Foto
alzheimer als je, jezelf niet meer herkend
Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben Willy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maatje.
Ik ben een man en woon in Tervuren (België) en mijn beroep is Commissaris van politie op rust.
Ik ben geboren op 08/02/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Zowat van alles van lezen tot crea, van schrijven tot lekker niets doen en genieten van leven..
teveel om in dit kleine vakje te kunnen plaatsen
Over mijzelf
Ik ben Ria, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Miekemuis.
Ik ben een vrouw en woon in Zelzate (Belgie) en mijn beroep is Verzorgen van de animatie in ons dienstencentrum en alle regelingen die daar bij horen..
Ik ben geboren op 19/08/1948 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lekker eten en genieten van het leven en de kleinkinderen. Miekemuis is creatief op vele punten .
zoveel te zeggen dat het vakje dat voorzien is te klein zou zijn
Foto

We have a dream

In deze donkere tijden geloven wij meer dan ook in de toekomst van de mens.

Wij kunnen niet geloven dat de mens niet in staat is een betere wereld te scheppen.

Wij kunnen niet geloven dat wij als mens niet méér zijn dan een speelbal van het lot

dat wij niet kunnen werken aan de toekomst.

Wij geloven dat hoe hard de kanonnen ook bulderen, hoeveel bommen er ook ontploffen,

er ooit een stralende morgen komt,

Het leven zal altijd sterker zijn dan de dood, ondanks alles.

Wij geloven dat ooit alle bewoners van de aard drie maal per dag zullen  kunnen eten

om hun lichaam te voeden.

Dat ze de opleiding zullen krijgen om hun geest te ontplooien en het recht en de vrijheid om hun hart te tonen.

Wij geloven dat ooit  de vrede en de eerbied voor elkaar aanvaard zullen worden als universele wet.

Dat elk mens onder een boom zal zitten vrij van alle angst.

 

Naar toespraak van Martin Luther King

 

Foto
Foto
een gelukkig gezinnetje
Foto
Inhoud blog
  • Wij hebben uw stem nodig
  • nog eens komen zien
  • Overlijdensbericht
  • Kantoorseks: collega's luisteren mee
  • Ook vrouwen denken op het werk
  • De beste 5 plekjes
  • De 7 fases van een affaire op het werk
  • Vrouw moet borstprothese tonen
  • Baas geeft werknemers Mercedes cadeau
  • Blote borsten als hulpmiddel bij overval
  • Geldboete voor man
  • Onderzoek naar veroudering
  • Postcode Loterij geeft 460.000 euro
  • Dit wakkert de lust aan
  • Mannelijk orgasme
  • Dit effect heeft een orgasme
  • Stoppels reden om geen seks te hebben
    Foto
    Foto
    kijk eens rond er is steeds wel voor iedereen wat te beleven
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Foto
    werkje van Miekemuis in maart 2006, Afrikaans koppel op doek
    Foto
    Beeldje Afrikaans koppel, werkje van Miekemuis met Pretex in maart 2006
    Foto
    werkstukje voor pasen 2006 in het crea-atelier van Miekemuis
    Foto
    Boomer is onze 100.000e bezoeker
    Miekemuis en haar Maatje
    Dank voor je bezoek, kom gerust eens terug en wil je een berichtje nalaten in het gastenboek, dat staat aan de rechterkant hier wat verder naar beneden. Dank je wel
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De levenscyclus van een penis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De levenscyclus van een penis


     
    Het is geen geheim dat de prestaties van een penis minder worden met de leeftijd. Minder testosteron ligt hierbij aan de basis: het duurt langer om hem op te winden, langer voor hij helemaal in erectie staat, langer om een orgasme te bereiken en langer om opnieuw opgewonden te worden.

    Ook nemen het spermavolume en de spermakwaliteit af en hoe ouder, hoe meer kans op impotentie. Tussen 40 en 70 vallen de potente mannen terug van 60% naar 30%. Tegelijk wordt ook de urinefunctie aangetast. De urinestroom wordt zwakker met de tijd, door slappe blaasspieren en een vergrote prostaat.

    Dat is niet alles: ook de penis zelf ondergaat een hele verandering tijdens de levenscyclus. En dan bedoelen we niet de meegroei tijdens het groeiproces, maar wel de veranderingen vanaf het seksuele hoogtepunt door de middelbare leeftijd tot op hoge leeftijd. De veranderingen bevatten zowel uitzicht, grootte, kromming en gevoeligheid.

    Uitzicht
    Op uiterlijk vlak veranderen er twee belangrijke dingen: de peniskop verliest zijn paarsige kleur door een verminderde bloedstroom, en het schaamhaar vermindert traag maar zeker. Naarmate mannen ouder worden, keert hun penis terug naar zijn prepuberale, bijna haarloze staat.

    Grootte
    Het gevoelige punt voor elke man: de grootte van hun penis. Algemeen geldt: hoe dikker, hoe korter de penisschacht lijkt door de opslag van vet. Aangezien gewichttoename vaak voorkomt bij het ouder worden, is dit het geval bij veel mannen.

    "Het gebeurt zelfs dat het vet de penis als het ware begraaft. Het is een goede motivatie voor mijn patiënten met overgewicht om gewicht te verliezen: hun penis zal weer groter lijken. Het kan toch algauw een paar centimeter schelen", zegt co-directeur Ronald Tamler van het Men's Health Program in het Mont Sinai Ziekenhuis in New York.

    Naast deze omkeerbare verkleining, ondergaat de verouderende penis ook een werkelijke en onomkeerbare verkleining. Dit gebeurt zowel in de lengte als in de dikte. Geen dramatische veranderingen, maar wel opmerkbaar.

    Twee mechanismen liggen aan de basis van deze mechanismen. Ten eerste is er de afzetting van vettige substanties aan de binnenkant van de bloedvaten in de penis, wat de bloedstroom aantast. Het tweede is een graduele opbouw van de redelijk onelastische stof collageen rond de erectiekamers, wat voorkomt dat het bloed deze kamers (snel) bereikt.

    Samen met de penis, krimpen ook de testikels. Dit gebeurt rond de 40ste verjaardag.

