Voor nieuwjaar hebben we in de klas en over de hele school nieuwjaarsbrieven geschreven.
In onze klas moesten we de kaarten zelf maken. Met sterretjes, kerstboompjes, En dat alles in karton, papier en plastiek. Er waren iedere keer vier kaarten,twee grote lange en twee kleine dikke. Er warendrie kleuren: blauw, zilver, rood. En in die kaarten zitten de nieuwjaarsbrieven. Die hebben we ook zelf geschreven. Wemoesten de gedichtjes overschrijven van bladeren vol gedichtjes.
Op vrijdag 15 december is het 6de leerjaar A gaan snoeien in 't Groen Plekske. Toen we genoeg takken hadden zijn we beginnen weven aan het levend bouwwerk. Zonder de hulp van meneer Kurt en meester Stefaan was het ons niet gelukt! Wie wou kon 's avonds nog een beetje helpen bij het weven.
Op15 december kwam er een meneer naar onze school. Hij hielp de leerlingen van het 6de leerjaar om bomen te snoeien. Met die takken hebben we een cirkel van boompjes aan elkaar geweven. Als de boompjes volgroeid zijn zal er een soort van groen hutje tevoorschijn komen. Als je wou verder meehelpen na 15u., kon dat. Je moest het alleen maar aangevraagd hebben.
Terwijl het cycloopoog van de volle maan langzaam zichtbaar werd tussen als slagschepen voorbijdrijvende wolken, opende de vampier likkebaardend het met fluweel beklede deksel van zijn doodskist en gluurde met bloeddoorlopen ogen naar de kloppende halsslagader van de naderende adolescent.
Deze jongeman wandelde eerder diezelfde avond nietsvermoedend het ogenschijnlijk ongevaarlijke woud in om een handvol cantharellen te bemachtigen voor de soep, die zijn moeder zou serveren als voorafje bij een luxueuze stapel met stroop overgoten pannenkoeken.
Maar zodra de afstammeling van Dracula zijn hoektanden voor hem ontblootte, besefte de jongen dat er geen uitweg was uit deze benarde situatie; vlug zond hij met zijn gsmetje een laatste smsje naar zijn moeder, dat luidde: ma, geef mijn portie maar aan Fikkie, onze rottweiler.
Tekst: jeugdauteur Paul van Loon (bekend van De Griezelbus)
Op vrijdagmorgen 15 december deed ik aan de schoolpoort van vestiging 1 in de Bezemstraat een controle van de fietsverlichting. 64 kinderen waren die morgen met de fiets en... van 58 kinderen was de verlichting vooraan en achteraan perfect. Ze droegen ook allemaal hun fluohesje. Bij de kinderen die te voet kwamen waren er toch een tiental die hun groene jasje niet droegen. 6 fietsers waren niet in orde: voor- of achterlicht of beide waren defect.
Alles bij elkaar is dit voor onze school een knap resultaat. Graag bedank ik de ouders voor hun oplettendheid en toezicht. Nog wat aanmoediging bij het dragen van de fluohesjes en het wordt nog veiliger.
Ik had gevraagd aan meester Chris van het 6de leerjaar om de fietsencontrole op de blog van de school klas te zetten en blijkbaar hadden een heel aantal kinderen dat gelezen.
Laten we verder toezien op de veiligheid van onze kinderen, op deze manier kunnen we wellicht
Op 15 december heeft meester Paul, de meester die zorgt voor de veiligheid op school, de fietsen gecontroleerd. In het totaal zijn er 65 fietsen, waarvan er 58 in orde waren en 6 niet (foei!). Meester Paul heeft de poort bewaakt van 8 uur tot 8.30uur
O, voor ik het vergeet moet ik jullie nog zeggen: Draag jullie fluovestjes, of je nu fietser bent of voetganger.
Binnenkort vieren we Kerstmis. Het tweede leerjaar is al druk in de weer met het inoefenen van een heuse kerstmusical. Er wordt ook aan de passende attributen gedacht.
Hier zie je ons een kerstbal, kaarsje of klokje schilderen.
Eergisteren op 12 december was er een infovergadering met de titel Op naar het secundair onderwijs. De hoofdtitels waren: Wat wil ik? en Wat ligt mij? Er zijn ook soorten richtingen, b.v. algemeen secundair onderwijs, dat is Latijnse en het moderne. Er is ook nog de technische richting. Daar heb je theoretisch of praktisch-technisch. Er is ook nog het beroeps. Na het 2de jaar middelbaar kan je kiezen tussen het hoger onderwijs of het beroeps. Nu aan 12 jaar moeten we een moeilijke keuze maken.
