'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders VS sturen elkaar waterpokken per post

    Ouders VS sturen elkaar waterpokken per post

    ©THINKSTOCK

    Amerikaanse ouders die hun kinderen niet willen laten vaccineren tegen waterpokken, bestellen lolly's die besmet zijn met de ziekte en laten hun kinderen daar op sabbelen. Artsen waarschuwen echter dat de methode niet werkt en onveilig is. Bovendien is het verboden.

    Anders dan in Nederland, worden kinderen in de Verenigde Staten gevaccineerd tegen waterpokken. Maar veel ouders zijn bang dat het vaccin niet veilig is. Uit onderzoek is gebleken dat het in sommige gevallen kan leiden tot gordelroos, longontsteking en hersenvliesontsteking.

    Pox Package
    Het alternatief: gewoon besmet raken op jonge leeftijd en er zo immuun voor worden. Ouders organiseerden al waterpokkenfeestjes waar ze hun kinderen mee naartoe namen. Internationale media meldden dat ouders via een Facebookpagina getiteld 'Find a Pox Party in Your Area', een zogeheten 'Pox Package' kunnen bestellen met besmette lolly's. Volgens lokaal radiostation vraagt een vrouw 50 dollar voor lolly's waar haar zieke kinderen aan hebben gezogen. De Facebookpagina bestaat inmiddels niet meer.

    Artsen waarschuwen dat het versturen van besmette lolly's zeer onveilig is. Kinderen kunnen op die manier allerlei andere ziektes oplopen. Maar de kans dat ze er waterpokken van krijgen is juist niet zo groot, denken dokters. De ziekte wordt via druppeltjes in de lucht overgedragen. Daarbij is het zeer de vraag of het virus de reis overleeft.

    In een reactie op de berichten over de 'Pox Packages', laat openbaar aanklager Jerry Martin weten dat het verboden is om pakketjes met onveilige biologische stoffen te versturen.
    (Emma van der Wateren)
    AD/nl

    10-11-2011, 17:18 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studenten maken rolstoel voor verlamde puppy

    Studenten maken rolstoel voor verlamde puppy

    ©BRUNOPRESS

    Twee Chinese studenten hebben een bijzondere 'rolstoel' gemaakt voor een verlamd hondje. Guai Guai, de pup in kwestie, brak een paar maanden geleden zijn ruggetje bij een val van de vijfde verdieping van een flat.

    ©BRUNOPRESS
    ©BRUNOPRESS
    Het baasje van Guai Guai heeft het beestje naar het Animal Hospital van de Universiteit van Hunan gestuurd. 'We hebben de eigenaar voorgesteld om het arme beestje in te laten slapen, maar dat wilde het baasje niet', aldus professor Chen.

    Verlamd vanaf zijn borst
    De twee studenten Zhao Miaomiao en Ma Yuxi liepen op dat moment stage in het ziekenhuis. 'Het hondje Guai was zo zielig, helemaal verlamd vanaf zijn borst en hij kon zich niet voortbewegen', vertelt de Zhao. 'We waren erg onder de indruk zijn wil om te leven en hebben toen besloten om een rolstoel voor hem te maken.'

    Met stalen buizen maakten de stagiaires een eenvoudige rolstoel. 'Op het moment dat Guai Guai voor het eerst in de rolstoel zat, was hij zo opgewonden dat hij meteen meters vooruit stormde.
    (BRUNOPRESS/redactie)
    AD/nl

    09-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vrouw en geleidehond bekogeld met vuurwerk

    Blinde vrouw en geleidehond bekogeld met vuurwerk

    © ANP

    Een blinde vrouw en haar geleidehond zijn gisteren in Heerhugowaard bekogeld met vuurwerk. De vrouw maakte met haar geleidehond een avondwandeling, toen vlakbij haar en haar hond zwaar vuurwerk ontplofte. Daarna hoorde ze een onbekend aantal mensen wegrennen.

    Dat meldt dichtbij.nl. Omdat de geleidehond door de herrie van het vuurwerk gedesoriënteerd was, heeft de vrouw nog ongeveer een uur over straat gezworven. Een buurtbewoner in de wijk Stad van de Zon heeft haar uiteindelijk geholpen om thuis te komen.

