Lewisia cotyledon is afkomstig uit Californië en was vroeger vrij zeldzaam. Momenteel courant gekweekte plant. Bloeit in mei-juni met pastelkleurige lilaroze bloemen. Soms volgt nog eens een lichte nabloei in het najaar. Ze blijven tijdens de winter hun vlezige groene blad behouden die net een zeester lijken te vormen. Knolachtige wortels.
De plant kan een vrij schrale grond aan in de halfschaduw. Vermijd zeker een plaats in de volle zon. Meng door de toplaag van de grond, fijn grind of steenslag. Ze zijn wat vorstgevoelig dus voor de zekerheid een winterdek geven.
Lewisia zijn prachtige, maar niet langlevende plantjes voor de rotstuin. Vooral het hart is voor te veel nat tijdens de winter erg gevoelig. Je kan een glasplaat over de plantjes leggen. Een andere truc bestaat erin de planten schuin planten zodat het water niet in het hart kan blijven staan. Ook het aanbrengen van een kraag behoort tot de oplossingen tot een langer leven.
Info: tuinkrant.com Afbeelding: Lewis and Clark Herbarium: zie LINK door op de afbeelding bovenaan te klikken.
Vanochtend in de krant las ik een artikel over diëten. Dacht bij mijn eigen zo van, "dat is iets om te delen met mijn columnlezers". Akkoord, het is niet van mijn eigen hand, maar...wie doet dat niet...een artikel overnemen? Noemt men dat nu plagiaat of gewoon kopie maken? Maakt niet veel uit en ik zal de bron wel vermelden onderaan het log. Persoonlijk vind ik dat ik jullie het bewuste artikel niet kan of mag onthouden, voor het geval jullie zelf de krant niet lezen...
Dit stond als hoofdtitel te lezen. "Grootste studie over diëten ooit: het werkt niet en is schadelijk".
"Diëten of lijnen helpt niet en je kan er zelfs door overlijden blijkt uit het grootste onderzoek naar afvallen ooit. Meer dan tweederde van wie een dieet volgt, zit binnen de kortste keren weer op zijn of haar oude gewicht. De meeste mensen worden zelfs zwaarder door aan de lijn te gaan. Tegen elke tien kilo die iemand afvalt, komen er uiteindelijk weer vijftien bij. En daarmee stijgt het risico op hartaanvallen en suikerziekte. Het gezondst is niet diëten concludeert de universiteit van Californië. Daar werden meer dan dertig studies over afslanken naast elkaar gelegd. De duizenden afvallers die zijn onderzocht, vielen binnen de kortste keren vijf tot tien procent af, maar na maximaal vijf jaar waren ze allemaal zwaarder dan toen ze begonnen te diëten. Het enige wat helpt is meer bewegen en je eetgewoonten aanpassen, zo luidt de conclusie. Wie dat blijvend doet, behoudt zijn of haar lagere gewicht."
En ik, of schrijf ik 'wij', maar moeite doen om een kilogram kwijt te spelen. 't Is dus volgens het artikel niets, noppes, nada, een dieet. Meer bewegen roept men langs alle kanten. Heb je even tijd? Tijdens het weekend en op vrije dagen doe ik het nu ook...fietsen samen met Pedro. Mijn eetgewoonte aanpassen..ja dat ook, één chocolaatje ipv twee...'t is toch al iets.
