Moby binnenspringt, en naar haar nestje rent. Ik zou het wel willen. Het leven lijkt me veel gemakkelijker als je er wat meer overheen kunt glijden maar......de waardevolle uren doorgebracht met het zoeken naar de zin van het leven, zou ik voor geen goud willen missen! Heel veel jaren heb ik les gegeven in astrologie; in het de mensen aanleren hoe je een horoscoop kunt tekenen en interpreteren, heb ik les gegeven in het ontdekken van de symboliek van de Tarotkaarten, heb ik mensen geleerd hun eigen genezende krachten te vinden in het magnetiseren, waardoor ze zich beter gingen voelen, heb ik mensen laten praten over hun levensproblemen tijdens een bezoek aan mij, en heb ik geduldig geluisterd, want dat moet je het meeste doen "luisteren". Nee, al die wonderbaarlijke uren zou ik niet willen missen! Ik heb heel veel mensen geholpen, maar zij allen hebben mij geholpen en veel geleerd en dan denk nu, vandaag, (morgen kan mijn denken wellicht weer anders zijn omdat er iets of niets gebeurt!), dat het uiteindelijk de bedoeling is dat een mens wijzer wordt, liefdevoller, correcter, vastberadener, door de jaren heen, maar dat ieder mens een ander pad aflegt, andere obstakels vindt en andere hulpstukken verzamelt, en dat dat juist nu zo heel heel boeiend is.

    Mijn hulpstukken zijn ook zo treffend. Op eerste kerstdag had ik het ècht niet leuk. Ik was ten eerste alleen, terwijl ik in mijn jongere jaren een groot gezin had waarin de feestdagen heerlijk luidruchtig en druk gevierd werden. Wel ja, de kinderen worden volwassen, vliegen uit en krijgen zelf hun gezin, waar ik altijd van mag meegenieten, maar waar je toch niet altijd aanwezig kunt zijn. Ook de echtgenoot is gaan vliegen en dan gebeurt het ja, dat je daar alleen zit. Op kerstavond was ik bij een vriendin uitgenodigd, dat is zo´n beetje een traditie geworden, en ze bracht mij na de gezellige avond, met haar auto naar de laatste tram. Met mij als enige passagier reed de tram door de stille, feestelijk verlichte straten van Antwerpen, maar sukkelde toen de remise in. Tja, ook tramconducteurs vieren de kerstnacht.....

    Zodus had ik een heel eind te voet te gaan door het verlaten stadscentrum. Geen kat te zien. Wel allemaal mooie kerst-etalages met veel glitter en kerstballen, veel snoeren van kerstlichtjes aan de gevels, veel vensters waarachter je de lichtjes van de kerstboom kon zien stralen en af en toe een vrolijk gezelschap te zien was aan een feestelijk gedekte  tafel.

    Het werd juist 12 uur toen ik daar zo liep en de kathedraal en een paar andere kerken begonnen hun klokken te laten beieren. Hun klanken rolden over de daken en over mijn hoofd en voor mijn voeten. Het was een kerstavondbelevenis met een speciaal tintje en een speciale toon en het gaf me een feestelijk gevoel. Een hulpstuk werd mij aangereikt...in de vorm van een nachtelijk beiaardconcert... 

    Thuisgekomen heb ik nog een half uurtje met de hond door het nu weer stilgeworden Antwerpen rondgedwaald en voelde me best tevreden. Tot op de ochtend van de eerste kerstdag. Ik werd wakker met mijn voeten in het water. Lekkage, potverdorie. Gelukkig werd de oorzaak vlug gevonden; de douche bij de bovenburen bleek de boosdoener. Enfin, ik dweilen, dweilen en nog eens dweilen. Natgeworden spullen opgeruimd, van het één kwam het ander, en om 14 uur was de boel weer netjes en droog. Doodop plofte ik op het bed en na een uurtje uitgerust te hebben, nam ik de trein naar de Moby op de lugubere parking en ´s avonds heb ik dan toch een mooi kerstfeest gevierd met Frank en Brigitte.

    09-01-2007 om 00:00 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkig 2007!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een gelukkig 2007!

    27-12-2006 om 23:45 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over Kerstmis
    De laatste twee keer dat ik mijn Mijmeringen had geschreven, één over het Sinterklaasfeest en één over Kerstmis, verdwenen die in het niets. Mijn proza was als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik klikte "toevoegen" aan en hup ik werd uit de blogwereld gesmeten. Na de tweede keer was ik behoorlijk gefrustreerd en ik heb mijn bloggen een beetje in de ijskast gezet. Het is niet leuk wanneer je na een uur schrijven, je mijmeringen verloren ziet gaan. Ik probeer dan in mijn geheugen terug te gaan over hoe en wat ik geschreven heb, maar het is nooit zo leuk meer als de eerste poging, de meest spontane.
    Enfin, alles gaat voorbij, dus frustraties ebben weer weg en ook Kerstmis ligt al weer achter ons. In de Moby hangt een enkele slinger en er pronkt een mooi kerststuk gemaakt door Brigitte, die het leven van Frank en mij nu al een jaar opfleurt met haar lieve persoonlijkheid. En ik hoop dat ze dat nog vele jaren zal doen! Brigitte heeft dat kerststuk gemaakt met stukjes mos en andere brokjes natuur uit de bossen rond Zwolle waar we tijdens de herfstvakantie waren.

