Gehakt met snijbonen en taugéxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />250 gram taugé
2 eetlepels olijfolie 300 gram gehakt 50 gram salami in kleine blokjes
1 theelepel paprikapoeder
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, in reepjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
500 gram snijbonen, in stukken gesneden en geblancheerd
50 gram katenspek in kleine blokjes gesneden
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak daarin het gehakt kruimig. Voeg de spekblokjes en de salamiblokjes toe en bak deze kort mee. Voeg paprikapoeder, knoflook, ui en de paprikareepjes toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel circa 5 min. op laag vuur bakken.
Doe er de geblancheerde snijbonen bij en verwarm het geheel goed door. Roerbak tot slot de taugé nog heel even mee en verdeel het gerecht over voorverwarmde borden.
*
*
foto: Ronald
|