'Momentje'
Foto

Inhoud blog
  • Brein bevat netwerk van snelwegen
  • Chinese ouders scheiden massaal na eindexamen
  • Oprah doet appartement weg voor 'schijntje'
  • Belgische muzikant brengt chocolade single uit
  • Genen voor botontkalking ontdekt

    Foto

    Zoeken in blog





    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    03-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer

    KNMI waarschuwt voor gevaarlijk weer

    Er kan 3 tot 5 centimeter sneeuw vallen © anp

    Het KNMI heeft donderdagavond een waarschuwing uitgedaan voor gevaarlijk weer op vrijdag. Vanaf 7 uur 's ochtends trekt een gebied met sneeuw over het land. De sneeuwval kan tot verkeershinder leiden.

    Volgens een woordvoerster van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut kan er 3 tot 5 centimeter sneeuw vallen, met uitschieters tot lokaal 5 tot 8 centimeter. Rond het middaguur heeft de sneeuw het midden des lands bereikt, is de verwachting. De neerslag trekt verder zuidwaarts.

    In het Zuidwesten is er een kleine kans op natte sneeuw of ijzel. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    03-02-2012, 01:23 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (14) drinkt zich het ziekenhuis in

    Meisje (14) drinkt zich het ziekenhuis in

    © Thinkstock

    UPDATE  In Capelle aan den IJssel is vandaag een 14-jarig meisje op school onwel geworden door een alcoholvergiftiging. De leerlinge van het IJsselcollege zou volgens de schoolleiding buiten school alcohol hebben gedronken.

    'We zijn natuurlijk enorm geschrokken,' zegt teamleider mevrouw Verhoeff van het IJsselcollege.  'Het meisje had vanochtend buiten de school blijkbaar gedronken, en toen ze in de school terugkwam, viel het onze concierge op, dat ze een beetje vreemd gedrag vertoonde. Zoals je bij dronken mensen ziet, inderdaad. Ze zei ook dat ze zich niet goed voelde. De alerte concierge heeft toen direct een ambulance gebeld.'

    Infuus
    De ouders werden ook gealarmeerd. Zij konden nog vertellen dat het meisje niet thuis ontbeten had. Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen werd bij het onfortuinlijke meisje een infuus aangebracht. Naar verwachting mag ze morgen weer naar huis.

    'De leerlingen zijn ook erg geschrokken. En door de sociale media van tegenwoordig gaan al snel de raarste verhalen rond: haar maag zou leeggepompt zijn, het zou om comazuipen gaan. Daar is allemaal niets van waar,' vertelt Verhoeff.

    Nooit problemen
    'Het is ook een meisje waar we nog nooit problemen mee hebben gehad. Als ze weer uit het ziekenhuis is, zullen we met de ouders overleg plegen over passende maatregelen', besluit Verhoeff.
     AD/NL

    02-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldprimeur: vrouw (83) krijgt 3D-geprinte kaak

    Wereldprimeur: vrouw (83) krijgt 3D-geprinte kaak

    Ziekenhuispersoneel in in het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen. © ANP

    Een 83-jarige vrouw heeft met de vervanging van haar onderkaak afgelopen zomer een medische wereldprimeur beet. Het is namelijk voor het eerst dat een 3D-geprinte onderkaak bij een patiënt is ingebracht.

    Dat maakte de Universiteit van Hasselt (België) vandaag bekend. In de primeur hadden ook Nederlandse wetenschappers een aandeel.

    De onderkaak van de hoogbejaarde vrouw was ernstig geïnfecteerd, waardoor verwijdering noodzakelijk was. Met de leeftijd van de patiënte in het achterhoofd, werd voor een op maat gemaakt implantaat gekozen in plaats van 'klassieke' microchirurgische hersteloperaties, die lang kunnen duren en risicovoller zijn. Door de vervanging van de kaak werden slik- en kauwbewegingen en een vrije ademhalingsweg behouden.

