COURGETTESOEP MET ITALIAANSE TOPPINGxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Recept is van Jet
Ingrediënten:
3 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
2 kleine kruimige aardappelen
1L groentebouillon
1 EL olijfolie
Peper en zout
Topping:
1 ½ TL pesto
2 sneden droge witbrood
100 gr Parmezaanse kaas geraspt
Bereiding:
Snijd de sneden witbrood in blokjes.
Doe de blokjes met de pesto en de Parmezaanse kaas in een blender.
Meng dit tot een smeuïge massa en zet opzij.
Was de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 ½ cm.
Snijd de aardappels ook in 1 ½ cm grote blokjes.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie op laag vuur.
Voeg de blokjes aardappel en courgettes toe.
Giet de warme bouillon er bij en doe het deksel op de pan.
Laat het ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Controleer of de aardappels gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in voorverwarmde kommen en doe er voorzichtig
een schepje topping op.
**
Zo'n hutje, gemaakt van wilgenstaken is heerlijk om je als kind in te verstoppen.** foto: Ronald
|