Lewiske
Info HLN die het op hun beurt eerst bij ANP heeft gehaald
Startplaats Gierle centrum naar KP 58 in Tielen. Tielen bestaat voor één derde uit militair gebied waarin het Belgische Derde bataljon para is gevestigd. De bijzonderste bezienswaardigheden in het dorp zijn: het kasteel(Tielenhof), dat reeds gebouwd werd rond 1370, een reeds zeer lang bestaande watermolen, de Sint Margrietkerk en de natuurreservaten 'De Waal' en 'de Balderij'. Via de Hoge Rielen (recreatie- en sportcentrum) fietsen we door een deel van de Hoge Mouw naar de molen van Kasterlee en Houtum. Verder via Bosheide, Terlo en Hoeven naar Retie alwaar we onze lus even verlaten om een bezoek te brengen aan het kasteel van Dufour en het vakantiecentrum De Linde. Het domein van het kasteel Dufour is niet altijd toegankelijk voor fietsers. De Linde is het groene vakantiecentrum van het dorp met de 7 Neten. Op het gehucht Watermolen bevindt zich op de Witte Nete een schilderachtige, maalvaardige graanwatermolen. Alhoewel de oudste vermelding pas uit 1633 dateert, bestond deze molensite wellicht reeds in de 14de eeuw. Het huidige bakstenen molenhuis dateert uit 1765 en vervangt een houten constructie uit 1658. Bezoekers kunnen de molen elke laatste zondag van de maand aan het werk zien. Over de Kastelse dijk en langs de kerkkapel en de hoeven komen we aan het kanaal Herentals-Bocholt. Vanaf KP 95 nemen we richting KP20, Geel Ten Aard. Hier houden we halt aan de windmolen van Ten Aard en het bakkerijmuseum van Willy Goossens. (KP22 naar KP30). Langs de Ark van Noë, dat opnieuw open is vanaf 1 mei fietsen we naar Lichtaart en over Tielen terug naar Gierle.
Knooppunten: Gierle-richting Tielen-36-58-32-31-88-87-26-27-91-92-93-94-95-20-21-22-30-Lichtaart-Tielen-Gierle. Een vlakke rit over 52 km door veel natuur.
Wanneer je bij HEMA komt en er is een koffiebuffet aanwezig moet je zeker één van hun koffiespecialiteiten proeven.
Vervolg op log van 29 maart laatstleden. (slot)
Chocola: Pittige arabicakoffie met zoete chocoladesiroop. Lekker romig dankzij een royale toef slagroom, die bestrooid is met krokante chocoladebolletjes in drie kleuren.
Zo doe je het thuis: Ingrediënten: 6 dessertlepels gemalen koffie 6 koppen water 4 repen bittere chocolade 1/2 glas water 100 g suiker 4 soeplepels slagroom Snufje poederkaneel 6 soeplepels whisky
Bereiding: Zet de koffie . Doe de chocola in een pannetje met het water, laat het smelten en roer erin om een smeuïge massa te krijgen. Haal de pan van het vuur, doe er de koffie, de suiker, de licht opgeklopte room, de kaneel en de whisky bij en vermeng alles goed. Laat de drank in de koelkast afkoelen. Zeer koud serveren
Info: folder HEMA en koffierecepten
Het vervaardigen van chocolade eieren ontstond op het einde van de 18de eeuw. Volgens de vakliteratuur hebben de Fransen de aanzet gegeven tot het vervaardigen van chocolade eieren. In het begin blies men verse eieren leeg, om ze vervolgens te vullen met chocolade. Later werden gietvormen gemaakt en werden chocolade eieren in allerlei maten gemaakt. Vervolgens maakten de bakkers met chocolade lekkernijen in de vorm van hazen en kuikens. Velen van ons kunnen bij de bakker dan ook niet weerstaan aan al dit lekkers. Is dit een gevolg van traditie of denken we onbewust toch aan chocolade als afrodisiacum?
Vandaag geen vervolg op de route die Pedro zal volgen tijdens zijn fietstocht naar Compostela...PieterVé is met verlof en hoe kan anders deze tijd van het jaar...naar de Paaseilanden en ook even langs Chili...
Isglesia de San Pedro
Via Madrid de vlucht naar Santiago de Chili om in de wekelijkse sfeer te blijven. Natuurlijk mag een bezoek aan San Pedro de Atacama niet ontbreken. San Pedro de Atacama is een stadje in de tweede regio van Chili. Dit stadje is een gebouwd rondom een oase in de Atacama-woestijn. San Pedro de Atacama ligt op een plateau op 2500 meter boven zeeniveau. Vandaag de dag vormt het toerisme een van de voornaamste inkomsten. Het is een toeristisch trekpleister omdat het een van de droogste plekken op aarde is, wat zorg draagt voor bijzondere ecosystemen. Enkele trekpleisters zijn: De geisers van El Tatio, de Atacama-zoutvlakten, de maanvallei, de dodenvallei en de Licancabur-vulkaan.