    Zwaarder
    Het is het eerste op maat gemaakte implantaat ter wereld ter vervanging van een gehele onderkaak. Ook de manier waarop de kaak is geproduceerd, door middel van 3D-printing van titaniumpoeder, is uniek. De methode werd ontwikkeld door onderzoeksinstituut BIOMED van de Universiteit Hasselt, in samenwerking met onder meer chirurgen van het Orbis Medisch Centrum Sittard-Geleen en de bedrijven Xilloc Medical BV uit Maastricht en Cam Bioceramics BV uit Leiden.

    Het implantaat is iets zwaarder dan een natuurlijke kaak, maar volgens de wetenschappers is dat niet storend. Doordat de kaak door middel van 3D-printing was vervaardigd, duurde het slechts enkele uren voordat die klus was geklaard. Bij andere methoden duurt het enkele dagen voordat een implantaat klaar is.

    Revolutie
    'Computertechnologie gaat een ware revolutie veroorzaken in de medische wereld. We moeten alleen nog leren ermee om te gaan', zegt professor Jules Poukens van BIOMED. 'In de toekomst zullen dokter en ingenieur samen aan de ontwerpcomputer en de operatietafel staan. Dat is pas echt vernieuwend.' Volgens de Universiteit Hasselt worden de zogeheten 'patiëntspecifieke implantaten'' in de toekomst steeds vaker gebruikt.

    De patiënte onderging de operatie in juni vorig jaar in het ziekenhuis in Sittard-Geleen. De vrouw kon een dag later al nagenoeg normaal praten en slikken. Het genezingsproces duurde volgens de onderzoekers wel iets langer, maar verliep door de juiste antibiotica ook voorspoedig. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    01-02-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horrortandarts moet jaar cel in

    Horrortandarts moet jaar cel in

    © Thinkstock

    De tandarts uit de Amerikaanse staat Massachusetts die bij zijn patiënten paperclips gebruikte in plaats van roestvrijstalen klemmetjes, is veroordeeld tot een jaar celstraf. Ook heeft hij een levenslang beroepsverbod opgelegd gekregen.

    Dat meldt de BBC. De tandarts kwam onlangs in het nieuws vanwege zijn curieuze behandelmethoden, die bij veel van zijn patiënten ontstekingen en infecties veroorzaakten. Hij is gisteren veroordeeld voor onder meer mishandeling en het bedreigen van getuigen.

    De tandarts heeft zich ook schuldig gemaakt aan oplichting en fraude. Zo was hij door een verzekeraar in 2002 al eens geschorst, maar bleef hij zijn declaraties jarenlang indienen onder de namen van collega's uit zijn maatschap.

    De rechter heeft hem bovendien een contactverbod opgelegd met zijn voormalige personeelsleden. Die waren bang dat hij hen iets zou aandoen. (Redactie)AD/NL

    31-01-2012, 01:49 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soort dieet maakt niet uit, alleen calorieën tellen

    Soort dieet maakt niet uit, alleen calorieën tellen

    © Thinkstock

    Nieuw Amerikaans onderzoek wijst uit dat het niet belangrijk is wat voor soort dieet je volgt als je wilt afvallen. Alleen de calorieën tellen, en daarbij maakt het niet uit waar ze vandaan komen.

    Dat blijkt uit een publicatie in de American Journal of Clinical Nutrition. De studie vergeleek vier toonaangevende afvalmethoden met uiteenlopende verhoudingen tussen vet, koolhydraten en eiwitten. Er komt uit naar voren dat er geen verschil is in de mate van gewichtsverlies of de afname van het vetpercentage.

    Willekeurig
    In het onderzoek kregen een paar honderd mensen met overgewicht of obesitas willekeurig een van de vier diëten toegewezen. Ze waren zo samengesteld dat de deelnemers 750 calorieën per dag minder zouden consumeren. Een halfjaar en twee jaar na het begin van het dieet werden het gewicht en het vetpercentage opgemeten.