    De politie neemt de zaak zeer hoog op en is op zoek naar getuigen die de vuurwerkgooiers hebben gezien. Het is niet duidelijk of de hond nog langer als geleidehond kan functioneren. Het beestje moet waarschijnlijk opnieuw gekeurd worden. (Coen Brandhorst)
    AD/NL

    Reactie momentje;

    08-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin wist niet van leeftijdsrecord

    Koningin wist niet van leeftijdsrecord

    Archieffoto van Beatrix. © ANP

    Koningin Beatrix was zich niet bewust dat ze op het punt stond het record te breken van haar overgrootvader koning Willem III als oudste regerende monarch uit de Nederlandse geschiedenis. Ze hoorde er pas van vlak voordat de kranten er over schreven, zo vertelde ze zondag op St Maarten in een gesprek met de Nederlandse media.

    Beatrix is overigens niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina (1880 - 1962). © ANP
    Beatrix is overigens niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina (1880 - 1962). © ANP
    Volgens prins Willem-Alexander heeft zijn moeder zich daar niet mee bezig gehouden. 'Een dame vraag je ook niet naar haar leeftijd', merkte minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) snedig op.

    De koningin (73) passeerde Willem III, die op de leeftijd van 73 jaar en 277 dagen overleed. Beatrix is overigens weer niet het langst regerende staatshoofd. Dat record is met 50 jaar vast in handen van haar grootmoeder koningin Wilhelmina. (ANP/Redactie)
      AD/nl

    07-11-2011, 08:01 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geleend boek na 33 jaar terug

    Geleend boek na 33 jaar terug

    Foto Thinkstock

    Een man heeft een geleend boek na 33 jaar teruggebracht bij de openbare bibliotheek in Tilburg. De boete was inmiddels opgelopen tot ruim 1200 euro.

    Hij kwam De kellner en de levenden van Simon Vestdijk tegen toen hij de zolder opruimde, zegt woordvoerster Caroline Schenck. 'Hij zat ermee in zijn maag.' Het boek had 4 januari 1978 terug moeten zijn.

    Zo lang een boek in bezit houden kan tegenwoordig bijna niet meer. 'Vroeger ging alles nog handmatig. Nu nemen we het pasje na drie waarschuwingen in,' zegt Schenck. De bibliotheek beschikt niet over de gegevens van de man, die alleen even kort heeft gesproken met de baliemedewerkster. De leeszaal is nu naar hem op zoek. De boete hoeft hij niet te betalen: 'We willen hem bedanken voor zijn eerlijkheid.' AD/nl

    06-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 uur taakstraf voor 'komische' kapper

    200 uur taakstraf voor 'komische' kapper

    © Thinkstock

    In februari dacht Michael Campbell, een 35-jarige kapper uit Bristol, dat het grappig was om het woord 'fool', sukkel, in het haar van een klant te scheren. Slachtoffer Michael Rickett, geplaagd door een leerstoornis, was niet blij met de creatieve uitspatting van Campbell. Al helemaal niet met de 'smiley' die de kapper bevestigend onder zijn belediging zette.

    Het geintje komt de komische kapper nu op 200 uur taakstraf te staan. De rechter was van mening dat 'fool', en het lachende gezichtje, niet bepaald was wat Rickett verwachtte toen hij de haarsnijder vroeg om 'een patroontje' in zijn haar.

    Volgens de edelachtbare was de streek 'onnodig neerbuigend' naar de klant toe en daarom mag hij zich de komende maanden inzetten voor de gemeenschap. Ook moet hij de komende drie maanden 's avond binnen blijven, en krijgt ter controle een elektronische enkelband om.

    De rechtbank vond de aanklacht wegens mishandeling te ver gaan. Wel moet de kapper Rickett nog 300 Britse ponden ter compensatie betalen, alsmede de proceskosten van 775 pond. (Redactie)
    AD/nl

    05-11-2011, 18:36 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grieken mikpunt van schunnige grappen op G20

    Grieken mikpunt van schunnige grappen op G20


     

    © afp

    De Grieken hebben het zwaar te verduren op de G20 in Cannes. Het volk dat bekend staat als uitvinder van de democratie is nu onderwerp van harde grappen, soms op het schunnige af.