    Kromming
    Een kromme penis is het gevolg van het penislittekenweefsel (collagen) dat zich in ongelijke mate afzet aan de erectiekamers. Deze aandoening heet de ziekte van Peyronie, en komt vaak voor vanaf de middelbare leeftijd. Soms worden erecties ook pijnlijk en penetratieseks moeilijk tot onmogelijk. Een doktersonderzoek is hierbij aangeraden.

    Gevoeligheid
    Over het algemeen wordt de penis minder gevoelig naarmate men ouder wordt. Dat maakt het moeilijker om een erectie te krijgen en een orgasme te bereiken. Of het orgasme ook minder plezant wordt, is niet duidelijk.

    Het goede nieuws
    Veel mannen zullen bovenstaande veranderingen niet met open armen ontvangen, maar er is ook goed nieuws. Gemiddeld genomen raakt het seksleven helemaal niet aangetast door deze penisevoluties.

    Een recente Amerikaanse studie toonde nog aan dat de mannen allemaal ferme verminderingen in erectie, libido en ejaculatie rapporteerden, maar niet slechts een kleine deuk in de seksuele tevredenheid. "Oudere mannen zien deze verminderde functies niet als een probleem", concludeerden de wetenschappers van Univeristeit van Minnesota. (edp)

    12-10-2009 om 12:56 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waarom worden vrouwen ongelukkiger en mannen vrolijker?

     
    Vrouwen zijn ongelukkiger dan ooit, zo staat te lezen op Express.be. De zakensite beroept zich op een aantal studies die aantonen dat de vrouwelijke gemoedstoestand er sinds 1972 enkel op achteruit gaat. De stress die huidige vrouwen vandaag voelen, is groot ondanks alle kansen die ze krijgen.

    Man/vrouw

    Vrouwen zijn welstellender dan ooit, gezonder en hoger opgeleid dan pakweg 40 jaar geleden. En toch wringt er iets want de algemene gemoedstoestand gaat bergaf. En dit terwijl mannen, volgens onderzoek, zich steeds vrolijker gaan voelen.

    Ongelukkiger met de jaren
    Opmerkelijk is dat alle vrouwen zich slechter in hun vel voelen. Gehuwd of single, kinderloos of niet, blank of zwart, zelfs waar ze wonen doet er niet toe. Marcus Buckingham, één van de onderzoekers, stelt vast dat dames tevredener aan hun leven beginnen, maar met de leeftijd ongelukkiger worden. Paradoxaal genoeg geldt dat voor heren niet, zij worden net gelukkiger met de jaren.

    Kinderen en geld

    Die somberheid is gelinkt aan hun huwelijk, geld- en materiële zaken. Het huishouden is steeds minder een reden tot somberheid omdat ze de voorbije jaren een betere taakverdeling kennen met de partner. Volgens Betsy Wharton, co-auteur van 'The Paradox of Declining Female Happiness' zijn het kinderen die je leven overhoop gooien. Al zijn er volgens haar weinig vrouwen die dat kunnen en willen toegeven.

    Perfectioniste
    Tijdsgebrek is een niet te onderschatten factor. Volgens de vorsers hebben dames vaak het gevoel dat hoe meer interessante zaken zich hun leven afspelen, hoe minder tijd ze eraan kunnen besteden. Ook het biologische en hormonale speelt een rol en het feit dat dames veel harder en perfectionistischer zijn voor zichzelf. Bovendien moeten ze voldoen aan het schoonheidsideaal en wordt van hen verwacht dat ze er op hun zestigste nog als een dertiger bijlopen. (lvl)

    12-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleur shag bands bepaalt hoe ver je wil gaan in seks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kleur 'shag bands' bepaalt hoe ver je wil gaan in seks


     
    Ze zien eruit als een symbool van kinderlijke onschuld, maar in werkelijkheid zijn de rubberen armbandjes in een spelletje zo verraderlijk dat ze in Australië al 'shag bands' ('neukarmbandjes') genoemd worden. De kleur van de armband bepaalt hoe ver een tiener wil/moet gaan in zijn of haar intieme contacten: als je een oranje bandje draagt, wil je een kus, iemand met een geel armbandje wil een knuffel. Zwart, lichtblauw of lichtgroen betekenen echter seks. Een goudkleurig bandje opent de weg naar alle seksuele diensten.

    12.000 fans op Facebook
    In het spelletje met de 'shag bands' tussen een jongen en een meisje moeten de deelnemers proberen het armbandje van de pols van de andere te breken. Een Australische fanpagina van deze rage op Facebook heeft in een mum van tijd al 12.000 fans. Leerlingen uit de lagere school poneren daar schaamteloos dat ze vaak voor een zwart bandje gaan omdat ze naar bed willen met een deelnemer/deelneemster aan het soms perverse spelletje.

    Lustobjecten
    De Australische sociologe Melinda Tankard-Reist waarschuwt voor de gevaren van de 'shag bands'. "Meisjes worden zo al te makkelijk lustobjecten voor jongens. Het is nog maar eens een voorbeeld van hoe meisjes hun seksualiteit publiekelijk moeten tonen. Het is echt verraderlijk en schadelijk voor meisjes en hun waardigheid." (kh)

    11-10-2009 om 12:44 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verandert je seksleven bij het ouder worden?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoe verandert je seksleven bij het ouder worden?

     
    Het taboe rond seks bij senioren begint langzaamaan te verdwijnen. Maar het mag duidelijk zijn dat er wel degelijk iets verandert in je seksleven bij het ouder worden. Alleen zijn die veranderingen niet voor iedereen dezelfde.

    Sommigen krijgen meer zin in seks, andere minder. Mannen ervaren vaker impotentieproblemen en de erectie zelf is ook korter en minder krachtig, bij vrouwen ondergaat de vagina nogal wat veranderingen: ze wordt korter, smaller, dunner én droger. Dat alles maakt dat seks, ondanks de wens, niet altijd gemakkelijk verloopt.

    En dan zijn er nog de aandoeningen die frequenter worden bij het ouder worden, en die ook een invloed kunnen hebben op het seksleven.

    1) Artritis
    Pijn in de gewrichten kunnen seks oncomfortabel of zelfs pijnlijk maken. Oefeningen, rust, warme baden en andere standjes zoeken zijn een start.