    Volhouders
    Gemiddeld waren ze na zes maanden 4,1 kg vet en 2,3 kg spiermassa kwijtgeraakt. Na twee jaar resteerde onder de volhouders een gewichtsverlies van gemiddeld 3,6 kg, waarbij de onderzoekers aantekenen dat sommigen hun dieet uit eigen beweging na verloop van tijd hadden aangepast.

    Succesvol
    Uit het verloop blijkt dat de deelnemers gemiddeld even succesvol waren, ongeacht het dieet dat ze voorgeschreven hadden gekregen. In dat opzicht kunnen afvallers volgens experts gewoon maar het best een dieet kiezen dat bij hen past, omdat dan de kans het grootst is dat ze het volhouden. (Redactie)
    AD/NL

    30-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte parkiet veroorzaakt verkeersongeval

    Ontsnapte parkiet veroorzaakt verkeersongeval

    © Thinkstock

    Door een ontsnapte parkiet belandde een 24-jarige man uit Roermond vandaag met zijn auto op de vangrail langs de A2 bij Echt (Limburg). Volgens de politie zat de parkiet in een doos, maar wist de vogel daaruit te ontsnappen.

    Het beestje fladderde vervolgens door de auto en hinderde de chauffeur. Die wilde een afslag nemen naar de A73, maar de parkiet ontnam hem het zicht. Daarop belandde de auto bovenop de vangrail en kwam al glijdend 50 meter verderop tegen een regelkast tot stilstand.

    De bestuurder kwam met de schrik vrij. De parkiet had inmiddels weer een veilig heenkomen in de doos gezocht. (Redactie/ANP)
    AD/NL

    29-01-2012, 04:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw bevalt voor ingang Brabants ziekenhuis

    Vrouw bevalt voor ingang Brabants ziekenhuis

    © ARCHIEFFOTO ANP

    Voor de deur van het St. Anna ziekenhuis in Geldrop is vandaag een vrouw bevallen. De bevalling zou zijn gebeurd in de auto waarmee de vrouw naar het ziekenhuis werd vervoerd.

    Dat maakte een woordvoerder van het Brabantse ziekenhuis bekend.

    Toevalligerwijs vierde St. Anna vandaag de 1000ste bevalling in het ziekenhuis sinds de opening van de kraamsuites in 2008. Patiënten en bezoekers kregen beschuit met muisjes.

    De identiteit van moeder die buiten is bevallen en het geslacht van de baby zijn niet bekendgemaakt. Beiden maken het goed, aldus de woordvoerder. (ANP/Redactie AD/NL)

    28-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schultz: Verloskundigen over busbaan laten rijden

    Schultz: Verloskundigen over busbaan laten rijden

    © ANP

    Lokale bestuurders kunnen besluiten om verloskundigen over busbanen te laten rijden. Op die manier kunnen ze vlot bij een spoedgeval arriveren. Dat heeft verkeersminister Melanie Schultz vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.

    Kamerleden hadden haar verzocht nader naar deze mogelijkheid te kijken, onder meer naar aanleiding van ervaringen in Enschede. Daar kregen verloskundigen ontheffing om op de busbaan te rijden om zo snel door het drukke stadsverkeer te kunnen manoeuvreren.

    Op aandringen van de Kamer heeft de minister deze ontheffingsmogelijkheid nader onder de aandacht gebracht bij lokale bestuurders. 'Op basis van een lokale afweging kunnen wegbeheerders besluiten verloskundigen ontheffing te verlenen met het oog op vlotte bereikbaarheid in spoedgevallen', schrijft Schultz. (ANP/Redactie)
    AD/NL

    27-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Middagdutje maakt peuters gelukkig en leergierig

    Middagdutje maakt peuters gelukkig en leergierig

    © THINKSTOCK

    Of je kleuter het nu wil of niet, een middagdutje is onontbeerlijk voor zijn of haar gezondheid. Jonge kinderen die overdag niet slapen, hebben volgens recent onderzoek namelijk meer last van stress en zijn ongelukkiger. Bovendien kan een langdurig tekort aan slaap zorgen voor mentale gezondheidsproblemen in het latere leven van je peuter.