     Een Griek, Portugees en een Ier bestellen wat. Wie betaalt... De Duitser.  

    Verschillende journalisten uit allerlei landen hoorden in de wandelgangen van de G20 in het Palais des Festivals hoe de genodigden de moppen vlot uit de mouw schudden. Dat schrijft de Volkskrant vandaag.

    Middagdutje

    Zo ving een journalist van de Deutsche Welle de volgende op: 'Voor 400 euro kun je een Griek adopteren. Hij verblijft in je huis, slaapt uit, drinkt koffie, luncht uitgebreid en doet dan een middagdutje, zodat jij naar je werk kan gaan.'

    Een andere populaire onder de wereldleiders blijkt deze: 'Een Griek, een Portugees en een Ier bestellen iets aan de bar. Wie betaalt de rekening? De Duitser.'

    En ook nog: 'In een bijeenkomst met de Oostenrijkse president stelt premier George Papandreou zijn ministers voor: De ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg, en Economie. De Oostenrijkse president introduceert zijn gevolg: de ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg en Scheepvaart. Papandreou kan een grijns niet onderdrukken. 'Waarom lach je?', vraagt de Oostenrijkse president. 'Jullie hebben een ministerie van Scheepvaart en jullie hebben geen zee.' De president antwoordt: 'Jij introduceerde de ministers van Justitie, Werkgelegenheid, Gezondheidszorg en Economie. Heb je mij horen lachen?'

    Haircut

    Maar de Grieken zijn ook ver buiten de G20 de risee van Europa. Zo hoorde een Griekse verslaggever van Reuters een Amsterdamse kapper reppen over een 'haircut van 50 procent', wat een verwijzing is naar het verlies van 50 procent op obligaties dat banken moeten accepteren.

    De Griekse afgevaardigden moeten het meewarig aanhoren. Want hoe reageer je als onderwerp van een mop als deze: 'Iemand stelde het programma op voor de eurotop: 18.00 uur: vergadering; 19.15 uur: werkdiner; 20.00 uur: bilateraal overleg, alleen eurozone; 22.00 uur: persconferentie; 22.05 uur: Silvio Berlusconi vertrekt naar de nachtclub, de drankjes zijn voor zijn rekening. Merkel weigert, omdat ze hieraan niet wil meedoen, Sarkozy slaat het aanbod af, omdat hij naar zijn vrouw en baby moet. Papandreou moet weigeren, hij kan de taxi terug niet betalen.'

    Waarschijnlijk zal Papandreou wel gelachen hebben- als een boer met kiespijn.
    AD/nl

    04-11-2011, 17:49 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man gepakt met miljoen euro in rolkoffer

    Man gepakt met miljoen euro in rolkoffer

    AMSTERDAM - Een 24-jarige man is maandag in Amsterdam aangehouden met in een rolkoffer een bedrag van ruim miljoen euro.

    Foto:  NU.nl/Gino Press

    Hij wordt verdacht van het witwassen van crimineel geld, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

    De man stond in de wijk Bos en Lommer op het punt in een taxi te stappen toen hij werd aangehouden. Tijdens zijn verhoor kon hij geen verklaring geven voor de grote som geld in zijn koffer.

    Donderdag is de man op vrije voeten gesteld in afwachting van verdere strafvervolging. De bankbiljetten zijn in beslag genomen. NU/nl

    03-11-2011, 17:37 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijk de Gooyer overleden

    Rijk de Gooyer overleden

    AMSTERDAM – Acteur Rijk de Gooyer is woensdag in zijn woning in Amsterdam overleden. De acteur is 85 jaar geworden.

    Dat meldde zijn impresariaat Van Lennep Producties. De Gooyer is rond 12.00 in zijn slaap overleden. De acteur leed aan alvleesklierkanker.

    De Gooyer vormde in de jaren '50 een komiekenduo met Johnny Kraaijkamp. Bij de AVRO kreeg het duo zijn eigen tv-show.

    Later maakte hij als acteur furore in speelfilms als Soldaat van Oranje, De Avonden en Hoogste Tijd. In de jaren '90 was hij vooral te zien op tv, in de VARA-serie In Voor- en Tegenspoed. Ook is hij bekend van reclamespotjes als Foutje, bedankt (Reaal).

