'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huilende kinderen tijdens intocht Sinterklaas

    Huilende kinderen tijdens intocht Sinterklaas

    De boot zonder Sinterklaas vaart Bodegraven binnen. © Suzanne Borgdorff

    UPDATE  Tijdens de sinterklaasintocht vanochtend in Bodegraven zijn de toegestroomde kinderen in de war geraakt. Op de stoomboot van de goedheiligman was namelijk geen Sinterklaas te bekennen.

    Een 'zoekpiet' op zoek naar de Sint. © Danny de Vries
    Een 'zoekpiet' op zoek naar de Sint. © Danny de Vries
    De stoomboot van de Sint voer om 11.00 uur door de Oude Rijn. De menigte ontdekte al snel dat de goedheiligman mistte. De tijdelijke verwarring werd veroorzaakt door een verklede Piet, hij droeg de mantel van Sinterklaas.

    Honderden mensen werden naar het centrum van het dorp gestuurd, toen bleek dat Sinterklaas zich een paar straten verderop bevond. Onder begeleiding van de muziekpieten werd de menigte verplaatst. Woerdendichtbij.nl maakt melding van deze ontwikkelingen.

    Uiteindelijk werden de kinderen opgevangen op een plein in het centrum. 'Daar hebben alle kinderen de Sint alsnog ontmoet en hem de hand kunnen schudden. De reden dat Sinterklaas niet op de boot aanwezig was, is puur uit veiligheid geweest', zo luidt de reactie van de sinterklaascentrale.

    Op Twitter luidt een reactie op de viering: 'Zwarte Piet verkleden als Sinterklaas. Het is al nep en dan ook nog zoiets doen...' (Redactie)
    AD/NL


    19-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw moet opbrengst vaas afstaan aan ex-schoonmoeder

    Vrouw moet opbrengst vaas afstaan aan ex-schoonmoeder

    © afp

    Een Britse vrouw moet het geld dat ze overhield aan de veiling van een Chinese vaas, omgerekend bijna 267.000 euro, afstaan aan haar ex-schoonmoeder. De rechter oordeelde dat de vaas, die al jaren bij de vrouw in huis stond, nog steeds eigendom was van de moeder van haar voormalige partner.

    Het gaat om een zeldzame Chinese vaas die de ex-schoonmoeder achttien jaar geleden uitleende aan haar zoon en diens toenmalige partner. Nadat het huwelijk in 2005 stuk liep, trok de zoon uit de gemeenschappelijke woning en liet zijn spullen goeddeels achter.

    Prijsexplosie
    Diens opa had de vaas in 1956 aangeschaft. Bij een taxatie in de jaren tachtig bleek het voorwerp een paar honderd pond waard. Dankzij de prijsexplosie die Chinees antiek de afgelopen decennia doormaakte, bleek de vaas ineens duizend keer zoveel waard.

    De ex-schoonmoeder bleek de vaas sinds het stuklopen van haar zoons huwelijk geregeld te hebben opgeëist bij haar voormalige schoondochter. Die ging daar nooit op in. Toen de rechtmatige eigenares haar vaas onlangs herkende op de voorpagina van een lokale krant en haar voormalige schoondochter elk verzoek om informatie afwees, besloot ze de rechter in te schakelen.

    Die stelde haar deze week in het gelijk: de verkoopster moet de gehele opbrengst afstaan aan haar voormalige schoonmoeder.
    (Redactie)
    AD/NL



    18-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bulgarije schrapt verdoving armste tandartspatiënten

    Bulgarije schrapt verdoving armste tandartspatiënten

    © Thinkstock

    Tanden trekken in Bulgarije wordt pijnlijk voor mensen met weinig geld. De Bulgaarse Vereniging van Tandartsen heeft voorgesteld arme patiënten slechts onverdoofde behandelingen aan te bieden. Het zou vooral gaan om wezen, ouderen, doodzieke volwassenen en mensen met psychische problemen.

    'Het zonder narcose trekken van tanden van bijvoorbeeld wezen en terminaal zieke volwassenen is nodig omdat de overheid daarop bezuinigd, vanaf 2012', aldus verenigingsvoorzitter Borislav Milanov gisteren.