    Een onderzoeksteam van de University of Colorado Boulder ging de slaappatronen na van peuters tussen de 2 en 3 jaar. Zo werd onder andere gemeten hoe lang de kinderen sliepen.

    Studieleidster Monique LeBourgeois filmde vervolgens de gezichtsuitdrukkingen van de peuters bij het maken van een puzzel. Eén keer deed ze dat als het kind 's middags had geslapen, een andere keer als dat niet het geval was.

    Puzzel
    Al snel bleek dat vermoeide peuters die de puzzel oplosten, een derde (34 procent) minder positief was in hun emotionele reacties dan de goed uitgeruste kinderen.

    Wanneer ze een onoplosbare puzzel kregen voorgeschoteld, vertoonden ze wel een derde meer reacties, maar dan ging het om gevoelens van stress.

    Ten slotte bleken de peuters die geen middagdutje deden ook 39 procent minder interesse te tonen in de onoplosbare puzzel dan als ze wel goed hadden geslapen.

    Risico
    'Net zoals goede voeding is ook voldoende slaap een basisbehoefte,' vertelt professor LeBourgeois. 'Kinderen die een middagdutje missen, hebben meer last van angst en stress, en zijn minder geïnteresseerd in de wereld om hen heen.'

    'Bovendien vinden vermoeide kleuters het ook moeilijker om hun verschillende emoties op een normale manier uit te drukken. Een slaaptekort kan op lange termijn zelfs leiden tot een vervorming van de emotionele hersenen, waardoor kleuters meer risico hebben op mentale en humeurproblemen,' waarschuwt de slaapdeskundige.
    (Redactie)
    AD/NL

    26-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder geeft peuter alcohol...

    Moeder geeft peuter alcohol: poging tot moord

    © Thinkstock

    Een 25-jarige vrouw uit het Noord-Brabantse Uden wordt verdacht van poging tot moord omdat ze haar tweejarige zoontje verschillende malen alcohol zou hebben toegediend. Dat heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Den Bosch meegedeeld. De vrouw wordt onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek.

    De Udense peuter werd op 21 oktober 2011 in een ziekenhuis in Veghel opgenomen, meldt het Brabants Dagblad. Het jongetje moest beademd worden en bevond zich volgens de officier van justitie in een 'comateuze toestand'. In zijn bloed werd ethanol (alcohol) aangetroffen. Het ziekenhuis schakelde de politie in. Na de aanhouding van de moeder is het kind in een pleeggezin geplaatst.

    De vrouw zou tegenover de politie hebben toegegeven dat ze haar kind alcohol had gegeven. Vorige week werd duidelijk dat ze daarmee ook na de ziekenhuisopname is doorgegaan. AD/NL

    25-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In slaap vallen na seks getuigt van echte liefde

    In slaap vallen na seks getuigt van echte liefde

    © THINKSTOCK

    Er wordt vaak meesmuilend gedaan over (vooral) mannen die kort na de gemeenschap in slaap vallen. Maar volgens Amerikaanse onderzoekers is dat juist goed nieuws: het betekent dat je verliefd bent en van elkaar houdt.

    Het onderzoek (gepubliceerd in het Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology) werd uitgevoerd door psychologen van de universiteiten van Michigan en Pennsylvania. Er werden ruim 450 mensen onderzocht.

    De conclusie van hoofdonderzoeker Dr. Daniel Kruger luidt: Hoe eerder partners na het hebben van seks in slaap vallen, des te groter is het gevoel van liefde en de behoefte om een liefdesband met elkaar te ontwikkelen. De geldende perceptie was meestal dat een koppel na het hebben van seks knuffels en lieve woordjes moest uitwisselen om te laten blijken dat er een goede liefdesrelatie bestond.