    Gouden Kalf

    De Gooyer won in zijn leven driemaal een Gouden Kalf. De eerste in 1982, voor zijn hele oeuvre. Zijn tweede ontving hij voor de film Hoogste Tijd in 1995. Het derde Gouden Kalf kreeg hij in 1999 voor Madelief, krassen in het tafelblad.

    Een van die beeldjes gooide hij destijds uit een taxi, omdat hij er geen waarde aan hechtte (video).

    De crematie zal op een nog onbekend tijdstip in besloten kring plaatsvinden. Van Lennep Producties laat weten dat er geen publieke herdenkingsbijeenkomst staat gepland.

    Triest

    "Het overlijden van Rijk de Gooyer is triest nieuws. Uiteraard was het vooral mijn vader die met hem heeft gewerkt. Ik ken hem vooral uit mijn jeugd, want hij was vaak bij ons thuis. Dus had ik vaak twee bijzondere mannen om me heen. Dat maakte de boel compleet", zo reageert acteur Johnny Kraaijkamp jr., zoon van John Kraaijkamp.

    " Ze verschilden wel erg van elkaar. Ik ben enorm trots hem goed gekend te hebben. Ik vind hem een van de beste filmacteurs van Nederland.''

    NU/nl

    02-11-2011, 17:47 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babywissel komt na twaalf jaar uit

    Babywissel komt na twaalf jaar uit

    MOSKOU - Een Russische kraamkliniek die twaalf jaar geleden per ongeluk twee baby's verwisselde moet de twee gedupeerde gezinnen elk omgerekend zeventigduizend euro betalen.

    Foto:  ANP

    Dat heeft de rechtbank in Kopeisk maandag bepaald.

    De twee ouderparen kwamen er pas onlangs door middel van DNA-onderzoek achter dat hun dochters bij hun geboorte zijn verwisseld. De zaak kwam aan het rollen toen de gewezen echtgenoot van een van de vrouwen weigerde alimentatie voor hun dochter Irina te betalen, omdat ze niet op hem leek.

    Uit DNA-onderzoek bleek vervolgens dat ze geen van beiden de biologische ouder van het meisje waren. Nadat was uitgezocht wat er was gebeurd werd het andere meisje opgespoord. De geschiedenis van de verwisselde baby's was groot nieuws in Rusland.

    Uitspraak

    De ouders van de meisjes reageerden zeer verheugd op de uitspraak van de rechter en vlogen elkaar in de armen. Zeventigduizend euro is naar Russische begrippen een heel hoog bedrag. Het gemiddeld maandloon in Rusland bedraagt iets meer dan 350 euro.

    Maar ondanks haar blijdschap toonde de (niet-biologische) moeder van Irina, Joelia Beljaeva, zich bitter. "Al het geld in de wereld weegt niet op tegen de blik van een kind naar zijn moeder", zei ze. Geen van beide meisjes wil weg bij de ouders die haar hebben grootgebracht. De ouders overwegen het geld dat ze krijgen te gebruiken om bij elkaar in de buurt te gaan wonen, of misschien zelfs in één huis. NU/nl

    reactie momentje;

    01-11-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'In strijd met kinderverdrag'

    'Uitzetting Mauro in strijd met kinderverdrag'

    AMSTERDAM - Het uitzetten van de Angolese asielzoeker Mauro Manuel zou in strijd zijn met het VN Kinderrechtenverdrag en het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.

    Foto:  ANP

    Daarvoor waarschuwt Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, maandag.

    De Nederlandse regering heeft beide verdragen erkend. ''Wij spreken nooit over specifieke gevallen'', stelt een zegsvrouw van Unicef.

    ''En het beleid van het kabinet is niet in strijd met de verdragen. Maar het uitzetten van een minderjarige jongen die al meer dan 5 jaar in Nederland woont, is dat wel.''
    NU.nl

    31-10-2011, 18:20 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderzoek naar Duitse bankblunder

    Onderzoek naar Duitse bankblunder

    AMSTERDAM - Er komt een onderzoek naar de blunder van Duitse boekhouders bij de genationaliseerde bank Hypo Real Estate (HRE).