    'Onmenselijk'
    De invloedrijke Bulgaarse krant 24 Chasa (24 Uur) noemde de maatregel onmenselijk. 'Deze plannen van de tandartsenvereniging zijn angstaanjagend, schaamteloos en cynisch', aldus het dagblad in een commentaar. 'Tandartsen en zorgverzekeraars vergeten dat ook de zwaksten recht hebben op een menselijke behandeling. Dit is een op moderne leest geschoeide inquisitie.'

    Toch zullen veel ouderen weinig merken van de voorgestelde middeleeuwse praktijken. Negen van de tien Bulgaren boven de 60 hebben geen of hooguit een paar tanden, meldde de tandartsenvereniging. (Redactie)
    AD/nl

    17-11-2011, 03:41 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbreker verdwijnt nadat kinderen spaarpot aanbieden

    Inbreker verdwijnt nadat kinderen spaarpot aanbieden

    © ANP

    Twee kinderen hebben in Duitsland het hart van een inbreker vertederd. De man brak binnen in een woning in Schwanewede, Nedersaken, en bedreigde de babysitter. Daarop boden de beide kleintjes hem hun spaarpot aan.

    Enigszins verbouwereerd stak de rover zijn pistool, dat hij de babysitter onder de neus hield, terug op zak en verdween zonder iets te zeggen.
    (Redactie)AD/NL



    16-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste vrouw van Schotland krijgt standbeeld

    Lelijkste vrouw van Schotland krijgt standbeeld

    Er was eens een jonkvrouw die wanhopig op zoek was naar een man, maar ze was zó lelijk, dat niemand met haar wilde trouwen. Vierhonderd jaar later wordt deze ongelukkige heldin van een beroemde Schotse ballade, geeërd met een eigen standbeeld.

    Een afzichtelijke bruid danst lachend met haar echtgenoot op de oevers van de Tweed, een rivier die langs het familielandgoed stroomt.

    Haar echtgenoot ja, want de arme Muckle Mou'd Meg kreeg uiteindelijk toch een man. Volgens de legende werd een veedief op heterdaad betrapt door Sir Gideon Murray, de vader van Meg. Deze stelde de dief terstond voor de keuze: of je trouwt met mijn dochter, of je wordt opgehangen.

    Gruwel
    De veedief zou in eerste instantie zo hebben gegruweld van het idee zijn leven met Meg te moeten delen, dat hij voor de strop koos. Pas toen hij het ding zag bungelen, krabbelde hij terug, en beloofde met Meg te trouwen.

    Uiteindelijk bleek dat hij het niet eens zo slecht met haar had getroffen. Meg was misschien de lelijkste vrouw van Schotland, maar ze kregen een lang en gelukkig huwelijk omdat ze 'gul, liefdevol en vrij' was, aldus de dichter James Hogg, die de episode vereeuwigde met zijn ballade
    'The fray of Ellibank'.

    Kijk
    hier naar foto's van het standbeeld.
    (Sacha Kester)


    AD/NL

    15-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (7) huilt stenen tranen

    Meisje (7) huilt stenen tranen

    © FOTO THINKSTOCK

    Een zevenjarig Indisch meisje verbaast de medische wereld. Wanneer de kleine Kura Nitya huilt, komen er stenen traantjes uit haar rechteroog. Dat schrijft de krant Tamil Nesan.

    Het was de grootvader van het meisje die het fenomeen op 26 oktober voor het eerst vaststelde. Zijn kleindochter zou elke dag tussen de 12 en 25 stenen traantjes laten vallen.

    Pijnloos
    Kura en haar ouders zijn bij verscheidene oogartsen te rade gegaan. Geen van hen heeft een wetenschappelijke uitleg voor het merkwaardige fenomeen. De stenen tranen worden inmiddels onderzocht in een laboratorium. Het rechteroog van de kleine meid begint plots op te zwellen. Enkele minuten later scheiden de steentjes zich zonder enige pijn af.

    De eminente oogarts Kalyan Chakaravarthy zegt dat Nitya in perfecte gezondheid verkeert. Hij ziet geen enkele logische uitleg voor het verschijnsel. 'We bidden tot de goden om mijn kleindochter te helpen,' besluit opa Gopal Reddy. (Redactie)

    AD/NL

    14-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 25 doden in jaar door fouten in trombosezorg

    Meer dan 25 doden in jaar door fouten in trombosezorg

    © anp

    UPDATE  Sinds oktober 2010 zijn er minstens 25 mensen overleden omdat er fouten zijn gemaakt in de trombosezorg. Dat blijkt uit een lijst die is opgemaakt door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waar het VPRO-radioprogramma Argos vandaag aandacht aan besteedt.