    2) Chronische pijn

    Wie pijn lijdt, heeft niet altijd zin of de energie om seks te hebben. Vooral niet als de pijn ook slaap- en mobiliteitsproblemen veroorzaakt en uiteindelijk leidt tot een depressie of isolatie.

    3) Diabetes

    De meeste mannen met diabetes ervaren geen problemen, maar toch is dit een van de ziektes die impotentie kan veroorzaken.

    4) Hartziekten

    Arterosclerose, waardoor de aderen harder en nauwer worden en het bloed niet vrij kan stomen. Dit kan leiden tot erectieproblemen, een hoge bloeddruk of een aderbreuk. Wie al eens een hartaanval had, vreest dat seks dit terug kan opwekken. De kans daarop is heel klein, zeker als je het advies van de dokter volgt.

    5) Incontinentie

    Wie de urineblaas niet meer helemaal onder controle heeft, gaat situaties vermijden om dit te verbergen. Stress incontinentie kan voorkomen tijdens sporten, hoesten, niezen of zware dingen heffen. Ook seks is een 'risico', door de extra druk die op de onderbuik wordt gezet en dus gaan velen seks vermijden. Nochtans is incontinentie vaak te behandelen.

    6) Beroerte

    Seks wordt meestal niet beïnvloed door een beroerte, al kan impotentie en verlamming wel een neveneffect zijn. Ook een beroerte wordt meestal niet uitgelokt door seks.

    7) Operaties aan voortplantingsorganen

    Operaties aan de voortplantingsorganen doen vrezen dat seks bemoeilijkt zal worden, al is dat meestal niet het geval.

    Hysterectomie (of het wegnemen van de baarmoeder) heeft geen invloed op het seksleven, tenzij psychologisch. Wie zich minder vrouwelijk voelt, of wie denkt dat zijn vrouw minder vrouwelijk is, stapt best naar een psycholoog.

    Mastectomie (of het wegnemen van de borsten) is lastiger. Hoewel je lichaam fysiek nog altijd in staat is om seks te hebben, is het zichtbaar ontbreken van de borsten lastig voor beide partijen. Ze maken geen deel meer uit van het liefdesspel, en het zelfvertrouwen van de vrouw kan er een enorme deuk door krijgen. Veel vrouwen verliezen hun zin in seks, en hebben zelfs geen zin in begeerd worden.

    Prostatectomie (of het wegnemen van de prostaat) heeft meestal geen invloed op de penis omdat de zenuwen zoveel mogelijk gespaard worden. Een erectie blijft dus zeker mogelijk.

    8) Medicatie
    Sommige medicatie kan seksuele problemen veroorzaken. Daarbij horen: medicatie voor de bloeddruk, antidepressiva, eetlustremmers en medicatie voor diabetes. Sommigen leiden tot impotentie of kunnen ejaculatie moeilijk maken; bij vrouwen vermindert het meestal de zin in seks.

    9) Alcohol

    Te veel alcohol kan een erectie bemoeilijken en een orgasme uitstellen.

    10) Veilig vrijen

    Tot ná de menopauze kan een vrouw zwanger worden. Het is pas 'veilig' als er 12 maand lang geen menstruatie is geweest. Ook seksueel overdraagbare aandoeningen, zoals syfilis, chlamydia, hepatitis, herpes en genitale wratten, blijven mogelijk. Net als het risico om met HIV besmet te geraken niet afneemt met leeftijd. Ook als je ouder bent, blijft veilig vrijen dus een must.

    11) Emoties

    Zowel bij mannen als bij vrouwen wekt verouderen en de fysieke effecten heel wat emoties op. Ook deze kunnen een effect hebben op het seksleven. Als het lichaam niet meewerkt, wordt de zin in seks vaak beïnvloed. De vrees voor sommige aandoeningen, zoals impotentie, kan zoveel stress opwekken dat de man in kwestie echt impotent wordt.

    Voor vrouwen speelt hun uiterlijk vaak een grote rol. De angst om niet meer sexy of mooi gevonden te worden omdat men 'oud' is, zit er diep in en kan het seksleven zwaar verstoren. Ook piekeren over ziekte, ouder worden, pensionering en andere veranderingen kan dat effect hebben.

    Een gesprekje met je huisarts of een psycholoog over je angsten, vrees of de lichamelijke veranderingen kan al veel doen. Een gezond seksleven begint immers met een gezond evenwicht tussen het fysieke en het psychische.

    Om de seks met je partner gaande te houden, moet je ook beseffen dat niet wat je doet maar de persoon met wie je het doet centraal staat. Penetratieseks is niet altijd mogelijk, maar dat hoeft weinig te betekenen. Praat zoveel met elkaar over de veranderingen en de emoties en gevoelens errond, zodat jullie elkaar blijven begrijpen. (edp)

    11-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat getrouwde vrouwen missen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat getrouwde vrouwen missen



     
     
    Getrouwd of niet, het gras is altijd groener aan de kant. Singles willen zo snel mogelijk een goede bedgenoot, getrouwde dames missen dan weer andere geneugten. 

    1. Romantiek
    Versta het niet verkeerd, trouwen betekent niet het einde van de romantiek. Maar geef toe, bij het zien van de zoveelste romantische film vraagt een mens zich wel eens af: 'krijg ik ooit ook nog zo'n vlindertjes in de buik?', 'kan ik nog een vreemde kussen of flirterige blikken werpen?

    2. Online Dating
    De juiste foto uitzoeken en online droppen, scrollen door de oneindige profielen, hopen op de perfecte match: het klinkt opwindend...

    3. Speed dating
    Het meest leuke aan dating is het flirten. De eerste momenten van opwinding als je iemand tegenkomt. Slaat de vonk niet over, ding, de klok biedt redding: tijd voor een andere lucky guy!

    4. De kracht van een uniform
    Mannen in uniform: de ultieme vrouwelijke fantasie. De autoriteit van een uniform, de badge, de kracht: waar is de opwinding gebleven bij het zien van zoveel mannelijk blauw? En nee, strippers op een vrijgezellenfeest kunnen het echte werk niet vervangen.

