Bewust_zijn
mijn levensvisie
03-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheer je glad!

Sorry dames, dit keer is het zuiver mannenpraat hoor! Denk ik toch tenminste. Tenzij… je weet nooit dat jullie er ook wat kunnen van opsteken. (Honni soit qui mal y pense).

Scheren is voor de een een zegen, voor de ander een vloek. Voor mij is het alvast een zegen, want pas na een ultragladde en heerlijk frisse scheerbeurt voel ik me weer echt mens.

MAAR! Hoe scheer je je nu het kortst als je zo’n harde baard hebt als ik? Niet evident! Ik probeerde het in de loop van mijn leven met alles wat ook maar op de markt kwam!

Elektrisch: je bent geschoren, maar het voelt niet fris en voelt niet glad. Goed voor een ‘vluggertje’.
Wegwerpmesjes: Héél goed om... inderdaad... weg te werpen.
Enkelvoudige mesjes (‘Giletteblaadjes’ in de volksmond): voldeden destijds prima maar waren te goedkoop. Leverden blijkbaar niet voldoende winst op. Moesten hoognodig vervangen worden door dubbele mesjes (GII weet je nog wel?) en tegen dubbele prijs.

Vervolgens drie, vier, vijf mesjes op een rij… maar telkens ook weer stukken duurder! En op de duur echt schandalig duur. Terwijl ik het nut van al die mesjes op een rij sterk betwijfel. Zuivere verkoopsstrategie. Maar ja… met een harde baard als die van mij ben ik wel verplicht de nieuwste en duurste te kopen, want wat zie je gebeuren? Zodra weer een nieuwe soort op de markt komt, vermindert de kwaliteit van de vorige soort zienderogen, zodat je wel verplicht bent die nieuwe, die natuurlijk weer stukken duurder zijn, te kopen! Maar eigenlijk koop je gelijke kwaliteit voor telkens weer meer geld.

Maar of de kwaliteit van de mesjes écht verbeterd is sedert de tijd van de enkelvoudige mesjes zou ik durven betwijfelen! Ze hebben de nieuwe soorten niet echt verbeterd. Alleen maar de oudere minder goed gemaakt, zodat de illusie wordt gewekt dat de nieuwe beter zijn! Komt op hetzelfde neer, maar levert veel meer winst op. Het enige voordeel is dat de kans op kwetsuren merkelijk vermindert met meerdere mesjes.

Maar hoéveel mesjes er ondertussen ook al op zo’n ding zitten, om me echt zo kort te scheren als ik wel wil, moet ik me eigenlijk twee keer na elkaar scheren! Eerste keer met scheerschuim of -gel, en een tweede keer, vooral op de hardnekkigste plaatsen, met… scheerolie!

Scheerolie? Jawel! Onder andere te koop bij Kruidvat. Een flaconnetje van 15 ml kost 3 euro, maar je hebt maar een vijftal (?) druppels nodig per scheerbeurt staat op het flacon. Toch behoorlijk duur vind ik, want als je het per liter rekent kom je op 200 euro per liter neer! En vijf druppels per scheerbeurt? Reken maar op tien! Behoorlijk duur dus voor zomaar…‘olie’. Als het nu nog goud was!

Voordeel aan die olie is wél dat er menthol in zit, en dat voel je meteen door een fris gevoel zodra je ze aanbrengt op je natte gezicht. Ik zoek trouwens altijd producten waarin menthol zit verwerkt. Doet écht wel iets met je baard. Het lijkt wel of de haartjes rechtkomen, en dat is prima om je te scheren.

Waarom die tweede scheerbeurt met olie? Omdat, als je je twee keer na elkaar met schuim scheert, je er een erg branderig gevoel aan overhoudt. Je huid voelt geschaafd aan. Die olie echter verhindert dat. Je mesje loopt een stuk zachter over je huid en je kunt zonder gevaar je gang gaan en je héél kort scheren.

Maar die ‘literprijs’ zat me toch behoorlijk dwars. Daar moest ik iets op vinden. En dat vond ik ook! Na wat experimenteren met olijfolie en zo, wat wel degelijk goed resultaat gaf maar toch iets te dik en vettig leek, bracht Aldi me op een idee toen ze badolie in de aanbieding hadden. Eureka! Badolie verdorie! Had ik nog niet aan gedacht. En nog wel in verschillende geuren. Ik koos lavendel, omdat ik er absoluut menthol wou aan toevoegen, en geen vloekende geurencombinatie wou. Betaalde 2,99 euro voor een kwart liter ‘badolie met lavendelgeur’. Nu nog naar de natuurwinkel om een klein flesje etherische pepermuntolie, want daar wou ik er zéker enkele druppels van bij. Prijs: 8 euro voor 10 milliliter, maar het is dan ook supergeconcentreerd.

Thuisgekomen een beetje geëxperimenteerd: een leeg druppelflaconnetje scheerolie van Kruidvat (15ml) gevuld met badolie, daar een vijftal druppels munt bij… en ik had mijn eigen scheerolie geproduceerd in de orde van 12,50 euro per liter! Geen klein verschil hé?

En of het werkt? Beter zelfs dan ‘echte’ scheerolie. Kom maar even aan mijn baard voelen!
Vóór de scheerbeurt: je reinste schuurpapier.
Na de scheerbeurt: je reinste babyvelletje!