    Volgens de organisatie gaat het waarschijnlijk om meer dan 25 dodelijke slachtoffers. Lang niet alle incidenten worden gemeld bij de inspectiedienst. Sinds oktober vorig jaar kreeg de inspectie in totaal 69 meldingen van incidenten.

    Uit de lijst blijkt dat dat het vooral fout gaat door het verkeerd gebruik van antistollingsmiddelen of slechte communicatie tussen de zorgverleners. Het gaat op veel plaatsen mis: in ziekenhuizen, verpleeghuizen, psychiatrische instellingen of thuis bij de patiënt die onder controle staat van een trombosedienst. De inspectie spreekt van een 'serieus probleem'.

    In Nederland laten ongeveer 400.000 patiënten regelmatig hun bloed prikken om de INR-waarde te bepalen, een maat voor de stolling. Aan de hand daarvan wordt de medicatie vastgesteld. De behandeling luistert nauw. Te veel of te weinig antistollingsmiddelen kan tot ernstige complicaties leiden, zelfs tot de dood.

    'Probleem van iedereen'

    De inspectie wil dat de medische begeleiding van patiënten verbetert. Sinds oktober vorig jaar is dat niet gebeurd. Volgens de IGZ komt dat doordat er veel verschillende partijen zijn betrokken bij de medische zorg. 'Het probleem is van iedereen, maar niemand trekt het naar zich toe.'
    (ANP/Redactie)
      AD/NL

    13-11-2011, 18:20 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operadiva (80) klust bij als prostituee

    Operadiva (80) klust bij als prostituee

    © Youtube

    Ook in het rijke Duitsland komen vele ouderlingen niet rond met hun pensioentje. Zo zag Hilda Breer (80), die in Duitsland bekend is van een talentenjacht op tv, zich uit geldgebrek genoodzaakt om bij te klussen als prostituee. De dame was vroeger een succesvolle operazangeres.

    Twee jaar geleden begon Breer op 78-jarige leeftijd haar lichaam te verkopen, omdat haar pensioen van 225 euro niet voldoende was. 'Ik zag een advertentie van een seksclub die op zoek was naar dames en besloot te reageren', zegt ze in Bild. En er is veel vraag naar de diensten van Hilda. 'Vooral jongere mannen willen een oudere dame. De meeste van mijn klanten zijn 'slechts' rond de 50', aldus de tv-oma.

    Hilda Breer woont in Keulen maar is van Argentijnse afkomst en kwam in 1980 naar Duitsland. In haar geboorteland had ze succes als zangeres en actrice. Ze verdiende toen goed haar boterham en bezat zelfs drie huizen en zeven stukken grond. Maar toen ze naar Duitsland trok, gaf ze een volmacht aan een fout familielid, dat alles verkocht en onderdook.

    Hilda Breer ving vijftien maanden lang 60 euro per uur met een klant in het bordeel waar ze werkte. De eigenaar van de club verdiende aan haar 80 euro voor datzelfde uur. Toen werd het allemaal wat te veel voor haar lichaam. Tegenwoordig heeft ze nog twee vaste klanten, die ze af en toe bedient. (Redactie)
    AD/NL

    13-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dief doodt rijke weduwe en laat fortuin liggen

    Dief doodt rijke weduwe en laat fortuin liggen

    ©THINKSTOCK

    De politie staat voor een raadsel bij de roofmoord op een 85-jarige vrouw in Wenen. De vrouw werd dinsdagavond in haar woning vermoord, waarbij de moordenaar haar gsm's, handtas en wat antieke dingen meenam. Maar de rijke weduwe had in haar woning ook nog ruim 700.000 euro aan contanten liggen. Ze vertrouwde de banken niet en had haar hele vermogen thuis opgeborgen.

    De kans bestaat dat de moordenaar niet wist van de geldschat. Mogelijk heeft hij de vrouw ook gefolterd, maar heeft ze geweigerd de bergplaats te verraden. Opmerkelijk is dat er geen inbraaksporen zijn, wat erop duidt dat de argwanende vrouw de dader kende en zelf de deur heeft geopend. De politie ondervraagt nu de broer en een neef van het slachtoffer, aldus de Oostenrijkse krant Krone Zeitung vandaag. (ANP/Redactie) AD/NL

    12-11-2011, 00:30 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bejaarde dame (102) maakt nieuwe start en emigreert

    Bejaarde dame (102) maakt nieuwe start en emigreert

    Een bejaarde dame loopt met haar rollator in een verzorgingstehuis. © ANP.