    Foto:  ANP

    Dat schrijft The Financial Times Deutschland zondag.

    Zaterdag bleek dat de Duitse staatsschuld 55,5 miljard euro lager is dan werd gedacht. De blunder werd ontdekt na correctie van een rekenfout in de balans van een onderdeel van HRE. Het gaat om een fout in de boeken van FMS Wertmanagement. Dat is de zogenaamde 'bad bank' waarin de slechte investeringen van HRE zijn ondergebracht.

    De fout ontstond volgens het ministerie van Financiën doordat bedragen per abuis twee keer zijn ingevoerd. Hoe dat precies kon gebeuren, wordt nu uitgezocht door een financiële commissie.

    Gevolgen

    Hans Michelbach, de financiële specialist van de CDU-fractie in de Duitse Bondsdag, vindt dat de blunder niet zonder gevolgen kan blijven. De CDU’er wil dat de verantwoordelijken ontslagen moeten worden.

    De Sociaaldemocratische oppositie (SPD) vindt dat minister van Financiën Wolfgang Schaüble verantwoordelijk is. SPD’er Thomas Opperman noemt de fout "onverantwoordelijk" en zegt dat het de indruk geeft dat het Duitse ministerie van Financiën niet goed beheerd wordt.
    NU.nl

    reactie momentje;

    30-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Prostituee verandert in ezel'

    'Prostituee verandert in ezel'

    AMSTERDAM - Een man uit Zimbabwe moest zich voor een rechter verantwoorden voor het hebben van seks met een ezel.

    Foto:  ANP

    Dat meldt AFP op woensdag, schrijft het Keniaanse radiostation Capital FM. De man, Sunday Moyo, had naar eigen zeggen met een prostituee afgesproken, maar de vrouw van lichte zeden zou tijdens de nacht in een ezel zijn veranderd.

    Moyo werd gearresteerd op verdenking van ontucht met een ezel. Hij reageerde verbaasd toen hij met de aanklacht geconfronteerd werd, omdat hij naar eigen zeggen 25 dollar voor zijn ‘prostituee’ had betaald.

    “Volgens mij ben ik zelf ook een ezel. Ik heb geen idee wat er is gebeurd toen ik de bar ben uitgestapt, maar ik ben werkelijk verliefd op het dier”, verklaarde de 28-jarige Moyo in de rechtszaal.

    De rechter adviseerde de man om in psychiatrische behandeling te gaan. NU.nl

    reactie momentje;

    30-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vangst Japanse vissers

    Goede vangst Japanse vissers

    TOKIO - Japanse vissers hebben een rijke vangst gedaan. In hun netten vonden ze een reistas met 11 miljoen yen (102.000 euro) aan contant geld, meldde de krant Kahoku Shimpo zaterdag.

    Foto:  NU.nl/Ron Nie

    Men vermoedt dat de tas in zee is beland tijdens de tsunami van 11 maart. In de tas was geen aanwijzing wie de eigenaar zou kunnen zijn. Als de eigenaar zich niet meldt voor april, mogen de vissers hun vangst zelf houden. NU.nl

    Rec.momentje;

    29-10-2011, 19:10 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zorgpremie volgend jaar dertig euro duurder'

    'Zorgpremie volgend jaar dertig euro duurder'

    AMSTERDAM - De zorgpremie stijgt volgend jaar met gemiddeld ongeveer dertig euro naar 1284 euro, voorspelt verzekeringssite.nl.

    Foto:  ANP

    Dat betekent dat de premiestijging bijna drie keer zo hoog uitvalt als de elf euro waar het kabinet van uitgaat.

    De schatting is gebaseerd op voorlopige bedragen die de verzekeraars aan de vergelijkingssite hebben verstrekt, maar nog niet publiek hebben gemaakt.

    Tot nu toe hebben twee verzekeraars de premie bekendgemaakt. Bij DSW gaat de premie met 36 euro omhoog naar 1230 euro per jaar. Bij Stad Holland bedraagt de premie 1242 euro, een stijging van 24 euro.

