.
Boeuf Stroganoffxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
600 gr. Ossehaas
50 gr. Boter
Zout en peprer
Paprikapoeder
1 ui
1 teentje knoflook 200 gr. Champions 2
afgestreken eetlepels bloem
1 eetlepel tomatenpuree
Worcestersaus
3 dl. Kippebouillon
½ dl. Witte wijn
½ theelepel gedroogde dille
Peterselie
Het vlees in reepjes snijden. In een
grote braadpan de helft van het vlees zo snel mogelijk
bruin bakken. De reepjes keren met een
(pannekoekmes) u mag er niet in prikken.
Er wat zout, peper en paprikapoeder
overheen stroeien en uit de pan nemen.
De tweede helft op dezelfde manier
bakken. De resterende boter in de pan doen en hierin
Klein gehakte ui, fijngemaakte knoflook
en de champions bakken tot de ui goudbruin is.
De bloem erover strooien, heel kort
meebakken en tomatenpuree, zout, peper en wat worcestersaus erdoor roeren. Al
roerens de bouillon er bijschenken, dan de wijn en alles 5 minuten
laten sudderen. Tot zover kunt u s-morgens het gerecht klaarmaken.
Dan dille en zure room er doorroeren en
het vlees warm laten worden in de saus.
De kenners kunnen er nog wodka overheen
flamberen, maar ik doe dat nooit.
Dit is een heerlijk gerecht die je met
succes je gasten voor kunt zetten en vrijwel
nooit mislukt. Eet smakelijk.
Tip; eet er gnocci bij.
Wijntip van Luc; Gevrey-Chambertin. http://blog.seniorennet.be/luc2312/
|