    Het is iets wat je normaal in de bloei van je leven doet: emigreren. En helemaal als dat verhuizen naar de andere kant van de wereld betekent. Maar de 102 jaar oude Louise Sydes denkt daar anders over. Ze verruilt Engeland binnenkort voor Nieuw-Zeeland.

    Sydes maakt de oversteek, omdat het verzorgingstehuis waar ze woont, wordt gesloopt. Daarop besloot de grootmoeder van Kent naar Auckland te verkassen. Een slordige 18.000 kilometer verderop.

    Want hoewel het gemeentebestuur van Kent haar vervangende woonruimte aanbood, besloot Sydes liever bij haar dochter in Nieuw-Zeeland te wonen. Eind deze maand gaat het verzorgingstehuis tegen de vlakte. Hiermee bespaart de gemeente 2 miljoen pond per jaar.

    'Ik ga het weer hier niet missen, maar wel mijn vrienden en de serie Midsomer Murders', aldus Sydes. De laatste keer dat ze naar Nieuw-Zeeland ging was vlak naar haar honderdste verjaardag. Sydes werd in 1908 geboren en ontmoette haar (inmiddels overleden) echtgenoot, toen de Tweede Wereldoorlog net uitbrak, op de boot van de VS naar Engeland.

    De dochter van Sydes, Sue Pearson ziet niet op tegen de mantelzorg, maar is dolblij dat haar moeder bij haar komt wonen: 'Normaal krijgen familieleden maar een visum voor zes maanden, maar we hebben een brief naar de regering geschreven en die maakte een uitzondering.'
    (Sebastiaan Timmermans)
    AD/NL

    11-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders VS sturen elkaar waterpokken per post

    Ouders VS sturen elkaar waterpokken per post

    ©THINKSTOCK

    Amerikaanse ouders die hun kinderen niet willen laten vaccineren tegen waterpokken, bestellen lolly's die besmet zijn met de ziekte en laten hun kinderen daar op sabbelen. Artsen waarschuwen echter dat de methode niet werkt en onveilig is. Bovendien is het verboden.

    Anders dan in Nederland, worden kinderen in de Verenigde Staten gevaccineerd tegen waterpokken. Maar veel ouders zijn bang dat het vaccin niet veilig is. Uit onderzoek is gebleken dat het in sommige gevallen kan leiden tot gordelroos, longontsteking en hersenvliesontsteking.

    Pox Package
    Het alternatief: gewoon besmet raken op jonge leeftijd en er zo immuun voor worden. Ouders organiseerden al waterpokkenfeestjes waar ze hun kinderen mee naartoe namen. Internationale media meldden dat ouders via een Facebookpagina getiteld 'Find a Pox Party in Your Area', een zogeheten 'Pox Package' kunnen bestellen met besmette lolly's. Volgens lokaal radiostation vraagt een vrouw 50 dollar voor lolly's waar haar zieke kinderen aan hebben gezogen. De Facebookpagina bestaat inmiddels niet meer.

    Artsen waarschuwen dat het versturen van besmette lolly's zeer onveilig is. Kinderen kunnen op die manier allerlei andere ziektes oplopen. Maar de kans dat ze er waterpokken van krijgen is juist niet zo groot, denken dokters. De ziekte wordt via druppeltjes in de lucht overgedragen. Daarbij is het zeer de vraag of het virus de reis overleeft.

    In een reactie op de berichten over de 'Pox Packages', laat openbaar aanklager Jerry Martin weten dat het verboden is om pakketjes met onveilige biologische stoffen te versturen.
    (Emma van der Wateren)
    AD/nl

    10-11-2011, 17:18 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten maken rolstoel voor verlamde puppy

    Studenten maken rolstoel voor verlamde puppy

    ©BRUNOPRESS

    Twee Chinese studenten hebben een bijzondere 'rolstoel' gemaakt voor een verlamd hondje. Guai Guai, de pup in kwestie, brak een paar maanden geleden zijn ruggetje bij een val van de vijfde verdieping van een flat.