    Het was dit jaar het laatste traditionele Sinterklaasfeest van de jongste kleinzoon, want hij weet zo ondertussen wel dat de goede, heilige man die hem met de vele mooie kadootjes verblijdt, in de hemel woont en zijn dubbelgangers stuurt. Maar ook de dubbelganger van de Sint werd door Jano met veel respect en eerbied begroet. Hij zong hem een ellenlang Pepernotensinterklaaslied voor en beloofde om het volgende jaar iets minder vergeetachtig te zijn!
    We beleefden deze avond met een beetje nostalgie. Het was toch altijd leuk geweest hoe die Sinterklaas en zijn twee zwarte Pieten de huiskamer binnenkwamen om plechtig uit het Grote Boek waar alle kinderen in vermeld staan, complimenten uit te delen voor goed gedrag en een kleine vermaning aan kleine karakterfoutjes.
    En dan die stralende oogjes te zien waarmee zo´n kind zijn geschenkjes uitpakt. Volgend jaar is Jano 10 jaar en dan is hij te groot geworden om nog aan het spel mee te doen.....
    En zo is het ook met ons, grote mensen, stilaan wordt men ieder jaar ouder en begint men het Spel van het Leven ook meer te doorgronden. Het spel rond Kerstmis bijv. Het is één grote mallemolen geworden van winkelende mensen. In de kranten wordt uitgebreid geschreven over hoeveel electronische betalingen er verricht zijn; hoeveel iemand uitgeeft per persoon, zoveel aan de zoon, zoveel aan de dochter en iets minder aan de schoonmoeder.... Op het Internet worden nu al nutteloze kerstkadoos te koop aangeboden.... Waar zijn we toch mee bezig? 
    Voor de dierenwereld is het een slechte tijd. De aura rond de wereld moet vervuld zijn van hun doodsgeschrei...
    OK, eerlijk gezegd. Ik doe mee aan dit spel. Ik ben geen kluizenaar en sta meestal nog met mijn twee voeten in deze wereld. Ook ik heb lekker gegeten, een stukje kalkoen bij mijn vriendin, en we dronken er een lekker glaasje wijn bij en ook ik heb mijn electronische kaart gebruikt om kleine verrassinkskes te kopen voor de mensen rondom mij om te laten zien dat ik ze graag zie en dat ik blij ben dat we samen Kerstfeest kunnen vieren! De geboorte van een klein onschuldig kind is inderdaad een groot wonder, iedere keer opnieuw. De 3 wijzen die destijds het Kindeke Jezus kwamen begroeten waren 3 astrologen. Zij volgden de sterren en wisten dat er een heel speciaal kind geboren ging worden. Zouden zij ook al Zijn treurig einde gezien hebben? Want vanaf menselijk standpunt bezien was Zijn marteldood diepdieptreurig. Hoe kunnen mensen elkaar zoiets aandoen? Dat vraag ik me elke dag af wanneer ik het nieuws hoor of de krant lees.....en dan word ik ook diepdieptreurig....
    Gelukkig is Kerstmis behalve een christelijk feest, ook een heidens feest. Het Zonnewende-feest waarin de mensen van toen de terugkeer van het zonlicht vierden. Vanaf 21 December komt er weer meer licht in de duisternis. De dagen lengen. En met het lengen van de dagen, met het klein beetje meer licht dat naar de aarde toestroomt, komt er ook weer wat licht in mijn denken. Neemt de treurnis af en alhoewel het hier op aarde nog lang geen vrede is, komt er wat meer vrede in mij. 
    Op onze lugubere parking staan hier en daar wat struiken en zelfs een boom. Ik zag vandaag dat er al nieuw leven in die struiken zat. Niet te geloven. Het leven is niet kapot te krijgen en juist zoals de zonnebloemen moeten wij ons naar de zon wenden, naar het Licht, naar de liefde die er toch ook is en hopend op een betere wereld doorgaan met ons best te doen. 
    Ik wens mezelf en alle mensen een vredevol en liefdevol 2007.
      

    27-12-2006 om 23:37 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over doodgewone dingen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zien op de kalender dat het al weer de eerste van de laatste maand is. 1 December, en, de temperatuur is nog altijd aan de milde kant. Dat is goed voor mens en dier, en voor de rekening van de gas en/of electriciteit.
    Ook voor mij, want de wanden van de mobilehome waarin ik woon zijn niet zo dik als die van een huis. De kou kruipt er nogal vlug in.
    Toch heb ik mijn warm nestje in Antwerpen verlaten om me terug in de Moby te nestelen. Ik realiseer me dat ik een gelukkige mens ben die zo van tijd tot tijd van woonst kan veranderen. Altijd diezelfde 4 muren om je heen kan een mens wel eens benauwen, alhoewel....niet iedereen heeft daar last van!
    Het was leuk en gezellig mijn verblijf in het centrum van Antwerpen. De kerstsfeer komt er geleidelijk in en omdat ik verplicht ben om een paar keer per dag de hond uit te laten, krijg ik de gelegenheid om zomaar door de straten van mijn geliefd Antwerpen te dwalen. Wanneer Chiara uitgebreid ergens aan staat te snuffelen, neem ik de tijd om naar mijn omgeving te kijken. Mooie, oude gevels, gezellige pleintjes, verwaarloosde huizen en verlaten steegjes  passeren de revu. 
    Prachtige warenhuizen die uitpuilen met de duurste kleding en de meest luxueuse geschenken staan te pronken naast eenvoudige, kleine winkeltjes met prullaria en ik vind het allemaal even boeiend om te bekijken. Net zoals de mensen die ik tijdens mijn rondzwervingen tegen kom. Een kranig oud heertje, met nog altijd een veroveringsblik in de waterige oogjes, een kromgewerkt oud vrouwtje, spelende kinderen, een verliefd koppel, een deftige dame, twee vriendinnen die lachend lopen te winkelen, toeristen met het fototoestel in aanslag, een jong ouderpaar met de kinderwagen, een postbode die ijverig zijn werk aan het doen is en af en toe een lotgenoot die ook de hond aan het uitlaten is.
    Een doodgewone stad met doodgewone mensen en doodgewone situaties. Dan lijkt Antwerpen een doodgewone stad, zoals er zoveel zijn. En toch is die stad voor mij heel speciaal. Ik kijk nog altijd met ontzag en bewondering naar de fiere kathedraal en in de avondschemering langs de Scheldekaden kuieren is een intensgoede ervaring.
    Ik heb de laatste weken ook mogen genieten van de voordelen die een mondaine stad aan haar bewoners biedt.
    Tijdens de eerste dagen van November waarin wij onze doden herdenken en we Allerzielen vieren, mocht ik met mijn vriendin Het Requiem van Mozart beluisteren in een van de mooiste kerken van Antwerpen, de Sint-Carolus-Borromeuskerk. Het was ontroerend mooi en de kerk was vol tot op de laatste stoel met allemaal aandachtige toehoorders. De sfeer was innig en sereen.
    Enkele dagen later zat ik in een heel ander décor, nl. in Het Sportpaleis. Daar heerste een heel andere sfeer. Een warm en geestdriftig publiek was toegestroomd om Andrea Bocelli, de blinde tenor, toe te juichen. Alvorens de man één noot had gezongen, klonk er al een luid applaus van het enthousiaste publiek.
    Ik had in de krant gelezen dat een andere zanger, Marco Borsati, die een duet met Andrea zingt, had gezegd dat als God een stem zou hebben, het die van Andrea zou zijn en ja, ik moet hem gelijk geven! Wat heeft die man een ongelooflijk mooi stemgeluid en wat zingt hij met een ongelooflijk gemak (denk ik toch, alhoewel ik daar eigenlijk geen flauw benul van heb, van zangtechniek!). Natuurlijk staat die blinde man ietwat statisch; hij kan niet anders, hij ziet niet hoe artisten zich op het podium bewegen. Ik merkte op dat ook zijn borstkas bijna niet bewoog. De man zingt echt uit de buik, zoals het schijnt te moeten.
    Nog niet zo lang geleden heb ik een anderhalf jaar de muziekschool gevolgd, een meisjesdroom die eindelijk uitkwam, maar oeioei, dat viel zwaar tegen. Ik bakte er niets van. Letters, daar heb ik geen moeite mee, maar noten, rhytme, zingen, dat ging me niet goed af. Het leren pianospelen dat ging vlot, alhoewel de muzieklerares zich de haren uit het hoofd rukte om mijn zeer eigenwijze vingerzetting en de lessen meestal zeer frusterend waren voor haar en voor mij! Enfin, ik heb toen geleerd hoe moeilijk het is in de wereld van muziek....en omdat ik me toch te oud voelde om als een kleuter vals te staan zingen voor een kritische jury, ben ik met mijn staart tussen mijn benen ertussenuit geknepen.
    Ook omdat ik verhuisde en de hele situatie wat moeilijk werd....maar soms mis ik de muzieklessen en de leerlingen die mij altijd steun gaven in mijn armzalige pogingen om er iets van te bakken....
    Niet Andrea Bocelli dus, die zong als een God. Het applaus was oorverdovend en de man aan het werk te zien was nog eens te meer ontroerend. Voorzichtig leidde de dirigent hem het opstapje op en begeleidde hem ook weer bij het verlaten van het podium. Arm in arm, een beeld dat weinig te zien is. Twee mannen arm in arm. Zodra de tastende handen van de zanger de staande microfoon vonden, hielden zij die stevig vast, zoals een drenkeling de hem toegeworpen, reddingbrengende stok.
    Ach, ik geef het toe, mijn wandelingen met de hond door de stad zijn weinig ophefmakend, maar het feit dat ik zie: de huizen, de winkels, de mensen, de duiven op het plein, de regenwolken waartussen af en toe een waterig zonnetje schijnt, de lichte golfbeweging van de Schelde, de hond die zijn kakje zit te draaien en dat ik met veel tegenzin in een plastieken zakje moet draaien en meedragen totdat ik eindelijk een vuilbak vind, de kathedraal oplichtend in het donker van de nacht, de eerste kerstglinstering in de etalages, het is allemaal zo mooi.
    Af en toe staat een mens eens stil bij die zaken, bij die doodgewoonste zakenen dan daalt er verwondering in het hart.
    Zeker, met die ogen van ons, zien we ook vreselijke dingen, zoals de biggetjes die gecastreerd worden zonder verdoving om maar iets te noemen. Dat zijn beelden die blinden bespaard worden....
    Maar het schijnt de kunst van het leven te zijn om al het mooie en schone wèl te zien en hoe meer je er naar kijkt, des te mooier worden ze, de doodgewone dingen....

