Inhoud blog
  • 1 Mei op voor het plan
  • makkelijker met een rollator
  • email via blog
  • hoerah de feestdagen zijn voorbij
  • Duizend stappen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    zonnig bericht uit Spanje

    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de slotsom

    De slotsom van mijn met de zee meedeinende en ochtend sherrie wat benevelde gedachten was "laat ik nu eerst maar eens iets gaan eten. dan komt alles wel weer in orde: een waarheid als een koe, want zonder eten komt er niets meer in orde.Een leven kan ineens afgelopen zijn, zelfs zonder dat magere Hein vooraf waarschuwde, ook mijn vriendin Lucie werd onlangs wakker "zonder hoofd" zoals zij haar plotseling afwezige geheugen betitelde.Geluk bij een ongeluk is, dat zij in een prachtig ruime verzorgingsflat woont waar doorheen zij zich met haar rollator kan bewegen. Lezen gaat niet meer, bij wijze van spreken is zij aan het eind van een zin het begin al vergeten, begrijpt ook niet meer wat zij leest. Niet meer kunnen lezen vindt ze verschrikkellijk. De arts sluit a priori verbetering in de loop der tijd niet uit, hopenlijk kan zij nog wel van haar cigaretje genieten, als verwoede langdurige rookster heeft zij vele ongemakken over zichzelf af geroepen.

    28-05-2007 om 15:56 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn Sneekse grootmoeder zei
    Zij zei eens zal ik jullie iets vertelle
    van Pieter en van Jelle
    Pieter sloeg het konijntje dood
    en Jelle verkocht de velle


    m.a.w. handelsgeest brengt meer geld in het laatje
    dan domweg doen.

    24-05-2007 om 21:48 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarahs etoel

    Zou Sarah's stoel de oorlog hebben overleefd?Het was 'n ouderwetse

    crapaud waarin je helemaal tot rust kwam na inspannende bezigheden.

    De eerste keer dat ik bij de familie van vriendin Wil thuiskwam om haar met algebra te helpen werd ikverwelkomd door haar moeder die me zei "ga lekker zitten"Ik liep naar die grote leunstoel en hoorde "nee niet op die stoel, dat is Sarah's stoel".Ik zag geen Sarah, alleen Wil's moeder, ik begreep ook al was Sarah er niet, er ook dan niemand in haar stoel mocht gaan zitten. Even later kwam Wil met twee kopjes thee op een blad binnen,zij en ik gingen naar haar kamer.Wil heeft nooit een jodenster gedragen zij zag er met haar donker-blonde haren niet joods uit, de hele familie verhuisde in het begin van de oorlog naar een andere buurt. Ik heb jammer genoeg ,ook niet na afloop van de oorlog ,meer iets van de familie gehoord, zelf woonde ik na de oorlog ook ergens anders.Ik vertrouw er maar op, dat zij hebben kunnen onderduiken en niet bij een razzia zijn opgepakt.Als Sarah de oorlog goed heeft overleefd,dan heeft haar stoel het ook,want voor brandhout in de honger winter was de crapaud totaal niet geschikt.

    05-05-2007 om 12:44 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag is het woensdag

    Het is woensdag en de dag dat Rodika mijn flat grondig schoonmaakt. En het regent, die regen is een zegen voor de Spaanse groente-en fruitteelt.

    Rodika heeft alle vensters blinkend schoongemaakt, had daar naar Spaanse en dus ook roemeense gewoonte een krant bij nodig en dit was een probleempje, omdat ik de krant alleen via internet lees, gelukkig lag er in de logeerkamer nog een. Roemenen die willen werken kom je thans overal in Spanje tegen: bij huishoudelijk werk, als klusjesman enfin voor alle werk waarvoor weinig opleiding nodig is. Door de regen moest Paola haar voorgenomen trip met Yasmin en vriendin met kind naar Madrid uitstelllen, als het morgen nog regent komt er een reisprobleem om de hoek kijken, want ze zouden gaan naar een soort Disney uitspanning en moeten Zondag weer in Spanje terug zijn. Omdat mijn kleuren cartridges op zijn en mijn zoon geen tijd heeft die bij El Campo te kopen en langs te brengen, ga ik strakjes maar weer als tijdverdrijf legpuzzelen, het leven wordt zo langzamerhand wel "boring".Inmiddels is het voor Rodika tijd om naar huis te gaan.