De Paaseilanden, of Rapa Nui in de taal van de plaatselijke bevolking, is het meest geïsoleerde eiland van de wereld. Het is gelegen in de Pacifische Oceaan en hoort bij Chili. Het heeft een driehoekige vorm en ligt 3,7 km ten westen van de Chileense kust. Zijn naam heeft dit eiland te danken aan een Nederlands ontdekkingsreiziger die er in 1722 met Pasen terechtkwam. Het eiland bestaat uit drie vulkanen en er heerst gedurende het hele jaar een aangename temperatuur . De oorspronkelijke bevolking is Polynesisch. Vele geheimen van deze cultuur blijven onopgelost. Maar één van de grootste mysteries zijn wel de Maois. Dit zijn beelden die uit het vulkanisch gesteente gehouwen zijn en daarna rechtop gezet werden. Men is er nog steeds niet achter gekomen hoe dit precies gebeurde. De ogen zijn gemaakt van wit koraal en obsidiaan. Momenteel zijn er over het hele eiland nog ongeveer negenhonderd Maois verspreid. Naast het mysterie van deze megalieten, kent het eiland ook nog andere raadsels, minstens even geheimzinnig.
Info: Wikipedia en Cultura de Chili Tags: Santiagi de Chili - Maois - San Pedro de Atacama
De spreekwoordelijke kogel is door de kerk. De tuinvijver gaat dicht en er komt een nieuw terras van 68m². Due date is november van dit jaar of bij onvoorzien omstandigheden tegen Pasen van volgend jaar. De werkzaamheden die we zelf kunnen uitvoeren zijn nu reeds gestart. Bij het opbreken van de vijverranden heb ik een paar honderd pissebedden tegen gekomen...je kent die klein grijze schaaldiertjes wel en je komt ze soms ook in huis tegen...
Pissebedden zijn grijze schaaldiertjes die behoren tot de geleedpotigen en kreeftachtigen. Ze worden een kleine twee centimeter groot en bestaan uit zeven segmenten. Hun middenstuk is buiten proportie, als je het vergelijkt met de kleine kop en het achterlijf. Hun rug is platbol, hun buik plathol. Het grootbrengen van hun jongen gebeurt bijna zoals bij kangoeroes. Ze dragen de jongen in een broedbuidel dicht tegen de borst tot ze volgroeid zijn.
Oorspronkelijk leefden alle pissebedden in zout- of zoetwater. Nu leven er ook verschillende soorten aan land. Een overblijfsel uit die tijd zijn de kiewen waarmee ze ademhalen, net zoals bij vissen. Wel bevinden die kiewen zich aan de achterpoten van de pissebedden.
Schade aan planten: Het is een mythe dat pissebedden zich enkel voeden met organisch afval. Ze leven weliswaar vooral van mos, schors, turf... in potgrond, maar ze kunnen ook heel wat schade veroorzaken aan je planten. Zo verstoort een verpulverd grondmengsel in eerste instantie de waterhuishouding. De drainage verloopt niet meer optimaal, waardoor de wortels kunnen rotten. In tweede instantie zullen pissebedden je planten zelf te lijf gaan. Ze eten van de wortels en de bladeren. Vooral de de jonge blaadjes vreten ze volledig op.
Info: Infotalia.be Foto: tuinkrant.com
Wanneer je bij HEMA komt en er is een koffiebuffet aanwezig moet je zeker één van hun koffiespecialiteiten proeven.
Vervolg op log van 29 maart laatstleden.
Hazelnoot-koffie: Koffie met een volle smaak, onder andere dankzij een scheut hazelnootsiroop. Een toef slagroom en krulletjes donkere chocola maken het feest compleet.
Variante: een kop zwarte koffie met hazelnootsiroop en een toef slagroom afgemaakt met de heerlijkste nougatines.
Info: HEMA folder
Waarom zet ik wekelijks, of toch bijna wekelijks, mijn column op Pedros weblog?
Hier volgen enkele redenen die zo maar in me opkwamen...
Omdat ik in dat log mijn ei kwijt kan, schrijven kan wat ik wil, ik ben er immers mijn eigen baas. De reacties op de column zijn interessant en een aanvulling op wat ik schrijf. Uiteraard ook het feit dat de commentaren soms mijn ego strelen doet er natuurlijk ook veel aan...