    01-12-2006 om 20:17 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst in dichtvorm
                                                Herfst

    Wees stil, mijn haastig hart,
    want de herfst is gekomen.
    Zijn vaardige vingers verven de blaren der bomen
    tot opvlammend goud, geel en diepdonkerrood.
    Nog even blijven ze leven. Dan vallen ze neer. Ze zijn dood.

    Wees stil, mijn haastig hart,
    want de herfst en zijn makkers,
    de wind en de regen, razen over weiden en akkers.
    Ze kneuzen de bloemen die de zomer bood.
    Nog even blijven ze leven. Dan bloeien ze uit. Ze zijn dood.

    Wees stil, mijn haastig hart,
    want de herfst en zijn knechten
    zijn tussen de struiken hun wreedglanzend web aan het vlechten,
    dat insecten heimlijk tot uitrusten noodt.
    Nog even blijven ze leven. Dan hangen ze stil. Ze zijn dood.

    Wees stil, mijn haastig hart,
    want als de herfst in je leven is gekomen,
    verstoren zijn makkers en knechten je mooie dromen,
    vermalen zij al je illusies tot scherven en schroot.
    Nog even blijven ze leven. Dan doven ze uit. Ze zijn dood.

    Maar:
    luister mijn haastig hart,
    als Die herfst is gekomen
    verven zijn vaardige vingers je diepste dromen
    opnieuw van groen tot goudgeel en diepdonkerrood.
    Eeuwig zullen dromen leven.
    Eeuwig zal de stormwind razen,
    zal de schoonheid van een bloem de mens verbazen
    wordt  een nieuw en glanzend web geweven....

    Kom tot rust, mijn haastig hart,
    leg terzij je angst en smart.
    Er is geen dood.
    Er is de kringloop van het leven!

    Marijcke Cauwe.

    22-11-2006 om 17:59 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstgedicht
                                         Transformatie

    Vroeg valt nu de avond
    in de naakte takken van de bomen
    waar een laatste blad nog hangt te dromen
    van voorbije zomerdagen.

    Zwaar valt nu de avond
    op verlaten weiden, stille wegen
    waar de wolken, zwaar van regen
    land en lucht tot één vervagen.

    Lang zijn nu de nachten
    donker, somber, eindeloos
    waarin stormen razen met vereende krachten
    over mens en dier, zo hulpeloos.

    Kort zijn nu de dagen
    donker, somber, vreugdeloos
    waarin mensen werken met vereende krachten
    aan hun toekomst, rusteloos.

    Maar de uren in de vroege avond
    zijn zo innig nu, zo vol van dromen.
    Als men stilstaat onder naakte bomen
    geurt de aarde
    valt een laatste blad
    wijst ons op de diepste waarde
    van het leven dat men ondergaat.

    Want ook dit blad zal zich transformeren
    overgaan tot voedsel voor de boom in winterslaap
    waardoor mensen nogmaals mogen leren
    dat er niets verloren gaat!

    En plots weet je, dat na al die lange nachten
    al die stormen, al die uren vol van duisternis
    straks, nog eens zo vol, het Licht zal wederkeren,
    dat het dan weer Lente is!

    Marijcke Cauwe.