    11-04-2007 om 18:42 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o ja, die muisarm
    Die was snel over, nadat ik alle polsdraai bewegingen links heb gedaan, bij zoon maarten duurde het indertijd heel lang voordat hij
    de muisarm redelijk gebruiken kon en ook nu na maanden typt hij op de tektverwerker nog vaak met links.

    10-04-2007 om 19:30 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom scannen zo leuk is

    Met het scannen van oude foto's, foto's uit vervlogen tijden beleef je de hoogtepunten opnieuw uit je vroegere-in mijn geval- o zo drukke leven met man, 4 kinderen, vriendjes van die kinderen ,zeilsport evenementen, zeepkisten races, de christoffelberg in Curacao beklimmen als onderdeel van een vakantieplan voor de jeugd. Vuurwerk afsteken op oudjaar na eerst oliebollen met geestrijk vocht naar binnen te hebben gewerkt. De kinderen die in tenten wilden kamperen in Brakkeput opzoeken en zien hoe de boter die op de boterhammen gesmeerd moest worden, te smelten lag in de zon, inplaats dat die in de daarvoor bestemde koelbox was opgeborgen. Maar wie daar op let is een kniesoor was een familie slogan.Die oude foto's roepen allemaal goede herinneringen op , mijn vader die me in een sleetje voorttrekt op de sneeuw, die in de winter met me schaatst naar het Kalfje aan de Amstel, mijn muzikale broer Eelko, die me vaak "stuk goud" noemt. Natuurlijk zijn er ook vele verdrietige momenten geweest, mijn vader van wie zijn rechter arm hangend aan een tram door een uitstekende pen van een vrachtwagen tot net boven de elleboog efgerukt werd. Scannen van foto's brengt de vroegere tijd levensecht vergroot.

    10-04-2007 om 19:22 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muisarm
    Tja medeblogers tengevolge van het nog steeds aan de costa heersende koude voorjaar,heb ik veel te veel te lang achter de computer de verveling trachten te verdrijven., met het gevolg dat ik nu probeer draaibeweingen zo veel mogelijk links  uit te voeren en ik begrijp ineens wat mijn vader geleden moet hebben toen hij door een ongeluk zijn rechterarm kwijt raakte.Die muisarm is zeer pijnlijk en ik hou het voorlopig voor gezien met de computer.Tot Pinksteren zal ik maar zeggen, vele groeten  van ommekiek.

    09-04-2007 om 12:57 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ijskoude wind
    Nu had ik toch echt gedacht dat de lente stevige voeten in de aarde gezet had,vanmorgen bleek dat helemaal niet waar. Een ijskoude wind  vanuit de sierra nevada maakte het strandleven hier alleen achter grote beschuttingen mogelijk, er is dan ook geen strandleven in de goede betekenis van het woord meer, voor mij is het balcon taboe, ik zal mijn tijd maar vullen met het afmaken van die vreselijk moeilijke legpuzzel, waaraan ik sinds enkele dagen geleden begonnen ben. Zoon Maarten is weer zeer spoedig hier, die kan dan de "paper jam" in mijn printer oplossen, zodat ik weer verder kan met oude foto's scannen.De zon schijnt heerlijk en doet haar best, kan niet tegen die ijswind op, zo ziet U maar, het is niet altijd goed weer aan deze Costa. Ik las net dat de glorieuze schaatstijd van Pieter van den Hoogenband nu voorbij is, naast de Australier Phelps zijn er nog meer kapers op de schaatsbaan kust.Mede bloggers een prettige dag gewenst.

    29-03-2007 om 12:48 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomertijd
    Dat was wat gisteren op Zondag 25 Maart, ik keek bevreemd naar de televisie programma's die klopten niet meer met de tijd die mijn klokken aan gaven, O je gisteren op Zaterdag zal de zomertijd wel ingegaan zijn, dus eventjes voor mij werk aan de winkel, hoe deed ik dat ook al weer om de televisie op de zomertijd te krijgen, o ja via menu proberen, het lukte allemaal gelukkig weer, zomertijd betekent klok 1 uur vooruit zetten, makkelijk ezelabruggetje o in vooruit en o in zomer.Met een schotel ontvanger moet je die instellingen zelf doen, in Nederland via de kabel wordt dat voor je gedaan, enfin dat houdt de hersens op scherp denk ik dan .