Omdat ik hoop dat ik na verloop van tijd ook m'n schrijfstijl er mee kan verbeteren. Nu we weldra op onze dienst ook het machine PC moeten hanteren wil ik goed voor de dag komen. Verslagen maken van het gepresteerde. Alle rapporten moeten via e-mail. Met andere woorden, veel typewerk en ik hoop dat na een nacht werken het verstand nog voldoende helder is om dit alles in machine PC te kunnen zetten. Dan nog liefst van al met een vrolijke noot en veel gevoel voor humor. Dat laatste is op onze dienst van groot belang. Humor houdt onze baan aangenaam. Humor moet kunnen, een lach en een traan.
Omdat mijn vriendinnen, collegas en familie misschien op die manier min of meer kunnen volgen waar ik mee bezig ben. Het gevolg is wel dat ik niets interessant meer kan zeggen tegen mijn vriendinnen wanneer we op stap gaan. Soms repliceren mijn vriendinnen wel met: "maar dat had ik al gelezen in uwen column" Alhoewel bedenk ik nu dat dit nog best meevalt.
Om, soms geïnspireerd door andere teksten, zelf ook gedachten te verwoorden. Het moet heerlijk zijn om vrijuit je mening kunnen neer te schrijven. Tot op heden heb ik me beperkt tot het verwoorden van belevenissen allerhande. Maar waarom in de toekomst niet debatteren via de column?
Dus beste lezeressen (ook mannelijke), hoe meer reacties hoe liever. Bij leven en welzijn tot volgende week.
Wanneer je bij HEMA komt en er is een koffiebuffet aanwezig moet je zeker één van hun koffiespecialiteiten proeven.
Vervolg op log van 29 maart laatstleden. Vandaag een tas hele straffe koffie voor de liefhebbers van zoetigheid...
Krachtige koffie met kruidige kaneelsiroop, verse slagroom en een topping van kaneelsuiker.
Bereiden: doe de kaneelsiroop in een flinke mok. Schenk er de versgezette koffie al roerend overheen. Doe er een flinke toef slagroom op en strooi daar wat kaneelpoeder overheen.
1 april, wie heeft er zich niet een keer laten beetnemen? Waren wij op 1 april niet allemaal bang om beetgenomen te worden? Heb jij ooit iemand beetgenomen op 1 april?
Zolang het maar een goedaardige grap is, dan kan men nog van een aprilgrap spreken of een aprilvis. In Frankrijk noemt men het "Poisson d'avril". Engelstalige noemen het dan weer "April Fool's day". "Narrentag" zeggen de Duitsers. Bij de Russen is het dan weer "День Дурака" (Dyen' Doeraka, letterlijk vertaald: de dag van de dommerik)
In sommige delen van Vlaanderen is het "Verzenderkesdag"...
Maar mij kan je niet foppen. Ik ben op mijn hoede. En ik geloof vandaag absoluut niets van wat ik hoor. Probeer me maar te pakken als je kan...
En heb je het gezien? We krijgen weer veel meer ruimte van SN om onze blogs uit te bouwen...
Info: Wikipedia. Voor meer klik HIER.
Volgens planning zal Pedro de 'camino francés' volgen en genieten van de ontmoetingen onderweg. Streefdatum vertrek: 01 mei 2009; Streefdatum aankomst: 31 mei 2009.
Als jij in 't zomertij Naar Sint-Jacobus moet Ga lichtbepakt op weg, Marcheer met licht gemoed Zelfs weinig vracht maakt moe Voor reizigers te voet (strofe van een oud pelgrimslied uit "De Pelgrim, maart 2007)
Ook voor reizigers per fiets wordt aangeraden om zo weinig mogelijk bagage mee te sleuren...
Vandaag dag 6 van Pedro's tocht naar Sint-Jacobus. Fietsen van Vigny naar St. Prest over een afstand van 86,5km door het département Oise et Eure en Yvelines. Vigny - Gargenville - Goussonville - Condé-sur-Vesgre - Maintenon - St. Prest.