    22-11-2006 om 17:12 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over de herfst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren een paar dagen met vakantie op een boerderij in Dalfsen (Nederland/in de buurt van Zwolle). Onze Moby mocht op het erf staan. 
    Mensen, wat was het daar prachtig. Urenlang hebben we in de herfstbossen gedwaald.
    Nog nooit zoveel paddenstoelen bij elkaar gezien.
    Nu sta ik weer op de lugubere parking en wanneer ik naar buiten kijk zie ik zware, grauwe wolken waaruit onophoudelijk pletsende regen valt in toch al immensgrote plassen, 1 enkele kale boom en een kletsnatte Chiara die triestig haar ochtendwandelingetje aan het maken is.
    Nu komt ze binnengerent, nat en vuil, modderig duikt ze in haar mand. Ze krult zich tot een rondje ineen en ja hoor, ze slaapt alweer!
    Ik zie ze nog met een lachende bek rondrennen in de herfstbossen. Geen leiband, geen beperkingen.
    Het was stil in de bossen. Een klein, scheef zonnetje bescheen de met mosbegroeide bodem waarop de vele paddenstoelen welig tierden. De blaadjes vielen geruisloos neer uit de bomen die door de herfst prachtig gekleurd waren en eigenlijk voor zo diep in November, nog goed in het blad stonden te pronken met hun schoonheid.
    Zo´n wandeling door het bos doet een mens deugd. De natuur geneest. Aan alle mensen die met een herfstdepressie zitten, zou ik willen aanraden om eens een goede natuurwandeling te maken.
    Je bekomt dan als mens van de pijnlijke aanvaringen met de maatschappij, waarin mensen als gekken rondspringen om de beste, de mooiste, de geniaalste te zijn; een wereld waarin mensen alles doen om maar rijk, beroemd en gelukkig te worden op andermans nek, maar integendeel van gelukkig te zijn, ´s avonds als gestresseerde konijnen doodmoe in bed te vallen.
    Een wereld waar mensen in haat en nijd  "vooruit"  willen komen; een wereld waar in door oorlogen dood, verminking en vernieling wordt gebracht om de heerschappij van olie, geld en macht; waarin baby-zeehondjes levend gevild worden, waarin kinderen, zwakkeren, minderbegaafden verhongeren, verwaarloosd en/of mishandeld worden; waar in het idiote (vracht)verkeer alle dagen tientallen verkeersdoden vallen, waar de ijskappen smelten, de ozonlaag verdwijnt en het milieu naar de vaantjes gaat. En waar de ministers ons dagelijks aanmanen om nog harder te werken om de economie aan te zwengelen, om nog meer belastingen te betalen zodat zij in hun riante villa´s met de kameraden champagne kunnen drinken en kaviaar  smullen!
    Juist zoals Chiara zou ik me in mijn mandje willen inrollen, inslapen en vergeten....van die wrede, vreemde wereld verdwijnen, desnoods eraf springen, maar waar naartoe, en ben je er dan van af, van al die vragen en pijn?
    Onze gastheer in Dalfsen is van beroep boer. Geen klagende boer. Voor dag en dauw melkt hij zijn 55 vrouwen, met de moderne melkmachine weliswaar!, en in weer en wind brengt hij zijn 55 vrouwen naar de weide om ze ´s avonds weer veilig terug te voeren naar de inmiddels gereinigde stallen.
    De boer is een lange, slanke man, met een knappe kop, in de bloei van zijn leven en goed gekleed ondanks zijn toch wel grof beroep. Hij is intelligent, sociaal, modern van opvattingen en een goede vader voor zijn 3 opgroeiende kinderen die net zoals zo vele kinderen alle luxe en comfort krijgen.
    Hij neemt ons mee naar een zogenaamd "koeienhotel". We kijken ons ogen uit. Meer dan honderd koeien "logereren" in dat hotel: een grote, verwarmde ruimte waarin licht en lucht niet ontbreken. De koeien kunnen rustig rondwandelen, maar volgen toch ongemerkt een zeker parcours dat hen naar de computergestuurde melkmachine leidt, gelokt door "een lekker hapje". Wanneer er zich voldoende melk in de uiers bevindt, zoeken de zuigers automatisch de tepels en wordt de koe gemolken. Wanneer de melkvoorraad nog onvoldoende is, krijgt de koe wel haar lekker hapje, maar wordt weer verder wandelen gestuurd. Tijdens haar wandeling ontdekt ze mooie,zachte plekjes om te gaan liggen herkauwen en wanneer ze honger krijgt wandelt ze naar de voedselbank waarin ze zij aan zij met haar zusters eten kan wanneer en hoeveel ze maar wil!
    Er zijn zelfs enkele kraamkamers, en wanneer de opzichters zien dat er een "tochtige koe" onrustig wordt, wordt ze bevrucht door kunstmatige inseminatie en wordt ze naar een naastliggende ruimte gebracht waar ze samen met haar lotgenoten rustig haar zwangerschap mag beleven.
    Hier en daar hangen ronddraaiende borstels waar de dames hun toilet kunnen maken en reken maar dat ze er gebruik van maken. Je ziet ze genieten.
    Met hun vochtige, vriendelijke ogen kijken ze je aan, geduldig hun lot ondergaand en ik moet denken aan de dierenriem waarin "de Stier/koe" het dierenriemteken bij uitstek is van trouw, werkzaamheid, geduld en nuttig zijn.
    Bij haar leven geeft ze liters en liters melk, schenkt ze de boer ieder jaar een kalf en na haar dood wordt haar hele hebben en houden benut. Haar vlees voedt de mens; haar huid beschermt tegen kou of hitte, zelfs de haren van haar staart vinden we terug in borstels en bezems en van haar beenderen wordt lijm gemaakt.
    In de winkels kopen we allemaal die lekkere, voedzame melk, die goede boter die van elke boterham een feest maakt en een "broodje kaas" gaat er bij iedereen wel in!
    Welk een geschenk van de natuur, die koeienmaag die uit 4 verschillende delen bestaat. Geen machine kan dat namaken!
    Ik dronk vanmorgen mijn melk met iets meer dankbaarheid dan vroeger; ergens heeft een koe die voor mij gemaakt en ergens heeft een boer het geduld en de werkzaamheid om met die koebeesten om te gaan! En dan moet je de geur en de vettigheid van de mest niet vergeten, die de boer er op de koop toe mee moet bijnemen.
    In het hotel wordt de mest wel automatisch verwijderd en er was  bijna geen stank te bespeuren.
    Onze vriend/boer stond daar te watertanden; hij zag het wel zitten om zijn boerderij met zoiets te moderniseren, maar....het is onbetaalbaar en zijn kinderen voelen er niets voor om hun vader op te volgen en vrouwlief, ach, die is al vertrokken voor een gemakkelijker leven in de stad....
    Zijn 55 vrouwen in de stal die denken er niet aan hem te verlaten.....ze hebben
     het te goed bij hem! 

