Bewust_zijn
mijn levensvisie
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UFO of zo.

Na op History Channel een massa documentaires over UFO’s te hebben kunnen bekijken, verwondert het me nog altijd dat de regeringen alles wat in die richting wijst doodverven, maar dat verschillende wetenschappers er toch al heel anders tegenaan kijken dan vijftig jaar geleden.

Want vijftig jaar geleden, was er een Zwitserse kelner die zich in geschiedenis en archeologie interesseerde, maar nooit de kans had gekregen om hogere studies te doen. Toch, en wie weet juist dààrdoor, kon hij niet zomaar klakkeloos aannemen wat hij allemaal las over archeologische vondsten, de piramides, wie ze had gebouwd en hoé. Hij stelde het allemaal heel erg ‘im frage’, en ging daar zover in, die vindplaatsen dan maar persoonlijk te gaan opzoeken met zijn spaarcenten.

Om de uitleg van de archeologen te onderzoeken en er zich zijn eigen, meer op logisch denken gerichte mening over te vormen.

Het resultaat was het boek ‘Waren de goden kosmonauten?’ en zijn naam was Erich Von Däniken. Ik kocht het boek in de late jaren vijftig en was onmiddellijk onder de indruk van de logische benadering van honderd en een zaken waarvan wetenschappers ons al jarenlang hun eigen ‘onweerlegbare’ maar erg gratuite mening voorschotelden. Als ze iets vonden dat niet in de hén aangeleerde context paste, werd het doodgezwegen, of zodanig verdraaid tot het er wél ging in passen voor wie niet verder nadacht en er de onlogische speculaties maar bijnam.

Maar Von däniken werd door die geleerde heren uitgelachen en beschimpt! Wat zou dat stomme kelnertje daar nu van weten? We zijn vijftig jaar verder, en nu moeten ook wetenschappers en archeologen toegeven dat een en ander toch wel in vraag mag worden gesteld. Is het toeval dat weeral een leek daar aanleiding moest toe geven? Zouden die wetenschappers ook dát toegeven?

Want er volgden nog vele reizen en boeken van Von Däniken. Een voor een maakte hij brandhout van de gevestigde wetenschappelijke uitleg en gaf het allemaal een veel logischere verklaring. Bekeken vanuit het standpunt van de mens van de twintigste eeuw, en niét uit de overleveringen van de late middeleeuwers.

Dat bewijst dan maar weer dat wetenschappers helemaal niet die genieën zijn die we denken dat ze zijn. Hun klinkende titels halen ze gewoon uit de mogelijkheden tot studeren die hen ooit werden geboden. Wetenschappen studeren die eigenlijk noch min noch meer waren dan overleveringen die van generatie op generatie profs werden doorgegeven zonder ooit ook maar iéts in vraag te stellen. Maar echte doorbraken blijken toch altijd weer van leken te moeten komen! Waaruit ik dan weer de conclusie moet trekken dat leken er nodig zijn in de maatschappij. Leken, tenminste als ze voldoende intelligent zijn, staan immers open voor alles en zijn nog niet gebrainwashed door de ‘onfeilbaren’.

Ik heb zo mijn eigen ideeën over UFO’s. Ze zijn er wel hoor! En ze blijken ook heel erg geïnteresseerd in ons. Maar ze willen zoveel als mogelijk elk contact met ons, barbaren, vermijden. Wachten tot we voldoende geëvolueerd zijn. En als ik de tegenwoordige neerwaartse evolutie van het mensdom bekijk, zullen ze nog wel een paar duizend jaar mogen wachten!

Of anders zijn ze helemaal niet geïnteresseerd in een intergalactische multicultuur. Hebben misschien in hun ‘primatenstadium’ hetzelfde meegemaakt als wij nu, en gezien wat de gevolgen ervan waren. En, anders dan wij, de nodige lessen getrokken uit hun verleden. Bijgevolg hoeven we ons geen illusies te maken over ‘close encounters’. Daar hebben ze voorlopig heus geen behoefte aan!

Voor het feit dat ze hier zomaar lijken te komen en te gaan kan ik maar een paar redenen bedenken:

1. Op militair gebied: Ons in de gaten houden, zodat we geen stommiteiten uithalen die het hele universum in gevaar zouden kunnen brengen.

2. Op toeristisch gebied: Misschien hebben ze ook reisbureaus zoals wij, en brengen ze toeristen die eens goed willen lachen naar onze contreien. Om te kijken hoe dom wij wel kunnen doen. