Dolenthousiast over zoveel belangstelling voor de dieren, vertrok hij weer richting Brussel, alwaar hij er zeker met pa zou over spreken nu hij weer het paleis binnen kan. Maar ook om er tegelijkertijd zijn beklag te maken over het gedrag van nonkeltje Carlos in Spanje, zoals zij hem noemen. Hij gaat er alvast voor zorgen dat nonkeltje geen bezoek kan brengen aan de Antwerpse Zoo, want als hij ook maar een olifant ziet, wil hij erop schieten en dat kunnen we absoluut niet hebben. Ze zullen hem daarom nog een tijdje op de kamer houden in het ziekenhuis in Spanje waar hij nu verblijft, ze hadden Carlos ijlings moeten afvoeren uit Afrika nadat een olifant op zijn teen trapte. De Spanjaarden zelf, als het zo doorgaat, zullen uit pure miserie nog olifant moeten eten en zijn in ieder geval op hun tenen getrapt. 

Op die erfgoeddag waren in Gent ook andere locaties te bezoeken en werd het thema helden, zo goed en zo kwaad als het kon belicht. Ook het Gentse politiekorps werkte aan deze erfgoeddag mee met een zoektocht naar een binnengebrachte en verloren gegane portefeuille, die vorige week verdween uit het commissariaat in Ekkergem.
 
Na de ruime mediabelangstelling voor die portefeuille is dat immers roerend erfgoed geworden. Wie op erfgoeddag die portefeuille zou vinden, zou uitgeroepen worden tot held van de dag. De portefeuille werd echter ook vorige zondag niet gevonden en nu worden alle kasten en schuiven op Ekkergem omgekeerd. Wie alsnog zou weten waar het onding is, kan dat melden aan de korpschef of rechtstreeks aan de VRT. Mijn vriend de Burgemeester van Brugge heeft zich ondertussen aangeboden om te helpen zoeken, want hij moest even zijn metropool uit, nu hij de hete adem van Pol in zijn nek voelde. Maar dat heeft zichzelf opgelost.
 
 
Wie ook iets met portefeuilles heeft is Telenet, want die zitten daar graag in. Binnenkort verdwijnen alweer enkele analoge zenders in onze regio en komen er digitale zenders bij. In mensentaal wil dat zeggen dat wie nog niet digitaal kijkt, aangepord wordt om dat alsnog te doen, daarvoor moet je wel in je portefeuille tasten, als je die nog hebt tenminste. Een prijsverlaging zit er volgens welingelichte bronnen nog niet in.  
 
 
Ondertussen blijkt onze Christophe zijn blauw spaarvarkentje te hebben aangebroken, want ik kreeg een volledig boekwerk in de brievenbus onder de titel 10 jaar Christophke, met een volledig overzicht van wat hij allemaal heeft gerealiseerd in Gent. Ik heb het een ereplaats in mijn bibliotheek gegeven bij de onmisbare naslagwerken over Gent, omdat het nu eindelijk duidelijk is wie de zon laat schijnen boven Gent, de voorbije weken valt dat wel een beetje tegen. Een dag nadien kreeg ik een blad van onze Geert, over wat hij wel allemaal doet, in de brievenbus. Het betrof hier geen uitgebreid boekwerk maar toch zal ook hij diep in zijn portefeuille hebben moeten tasten. Mijn brievenbus mag zich dus langzamerhand voorbereiden op meerdere ladingen van dit soort naslagwerken want de verkiezingskoorts neemt duidelijk toe en de drukkers zijn daar zeer gelukkig mee, de hoogdagen voor hun portefeuille breken aan. 
De dag van de lege portemonnees is nog enkele maanden van ons verwijderd en dan plannen onze flikken de opheldering van het mysterie van de verdwenen portefeuille. Op de traditionele markt die dan plaatsgrijpt zullen alle verdwenen portefeuilles, nog gevuld, verloot worden onder de bezoekers aan de markt. De dag van de lege portefeuilles dus, van een stunt gesproken!  Twee vliegen in één klap als het ware: de merkwaardige verdwijning van de portefeuille opgelost en een echte medewerking aan de Gentse feesten editie 2012. Het affichebeeld van deze editie speelt daar duidelijk op in, een cowboygirl op een draak, zwaaiend met haar sacoche en wat zit daar in? Haar portefeuille natuurlijk. 
 
 
Dany Vandenbossche
27 april 2012
Da moe kunnen in Gent!