    22-11-2006 om 16:01 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een mooie paddenstoel, wit met rode stippen, zat kabouter Pinnewip heen en weer te wippen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Wanneer je op de foto klikt wordt hij groter getoond!

    22-11-2006 om 15:07 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-11-2006 om 15:48 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen in de regen....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een tijdje geleden beloofde ik om eens een nachtfoto te maken van de lugubere parking waarop ik met de Moby sta. En hier is dan de foto.
    Er is een gebouw te zien waarin ´s nachts wordt gewerkt en waarvan de ramen `s nachts verlicht zijn.
    Maar ik geef toe; erg duidelijk is de foto niet...

    De laatste dagen regent het, ook op de lugubere parking.
    Het is maar een triestige bedoening.
    Het is ècht Allerzielen-en Allerheiligenweer.
    De herfst was mooi, maar ja, aan alle mooie liedjes komt vroeg of laat een eind.
    Verleden week was ik nog eens mee naar de motorcross; toen was het weer nog prachtig en hebben Chiara en ik nog een prachtige, lange herfstwandeling gemaakt. Langs het Albertkanaal. De penselen van de herfst hadden de struiken langs het kanaal in de mooiste herfstkleuren geverfd. Ik liep er tussendoor en ik genoot van de geuren en kleuren. De struiken kwamen tot aan borsthoogte en af en toe staken ze boven mijn hoofd uit! De lage zonnestralen deden de bladeren intens rood gloeien. Het was alsof de struiken in brand stonden. En ik dacht aan het Bijbelverhaal met het brandende braambos, waarin Abraham God zag verschijnen. Omdat ik nog steeds een naief en dromerig mens ben, hoopte ik natuurlijk ook zo´n mirakel te mogen meemaken...
    Maar nee, hoor. De zon verdween onder een pak wolken en de struiken zagen er ineens een stuk minder flamboyant uit.
    Dat zoeken naar die God, hè? Ik ben er al een heel leven lang mee bezig, net zoals veel andere mensen die ik ken, want een mens wordt omringd met personen die enigszins in dezelfde energie leven.
    `s Avonds in bed dacht ik nog eens na over het verschijnsel in de menselijke geest dat met het Godsvraagstuk ingebakken is.
    Als kind kreeg ik een streng protestantse opvoeding. Ik moest ´s Zondags naar de Zondagschool terwijl mijn ouders naar de kerk gingen. Nu ik er over nadenk waren die uren in de Zondagsschool, uren van hoogtepunten van geluk en blijdschap. We zongen psalmen en luisterden naar de Bijbelverhalen en af en toe moesten we ook voor de klas komen om over Jezus te praten en een Bijbelverhaal te vertellen.
    We tekenden een lachende die Jezus op zijn ezeltje de poort van Jeruzalem binnenging, toegewuifd door palmtakken.
    In de katholieke kerk waartoe ik later toetrad vanwege mijn huwelijk met een katholieke jongeman, heb ik me nooit zo thuis gevoeld als destijds op de Zondagsschool!
    Ik was opgegroeid met een blije Jezus, die zei: "Laat de kinderkens tot mij komen!"
    Als ik dan verdriet had praatte ik met die vriendelijke Jezus, hij was mijn grote vriend toch! En dan werd ik al vlug weer vrolijk....
    In de katholieke kerken hangt er altijd een gruwelijk gefolterde Jezus aan dat afschuwelijk kruis, terwijl er bloed uit zijn zijde en handen en voeten drupt.
    Je sukkelt dan door de jaren van volwassenheid heen met een wrang gevoel over alles wat met God en kerk te maken heeft, want Jezus, de kindervriend uit je jeugd is verdwenen door al hetgeen een mens leert en leest. Verdwenen de blije Jezus op zijn ezeltje, verdwenen de Jezus met de doornenkroon. Het blijken allemaal mooie fantasieën te zijn om de mens klein en nederig te houden.
    Ik heb een enorme bewondering voor Kardinaal Danneels die nog rotsvast gelooft en in een interview zei: "Het mooiste van mijn leven moet nog komen. Na mijn dood zal ik Jezus zien."
    Daar sta ik paf van.
    En dan denk ik:"tja, die geleerde persoon zal het toch wel beter weten dan ik."
    Maar dan denk ik: "tja, maar die persoon heeft niet mijn leven geleefd, waarin ik ondervonden heb dat God meer de kwaadaardige, wraakzoekende God van Abraham is, die zelfs op Zijn verzoek zijn zoon wilde offeren en waar ieder jaar ontelbare onschuldigen schapen aan worden geofferd ter gelegenheid van het Offerfeest van weer een andere Godsdienst.
    Iedere Godsdienst hangt van bloed en gruweldaden aan elkaar. Mensen gooien bommen naar elkaar, doden onschuldige mensen en kinderen, en dat allemaal ter ere van die God die toevallig hun God is door cultuur en opvoeding.
    Moest ik als klein kind in een stam van de Indianen zijn opgegroeid, ik had van de hele Jezus niets gehoord en ik zou dan waarschijnlijk een of andere totempaal aanbidden...
    Moest ik als klein kind in een moslimland zijn geboren, dan droeg ik nu wellicht een hoofddoek en was ik hardvochtig door de ouderen van mijn gemeenschap besneden....
    Oh mens toch, ik moet er niet aan denken....
    Ik ben blij dat ik door het lot op de mooie leer van de kabbala en de astrologie ben gestoten, waar het Godsbegrip heel anders wordt uitgelegd en voorgesteld.
    In deze leer wordt tenminste eerlijk gezegd dat ons brein te klein is om God te begrijpen, te "pakken", of te manupileren tot een orde van macht en gruwel.
    Dat wil niet zeggen dat ik niet meer zoek en tracht te begrijpen...en dat ik nog steeds ontroerd ben bij het zien van Jezus op zijn ezeltje!