Krenterig? Gierig? Ik? Van je leven niet! Ben alleen maar van de oude stempel, en vind dat je goed gek moet zijn om 200 euro per liter te willen betalen als je het voor 12,50 euro kunt hebben! En bovendien hoef je, tegen dié prijs, niet zuinig de druppeltjes te zitten tellen maar kun je volop je gang gaan.

Maar hoé in ’s hemelsnaam kwam ik bij olie terecht? Wel, toen ik voor het eerst zo’n flesje zag bij Kruidvat, bekeek ik het wat ongelovig… hé… nieuwe uitvinding? Maar onmiddellijk ging me ook een licht op! De allereerste mensen die zich scheerden, en ik heb zo’n vermoeden dat dit de Romeinen waren, moeten toch ook iets hebben gebruikt? Zeep bestond nog niet. Laat staan scheerzeep. Wat ligt dan meer voor de hand dan het gebruik van olie? Olijfolie bijvoorbeeld? Die scheerolie kan dus maar moeilijk een nieuwe uitvinding zijn, maar een heel oude die terug werd bovengehaald, en inderdaad minstens even effectief werkt als onze moderne spuitbussen met scheerschuim! En dus moest ik ook dàt proberen.

Kwast en scheerstick? Scheerschuim? Scheergel? Scheercrème? Alles geprobeerd. Geeft allemaal ongeveer hetzelfde resultaat. Olie idem dito, maar biedt als voordeel dat je er geen branderig gevoel aan overhoudt en dus gerust wat kunt aandringen op moeilijke plekken.

En bovendien: sedert ik scheerolie gebruik heb ik de indruk dat de mesjes veel minder snel slijten!

Waarom ik dan nog een eerste scheerbeurt met schuim wil? Weetnie. Gewoonte misschien? Je niet echt geschoren voelen als er geen schuim bij te pas kwam? Beter ‘zien’ waar je wél en waar je niét hebt geschoren? Emotionele binding aan schuim? Kan zijn. Misschien zal ik dat schuim ooit wel helemaal afzweren, maar voorlopig ben ik er ‘emotioneel’ nog niet klaar voor!

Nog even een waarschuwing voor wie dit wil nadoen: opletten met de muntolie! Is heel erg geconcentreerd. Teveel geeft toch een licht irriterend gevoel! Begin met een paar druppels per 15ml badolie en voeg druppel per druppel toe, tot het prettig fris aanvoelt op de huid. En opgelet! Eerst je gezicht goed nat maken. Dàn pas de olie er op.

En nog even over munt: ik ondervond veertig jaar geleden duidelijk het betere scheercomfort als je producten met munt gebruikte. Toen stond er bij wijze van reclame ook duidelijk op de verpakking vermeld dat het munt bevatte. Tegenwoordig wordt dat niet meer vermeld. Hoogstens kan de benaming ‘fresh’ het je verklappen en moet je maar gokken als je scheerschuim koopt. In sommige zit het wél, en in andere niet, maar dat voel je pas als je het gebruikt.

MAAR!!! Door het tegenwoordige ‘modern management’ veranderen de spuitbussen, tubes of verpakkingen om de haverklap van uitzicht! Het product dat je verleden jaar kocht en je beviel, heeft nu weer een heel ander uitzicht en naam. Gevolg: je blijft maar gokken (en verkeerd gokken)! En daarvoor alleen al ben ik zo blij mijn eigen product te hebben kunnen samenstellen en de munt te kunnen doseren naar mijn eigen smaak.

Tot slot, en om het ‘mannentoilet’ helemaal af te werken: sedert jaar en dag heb ik toiletzeep afgezworen voor mijn gezicht! Kreeg vetpuistjes, en ontelbare zwarte puntjes op de neus (verstopte poriën). Die zwarte puntjes krijg je wel weg met, ook van kruidvat, speciale neusklevers, die je er een kwartiertje op laat, maar ze komen binnen de kortste keren terug! Reden: TOILETZEEP!!! Toen ik dàt eenmaal door kreeg ging ik experimenteren!

En experimenterend… kwam ik terecht bij badzout! Noemt, bij Action Shop bijvoorbeeld, “DIVA Zeezout Bodyscrub” en kost maar een habbekrats voor een voorraad voor meer dan een jaar. Bovendien verzacht het huid en baard, wat ook weer een gladdere scheerbeurt oplevert. En sedertdien ziet mijn ochtendbeurt er zo uit:

1. Gezicht wassen met ijskoud zuiver water.

2. Een kwart koffielepel korrelig zeezout over je gezicht uitsmeren. Masseren om goed te laten doordringen en ‘scrubben’. Een minuutje laten indringen.

3. Afspoelen met weer ijskoud, en vervolgens heet water (zet de poriën open).

4. Scheerschuim aanbrengen en scheren.

5. Spoelen met heet water.

6. Scheerolie aanbrengen en nog eens scheren.

7. Aftershave naar keuze.

De zwarte puntjes op de neus komen gegarandeerd niet meer terug! De vetpuistjes rond de neus verdwijnen stilaan en blijven na enkele maanden helemaal weg.

Voilà. Meer heeft een man niet nodig. Klinkt dat verwijfd? Misschien wel! Maar waarom zou een man zich na zo’n ochtendbeurt niet pico bello, fris en monter mogen voelen? Voeg daar nog een fris parfum aan toe en je dag kan niet meer stuk.

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!