    5. De jongere man
    Eenmaal op meer gezegende leeftijd, zijn het niet langer de Harrison Ford types waarop het oog valt. Vooral de jongere, knappe heren die ons pad kruisen, trekken de aandacht. (lvl)

    10-10-2009 om 12:10 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse maagdenvliezen niet gewenst in Egypte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Valse maagdenvliezen niet gewenst in Egypte

     
    De gewraakte advertentie van de Chinese maagdenvliezenkit.

    Conservatieve Egyptische wetgevers werken aan een verbod op de import van valse maagdenvliezen uit China. Wie zo'n maagdenvlies invoert of aanbrengt, riskeert stokslagen of kan het land worden uitgezet. Dat meldt het persagentschap AP.

    Bloedachtige stof
    Het Chinese bedrijf Gigimo brengt een kit op de markt waarmee vrouwen hun gescheurde maagdenvlies kunnen 'herstellen'. Die kit kost zo'n 20 euro en vindt gretig aftrek in de moslimlanden, waar het gebruikelijk is dat de vrouwen nog maagd zijn als ze in het huwelijk treden. Het middel laat een bloedachtige substantie uit de vagina lekken bij seksueel contact.

    Hek van de dam
    In Egypte wil men het product verbieden uit vrees voor seksuele bandeloosheid. Voortrekker in het protest is Sheik Sayed Askar van de Moslimbroederschap, een oppositiegroep die 88 van de 454 zetels in het Egyptische parlement bezet.

    Lijfstraffen
    De vooraanstaande religieuze leider Abdel Moati Bayoumi gaat een stap verder en wil dat de gebruikers of de invoerders van de maagdenvliezenkit gestraft worden. Zij riskeren lijfstraffen of kunnen het land uitgezet worden. (eb)

    10-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW's luiden de alarmbel

    OCMW's luiden de alarmbel



    De OCMW's luiden de alarmbel. Ze hebben onvoldoende middelen om hun taken te vervullen, zeker nu de crisis hard toeslaat. Bovendien zadelen de regularisatie en het gebrek aan opvang voor asielzoekers de OCMW's op met bergen werk.

    "De crisis zorgt voor een ravage, de werkloosheid stijgt zorgwekkend, steeds meer mensen hebben schulden. De ellende explodeert in alle stilte, maar daar horen we niet over praten", zeggen de drie gewestelijke OCMW-koepels. De OCMW's voelen de crisis: het aantal leefloners blijft stijgen en steeds meer mensen vragen sociale bijstand. Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard (PS) neemt de noodkreet van de OCMW's mee naar de begrotingstafel. "Ja, er is ook geld voor de strijd tegen de armoede", maakt hij zich sterk. (BEH)

    bron: Belga

    09-10-2009 om 10:18 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tetris is echt goed voor brein
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tetris is echt goed voor brein

     
    Het spelen van klassieke puzzelspelletjes als Tetris is echt goed voor je brein, blijkt uit een nieuw onderzoek van het Amerikaanse Mind Research Network. Tetris verplicht spelers snel te denken doordat ze vallende blokken met verschillende vormen in elkaar moeten passsen. Het spel viert dit jaar zijn 25ste verjaardag.

    Meer hersenmassa
    Het onderzoek was gespreid over drie maanden, en bracht aan het licht dat het spelen van Tetris het brein van adolescente meisjes efficiënter maakte, en dat de meisjes daarnaast nog een dikkere hersencortex ontwikkelden ook, een teken van toegenomen grijze hersenmassa.

    Complex
    Wetenschappers ontdekten dat het regelmatig spelen van het spel complexe planvaardigheden kan aanscherpen. Daarnaast verbetert het ook het kritisch denken, het redeneringsvermogen en taalvaardigheden. "Tetris is voor het brein dan ook vrij complex," zegt psycholoog Dr Richard Haier. "Er zijn veel cognitieve processen tegelijk voor nodig, zodat het niet verrassend is dat we veranderingen zien in de hersenen."

    Verder onderzoek
    Haier en klinisch neuropsycholoog Dr Rex Jung willen het onderzoek nu uitbreiden om te zien of de hersenen terug 'normaal' worden als gamers stoppen met spelen. (sam)

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nadelen van het vaccin tegen baarmoederhalskanker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De nadelen van het vaccin tegen baarmoederhalskanker

      
     
    Het vaccin tegen baarmoederhalskanker wordt zwaar gepusht, zowel door de overheid als door dokters. Het vaccin beschermt meisjes tegen baarmoederhalskanker, een zeldzame maar relatief dodelijke vorm van kanker. Of dat wordt toch gezegd. Je hoort maar weinig over de risico's en de nadelen van het vaccin.

    Onlangs nog stierf een 14-jarig meisje na het toedienen van het vaccin, drie anderen werden onwel. Onderzoek moet uitwijzen welke rol van het vaccin speelde in de dood van het meisje.

    Tijd dus om de feiten over baarmoederhalskanker én het vaccin op een rijtje te zetten.

    Oorzaak
    Baarmoederhalskanker wordt meestal (70 tot 90 procent van de gevallen) veroorzaakt door twee varianten van het Human Papilloma Virus of HPV, namelijk HPV-16 en HPV-18. De bestaande vaccins beschermen voor 95 procent tegen die varianten.

    Besmettelijk
    HPV is een zeer besmettelijk virus dat wordt doorgegeven via de huid of seksueel contact. Een meerderheid van de seksueel actieve vrouwen (naar schatting 70 tot 90 procent) raakt ooit besmet met een vorm van HPV. De meeste varianten zijn echter onschadelijk, in welk geval het lichaam het virus overwint na 6 tot 18 maanden. Eens besmet, blijf je wel altijd drager van het virus.

    Klein risico
    Het risico dat je baarmoederhalskanker ontwikkelt, is klein. In België wordt elk jaar bij 800 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld, 300 van hen (of bijna 40 procent) overlijden ook. Dat maakt baarmoederhalskanker de vijfde belangrijkste kanker bij vrouwen, na borstkanker, darmkanker, eileiderkanker en rectumkanker.

    De farmasector geeft zelf toe dat een besmetting met een gevaarlijke variant van HPV 'erg klein is', zo'n 2 procent. Gezondheid.be meldt dat uiteindelijk 0,7 procent van alle actieve vrouwen zonder behandeling met baarmoederhalskanker te maken zal krijgen.