    02-11-2006 om 15:45 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over terug thuiskomen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo lieve blogleesters en bloglezers,

    Hèhè, de verkiezingen zijn achter de rug. Wat was me dat allemaal! Het waren spannende en ergens ook wel leuke weken, maar wat is het heerlijk om weer "thuis te komen" in je eigen wereld en te ontdekken dat je enthousiast verwelkomd wordt door trouwe familieleden en zelfs verwelkomd wordt op dit blog door trouwe leesters/lezers van mijn Mijmeringen.
    Tja, bezig zijn in de politiek; het viel niet mee. Enfin, de bezigheden waren wel tof, maar we blijven wel met een ferme kater achter......
    Lieve mensen die op mij gestemd hebben en het waren er toch wel enkele honderden, dank U wel, voor Uw steun en stem!
    Maar helaas, ik bleek een te kleine vlo op het grote ganzenbordspel en vanaf mijn eerste wankele zetten op het ganzenbord, werd ik al in de put geworpen.
    Toen ik voor de eerste keer beroep deed op de pers ivm mijn petitie tegen de kleine straatcriminaliteit, ondervond ik nog een klein beetje medewerking van 2 eerlijke journalisten, maar toen mijn actie te serieus werd, werd mij de mond gesnoerd.
    Ik stuurde mailtjes naar de verschillende persagentschappen, telefoneerde naar radio-en televisiestations, o.a. naar ATV, naar radio Minerva, waar ik vroeger nog eens een astrologisch programma presenteerde, en die zich toch vooral naar de senioren richt, maar iedereen bleek blind, stom en doof te zijn.
    Ik was de roepende in de woestijn.....
    Wist ik veel dat de winnaars al voorakkoorden gesloten hadden......
    Zo naief als een pasgeboren baby, ondanks de vele harde levenslessen die ik al te boven ben gekomen!
    Maar daarom niet getreurd. Het leven gaat verder en ze zoeken het dan maar uit op dat schoon verdiep. 
    Men moet later wel niet bij mij komen klagen dat hun achterachterkleindochters weer terug in de achterkamers geschoven worden en over alle andere ergere dingen die hun dan zullen overkomen, daar probeer ik dan helemaal maar niet aan te denken.....
    Wie weet denk ik te ver. Een brug te ver.
    De ondervinding heeft me geleerd dat ik dikwijls te ver denk, te veel voorloop op het gewone gedachtengoed. 
    In mijn persoonlijke horoscoop is het dierenriemteken van de Waterman nogal benadrukt en het teken Waterman geeft een zekere rebellie tegen het gewone alledaagse. Er is een energie aan het werk die het Watermanprincipe vooruitstrevend, vooruitdenkend en progressief maakt.
    Maarten Luther King zei: ik heb een droom.
    Ik zei: ik heb een visie.
    Daar zal het voorlopig dan bij blijven.
    Maar zoals ik al hierboven schreef: het is goed weer thuis te komen en te zien dat de herfst mooi is, dat er nog late zomerrozen bloeien her en daar, dat het kleinkind zijn lolly met we wil delen en dat de hond blij is met onze normale wandelingen omdat we niet meer om de haverklap stilstaan om een flyer (verkiezingspamflet) in de brievenbus te steken. Mensen, wat heb ik een traptreedjes op-en-afgelopen in sommige straten van Antwerpen, daar waar men er nog voortuintjes op  nahoudt!
    `s Avonds met zware benen het bed in en `s morgens met een houten kop weer de deur uit!
    De lugubere parking in het kleine provinciestadje waar ik voorlopig met de Moby sta, is een oase van rust en vrede, van vlinderbomen, wel is waar zijn de vlinderbloemen ver uitgebloeid, maar ze ruiken nog naar zoete nectar, vooral ´s avonds en....... het is er oorverdovend stil.
    Ik zie een nachtzwarte lucht, pinkelende sterren en een bijna volle maan en ik vraag me af of de burgemeester van Antwerpen ook wel eens tijd heeft om daar naar te kijken. Ik wil wedden van niet....

    09-10-2006 om 22:40 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over vriendschap.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo allemaal die dit blogje lezen!

    Vandaag heb ik alle politieke gedachten uit het kopje gezet en ben ik met mijn beste vriendin naar Brussel gespoord om een snuifje cultuur op te doen.
    Regelmatig bezoeken we met ons tweetjes een museum, een tentoonstelling, volgen een cursus kunstgeschiedenis, luisteren naar een concert, of doen we zo maar eens gewoon een cinemaatje.
    Onze belangstelling voor de cultuur in het algemeen is van ongeveer hetzelfde kaliber en we delen de dag in met een scheutje cultuur en een scheutje van een of ander drankje, zoals een koffie verkeerd of een warme chocomelk.
    Natuurlijk kletsen we ook over de voorvalletjes in ons beider leven, over onze kinderen, over het wel en wee van alle dag, en soms houden we heel diepzinnige gesprekken over de zin van het leven, de zin van het lijden en de zin en onzin van het bestaan tout court.
    Na zo´n dag kom ik thuis en dan ben ik heel dankbaar om de fijne uren die we als vriendinnen mochten doorbrengen en dan denk ik dat vriendschap het allermooiste is dat in de wereld van gevoelens bestaat. 
    Als gevoel lijkt "de liefde" het allerbelangrijkste te zijn, en het zal dan ook wel het belangrijkste zijn, maar, och mensen, wat is dat moeilijk om op de juiste manier met die "liefdegevoelens" om te gaan. In zijn liefde voor een medemens is een mens zo kwetsbaar, zo vlug gekrenkt, zo breekbaar als heel dun kristal.
    Liefde doet mij denken aan een jong musje dat op de rand van het nest staat te balanceren en zich afvraagt: "als ik mijn vleugels uitsla, zal ik stijgen hoog naar de blauwe lucht of zal ik te pletter storten daar diep onder mij op die harde grond?"
    Doorgaans vliegt het musje naar de blauwe lucht en klapwiekt vrij en blij zijn toekomst tegemoet; maar af en toe lukt het echt niet en is de klap met de harde grond zijn dood.  
    Vriendschap vergelijk ik met een adelaar, hoog zwevend boven het gepeupel, met sterke vleugels en met een onwrikbaar vertrouwen in de eigen vliegkunde.
    Roddels en achterklap laten die trotse vogel niet van zijn koers afwijken; zijn scherpe blik kijkt tot in je ziel en je weet dat die scherpe blik alles ziet in die ziel van je, het goede en het minder goede, dat die blik in het innerlijk wederkerig is, en dat het OK is voor hem of haar dat er zwarte plekken in je ziel zijn, en barsten in je hart, en dat er atoompjes haat in je geest zweven die de teleustellingen van de liefde in je hebben geblazen!
    Vriendschap is minder eisend dan de liefde, legt minder beslag op je.
    We zagen weer mooie zaken vandaag. De tentoonstelling draaide vooral om de kunstwerken van Leon Spilliaert, een kunstenaar die vooral de zee en het strand van Oostende, gezien door zijn ogen, aan ons liet zien. Mooi!
    Na de werken van Spilliaert bewonderd te hebben, dwaalden we nog even door een paar zalen met o.a. werken van Ensor, Claus, en andere grote namen, maar we waren te veel onder de indruk van de beelden van Spilliaert, die in hun frêle schoonheid te veel gevoelens hadden bovengehaald om van die soms toch bombastische werken nog echt te kunnen genieten.
    Dus besloten we nog een wandelingetje te maken over de Grote Markt van Brussel, die er nog altijd even schoon bij ligt als een paar eeuwen geleden. 
    De sfeer  was er rustig; een paar toeristen, Japanners hoofdzakelijk!, maakten het gezellig en een flauw zonnetje bescheen de gouden ornamenten op de gevels.
    Soms hoor je of lees je dat er in Brussel gewelddadige dingen gebeuren en dat het er lang niet zo vredig is als daar op de Grote Markt.....
    Spijtig!
    Ik ben weer thuis in de Moby. Op de lugubere parking. Moe, maar tevreden.
    Morgen met de trein naar Antwerpen om me aldaar weer in het strijdgewoel te werpen, gesterkt door de vitamientjes van vandaag!