    26-03-2007 om 20:00 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stroom

    stroom

    Mijn kleindochter Linda die in Nederland woont, zei ver voor de Euro-tijd eens,toen zij in Spanje stroomstoringen meemaakte "Het lijkt hier wel een ontwikkelingsland"en we zijn nu een heel stuk verder in de tijd, maar als het hard regent en/of stormt of onweert in de verte, is stroomuitval nog steeds een voorkomend verschijnsel in Spanje en erg lastig als je net aan het koken bent en geen gas hebt,maar alleen electra. Vanavond zei mijn bureaulamp pang dan heb je ook zonder stroomstoring geen licht, maar gelukkig doet de televisie en de computer het dan wel. Voor mij zou op mijn hoge leeftijd het leven zonder computer een stuk moeilijker zijn ,ik zou geen boeken , geen dvd's, geen legpuzzels meer via internet kunnen bestellen, autorijden doe ik gezien mijn leeftijd ook niet meer,daar was trouwens toch geen lol meer aan door alle parkeer problemen, een taxi is veiliger en brengt je vlakbij waar je zijn moet. Hoe ouder ik word hoe eenvoudiger het leven wordt in deze computer tijd.

    En hoe ouder ik word hoe minder gehaast ik ben, ik zet nog wel trouw in mijn agenda de dingen die ik me voorgenomen had om te doen,ik kijk ook wel 's morgens in mijn agenda,maar als ik geen zin heb om iets te doen denk ik "morgen maar" en drink een glaasje wijn.

    26-03-2007 om 19:50 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SintJacobsschelp

    Onlangs at ik kleine St.Jacobsschelpjes als aperitief bij een glaasje sherry en als vanzelf gingen mijn gedachten richting Caribisach gebied waar grote SintJacobsschelpen een ware delicatesse vormen-voor vis liefhebbers dan-

    SintJacobsschelp: bovenste waaiervormig geribde schaal van een oestersoort,wordt veel gevonden langs de kusten van Spanje en als een delicatesse beschouwd Ze kunnen heel groot worden,vooral in de Caribische zee,daarvan getuigen de vele bergen lege grote schelpen aan de stranden van o.a. Bonaire en Curacao

    23-03-2007 om 11:32 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het strandleven

    Het strandleven is behoorlijk op gang gekomen met spelende kinderen die van de glijbaan roetsen, met vaders en sommige moeders die een biertje drinken, de meeste moeders houden het op een vino del verano, kortom de door mij geliefde zomer is in aantocht . Ik hoop wel, dat de moeders en vaders verstandiger worden en hun toch al te dikke kroost niet verder deformeren met het toestoppen van ijsjes en meer nadruk leggen op gezond voedsel, want daarvan word je beslist niet dikker.<lekker is maar EEN vinger lang> zeiden mijn ouders in nu lang vervlogen tijden tegen me.

    22-03-2007 om 14:46 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie ochtend

    Prachtige zonsopgang, een enkele meeuw, enkele vissersbootjes vlak onder de kust, kortom het wordt een prachtige dag , de Costa del Sol doet zijn naam eer aan en m'n ochtendkoffie smaakte verrukkelijk. Als ik mijn printer zou kunnen gebruiken , zou ik mijn dag met scannen wat zinnig kunnen vullen, echter ik kan nog steeds de knop niet indrukken om de "paperjam" te kunnen oplossen, zelfs 'smorgens vroeg zijn de uitgeruste hand/pols spieren daar nog niet toe in staat,een voordeel heeft het niet kunnen scannen me wel opgeleverd, ik heb een moeilijke legpuzzel met lange tussenpozen kunnen maken. Het wachten blijft dus op zoon Maarten die waarschijnlijk eind van de week weer in Spanje zal zijn en dan in een handomdraai mijn printer weer in orde zal hebben Nu de lente toch echt hier schijnt door te zetten ,raak ik als avondmens mijn aversie tegen vroege ochtenden wat kwijt, want wat is die ochtend vandaag heerlijk.