    Niet slecht?
    Klinkt niet slecht, zegt u? Het vaccin beschermt toch 95 procent van de tijd tegen 70 tot 90 procent van de kankers ¿ of zo'n 550 à 700 Belgische vrouwen per jaar hadden gered kunnen worden. Maar...

    Nadeel 1: 'Vaccin'

    Eigenlijk is 'vaccin' een slecht gekozen woord. Het geeft de illusie van waterdichte bescherming tegen besmetting met HPV én ontwikkeling van baarmoederhalskanker. Geen van beide is het geval. Het vaccin beschermt maar in 95 procent van de gevallen tegen besmetting met HPV en er bestaat hoegenaamd geen garantie dat het meisje (of de vrouw) nooit baarmoederhalskanker ontwikkelt, hetzij veroorzaakt door HPV, hetzij door iets anders. Aangezien 10 tot 30 procent van de baarmoederhalskankers door iets anders worden veroorzaakt, is er dus nog een groot risico aanwezig.

    Nadeel 2: Niet levenslang
    Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang het vaccin werkt. Op dit moment is men zeker dat het vaccin tot tien jaar na toediening werkt. Let wel: regelmatige uitstrijkjes blijven noodzakelijk, ondanks de toediening van het vaccin.

    Nadeel 3: Kostprijs
    Ook kost het vaccin héél wat geld. Geld dat nu integraal door de overheid wordt opgehoest als je jonger bent dan 18. Eén vaccin kost 412 euro, een uitstrijkje 19 euro. Op dit moment is het heersende idee dat geld er niet toe doet als er levens worden gered.

    Goedkopere oplossing
    Maar wat als blijkt dat het uitstrijkje, 20 keer goedkoper, evenveel of zelfs méér kankers zou kunnen voorkomen dan het vaccin? Want dat is wel degelijk het geval: het uitstrijkje kan immers niet alleen kankers opsporen veroorzaakt door HPV maar ook door andere oorzaken.

    "Regelmatige uitstrijkjes, die aandachtig worden onderzocht, kunnen 90 procent van de kankers voorkomen of in een vroeg stadium worden ontdekt. Deze vorm van kanker ontwikkelt zich heel traag en op basis van prekankerletsels", staat te lezen op gezondheid.be.

    Nu al worden elk jaar 1400 vrouwen gered van baarmoederhalskanker door een regelmatig uitstrijkje. Dat gebeurt best om de 3 jaar vanaf de 25ste verjaardag bij de huisarts of gynaecoloog.

    Enkel tieners of alle vrouwen?
    Met het geld dat naar het vaccin (en de farmasector) gaat om tienermeisjes te beschermen (zo'n half miljoen), kunnen ongeveer alle Belgische vrouwen (zo'n 5 miljoen) twee keer uitstrijkje laten nemen. Aangezien uitstrijkjes ook na toediening van het vaccin nodig blijven, wordt er geen geld bespaard door het vaccin toe te dienen, integendeel.

    Gezonde levensstijl
    Ook een gezonde levensstijl kan de kanker helpen voorkomen. Roken bijvoorbeeld geeft HPV twee keer zoveel kans zich te ontwikkelen. Dat komt omdat stoffen in de sigarettenrook de cellen in de baarmoederhals die infecties afweren verzwakken. Het goede nieuws is dat deze cellen zich gemakkelijk herstellen eens je stopt met roken.

    Ook vrouwen met een zwak immuunsysteem, hetzij door slechte voedingsgewoontes, hetzij door ziektes (hiv of aids) of medicatie die het immuunsysteem verzwakken (bv bij een orgaantransplantatie) hebben meer kans op het ontwikkelen van baarmoederhalskanker.

    Bewustzijn
    Dat er elk jaar nog 300 vrouwen sterven aan baarmoederhalskanker is eerder toe te schrijven aan het onregelmatig of gewoonweg niet afnemen van uitstrijkjes bij veel vrouwen. Vooral vrouwen uit zwakkere sociale milieus vermijden dit soort onderzoeken, waardoor de kanker te laat wordt opgespoord en behandeling te laat komt.

    De beste methode
    Investeren om vrouwen het belang van een uitstrijkje te doen inzien en deze regelmatig af te nemen (al dan niet verplicht), lijkt dan ook de beste optie: voor alle Belgische vrouwen én voor de portemonnee van de regering. (edp)

    09-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flirten met mooie vrouwen goed voor gezondheid mannen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Flirten met mooie vrouwen goed voor gezondheid mannen



     Flirten met een aantrekkelijke vrouw geeft mannen een goed gevoel. Wetenschappers ontdekten dat dit de productie van hormonen stimuleert die hen gezonder maken.

    Cortisol en testosteron
    De onderzoekers bestudeerden 149 mannelijke studenten tussen 18 en 24 jaar toen ze praatten een man of een jonge vrouw. Na een korte sessie van vijf minuten beoordeelden ze de aantrekkelijkheid van de vrouwen met een score tussen één en zeven. Ze kregen gemiddeld een 5,38, het waren dus knappe dames. Vervolgens werd een speekselstaal afgenomen.  Daaruit bleek dat het testosteronniveau van de mannen met 14 procent en cortisolniveau met 48 procent steeg. Deze twee hormonen zijn verantwoordelijk voor de alertheid en het welzijn bij mannen. Als ze dezelfde tijd met geslachtsgenoten doorbrachten daalden de hormonen tussen de twee en zeven procent. Onderzoek bij dieren bevestigde deze resultaten.