    Slaap
    De onderzoekers hebben nu min of meer het tegendeel vastgesteld. Ze vroegen de proefpersonen wie het eerst in slaap viel wanneer er wel en wanneer er geen seks had plaatsgevonden. Bij geen seks valt de vrouw vaker als eerste in slaap. Dat heeft volgens het onderzoek een evolutionaire oorzaak: de man ziet zichzelf als beschermer van de familie. Na seks blijkt er geen significant verschil te bestaan wie het eerst in slaap valt. Mannen en vrouwen vallen gemiddeld even snel in slaap.

    Volgens de onderzoekers is het de eerste keer dat dit aspect van  post-coïtaal gedrag van stellen is onderzocht.
    (Coen Brandhorst)
    AD/NL

    24-01-2012, 11:25 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plasmawolk op weg naar de aarde na explosie op de zon

    Plasmawolk op weg naar de aarde na explosie op de zon

    Poollicht boven Nederland (21 januari 2005). © ANP

    Door een hevige uitbarsting op de zon is een plasmawolk op weg naar de aarde. Vanochtend rond 05.00 uur produceerde zonnevlek 1402 de explosie. Als gevolg van dergelijke uitbarstingen kunnen er uiteindelijk radioverbindingen en elektriciteitscentrales uitvallen op aarde.

    Poollicht boven Nederland (21 januari 2005). © ANP
    Poollicht boven Nederland (21 januari 2005). © ANP
    Dat meldt de gespecialiseerde website Spaceweather.com. De schokgolf heeft een snelheid van 2.200 km per seconde. Een deel van de plasmawolk zou ons morgenavond of in de nacht van dinsdag op woensdag al kunnen bereiken, laat Didier Van Hellemont van Volkssterrenwacht Urania weten.

    Deskundigen evalueren de kracht van de explosie als M9, wat de drempel is tot de X-klasse: de meest gewelddadige uitbarstingen. Deze uitbarstingen kunnen leiden tot het uitvallen van radioverbindingen en elektriciteitscentrales.

    André Kuipers
    Poollicht België noemt de plasmawolk een protonenstorm, een van de zware S3 klasse. Bij een protonenstorm, naar aanleiding van zeer zware uitbarstingen op de zon, kruisen protonen met de lichtsnelheid de ruimte. Zij kunnen satellieten beschadigen en zijn ook niet zonder gevaar voor het ruimtestation ISS, met de Nederlandse astronaut André Kuipers aan boord, meldt de website Welingelichte Kringen.

    Waarschijnlijk zorgt de plasmawolk dinsdagavond voor poollicht (Aurora borealis) boven Noord-Europa. Dit poollicht, ook wel noorderlicht genoemd, ontstaat doordat geladen deeltjes van de zon botsen met de atmosfeer. AD/NL

    24-01-2012, 11:23 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer verkeershufters op strafcursus

    Meer verkeershufters op strafcursus

    © Thinkstock

    De politie heeft vorig jaar 1500 verkeershufters op strafcursus gestuurd vanwege wangedrag op de weg. Dat zijn er ruim vijfhonderd meer dan in 2009, toen de maatregel door de meeste korpsen voor het eerst werd toegepast. Dat meldt het AD vandaag.

    De politie treedt harder op tegen wegpiraten, omdat automobilisten zich steeds asocialer gedragen in het verkeer. De strafcursus, officieel een gedragscursus, is verplicht, duurt drie dagen en kost 800 euro.

    Koppig
    Projectleider Rob van Beekum van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zegt in het AD dat de zogeheten Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer effect heeft. 'Het besef komt er meestal wel. Maar soms is men lang koppig. Vaak vinden ze zichzelf een goede bestuurder.'