Op vrijdag 8 december 2006 hebben we met 2 klassen van het zesde leerjaar in t Groen Plekske gewerkt. De wilgen werden gesnoeid en we plantten een levend bouwwerk met wilgentenen. Iedereenhad laarzen of vuile schoenen aan. Het was wel nodig want het weer was barslecht! Meneer Kurt heeft ons goed geholpen. Hij weet van tuinieren alles af! Thomas De Clerck, klas 6C
Vlgones een sduite aan ene elgnese unvirestiet mkaat het neit uit in wlke vlgrodoe de lttrees in een wrood satan, het eigne dat blagnrijek is, is dat de ersete en de ltaatse ltteer op de gdoee palats satan. De rset kann ttaaol oiznn zjin maar tcoh kun je het geod leezn. Dit kmot dradoot we neit ltteer voor ltteer arpat lzeen maar wodoren in zjin gheeel.
Op 7 december kwam Wim Vancoillie naar onze school. Hij kwam vertellen over zijn hobby. Als hobby graaft hij dingen op van de Eerste en de Tweede Wereldoorlog: wapens, bommen, helmen,... Hij had een stuk van zijn verzameling mee en een video van zijn hobby. En we vonden het heel interessant.
Sander Van Compernolle, klas 4A
Wim Vancoillie kwam vertellen over zijn hobby, namelijk opgravingen doen van de Eerste Wereldoorlog. We hebben een reportage gezien. Ik vond het interessant omdat hij enkele spullen had meegebracht. Hij doet veel opgravingen in weilanden in de Westhoek. Ik vind het wel erg dat ons land twee oorlogen moest meemaken. Nooit meer oorlog!!
Josephine Vandenbossche, klas 4A
Op 7 december is Wim Vancoillie komen vertellen over de twee oorlogen. In de oorlog schieten ze met veel granaten en bommen, gif. Elke week verwisselen de soldaten van loopgraaf. De soldaten die in de dichtste loopgraaf zaten moeten naar de veiligste loopgraaf en de anderen in de gevaarlijke loopgraaf. Als de soldaten mosterdgif inademen dan verbranden hun longen. Het is heel interessant.
Iedereen weet dat oorlog erg is omdat de mensen sneuvelen zonder doel. Ze sneuvelen door gas en gif en geweren en met schoppen, enz. En het ergste van al is dat al die soldaten moesten mensen doden op een erge manier en als ze ten aanval moesten dat ze in de loopgraven bleven. En de officier bleef altijd tot laatst en als er dan nog soldaten in de loopgraven zaten dan worden zij gedood door de officier. Maar geluk hebben wij wel dat er nu geen oorlog is. En nu nog vinden ze dingen uit de tweede wereldoorlog en eerste wereldoorlog. Ik wil alleen zeggen: Oorlog is erg. En niet denken dat dat leuk is.
Op 7 december is het 4de leerjaar gaan luisteren naar Wim Vancoillie. Hij heeft een speciale hobby: Hij graaft dingen op in de Westhoek van tijdens W.O. I en W.O. II. Hij had een paar dingen mee: een revolver, een onschadelijke bom, een aantal lege flessen van rum, enz... We hebben ook een filmpje over de oorlog gezien.
Melanie Van Daele
Er is een meneer gekomen en hij vertelde over zijn hobby. Hij zoekt voorwerpen van W.O. I en W.O. II, b.v. een helm, een deel van een gasmasker en een geweer. Hij heeft ons een film getoond waarin ze tonen hoe ze die dingen opsporen.
Vandaag heeft meneer Wim Vancoillie uitleg gegeven over de oorlog. Zijn uitleg was heel interessant. De oorlog is zeer geweldig. Want er zijn maar liefst 4,5 miljard kogels en bommen geschoten. In het Belgische leger zijn er in de Eerste Wereldoorlog 125 000 soldaten gesneuveld. Er is heel hard gevochten in de Westhoek. De oorlog is de grootste ruzie die bestaat.
Ward Declerck
Hij heeft een rare hobby, voorwerpen van in de oorlog zoeken. Hij vindt veel wapens en bommen en reuzengrote bommen. Het is levensgevaarlijk wat hij voor hobby heeft. Alles wat hij vindt, vindt hij in Passendale, in de Westhoek en bij boeren die zo'n wapens of bommen vinden op hun land. En hij brengt dat elk jaar mee naar school. Ook filmt hij dat allemaal. Hij toont ook foto's van in de oorlog in volle strijd.
Gisteren 5 december was het de dag van de vrijwilliger.
Daarom besloten wij de mama's, papa's, oma's en opa's die vrijwillig bij ons iedere dag komen lezen met de kinderen, in de bloemetjes te zetten met een pakje zelf gebakken koekjes.
Hij komt ... hij komt... die lieve goede sint. De kinderen van klas 1 A zetten alvast hun schoentje klaar. En ja... hun eerste brief hebben ze reeds geschreven. Bravo! En nu maar wachten tot 6 december.