    Concurrentie
    Testosteron is een hormoon verantwoordelijk voor het mannelijke libido, maar heeft ook een positieve invloed op de gezondheid en welzijn. Het geeft eveneens energie. Cortisol is verantwoordelijk voor alertheid en kalmeert de zenuwen. Samen geven ze een levendig gevoel. Professor Leslie Knapp zegt dat dit een gevolg van de evolutie is, het maakt de seksuele oncurrentie tussen mannen sterker. "Het heeft allemaal met seks te maken. Testosteron verbetert de seksuele prestaties, terwijl cortisol energie geeft en je helpt om te gaan met stress." Uit onderzoek bleek eerder al dat mannen met een langdurige relatie minder testosteron in hun bloed hebben dan vrijgezellen. (ep)

    08-10-2009 om 12:54 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al meer dan honderd trucks beschoten

    Al meer dan honderd trucks beschoten

    Steeds vaker worden vrachtwagens op onze wegen beschoten in volle rit. Sinds begin dit jaar zijn er al meer dan honderd meldingen. Doelwit van de onbekende schutter(s) is de vracht, bij voorkeur nieuwe auto's die vervoerd worden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Het fenomeen komt overgewaaid uit de buurlanden, vooral Duitsland, waar het een echte plaag vormt. "Sinds januari regent het meldingen van vrachtwagens die beschoten worden op de Belgische wegen", zegt Alain Durant van ITSRE, een belangenvereniging voor truckers. De politie heeft voorlopig geen spoor naar mogelijke daders. "Wij rijden intussen in angst rond", zegt Jean-François Donneux, één van de beschoten chauffeurs. "Bij een rit van Kortenberg naar Wilrijk is een Audi A8 op mijn oplegger beschoten met een 9-millimeterpistool. De kogel is teruggevonden in de wagen. Op ons bedrijf zijn nu al zes chauffeurs beschoten". Het blijft voorlopig gissen naar de reden van de schietpartijen. (VKB)

    bron: Belga

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit licht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wit licht

    Geen technisch hoogstaand product vandaag, geen al te ingewikkelde technologie, gewoon een sfeervolle verlichting voor thuis. Momenteel zijn deze lampen in de vorm van glazen melk volledig uitverkocht, reden temeer om de website etsy.com nauwlettend in het oog te houden. Zodra er weer besteld kan worden, zijn wij er als de kippen bij! Dankzij de LED-verlichting gaan deze lampen extra lang mee. Bovendien werken ze op AAA-batterijen, waardoor je niet blijft zitten met zichtbare elektriciteitskabels. Laatste pluspunt: de lampen zijn niet van glas gemaakt maar van duurzame kunststof, waardoor ze minder snel stuk gaan.

    bron: MF

    08-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    07-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude vrouw met jongere man is heel natuurlijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oude vrouw met jongere man is heel natuurlijk"

    Madonna met Jesus.



      
    Uit Brits onderzoek blijkt dat steeds meer oude vrouwen een jonge man aan de haak slaan. Vanuit een biologisch standpunt gezien is dit echter een heel natuurlijk verschijnsel, aldus een Britse journaliste.


    Beter voor seksleven
    Oudere vrouwen met jonge mannen zijn allesbehalve sociaal aanvaard. Iedereen lijkt het normaal te vinden dat Berlusconi vreemd gaat met twintigjarige schoonheden, maar de 51-jarige Madonna veroorzaakt heel wat ophef met haar 23-jarige Jesus. Mannen zijn rond 19 jaar op hun seksuele hoogtepunt, bij vrouwen is dat op hun 40ste. De Britse journaliste Kathy Lette verdedigt waarom alle vrouwen van middelbare leeftijd een jonge man moeten nemen. "Een jongere partner betekent een enorme boost voor het seksleven van vrouwen. Meisjes zijn zo vaak onzeker, ze maken zich zorgen over hun borsten, cellulitis en gewicht. Een oudere vrouw heeft zich neergelegd bij haar lichaam en is daardoor meer ontspannen. Eens ze de vijftig bereikt heeft, voelt ze zich vaak bevrijd van alle complexen, waardoor ze haar remmingen kan laten varen."

    Trend
    Uit cijfers blijkt dat het de afgelopen dertig jaar gewoonte was bij mannen van middelbare leeftijd om er met een jonge vrouw vandoor te gaan. Daar komt nu verandering in, een recente Britse enquête toont aan dat veel vrouwen op zoek zijn naar een jongere man. Kathy Lette zegt dat dit ook heel wat voordelen voor het mannelijke geslacht inhoudt. "Jonge mannen vinden het leuk dat rijpere vrouwen alcohol niet als een voedselgroep zien en hun gevoelens niet willen uiten via een slogan op de t-shirt. Zij betalen ook de rekening op restaurant en geven meer uit aan sexy lingerie." (ep)

    07-10-2009 om 21:14 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om de drie seconden sterft een kind een vermijdbare dood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om de drie seconden sterft een kind een vermijdbare dood

    Om de drie seconden sterft een kind jonger dan vijf jaar een onnodige dood. Perfect behandelbare ziektes zoals longontsteking, mazelen, diarree, malaria en omstandigheden bij de geboorte, maar ook dodelijke virussen zoals hiv veroorzaken maar liefst 90 procent van die kindersterfte. De Morgen bericht over de cijfers.

    De internationale kinderrechtenorganisatie Save the Children stelt in een rapport dat jaarlijks 8,8 miljoen kinderen een dood sterven die te voorkomen was. Gynaecologe en sp.a-politica Marleen Temmerman noemt de bevindingen "hallucinant" en stelt dat banale ziektes waaraan kinderen sterven, via beleidskeuzes aangepakt moeten worden. Volgens de kinderrechtenorganisatie sterven bijna 3 miljoen zuigelingen in de eerste week na de geboorte en 2 miljoen baby's komen om op de eerste dag van hun leven. Maar liefst 97 procent van die kinderen sterven in 68 landen met lage of middelmatige inkomens. India, Nigeria, de Democratische Republiek Congo, Pakistan, China en Ethiopië baren de meeste zorgen. (DWM)

    bron: Belga

    07-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menselijke antenne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Menselijke antenne

    Een naam als Florian Kräutli schept verwachtingen. Deze Zwitser heeft een tapijt ontworpen waarmee je naar de radio luistert. Je bent zelf de antenne, de verschillende radiozenders kies je door rond te wandelen op het tapijt. Deze gimmick is een schitterende vondst, maar een groot succes zal het wel nooit worden. Ten eerste horen we veel te veel ruis op de video die Florian gemaakt heeft en wat als je na lang zoeken eindelijk je favoriete radiostation gevonden hebt? De hele tijd stokstijf blijven staan of zitten in dezelfde houding, in de hoop dat de ontvangst goed blijft?

    bron: MF

    07-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    06-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkope manieren om je huis gezonder te maken

    Goedkope manieren om je huis gezonder te maken



     
     
    Je huis gezonder en groener maken hoeft niet duur te zijn. Met enkele kleine veranderingen behaal je grote resultaten waar zowel jij als de planeet beter van worden.