    ©BRUNOPRESS
    ©BRUNOPRESS
    Het baasje van Guai Guai heeft het beestje naar het Animal Hospital van de Universiteit van Hunan gestuurd. 'We hebben de eigenaar voorgesteld om het arme beestje in te laten slapen, maar dat wilde het baasje niet', aldus professor Chen.

    Verlamd vanaf zijn borst
    De twee studenten Zhao Miaomiao en Ma Yuxi liepen op dat moment stage in het ziekenhuis. 'Het hondje Guai was zo zielig, helemaal verlamd vanaf zijn borst en hij kon zich niet voortbewegen', vertelt de Zhao. 'We waren erg onder de indruk zijn wil om te leven en hebben toen besloten om een rolstoel voor hem te maken.'

    Met stalen buizen maakten de stagiaires een eenvoudige rolstoel. 'Op het moment dat Guai Guai voor het eerst in de rolstoel zat, was hij zo opgewonden dat hij meteen meters vooruit stormde.
    (BRUNOPRESS/redactie)
    AD/nl

    09-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vrouw en geleidehond bekogeld met vuurwerk

    Blinde vrouw en geleidehond bekogeld met vuurwerk

    © ANP

    Een blinde vrouw en haar geleidehond zijn gisteren in Heerhugowaard bekogeld met vuurwerk. De vrouw maakte met haar geleidehond een avondwandeling, toen vlakbij haar en haar hond zwaar vuurwerk ontplofte. Daarna hoorde ze een onbekend aantal mensen wegrennen.

    Dat meldt dichtbij.nl. Omdat de geleidehond door de herrie van het vuurwerk gedesoriënteerd was, heeft de vrouw nog ongeveer een uur over straat gezworven. Een buurtbewoner in de wijk Stad van de Zon heeft haar uiteindelijk geholpen om thuis te komen.

    De politie neemt de zaak zeer hoog op en is op zoek naar getuigen die de vuurwerkgooiers hebben gezien. Het is niet duidelijk of de hond nog langer als geleidehond kan functioneren. Het beestje moet waarschijnlijk opnieuw gekeurd worden. (Coen Brandhorst)
    AD/NL

    Reactie momentje;

    08-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin wist niet van leeftijdsrecord

    Koningin wist niet van leeftijdsrecord

    Archieffoto van Beatrix. © ANP

    Koningin Beatrix was zich niet bewust dat ze op het punt stond het record te breken van haar overgrootvader koning Willem III als oudste regerende monarch uit de Nederlandse geschiedenis. Ze hoorde er pas van vlak voordat de kranten er over schreven, zo vertelde ze zondag op St Maarten in een gesprek met de Nederlandse media.

    Beatrix is overigens niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina (1880 - 1962). © ANP
    Beatrix is overigens niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina (1880 - 1962). © ANP
    Volgens prins Willem-Alexander heeft zijn moeder zich daar niet mee bezig gehouden. 'Een dame vraag je ook niet naar haar leeftijd', merkte minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) snedig op.

    De koningin (73) passeerde Willem III, die op de leeftijd van 73 jaar en 277 dagen overleed. Beatrix is overigens weer niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina. (ANP/Redactie)
      AD/nl

    07-11-2011, 08:01 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geleend boek na 33 jaar terug

    Geleend boek na 33 jaar terug

    Foto Thinkstock

    Een man heeft een geleend boek na 33 jaar teruggebracht bij de openbare bibliotheek in Tilburg. De boete was inmiddels opgelopen tot ruim 1200 euro.

    Hij kwam De kellner en de levenden van Simon Vestdijk tegen toen hij de zolder opruimde, zegt woordvoerster Caroline Schenck. 'Hij zat ermee in zijn maag.' Het boek had 4 januari 1978 terug moeten zijn.

    Zo lang een boek in bezit houden kan tegenwoordig bijna niet meer. 'Vroeger ging alles nog handmatig. Nu nemen we het pasje na drie waarschuwingen in,' zegt Schenck. De bibliotheek beschikt niet over de gegevens van de man, die alleen even kort heeft gesproken met de baliemedewerkster. De leeszaal is nu naar hem op zoek. De boete hoeft hij niet te betalen: 'We willen hem bedanken voor zijn eerlijkheid.' AD/nl

    06-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 uur taakstraf voor 'komische' kapper

    200 uur taakstraf voor 'komische' kapper

    © Thinkstock

    In februari dacht Michael Campbell, een 35-jarige kapper uit Bristol, dat het grappig was om het woord 'fool', sukkel, in het haar van een klant te scheren. Slachtoffer Michael Rickett, geplaagd door een leerstoornis, was niet blij met de creatieve uitspatting van Campbell. Al helemaal niet met de 'smiley' die de kapper bevestigend onder zijn belediging zette.