    Rijbewijs kwijt
    Iedereen die tijdens één rit tweemaal wordt betrapt op het overtreden van een verkeersregel, komt voor de strafcursus in aanmerking. Wie niet komt opdagen, raakt zijn rijbewijs kwijt. De maatregel is ingevoerd in 2007 en wordt sinds 2009 op grote schaal toegepast.

    Lak aan de rest
    Projectleider Van Beekum verwacht dat steeds meer wegmisbruikers de komende jaren in de bankjes van het CBR zullen belanden. 'Het is een duidelijke trend dat automobilisten zich steeds asocialer gaan gedragen. Het is een houding van: ik ben de belangrijkste op de weg en heb lak aan de rest.'

    AD/NL

    23-01-2012, 11:24 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepautomaten in bussen Connexxion

    Snoepautomaten in bussen Connexxion

    © anp

    In vijftig bussen van ov-maatschappij Connexxion kan voortaan snoepgoed worden gekocht. De busmaatschappij houdt gedurende drie maanden op een aantal lijnen een proef met snoepautomaten in de bus.

    Het gaat om bussen die rijden in de regio's Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer. Dat meldt RTV-NH op zijn website.

    In de automaten zitten onder meer chocoladerepen en ontbijtkoek. De busmaatschappij onderzoekt of naast snoep ook gezondere producten gewenst zijn.

    Het bedrijf gaat ook experimenteren met Connexxion tv, een eigen tv-kanaal met onder meer actueel nieuws en entertainment. (Redactie) AD/NL

    23-01-2012, 11:21 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Rotterdam 260 woningen ontruimd na stroomuitval

    In Rotterdam 260 woningen ontruimd na stroomuitval

    Prinsendam in Rotterdam. ©Googlestreetview

    UPDATE  Zo'n 260 woningen aan de Prinsendam in Rotterdam zijn vanavond ontruimd, nadat er een brandje ontstond in een elektriciteitskast in de flat. Dat meldde een woordvoerder van de politie. De noodverlichting in de gehele flat is uitgevallen, waardoor de situatie te onveilig werd.

    Bij de brand, die rond zeven uur korte tijd woedde, kwam veel rook vrij. Toen werden al 30 woningen ontruimd, vanwege de rook. Een persoon had rook ingeademd en moest behandeld worden.

    Door de brand kwam de gehele flat, die bestaat uit twee delen van respectievelijk 5 en 10 woonlagen, zonder stroom te zitten. Toen rond 11 uur bleek dat ook de noodverlichting niet meer werkte en het er niet naar uit zag dat die het zaterdagnacht weer gaat doen, hebben de hulpdiensten besloten alle woningen te ontruimen.

    Bewoners worden uit hun woningen gehaald en kunnen, als ze niet bij vrienden of familie terecht kunnen, in een nabijgelegen hotel slapen. Om hoeveel mensen het precies gaat, is nog niet duidelijk. (ANP/Redactie)
    21/01/12 23u32 AD/NL

    22-01-2012, 03:13 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de crisis! Boek een ruimtereis

    Leve de crisis! Boek een ruimtereis

    De Lynx brengt mensen met een dikke portemonnee in hogere sferen. © ANP

    Leve de crisis! Wie niet te kampen heeft met chronisch geldgebrek kan nu terecht bij X-treme LAB in Antwerpen. Een nieuwe winkel die 'unieke luxe-artikelen' aanbiedt. Je kunt er terecht voor een ruimtereis, of een testrit in een peperdure sportauto.

    X-tremeLAB is in België de exclusieve verkoper voor Space Expedition Curaçao, dat vanaf 2014 ruimtevluchten wil organiseren. De ruimtereizen brengen een passagier en piloot vanuit Curacao tot op 100 kilometer hoogte. De passagier mag zich daarna 'astronaut' noemen. Wie mee gaat, krijgt de aarde te zien vanuit de ruimte, verblijft daar ongeveer tien minuten en keert vervolgens terug.