    Stof onder controle
    Huisstof verergert allergieën, het bevat ook meer gevaarlijke chemische stoffen als lood en pesticiden dan je denkt. Ook al gebruikte je deze schadelijke stoffen jaren geleden, ze kunnen zich nog steeds opstapelen in het stof. De beste manier om dit tegen te gaan is door tapijten te vervangen door hout, kurk, tegels of linoleum. Je kan ook twee keer per week stofzuigen, ga zeer nauwkeurig langs hoekjes en kantjes en verzet meubels om alles te verwijderen. Ledig ook regelmatig de stofzuigzak zodat het stof niet terug in de lucht terecht komt.

    Stoppen met roken
    Als je rookt, stop dan onmiddellijk met deze ongezonde gewoonte. Sigarettenrook is de grootste veroorzaker van astma bij kinderen. Als je denkt dat het je niet alleen lukt, zoek dan hulp bij je huisarts of steun bij familie en vrienden.

    Stop met pesticiden
    Pesticiden die gebruikt worden om muizen, mieren en ander ongedierte te gebruiken zijn ook ontzettend ongezond voor de mens. Het kan gezondheidsproblemen als astma, leermoeilijkheden en ontwikkelingsstoornissen veroorzaken bij kinderen. Je kan beter ongedierte in je huis voorkomen door enkele eenvoudige maatregelen. Hou je huis proper, laat geen etensresten rondslingeren, sluit je vuilbakken steeds goed af en dicht alle gaten en spleten. Maak je niet te druk over onkruid, als je gewoon wordt aan de imperfectie, ga je je er minder aan storen. Je kunt het ook handmatig verwijderen, dan verbrand je tegelijkertijd nog wat calorieën.

    Plastic en blik
    De veiligheid van bisfenol A, een chemische stof in plastics, is nog steeds onduidelijk. Deze stof wordt gebruikt in sommige water- en papflessen en in verpakkingen van voedsel in blik. Volgens sommige onderzoeken is dit slecht voor je hersenen, prostaat, foetussen, peuters en kinderen. Ook zou het hartziekten en diabetes kunnen veroorzaken. Bij de aankoop van water- en popflessen kijk je best naar de bestanddelen, niet-doorzichtige plasticflessen zijn wel betrouwbaar. Vermijd degenen waar '7' of 'PC' op vermeld staan. Stop geen plastic kommen in de microgolfoven, hitte kan ervoor zorgen dat de plastic vezels afbreken. Warm steeds dingen op in glazen of keramische schotels en eet minder voeding uit blik.

    Drink kraantjeswater
    Omdat leidingwater aan strengere eisen moet voldoen dan flessenwater is dit beter voor je gezondheid. Het is ook een pak goedkoper. Ben je toch niet overtuigd of vind je kraantjeswater niet lekker, koop dan een waterfilter. Het aanbod hiervan is groot, je hebt kannen of opzetstukken voor je kraan.

    Potten en pannen
    Als je potten en pannen hebt met een antiaanbaklaag, gebruik deze dan verstandig. Bepaalde chemische stoffen die hiervoor gebruikt worden, kunnen zich opstapelen in het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat deze voor mensen kankerverwekkend kunnen zijn, maar dat bewijs is nog niet sluitend. Fabrikanten hebben alvast beloofd te stoppen met het gebruik van deze stoffen tegen 2015. Je gebruikt beter vlekkeloos staal, behandeld aluminium of koperen pannen. Ook silicone bakvormen zijn veilig. Als je het geld niet hebt om alles meteen te vervangen, zorg dan dat je de pannen niet te heet voorverwarmt en dat je op de laagst mogelijke temperatuur bakt.

    Was je handen
    Een goede handhygiëne voorkomt niet alleen de griep, het zorgt er ook voor dat jonge kinderen geen giftige stoffen inslikken.

    Gebruik natuurlijke poetsmiddelen
    Poets je woning zo vaak mogelijk met producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Chemische poetsmiddelen hebben een groot effect op kinderen met astma. Daarnaast zijn ze ook slecht voor het milieu. Er zijn eveneens heel wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes waarmee je kan poetsen: gebruik azijn in plaats van bleekmiddel of poets je tegels met zuiveringszout.

    Biologisch eten
    Wanneer je biovoeding koopt, eet je minder pesticiden op en werk je mee aan het milieu. Omdat deze producten vaak wel wat duurder zijn, geven we enkele tips om de kosten te drukken. Koop seizoensproducten, die zijn vaak goedkoper bij de lokale groenteboer of op de markt. Bessen nemen meer pesticiden op dan andere fruitsoorten, daar doe je goed aan om wel biologisch te kopen. Maar omdat bananen beschermd worden door de schil, is dat bij deze fruitsoort niet nodig. (ep)

    06-10-2009 om 19:21 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paswoorden van meer dan tienduizend Hotmail-accounts gehackt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paswoorden van meer dan tienduizend Hotmail-accounts gehackt


    Het paswoord van meer dan tienduizend Hotmailgebruikers is niet langer geheim. Hun account werd gehackt en op een online forum voor softwarefabrikanten werd hun paswoord vrijgegeven. Op de website www.neowin.net stond maandag een rapport met dat nieuws te lezen.

    "We onderzoeken de situatie en zullen zo snel mogelijk de noodzakelijke stappen ondernemen", aldus een woordvoerder van Microsoft, dat het Hotmailportaal ter beschikking stelt. Volgens Neowin was de lijst vrijdag beschikbaar op www.pastebin.com, maar kan ze nu niet langer opgevraagd worden. De meeste accounts zouden uit Europa afkomstig zijn. Wat extra zorgen baart, is het feit dat vele mensen dezelfde inloggegevens gebruiken voor andere Microsofttoepassingen, zodat gevoelige informatie in verkeerde handen kan terechtkomen. Neowin adviseert Hotmailgebruikers om hun paswoord en beveiliging onmiddellijk te veranderen. (BEH)

    bron: Belga

    06-10-2009 om 10:29 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische traditie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Belgische traditie

    Het Huis Serneels bestaat dit jaar precies 50 jaar, geen betere manier om dat te vieren dan met een fantastisch stuk speelgoed. Wij zijn helemaal weg van deze artisanale brandweerwagen, die van de hand gaat voor 425 euro. Niet goedkoop, maar hij ziet er zo schitterend uit dat we dat er graag voor over hebben. Dit model en de rest van de collectie zijn te zien op de Louizalaan 69 te Brussel.

    bron: MF

    06-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)
    05-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen hebben 237 redenen om seks te hebben

    Vrouwen hebben 237 redenen om seks te hebben



     
    Vrouwen hebben niet minder dan 237 redenen om seks te hebben, zo blijkt uit het boek met de niet bijster originele titel 'Why Women have sex', geschreven door klinisch psychologe Cindy Meston en evolutionair psycholoog David Buss, besproken in de Britse krant The Guardian.