    Het geintje komt de komische kapper nu op 200 uur taakstraf te staan. De rechter was van mening dat 'fool', en het lachende gezichtje, niet bepaald was wat Rickett verwachtte toen hij de haarsnijder vroeg om 'een patroontje' in zijn haar.

    Volgens de edelachtbare was de streek 'onnodig neerbuigend' naar de klant toe en daarom mag hij zich de komende maanden inzetten voor de gemeenschap. Ook moet hij de komende drie maanden 's avond binnen blijven, en krijgt ter controle een elektronische enkelband om.

    De rechtbank vond de aanklacht wegens mishandeling te ver gaan. Wel moet de kapper Rickett nog 300 Britse ponden ter compensatie betalen, alsmede de proceskosten van 775 pond. (Redactie)
    AD/nl

    05-11-2011, 18:36 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken mikpunt van schunnige grappen op G20

    Grieken mikpunt van schunnige grappen op G20


     

    © afp

    De Grieken hebben het zwaar te verduren op de G20 in Cannes. Het volk dat bekend staat als uitvinder van de democratie is nu onderwerp van harde grappen, soms op het schunnige af.

     Een Griek, Portugees en een Ier bestellen wat. Wie betaalt... De Duitser.  

    Verschillende journalisten uit allerlei landen hoorden in de wandelgangen van de G20 in het Palais des Festivals hoe de genodigden de moppen vlot uit de mouw schudden. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

    Middagdutje

    Zo ving een journalist van de Deutsche Welle de volgende op: 'Voor 400 euro kun je een Griek adopteren. Hij verblijft in je huis, slaapt uit, drinkt koffie, luncht uitgebreid en doet dan een middagdutje, zodat jij naar je werk kan gaan.'

    Een andere populaire onder de wereldleiders blijkt deze: 'Een Griek, een Portugees en een Ier bestellen iets aan de bar. Wie betaalt de rekening? De Duitser.'

    En ook nog: 'In een bijeenkomst met de Oostenrijkse president stelt premier George Papandreou zijn ministers voor: De ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg, en Economie. De Oostenrijkse president introduceert zijn gevolg: de ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg en Scheepvaart. Papandreou kan een grijns niet onderdrukken. 'Waarom lach je?', vraagt de Oostenrijkse president. 'Jullie hebben een ministerie van Scheepvaart en jullie hebben geen zee.' De president antwoordt: 'Jij introduceerde de ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg en Economie. Heb je mij horen lachen?'

    Haircut

    Maar de Grieken zijn ook ver buiten de G20 de risee van Europa. Zo hoorde een Griekse verslaggever van Reuters een Amsterdamse kapper reppen over een 'haircut van 50 procent', wat een verwijzing is naar het verlies van 50 procent op obligaties dat banken moeten accepteren.

    De Griekse afgevaardigden moeten het meewarig aanhoren. Want hoe reageer je als onderwerp van een mop als deze: 'Iemand stelde het programma op voor de eurotop: 18.00 uur: vergadering; 19.15 uur: werkdiner; 20.00 uur: bilateraal overleg, alleen eurozone; 22.00 uur: persconferentie; 22.05 uur: Silvio Berlusconi vertrekt naar de nachtclub, de drankjes zijn voor zijn rekening. Merkel weigert, omdat ze hieraan niet wil meedoen, Sarkozy slaat het aanbod af, omdat hij naar zijn vrouw en baby moet. Papandreou moet weigeren, hij kan de taxi terug niet betalen.'

    Waarschijnlijk zal Papandreou wel gelachen hebben- als een boer met kiespijn.
    AD/nl

    04-11-2011, 17:49 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gepakt met miljoen euro in rolkoffer

    Man gepakt met miljoen euro in rolkoffer

    AMSTERDAM - Een 24-jarige man is maandag in Amsterdam aangehouden met in een rolkoffer een bedrag van ruim miljoen euro.

