10 personen
|
150 gram
|
ongezouten roomboter
|
|
125 gram
|
donkere basterdsuiker
|
|
2 eetlepel
|
speculaaskruiden
|
|
250 gram
|
zelfrijzend bakmeel
|
|
½ theelepel
|
zout
|
|
4 eetlepel
|
halfvolle melk
|
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar.
Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
2
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van.
Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met
bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat.
3
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege.
Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen.
|