    Alle redenen opsommen heeft weinig zin - In der Beschränkung zeigt sich der Meister- maar toch deze opvallende constante: het leeuwendeel van de redenen heeft niets te maken met romantische gevoelens of zelfs met de zucht naar fysiek genot.

    Om te weten wat vrouwen dan wel behelst om zich aan de vleselijke lusten over te geven, ondervroegen beide auteurs een representatief staal van 1.006 vrouwen over de gehele wereld.
    Hun conclusie: vrouwen vrijen uit fysieke, emotionele en materiële overwegingen: om hun zelfbeeld op te vijzelen, om hun man/vrijer niet te verliezen of omdat ze verkracht worden of tot seks gedwongen. Het zesletterwoord (liefde) komt in deze amper ter sprake. (belga/mvdb)

    05-10-2009 om 16:04 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiverende water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zuiverende water

    In een verre toekomst zal drinkbaar water een van de kostbaarste goedjes ter wereld worden. Hoog tijd dus om nu al spaarzaam om te springen met het vloeibare goud. Dit draagbare waterzuiveringssysteem van Smart Water Systems Inc belooft net zo goed en minstens even lekker water af te leveren als dat van de gekende merken. Je kraantjeswater wordt in een afgesloten eenheid perfect gezuiverd aan een fractie van de prijs van flessen water. De fabrikant beweert een besparing van 30 tot zelfs 60 procent van je maandelijkse waterrekening waar te kunnen maken. Op lange termijn haal je de aankoop van dit toestel er dus dubbel dik weer uit.
    Meer info op smartwaterny.com/.

    bron: MF

    05-10-2009 om 00:00 geschreven door miekemous(ria2)


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Maatjes 45 jaar geleden
    our Friendship

    Our friendship is soothing
    Like a warm gentle breeze
    A soft, tender rustle
    Thru the leaves of the trees....

    Our friendship can bloom
    Like a beautiful spring day
    Yours and mine did
    In such a wonderful way....

    Our friendship brings rainbows
    After the storm
    It appears in the winter
    To keep our hearts warm....

    Our friendship withstands hardships
    As the winter wind blows
    Like a candle in the window
    With its soft warm glow

    Poetry by McClimans Christine
    Foto

    Nog altijd maatjes
    Foto

    mijn E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Gastenboek
  • Dag Miekemuis en Maatje
  • Dag blogmaatje
  • Goedemorgen lieve vrienden
  • donderdaggroeten vanwege F
  • liefs en groetjes

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Foto

    Foto

    mijn dierbaarste mensen mijn moederke en paps dankbaar voor dit geluk hoop ik ze nog lang te houden
    Moeder en dochter
    één ziel - twee lichamen - vier handen op één buik
    vriendinnen voor het leven
    Foto

    Foto

    Foto

    Ons kleinkindje nr 3
    14 weken oud


    Foto

    Ons derde kleinkindje Lljana
    de dag van haar geboorte
    De fiere meter en maatje
    de dag van de doop Lljana
    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben 3 maand en leer zwemmen
    Foto

    Ik ben nu een flinke meid van 6 maand
    Foto

    Lljana 1 jaar
    Foto

    ik ben meme haar kampioen
    Foto

    eens ben ik een echte prinses volgens mijn meme
    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn grote schatten bij elkaar

    Laatste commentaren
  • Champagnetoren (Lisa)
        op Record met 45.000 champagneglazen in Wijnegem Shopping Center
  • op iedere wc een bordje (Nanette )
        op Mannen zouden beter zittend plassen
  • Vele groetjes en een mooi weekend gewenst (valerieke)
        op nog eens komen zien
  • gedicht Depressie Lien Baeyens (Lien)
        op Dromen 1
  • * (camille)
        op nog eens komen zien
  • Foto

    Blog als favoriet !

    gedichtjes
  • liefde
  • verzamelgids
  • Toon Hermans 1
  • Toon Hermans 2

  • toffe meidengroep maar vooral vrienden door dik en dun
    Foto

    Foto

    sprookjes
  • elfjes engeltjes enz
  • sprookjes

  • Wenskaartjes
  • Fantasyworld
  • Dobhran
  • Met knuffel
  • Met liefs
  • Free greetings
  • Photocards
  • Top list
  • Fun cards
  • Owl Greetings
  • gratis fotobewerking

    astro
  • horoscoop
  • rudy
  • Reïncarnatie

  • bloemschikken en crea
  • hofmeesters

  • Mijn favorieten
  • brinkster
  • kerst
  • coolwater
  • fantasia
  • utta
  • elfje
  • indianen
  • heksen
  • vergaarbak

    favorieten
  • Donald
  • Eddy_1953
  • computer tips
  • titipoes3
  • huismus
  • sandra
  • sjoeke
  • brabbes
  • opapat

    Archief per maand
  • 06-2013
  • 02-2013
  • 07-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 11--0001

    met de kids  amber en cedric in de tuin
    Foto

    Foto

    nu nog de dierentuin hier en we zijn rond
    pitou  mijn wilde tijger en duivelke doe het al in huis van breken tot lekker lui zijn en mijn eten opeten
    en dan mijn vijver met vissen waar ik heel trots op ben
    van de kippen hebben we alleen de eitjes
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    onze jeffe geboren op 19/05/1991 en overleden op 25/12/02. Ik mis hem nog iedere dag
    Mijn tuin waar het heerlijk verblijven is tussen de vogeltjes en het bruisend water van de waterval en de vijver
    Foto

    Foto



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!