    Volgens verzekeringssite.nl is negen procent van de Nederlanders van plan dit jaar over te stappen naar een andere verzekeraar. Vorig jaar heeft 5,5 procent dat gedaan. NU.nl

    28-10-2011, 18:36 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tand van John Lennon wordt geveild

    Tand van John Lennon wordt geveild

    AMSTERDAM - Een tand van ex-Beatle John Lennon wordt geveild voor waarschijnlijk 10.000 pond. De veiling vindt plaats op 5 november in het Britse Stockport.

    Foto:  ANP

    De tand werd gegeven aan Lennons vroegere huishoudster Dot Jarlett toen ze in eind jaren zestig voor hem werkzaam was, zo meldt de BBC.

    De voormalig zanger stelde Jarlett voor om de tand als souvenir aan haar dochter te geven. “Als uw dochter een fan van The Beatles is, kunt u het aan haar geven”, zei Lennon destijds.

    Barry Jarlett, een zoon van Dot, zegt dat Lennon zijn huishoudster als familie beschouwde omdat de overleden zanger afkomstig was uit een klein gezin. “Hij noemde haar ‘tante Dot’”, vertelt Barry.

    Wonderlijk

    Volgens Karen Fairweather van veilinghuis Omega Auctions is de tand van Lennon “het meest wonderlijke en bizarre voorwerp dat we ooit hebben mogen verkopen”.

    Fairweather zegt dat het moeilijk is de waarde van de tand te bepalen. Ondanks het feit dat de waarde wordt geschat op 10.000 pond, sluit ze niet uit dat het verkoopbedrag zes cijfers zal bedragen.

    Bij de tand zit een verklaring van Dot Jarlett. Eerder verkocht de voormalig huishoudster een door Lennon gedragen jasje.
    NU.nl

    reactie momentje;  

    27-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mammogram redt nauwelijks levens'

    'Mammogram redt nauwelijks levens'

    AMSTERDAM - Een mammografie laten maken om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen, redt nauwelijks levens.

    Foto:  ANP

    Dat concluderen twee wetenschappers van Dartmouth College online in Archives of Internal Medicine.

    Het gevolg van een mammografie, een röntgenfoto van de borst, is enerzijds dat vrouwen in een te vroeg stadium worden getest, waarin ze nog geen borstkanker hebben. Anderzijds krijgen vrouwen vaak te horen dat ze borstkanker hebben, terwijl ze dat uiteindelijk niet blijken te hebben.

    Niet geholpen

    Van de 138.000 Amerikaanse vrouwen waarbij jaarlijks borstkanker wordt gevonden doordat ze een mammografie hebben laten maken, zijn 120.000 tot 134.000 vrouwen niet geholpen door de test, zegt een van de onderzoekers, Gilbert Welch, in The New York Times.

    Aanleiding voor hun onderzoek was dat veel vrouwen erg enthousiast zijn over het laten maken van een mammografie, terwijl nog niet wetenschappelijk bewezen was of dit daadwerkelijk levens redt.

    De onderzoekers gebruikten software van het Amerikaanse Nationale Kanker Instituut. Daarmee bepaalden ze het risico om te overlijden aan borstkanker met en zonder mammografie. Dat deden ze bij vrouwen van 40, 50, 60 en 70 jaar.

    Nu blijkt dat bij de zestig procent van de vrouwen die borstkanker ontdekten door een mammografie, 3 tot 13 procent daadwerkelijk geholpen was door de test. Dit betekent: 4000 tot 18.000 vrouwen per jaar in de Verenigde Staten.

    Hoewel dit geen onbelangrijke aantallen zijn, vertegenwoordigen ze een fractie van de 39 miljoen Amerikaanse vrouwen die jaarlijks een of meerdere mammografieën krijgen.

    Populariteitsparadox

    Een vroege diagnose van borstkanker zorgt ervoor dat meer borstkankerpatiënten blijven leven. Hoe meer overlevenden, hoe groter het enthousiasme voor mammografieën. Dit is volgens de onderzoekers een zichzelf versterkend mechanisme, ook wel aangeduid als ‘de populariteitsparadox’ van mammografieën.
    NU.nl

    26-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spechten werpen nieuw licht op voorkomen van hersenletsel

    Spechten werpen nieuw licht op voorkomen van hersenletsel

    AMSTERDAM - Een specht aan het werk tikt met hoge snelheid op de bast van een boom. Toch loopt de specht geen hersenletsel op.