    03-10-2006 om 00:00 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mjmeringen over het Oma-zijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Blogsters en Bloggers en aan alle andere lieden die dit blog lezen!

    De onderwerpen liggen vandaag wel ver uiteen: van mijmeringen over de politiek naar mijmeringen over het Oma-zijn. Tja, het zijn allebei facetten van het mens-zijn.
    In astrologische taal is het Oma-zijn verbonden met het dierenriemteken van de emotionele, gevoelige Kreeft en de politiek valt onder het teken van de sociale Waterman. En ieder mens heeft in zijn horoscoop de 12 dierenriemenergieën die hij kan en mag gebruiken.
    U zult misschien zeggen: tiens, ik ken een persoon met de Zon in Kreeft en ik kan die persoon helemaal niet gevoelig vinden, dat is juist nogal een harde mens die zich klaarblijkelijk van niets iets aantrekt en ik ken een Watermanpersoon die zo egoïstisch is als maar kan zijn! Zie je wel, die astrologische onzin!
    Tja, ik maak dan altijd de bedenking: zo eenvoudig is de leer van de astrologie niet. Het neemt wel een jaar of vijf van intensief studeren in beslag voor je er iets van begint te begrijpen!
    Het zit onder andere zo dat de dierenriemtekens allemaal een overbuurhebben:
    RAM heeft als overbuurman WEEGSCHAAL - mannelijke tekens
    STIER heeft als overbuurman SCHORPIOEN - vrouwelijke tekens
    TWEELINGEN heeft BOOGSCHUTTER als zijn partner - mannelijk
    KREEFT ontmoet STEENBOK als zijn metgezellin - vrouwelijk
    LEEUW vecht het uit met WATERMAN - mannelijk    en
    MAAGD heeft VISSEN als tegenstandster - vrouwelijk

    Als een persoon met de ZON in KREEFT uit zijn of haar evenwicht is kan die persoon geweldig overhellen naar het tegenoverliggende teken en dan kan die mens zich naar de buitenwereld vertonen met vooral de negatieve eigenschappen van de STEENBOK, nl. het kei(steen)harde gedrag van het koele, zwijgzame, afwerende, bokkende geitenbeest.
    De sociale Watermanman/vrouw kan veranderen in een zeer eigenwijs, dominerend en rebellerend persoontje dat brullend, bijtend en klauwend als een LEEUW de eigen zin doordrijft met een ontstellend egoïsme.
    Het beste voorbeeld op het Waterman-sociaaal gebied is bijv. een groep stakende mensen. Zij zijn in hun sociaal-zijn aangetast en kunnen als vandalen door de straten trekken. Brave huis-vaders en moeders worden opeens leeuwen die hun frustaties uitschreeuwen.....

    Enfin, nu heb ik al 3 onderwerpen aangesneden: het Oma-zijn, de politiek en de astrologie.

    Ik keer terug naar het Oma-zijn, het deeltje Kreeft in mijn totale karakterstructuur.
    Mijn jongste kleinzoon die de heerlijke leeftijd van 8 jaar heeft en dus in het leven bijt als ware het een heerlijke, sappige appel, was een week-endje bij mij, want slapen in Oma's mobilehome is voor hem een ware belevenis....en verlangde na het slapen in de Moby iets meer actie en stelde mij voor om samen te gaan zwemmen.
    Nu wilde het lukken dat het zwembad hier in dit provinciale stadje juist is vernieuwd en dat iedereen gratis kon komen zwemmen. Het was de eerste dag dat het zwembad weer open was. Dus Oma wurmt zich in haar badpak en duikelt nog ergens een klein zwembroekje voor de kleinzoon op.
    Het was heerlijk en na een dikke twee uur in het water gespeeld en gesparteld te hebben zaten we te genieten van een warme chocomelk en ja, wat ziet Jano in de cafetaria: de onvermijdelijke kastjes waar je geld in kunt stoppen en waar dan lekkernij uitkomt dat je 3 keer te duur betaalt. Maar ja, het is zo spannend, he?
    Na 50 eurocentjes in de gleuf te hebben laten glijden keurt mijn kleinkind de inhoud en wijst enthousiast op een snoepje/lolly/lekstokje dat uit twee kersjes bestaat.
    "Oma", zegt hij, en zijn oogjes stralen me toe, "Oma, die lekstok ga ik proberen te vangen met de grijper. Dan hebben we allebei een kersje."
    Zo gezegd, zogedaan. Behendig stuurt hij de grijpkraan naar het midden van de kast vol lekkernijen, kijkt nog eens goed links en rechts van de kast of zijn grijpkunst in goede banen wordt geleid en jawel, hoor, de kersjes vallen in de lade.
    Even later zuigen we allebei op een mierzoet kersje.
    Ik heb nog nooit zo genoten van een snoepje en......van de liefde van mijn kleinzoon.
    Ik voel me een bevoorrecht persoon.
    Oma-zijn is een mooi geschenk van het leven.
    Ik ben Oma van 4 kleinkinderen en eigenlijk ben ik al heel lang Oma, want mijn oudste kleinzoon gaat volgend jaar trouwen. Er was veel leeftijdsverschil tussen de kinderen, dus ook tussen die van de kleinkinderen.
    Mijn oudste kleinzoon, de aanstaande bruidegom dus, gaf mij onlangs ook een prachtig geschenk. Op een heel moderne manier hebben we af en toe een gesprekje, nl. via de chatt. En laat die bruidegom zich nu beginnen te interesseren voor filosofie, astrologie en politiek. Enfin, heeft hij altijd al gedaan, maar hij komt er nu mee naar buiten....durft er met mij over te praten. Zalig toch!  
    Deeltjes van jezelf terug zien in je nageslacht......