Er wordt gereden op vrij rustige wegen, zeg maar 'binnenwegen'. Het parcours blijft golvend. Via Longuesse, Oinville en Gargenville belandt Pedro aan de Seine. In het dal van de Seine komt hij even tot rust alvorens de flinke klim naar Goussonville aan te vatten. Pedro fietst nu door een bosrijker gebied door Condé-sur-Vesgre waar de uitgestrekte bossen van Rambouillet zich bevinden. Le bois de Rambouillet overkoepelt 29 gemeenten en is een geheel van meer dan 20000 hectare pure natuur. Van hier uit naar St. Lucien en verder tot Maintenon. Maintenon is vooral bekend vanwege het fraaie 'Chateau' dat Madame de Maintenon liet bouwen uit het oorspronkelijke feodale kasteel aan het riviertje de Eure. Lodewijk XIV sloot met haar in 1683 in het geheim een huwelijk en werd vervolgens devoor katholiek. De resten van een aquaduct oiverspannen achter het kasteen de vallei. Het aquauct van Maintenon werd in 1640 gebouwd door bouwmeester Vauban.
Chateau de Madame de Maintenon
Aquaduct van Maintenon
Na dit interessant oponthoud fietst Pedro verder door het aantrekkelijk groene dal van het riviertje de Eure. Bij het dorpje Changé liggen nog hunnebedden en via de D6 en D19 verder tot St. Prest alwaar de zoektocht naar een geschikte slaapplaats kan beginnen. Pedro zit op een goei 5 km van Chartres, nog 175 km tot Tours.
Oorspronkelijk afkomstig uit het Zuidwesten van de VS en Mexico. De Sanvitalia procumbens is een eenjarig laagblijvend plantje dat lange vertakte stengels maakt. Kan binnen gezaaid worden vanaf maart april, maar de planten mogen niet voor half mei naar buiten. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen. De grond mag wel niet constant vochtig blijven. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd dat de plant langdurig met zijn wortels vochtig staat. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Een zonnige, warme plek. Beschermen tegen koude wind en tocht. Indien hij in volle zon staat mag de grond zeker en vast niet uitdrogen. De bloei is minder op een schaduwrijke plek. In de volle grond kan hij als tijdelijke bodembedekker worden gebruikt want hij vormt een dicht tapijt. Zeer geschikt voor hanging baskets. Combineert mooi met andere zomerbloeiers.
Winkelen, niet echt mijn ding. Maar als ik weet dat tijdens de winkelsessie er koffiegeur en -smaak bij te pas komt heb ik geen bezwaar. Zo ook vandaag (gisteren voor wie het leest), ik werd aangetrokken door een pittige koffiegeur...dus richting koffie...the place to be?...lees verder.
Wanneer je bij HEMA komt en er is een koffiebuffet aanwezig moet je zeker één van hun koffiespecialiteiten proeven.
Vandaag deel 1.
Vanille: Pittige koffie met lichtzoete vanillesiroop, voorzien van een flinke dot slagroom en een torentje van schuim.
Info: folder HEMA
Dat vrouwen niets met gadgets zouden hebben is al lang achterhaald. Zo geven veel vrouwen de voorkeur aan een bijzondere mobiele telefoon boven een paar designerschoenen. Ook voorheen typische mannengadgets als navigatiesystemen laten vrouwen niet langer onberoerd. En dan natuurlijk wel in een design dat hen aanspreekt, zoals de Mio H610. Hiermee krijgen vrouwen een persoonlijke reisassistent. Het compacte en vrouwelijke apparaat bevat uitgebreide navigatiesoftware voor heel Europa en kan bovendien muziek en video afspelen. Trendy, compact maar vooral heel mooi.
Zo een gadget heb ik niet. Moet je weten dat ik mijn handen al vol heb met mijn simpele GSM. Niet dat het ding zo groot is maar technologie gaat net iets te ver voor mij. Zo weet ik zelfs niet hoe ik de gekozen melodie moet veranderen. Zelf schrik ik mij een pleuris wanneer ik een SMS aankrijg. Hoognodig moet ik dat enerverend geluidje wisselen, maar hoe? Ach ja Pedro natuurlijk die zal dat wel vlug fiksen. Ik ben nu toch begonnen met hem iedere week als Handige Harry te vermelden. Moet ik nu maar verder doen ook. Maar ik zal hem in de toekomst dan maar H.H noemen.
Om nu terug te komen op dat navigatietoestel. Dat zou eigenlijk een oplossing kunnen zijn om H.H' zijn kaartleesinstinct te evenaren.