    Een kaartje voor een trip in de shuttle kost ongeveer 73.500 euro. Sinds april gingen er wereldwijd al 50 over de toonbank. In Nederland zijn DJ Armin van Buuren, Doutzen Kroes en Erica Terpstra ambassadeur van ruimtereisbureau Space Expedition  Curaçao, kortweg SXC genaamd. Grootverdiener Michiel Mol is een van de aandeelhouders en initiators van SXC. Ook KLM heeft een aandeel in de onderneming.

    Is een ruimtereis niet je ding, dan kun je bij X-treme LAB ook terecht voor een aardser avontuur. Zo kun je een testrit boeken in een Laborghini Gallardo Superleggera. Ook een handgemaakt mobieltje of een doos echte Belgische chocolade, van de hand van meester-chocolatier Herman van Dender, staan op de kaart. (Redactie)AD/NL

    22-01-2012, 03:12 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismus in Nederlandse tuinen het meest gezien

    Huismus in Nederlandse tuinen het meest gezien

    De huismus © anp

    Opnieuw is de huismus de meest getelde vogel tijdens de landelijke tuinvogeltelling van de Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland.

    Er werden gisteren ruim 110.000 huismussen geteld, door bij elkaar meer dan 33.000 deelnemers, zo meldde de Vogelbescherming.

    De organisatie sluit vandaag om 16.00 uur officieel de telling, dus de uitslag kan nog iets veranderen. Tot aan zondagavond werden in totaal al zo'n 600.000 vogels geteld.

    De afgelopen jaren was de mus ook al het meest gezien. De nummer twee was dit jaar de koolmees. Daarvan werden er dit jaar 60.000 gezien. In de top vijf staan verder de merel, pimpelmees en kauw. Volgens de Vogelbescherming is de invloed van de zachte winter merkbaar. De ijsvogel en de tjiftjaf werden vaker geteld dan vorig jaar. Opvallende daler in de top 10 is de spreeuw. Die stond vorig jaar nog op plek zes, maar daalt naar de negende plaats.

    De deelnemers aan de telling geven hun uitslagen door op
    www.tuinvogeltelling.nl. (ANP / Redactie AD/NL

    22-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beatrix, Oranje onder vuur verkocht aan België

    Beatrix, Oranje onder vuur verkocht aan België

    © VPRO

    De tv-serie Beatrix, Oranje onder vuur is verkocht aan België. Dat betekent dat de serie volgende maand op de Belgische tv is te zien via de Vlaamse omroep VRT. Dat maakte producent S&V Fiction vandaag bekend.

    In Nederland is maandag om 22.50 uur op Nederland 1 de vierde en laatste aflevering van de serie rond de vorstin te zien. (ANP/Redactie) AD/NL

    21-01-2012, 05:47 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice-deelnemers verdienen een grijpstuiver'

    'The Voice-deelnemers verdienen een grijpstuiver'

     

     

    Paul Turner. © ANP © anp

    Deelnemers aan The Voice of Holland delen niet mee in het grote commerciële succes van de talentenjacht. Dat geven de contracten tussen de artiesten en Talpa, het bedrijf van John de Mol aan.

    'Die jongens en meisjes staan voor 450 euro bruto per keer op te treden', zegt Caspar de Kiefte van FNV Kiem, die de contracten tot in detail kent vandaag op VK.nl. 'Deze verdeling is ongehoord scheef. Het programma lift mee op de talenten van zeer goede musici en geeft daarvoor een grijpstuiver terug.'

    Rechten
    Deelnemers tekenen vóór de eerste opnamen een contract waarin zij bijna al hun rechten overdragen aan The Voice of Holland Talent BV uit Naarden, een dochterbedrijf van Talpa.

    Onderdeel van het contract is de clausule dat The Voice Talent Agency van elke verdiende euro eerst een dubbeltje inhoudt als overheadkosten. Daarna worden diverse andere kosten ingehouden, en van het bedrag dat overblijft is de ene helft voor de deelnemer, en de andere helft voor Talpa.