    02-10-2006 om 15:45 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over de verkiezingen in Antwerpen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo Bloggers en Blogsters,

    De laatste weken, ja, zeg maar, maanden, heb ik veel vakantie gevierd. Mooie reizen gemaakt met mijn mobilehome. Een groot deel van de ons omringende landen, zoals Frankrijk, Zwitserland en Italië zijn me weer een stukje dierbaarder geworden omdat ze zoveel mooie landschappen te bieden hebben en zoveel mooie steden en dorpen.
    We geraakten tot in Pompei. Het was er bloedheet en Chiara, onze labrador heeft gebadderd in alle fonteinen die we maar tegenkwamen. Graag had ik mij ook in die fonteinen afgekoeld, maar ja, een mens moet zijn goede manieren houden, hè?
    Chiara steelde de show in ieder toeristisch plekje door haar capriolen in het water.
    Gelukkig hebben wij ook af en toe een frisse duik kunnen nemen in de Oceaan en af en toe in een Zwitsers meer.
    Heerlijke dagen, heerlijk gelukkig zijn, zomaar, met de zonneschijn, met de natuur in al zijn facetten, met mensen waar je goed mee kunt opschieten, met lekker eten en met een zacht, gezellig bed in de Moby.
    Het lijkt al weer zo lang geleden!
    Dat komt omdat er ondertussen ook al weer veel is gebeurd.
    Door mijn petitie tegen de zogenaamde kleine straatcriminaliteit ben ik zowaar in de politiek verzeild, ergens helemaal achteraan bengelend in een nieuwe kleine lijst die zich PROTEST noemt. Ik ben gebombardeerd tot lijsttrekster. Ten eerste omdat ik als seniorendame, wellicht bij de seniorenbevolking in de smaak val en ten tweede om mijn vrouw-zijn, want zoals U weet, zijn er te weinig vrouwen aktief met politiek bezig.
    De pers houdt zich tot nu toe helemaal niet met mij bezig en dat is misschien maar goed ook. Zo kan ik eerst eens de kat uit de boom kijken.
    Verder heb ik 2 jonge "wolven"  achter mij staan. Ja, ik noem ze mijn wolven omdat ze jong, agressief en vreselijk rechts zijn. Niet goed voor mijn imago, dat zich liever "neutraal"  zou noemen.
    Maar ja, deze jonge wolven gebruiken mij als hun schaapsvacht en ik gebruik hen. Ze hebben mij zelf benaderd en gevraagd om me op hun nieuwe lijst verkiesbaar te stellen.....
    Moest ik voldoende stemmen krijgen om een zegje te krijgen in de Antwerpse politieke kringen, dan denk ik dat mijn universele ideeën en hun scherp gedachtengoed een mooie combinatie kan zijn om een nieuwe energie in het oude, vertrouwde oubollige politiek-zijn te werpen!
    Een partij die met kosmische energieën gaat proberen de Antwerpse problemen minder zwaar te maken. Een astrologe/kaartlegster in die verschrikkelijke, met negatieve energie beladen gemeenteraad! Het zou wel prachtig kunnen worden!
    Ik ga proberen om iedere dag op dit blog mijn wedervaren met U te delen.
    Vandaag heb ik 100 pamfletten in honderd brievenbussen gefriemeld en zo ben ik al enkele dagen bezig! Ik leer Antwerpen op een heel andere manier kennen, best wel interessant, hoor! Al die kleine achterafstraatjes en kleine pleintjes. Nieuw voor mij.
    Chiara loopt netjes met me mee en aan haar vragende hondenblik te zien, begrijpt ze er niets van. Maar ze volgt me trouw en krijgt honderd plekjes te besnuffelen. Mooi toch!

    28-09-2006 om 20:50 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    21-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over de politiek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo bloggers en blogsters,

    Het is al lang geleden dat ik nog iets op mijn blog invoerde. Te druk met vakantie-houden, te druk met genieten, te druk met andere activiteiten. Maar van nu af aan, zal ik weer regelmatig present zijn.
    Ik heb mij laten verleiden om toe te treden tot de nieuw opgerichte partij in Antwerpen : PROTEST.
    Ik ben van plan mijn wedervaren met de politieke wereld met U te delen, maar eerst natuurlijk moet ik mijn flyer aan U voorstellen.

    Ik hoop dat U dit verkiezingspamflet mooi en pakkend vindt en moest U in Antwerpen wonen, U weet het, partij nummer 15 lijsttrekster nummer 1 - Marijcke Cauwe.

    21-09-2006 om 00:00 geschreven door Marijcke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2018
  • 2017
  • 2015
  • 2014
  • 2012
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006

    http://www.schrijverspunt.nl/

    Over mijzelf
    Ik ben Cauwe Marijcke
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is dichteres, schrijfster, astrologe, medium.
    Ik ben geboren op 10/06/1936 en ben nu dus 87 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: astrologie beoefenen, met de tarotkaarten bezig zijn, lezen en studeren vooral over de kunst en psychologie, wandelen met de hond, veel in de natuur zijn en natuurlijk....interesse hebben en tijd maken voor mijn 4 kinderen, 4 schoonkinderen en 4 kleinkind.
    Ik zou het prettig vinden om met gelijkgestemde zielen in kontakt te komen via dit modern medium. Verder schrijf ik graag, maak ik af en toe een gedichtje en zou dat graag met mijn toekomstige blogvriendinnen en blogvrienden delen.


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edsbev
    blog.seniorennet.be/edsbev
    Foto


    undefined

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto



    Ik hou van de natuur in al zijn facetten.
    Foto

    Dit is dus mijn mobilehome, mijn huisje op wielen, mijn toevluchtsoord!
    Foto

    Heerlijk grasduinen met Klaartje in de buurt van Rocanje.
    Foto

    Mijn zoon en chauffeur Frank!
    Gastenboek
  • de tachtigers
  • Beste blogmaatje
  • Een goeie warme dinsdag
  • Goeiedag Maijcke
  • verjaardag

    Reacties, vragen of commentaar?


    Blog als favoriet !


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

     

    Op Goede Vrijdag in Frankrijk. Storm aan de kust. Cape Gris Nez.

    Foto

    Dit zijn Jano, mijn jongste kleinzoon en mijn hond Klaartje in het woud van Herenthout!
    Foto

    En dit is Nicky, mijn jongste kleindochter. Ze mag er zijn, hè?
    Foto


    Foto

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Mijn favorieten
  • www.schrijverspunt.nl

  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gilbertruud
    blog.seniorennet.be/gilbert
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bas_en_belle
    blog.seniorennet.be/bas_en_

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!