    19-03-2007 om 11:31 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zandhaaitjes

    Heel wat jaren heb ik verhaaltjes verteld, kinderen vonden die over Han Haaitje spannend , want Han was een lief haaitje , hij hielp kinderen bv. door een ver in zee afgedreven bal met een forse zwaai van zijn staart vlakbij een jongetje, dat zoekend om zich heen keek, te gooien. De haaien die dicht bij de Caribische kust zwemmen worden vaak zandhaaitjes genoemd en zolang vissers maar geen bloederig afval bij de kust in zee gooien, blijven ze lang ongevaarlijk; durfallen proberen zo nu dan op zo'n haaien rug te klimmen. De barracuda's-een soort grote snoeken-zijn in wezen veel gevaarlijker dan zandhaaitjes. Als bezoekers mij vroegen of er vlakbij ons weekendhuis haaien zwommen, zei ik "niet hier vlakbij, wel om de hoek".

    18-03-2007 om 10:46 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harmen

    Uit mijn op een na oudste's vroegste jeugd:

    Hij was het niet eens met de vele tijd die ik aan de tweeling-baby's besteedde, eerst vond hij het erg leuk voor hem en zijn twee jaar oudere broer elk een baby om als die groter werd om op te passen , op een zondagochtend zei hij "En stuur ze nu maar terug!"

    Harmen vond het wel heel leuk om als er in zijn woonbuurt geasfalteerd werd, precies daar te gaan spelen, de neger portier bracht hem een keer onder de teer terug "Hier is Uw zwarte zoon", waarop Harmen zei "Jij bent zelf zwart"

    Harmen werd boos als ik hem Harmpie noemde."Ik heet geen Harmpie, ik heet HARMEN"

    Harmen was op heel jonge leeftijd al leergierig, toen we bij de toko

    boodschappen deden, zag hij op de kassabon ook staan :min 2 procent, bij een bepaald bedrag werd er 2% van je rekening afgetrokken."Mamma wat betekent procent?" Dat hoef je nog niet te weten, je zit nog maar pas op de lagere school." Harmen hield het bonnetje , bleef er naar kijken en toen we met de boodachappen in de auto stapten zei hij :"Ik weet het al , procent betekent een honderdste"

    17-03-2007 om 18:00 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als kinderen

    Als kinderen gezellig met elkaar spelen zijn ouders blij en ook alleenstaande

    moeders vinden het heerlijk als er geen geruzie om haar heen is. Het is vandaag

    Woensdag . dat wil zeggen dat het mijn dag beslist niet is, mijn Roemeens dienstmeisje dat altijd op Woensdag komt irriteert me soms mateloos met haarSpaans gebrabbel hetgeen natuurlijk belachelijk is, soms kan ik priet praat niet goed meer aan,als je echt nietste vertellen hebt hou dan je mond maar, al zal dat dan weer niet sociaal voelend zijn.Vanmorgen ben ik weer met scanning van oude foto's bezig geweest, bijdie bezigheid verlies ik gewoon de tijd uit het oog,de comida del dia moest snel immers Rodika moest binnen kunnen komen, ik was echt niet blij met haar komst, als alleenstaande oudere vrouw die netjes ingesteld is, oogt mijn flat in wintertijd altijd perfekt schoon en ik zou nu veel liever doorgaan met scannen van oude foto's dan prietpraten in slecht spaans met Rodika. Schoon maken kan Rodika heel goedhetgeen me doet denken aan zoon en schoondohter's huidige assistentes problemen,in Spanje noemen we huishoudelijke hulp assistentes.

    14-03-2007 om 16:50 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zondag

    Schoonmoeder Paola, kindermeisje Audre ,Yasmin en haar broertje Elias kwamen mij vandaag troosten , Paola had eten voor me in de ijskast gezet, zodat ik zo weinig mogelijk hoef te lopen en mijn enkel kan sparen. Elias ligt thuis 'smorgens in de zon in zijn wagen en hij had al een mooi gezond kleurtje. We hebben gezamenlijk geluncht, het was een hele fijne zondag .