    Talpa verdient op veel manieren aan het programma. Via sms'jes, de verkoop van liedjes bij iTunes en andere digitale muziekwinkels, aan vier live-concerten in de Heineken Music Hall, aan de dubbel-cd The Voice Of Holland - The Songs 2011, en aan allerlei  promotionele activiteiten met bedrijven die willen meeliften op het succes. Daarnaast heeft De Mol de show aan meer dan veertig landen verkocht.
    AD/NL

    20-01-2012, 10:11 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Google maakt 'teleurstellende' nettowinst van 2,1 miljard euro

    Google maakt 'teleurstellende' nettowinst van 2,1 miljard euro

    © ap

    Internetconcern Google heeft in het vierde kwartaal van 2011 een nettowinst geboekt van 2,71 miljard dollar (2,1 miljard euro) tegen 2,54 miljard dollar een jaar eerder. Dat maakte Google vandaag bekend.

    De winst per aandeel bedroeg 8,22 dollar. Analisten hadden op 10,49 dollar per aandeel gerekend. De omzet van 's werelds grootste zoekmachine bedroeg 10,6 miljard dollar, waarvan ongeveer de helft van buiten de Verenigde Staten komt.

    Het bedrijf had eind vorig jaar wereldwijd 32.467 werknemers in dienst. Google liet verder weten dat het aantal gebruikers van het sociale netwerk Google Plus wereldwijd nu 90 miljoen bedraagt.

    De cijfers van Google werden niet positief ontvangen door beleggers. In de handel nabeurs zakte het aandeel 10 procent.

    Microsoft
    De Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal een iets lagere winst behaald vanwege de zwakkere computerverkopen waardoor de inkomsten uit het besturingssysteem Windows stagneerden. Dat liet Microsoft vandaag weten.

    De nettowinst bedroeg 6,624 miljard dollar (5,1 miljard euro), 10 miljoen dollar minder dan in het laatste kwartaal van 2010. Per aandeel kwam de winst uit op 0,78 dollar. De omzet steeg met 5 procent tot 20,9 miljard dollar. In de handel nabeurs steeg het aandeel Microsoft 1 procent.

    IBM
    Het Amerikaanse technologieconcern International Business Machines (IBM) heeft in 2011 meer winst behaald dan in het voorgaande jaar. De nettowinst steeg met 13 procent tot 15,9 miljard dollar (12,3 miljard euro). Dat blijkt uit cijfers die IBM vandaag publiceerde.

    De omzet van de automatiseerder ging met 7 procent omhoog tot 106,9 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2011 nam de omzet en de winst met respectievelijk 2 en 4 procent toe. IBM wist vorig jaar vooral in opkomende landen goede zaken te doen. De omzet in Brazilië, Rusland, India en China steeg met 10 procent.

    Intel
    De Amerikaanse chipfabrikant Intel heeft in het vierde kwartaal van 2011 een omzet behaald van 13,9 miljard dollar (10,7 miljard euro), een stijging van 21 procent. Dat maakte 's werelds grootste halfgeleiderproducent vandaag bekend.

    De nettowinst kwam uit op 3,4 miljard dollar. Dat is 6 procent meer dan een jaar eerder. Intel sprak voor het lopende kwartaal een verwachting uit voor een omzet van 12,8 miljard dollar, met een correctiemarge van 500 miljoen dollar. Analisten rekenen op gemiddeld 12,77 miljard dollar.

    De brutowinstmarge van Intel kwam afgelopen kwartaal uit op 64 procent. Het concern gaf aan in 2012 circa 12,5 miljard dollar aan kapitaalinvesteringen te zullen doen.
    (ANP/Redactie) AD/NL

    19-01-2012, 00:00 geschreven door momentje  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Foto

    Welkom met hartelijke groet, Momentje

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!