Veertig procent van alle ruzies in de auto gaat over kaartlezen, staat er op een reclamebord van een verzekeraar, gelezen langs de autostrade. Die stelling lijkt gebaseerd op het achterhaalde idee dathij rijdt en zij met de kaart op schoot zit. Nu kan ook zij een eigen hip GPS-systeem speciaal voor vrouwen kopen. Althans, dat zegt fabrikant.
Maar waarom is deze navigator alleen voor vrouwen bestemd? Is het een zwoele mannenstem die de weg wijst, of zijn alle schoenenwinkels en kledingswinkels in de Benelux er als points of interest in verwerkt?
Dus dames, vanaf nu kan je het navigatietoestel aanpassen aan de kleur van je outfit en schoenen of aan het humeur van de dag.
Maar eigenlijk verkies ik toch nog de oergezellige ruzie in de wagen op weg naar had ik niet gezegd hier links af te rijden"..?
Met startpunt in Nevele, geboorteplaats van Cyriel Buysse fietsen we 54 km door het zuidelijke Meetjesland. KP94-49-99 brengt ons in pittoreske Poesele. Via KP15-9-8 belanden we in Poeke, bekend om zijn kasteel in Loire-stijl. Het kasteel zelf is wegens werkzaamheden gesloten maar de tuinen zijn zeker een bezoek waard. Verder naar Bellem via KP4-7-6-5, waar we genieten van een pauze op een leuk terrasje. Dan opnieuw de fiets op richting Keigatbos via KP85-83-81-73-72-66, licht heuvelachtig. Fietsen langs KP52-53 tot KP59 waar we de oevers van het Schipdonkkanaal volgen. Het kanaal werd in de 19de eeuw gegraven om het vervuilde water van de Leie naar de Noordzee af te leiden. In de volksmond wordt het kanaal De Stinker genoemd. KP4-7-10 waar we afslaan richting Vinderhoute. Onderweg doen we volgende KP aan: 14-18-29-53-54. Na een ommetje naar het Beukenhof en de Schouwbroeck fietsen we door naar Merendree via KP55-66-73-75, deze gemeente wordt door verscheidene kastelen omzoomd. Geen van de kastelen is voor het publiek toegankelijk. Met KP77 pikken we opnieuw aan op de oever van het Schipdonkkanaal, we passeren Landegem aan KP82-81 en fietsen door naar onze startplaats Nevele via KP91-93.
Fietsen door een vlak landschap met kanjers van kastelen, weiden en rustieke hoeven.
Info en foto's: tov.be Creatie slideshow door Pedro via Photobucket Info Cyriel Buysse via WIKIPEDIA
Korte opwarmer van 26 km via knooppunten en boswegen. Van Gierle centrum naar KP76-35-16-01 via de dreef en kasteel De Borrekens naar Vorselaar centrum. Vorselaar is gelegen in de Kempen, in het hart van de Belgische provincie Antwerpen, ongeveer 25 kilometer ten oosten van de stad Antwerpen. Kerkelijk behoorde de Vorselaarse Sint-Pietersparochie in de Middeleeuwen aan het kapittel van Kamerijk en was ze de moederparochie voor Lille en Poederlee. Eind 13° - begin 14° eeuw kwam Vorselaar wereldlijk aan de Heren van Rotselaar, kasteleins van de hertogen van Brabant. Deze bouwden omstreeks 1270 een waterburcht nabij de weg Antwerpen-Turnhout, vermoedelijk een onderdeel van de handelsweg naar Keulen. In 1678 werd het heropgebouwd en werd het omringd met stenen wallen. Het kasteel bestaat uit wit zandsteen afkomstig uit Vilvoorde.
Van Vorselaar cenrum naar KP02 en de 14 kapellekens. Verder KP01-16-86-en via de zandweg (nu goed berijdbaar) naar KP77 en Gierle centrum.
Foto's in de slideshow: bijgebouw van het kasteel 'De Borrekens' in Vorselaar; de 14 kapellekens in Vorselaar; monument voor Jempi Monseré op de Gierlebaan in Lille en natuurgeweld in het bos te Gierle.
Info: heemkundige kring Vorselaar. Foto's: Pedro
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)