    11-03-2007 om 21:13 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezegende ouderdom

    Eventjes stoom afblazen, hoewel zo erg is alles ook weer niet,maar zelfs kleine verstoringen kunnen op oudere leeftijd al wat stress opleveren. Ik was genoeglijk aan het scannen van oude foto's toen er ineens een verfrommeld dun papiertje uit de" printerdie alles kan" stak "paper jam", hoe kan dat nu. Op de help knop geklikt en ik las daar, dat je nooit uit de voorzijde zoiets moet oplossen, aan de achterzijde zag ik inderdaad een knop waar ik op moest drukken , dan zou de achterklep open getrokken kunnen worden om eventuele papiersnippers van de rollers te verwijderen . Nu heb ik zoals vele ouderen weinig kracht in polsen en vingers, kind vriendelijke sluitingen zijn voor mij ook altijd een probleem. Maarten roepen gaat niet want die is twee weken het land uit. Mijn "alles in een printer" wordt voornamelijk in Spaans sprekende landen verkocht, enfin voorlopig maar niet scannen, er ligt op het balcon nog een moeilijke legpuzzel waar ik nog maar net aan begonnen ben. Behalve een moeilijke lepuzzel heb ik ook twee "moeilijke slapeloze nachten" achter de rug, ben weer eens door m'n enkel gegaan, pijn was de oorzaak van het niet kunnen inslapen en het daarop volgendegepieker, de uitdrukking <gezegende ouderdom>is aan mij niet besteed.

    10-03-2007 om 22:06 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben ook jarig

    Yasmins uitgestelde verjaardagsfeestje waar ik al weer een tijd geleden over schreef, deed me denken aan een voorval uit mijn ver verleden. Ik zat nog maar ruim een half jaar op de lagere school toen ik in de eerste klas kennis maakte met een jarig meisje in de klas, waarvoor de juffrouw het liedje inzette "Lang zal ze leven"en wij allemaal mee gingen zingen.De jarige mocht op het podium naast de juffrouw staan Zij had een trommeltje bij zich ,ze ging trakteren omdat ze jarig was. Ik vond dat zo geweldig allemaal dat ik ineens uitriep "Ik ben ook jarig". Het echt jarige meisje riep meteen <waarom trakteer je dan niet> "Dat doe ik vanmiddag "riep ik. Na de ochtend schooltijd rende ik om 12 uur meteen naar huis en vertelde half snikkend dat ik 'smiddags trakteren moest omdat ik gezegd had dat ik jarig was. Mijn ouders losten dat heel lief op door een trommeltje te vullen met boterballetjes, 'smiddags kwam ik trots met mijn trommeltje in de klas.Maar ik heb het geweten, want elk jaar als dat meisje jarig was riep ze tegen mij "Jij bent toch ook jarig" en ik maar hopen, dat ze een keer zou blijven zitten, maar elk jaar ging zij net als ik over en riep ze "Jij bent toch ook jarig."Ik werd pas van haar verlost, toen ik na de zesde klas lagere school naar de Mulo ging en zij naar de huishoudschool. De onderwijzer vond mij te jong om direkt naar de HBS te gaan,ik moest eerst maar wennen in de Mulo aan verschillende lesuren met verschillende leraren en hij vond haar te dom om naar de Mulo te gaan. He, He,een hele opluchting

    07-03-2007 om 21:25 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderliedjes

     

    Kinderliedjes

    Berend Botje ging uit varen met zijn scheepje naar zuid-laren de weg was recht, de weg was krom,nooit kwam Berend Botje weerom EN DAT NOEMT MEN EEN KINDERLIEDJE?OVER EEN BEREND DIE VAST VERDRONKEN IS?

    ALTIJD WAS kORTJAKJE ZIEK DOOR DE WEEK,MAAR ZONDAGS NIET,ZONDAGS GING ZE NAAR DE kERK MET EEN BOEK VOL ZILVERWERK.
    KINDERLIEDJE? SPIJBELLIEDJE!!!!!

    Ik zei d'r van Jaap, ik zei d'r van Jaap ik zei d'r van Japie sta stil . En waarom zou ik stille staan ik heb van m'n leven geen kwaad gedaan,Ik zei d'r van Jaap,ik zei d'r van Jaap,ik zei d'r van Japie sta stil.

    En wat vond Japie van dit liedje?

    JAPIE VINDT DIT EEN ACHTERLIJK LIEDJE OM STIL STAAN TE VERGELIJKEN MET KWAAD DOEN, GOED DOEN WIL DUS ZEGGEN JE HELE LEVEN BLIJVEN HOLLEN.

    MIJ NIET GEZIEN! DAT VOND JAPIE.

    04-03-2007 om 20:20 geschreven door ommekiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!