    Foto:  NU.nl/Gino Press

    Hij wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

    De man stond in de wijk Bos en Lommer op het punt in een taxi te stappen toen hij werd aangehouden. Tijdens zijn verhoor kon hij geen verklaring geven voor de grote som geld in zijn koffer.

    Donderdag is de man op vrije voeten gesteld in afwachting van verdere strafvervolging. De bankbiljetten zijn in beslag genomen. NU/nl

    03-11-2011, 17:37 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijk de Gooyer overleden

    Rijk de Gooyer overleden

    AMSTERDAM – Acteur Rijk de Gooyer is woensdag in zijn woning in Amsterdam overleden. De acteur is 85 jaar geworden.

    Dat meldde zijn impresariaat Van Lennep Producties. De Gooyer is rond 12.00 in zijn slaap overleden. De acteur leed aan alvleesklierkanker.

    De Gooyer vormde in de jaren '50 een komiekenduo met Johnny Kraaijkamp. Bij de AVRO kreeg het duo zijn eigen tv-show.

    Later maakte hij als acteur furore in speelfilms als Soldaat van Oranje, De Avonden en Hoogste Tijd. In de jaren '90 was hij vooral te zien op tv, in de VARA-serie In Voor- en Tegenspoed. Ook is hij bekend van reclamespotjes als Foutje, bedankt (Reaal).

    Gouden Kalf

    De Gooyer won in zijn leven driemaal een Gouden Kalf. De eerste in 1982, voor zijn hele oeuvre. Zijn tweede ontving hij voor de film Hoogste Tijd in 1995. Het derde Gouden Kalf kreeg hij in 1999 voor Madelief, krassen in het tafelblad.

    Een van die beeldjes gooide hij destijds uit een taxi, omdat hij er geen waarde aan hechtte (video).

    De crematie zal op een nog onbekend tijdstip in besloten kring plaatsvinden. Van Lennep Producties laat weten dat er geen publieke herdenkingsbijeenkomst staat gepland.

    Triest

    "Het overlijden van Rijk de Gooyer is triest nieuws. Uiteraard was het vooral mijn vader die met hem heeft gewerkt. Ik ken hem vooral uit mijn jeugd, want hij was vaak bij ons thuis. Dus had ik vaak twee bijzondere mannen om me heen. Dat maakte de boel compleet", zo reageert acteur Johnny Kraaijkamp jr., zoon van John Kraaijkamp.

    " Ze verschilden wel erg van elkaar. Ik ben enorm trots hem goed gekend te hebben. Ik vind hem een van de beste filmacteurs van Nederland.''

    NU/nl

    02-11-2011, 17:47 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babywissel komt na twaalf jaar uit

    Babywissel komt na twaalf jaar uit

    MOSKOU - Een Russische kraamkliniek die twaalf jaar geleden per ongeluk twee baby's verwisselde moet de twee gedupeerde gezinnen elk omgerekend zeventigduizend euro betalen.

    Foto:  ANP

    Dat heeft de rechtbank in Kopeisk maandag bepaald.

    De twee ouderparen kwamen er pas onlangs door middel van DNA-onderzoek achter dat hun dochters bij hun geboorte zijn verwisseld. De zaak kwam aan het rollen toen de gewezen echtgenoot van een van de vrouwen weigerde alimentatie voor hun dochter Irina te betalen, omdat ze niet op hem leek.

    Uit DNA-onderzoek bleek vervolgens dat ze geen van beiden de biologische ouder van het meisje waren. Nadat was uitgezocht wat er was gebeurd werd het andere meisje opgespoord. De geschiedenis van de verwisselde baby's was groot nieuws in Rusland.

    Uitspraak

    De ouders van de meisjes reageerden zeer verheugd op de uitspraak van de rechter en vlogen elkaar in de armen. Zeventigduizend euro is naar Russische begrippen een heel hoog bedrag. Het gemiddeld maandloon in Rusland bedraagt iets meer dan 350 euro.

    Maar ondanks haar blijdschap toonde de (niet-biologische) moeder van Irina, Joelia Beljaeva, zich bitter. "Al het geld in de wereld weegt niet op tegen de blik van een kind naar zijn moeder", zei ze. Geen van beide meisjes wil weg bij de ouders die haar hebben grootgebracht. De ouders overwegen het geld dat ze krijgen te gebruiken om bij elkaar in de buurt te gaan wonen, of misschien zelfs in één huis. NU/nl

    reactie momentje;

    01-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!