    Foto:  NU.nl/M Barrett

    Chinees onderzoek werpt nieuw licht op de structuur van de kop van de specht en hoe het kan dat ze geen letsel oplopen. Mogelijk hebben ontwerpers van helmen hier ook wat aan.

    Biologen van de universiteiten van Hong Kong en Beijing publiceerden hun paper 26 oktober online op bij PLoS ONE.

    Een specht pikt met een gemiddelde snelheid van 22 kilometer per uur in een boomstam en dat doet hij dan zo’n 12.000 keer per dag. Let wel: dit is niet de pikfrequentie, maar de snelheid waarmee de bek de stam raakt.

    Bij het onderzoek is er vanuit gegaan dat als een specht daadwerkelijk hoofdpijn zou krijgen van zijn geklop, de specht daarmee zou stoppen.

    Verschillende eigenschappen

    Het blijkt dat het opvangsysteem van de schokken niet gebaseerd is op één systeem, maar op een combinatie van verschillende eigenschappen.

    Zo is het bot van de snavel op verschillende plaatsen bijvoorbeeld ‘sponziger’ en verschilt ook de lengte van de onder- en bovensnavel. Deze kennis kan mogelijk weer door mensen gebruikt worden om veiliger beschermingssystemen te verzinnen.

    Camera’s

    Door opnamen te maken met twee synchroon draaiende hogesnelheidscamera’s waarmee 2000 beeldjes per seconde vastgelegd worden, kregen de onderzoekers meer inzicht in het klop-gedrag.

    Er werd daarbij onder andere gekeken naar bewegingen van de buikspieren, het ooglid en de punt van de bek. Daarnaast maakten de Chinezen ook micro-CT scans van de schedel. Met die informatie construeerden de onderzoekers een 3D-model.
    NU.NL

    26-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indrukwekkend filmpje

    INDRUKWEKKEND!

    Twee kreupele circusolifanten worden na 22 jaar weer herenigd.

    De film springt vanzelf over naar het tweede  deel.

    http://www.snuffelknuffel.nl/video/shirley-en-jenny/

     

     

    25-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stranden vol met plastic uit kleding

    Stranden vol met plastic uit kleding

      24 oktober 2011

    UTRECHT – Het gebruik van wasmachines vervuilt kusten over de hele wereld met minuscule stukjes plastic uit synthetische kleding. 
    Foto:  NU.nl/Lady Love

    Mark Anthony Browne, een ecoloog aan het University College in Dublin, onderzocht met een team wetenschappers achttien kustlijnen over de hele wereld.

    Ze vonden bijna overal microplastic: stukjes plastic die kleiner zijn dan een speldeknop. Na een lange speurtocht wist hij de oorsprong te herleiden tot wasmachines.

    Het microplastic kan op zee ontstaan als plastic afval wordt aangetast en afgebroken. Volgens Browne zijn kunststofvezels uit onze kleding echter de belangrijkste bron. Eén synthetisch kledingstuk kan bij een wasbeurt maar liefst 1900 van zulke vezels verliezen. Deze bereiken via het afvalwater de oceanen en belanden uiteindelijk op stranden over de hele wereld.

    Schadelijk

    Bij de toenemende plasticvervuiling van de oceanen wordt voornamelijk gekeken naar grote afvalobjecten en hun effect op grote zeedieren zoals dolfijnen of schildpadden. Mogelijk kunnen echter ook de kleine plastic vezels ecologische schade veroorzaken. Ze vormen namelijk voor mensen een bekend gezondheidsrisico.

    De vezels kunnen via de maag en bloedbaan in lichaamscellen terechtkomen en worden in verband gebracht met de ontwikkeling van kanker. Hoe kleiner de vezel hoe gemakkelijker deze zich zowel in het milieu als in organismes verspreidt.

    “Hoe meer de wereldbevolking groeit en mensen meer synthetisch textiel gebruiken, hoe erger het milieu, dieren en mensen besmet zullen raken,” aldus Browne. NU.nl

    24-10-2011, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!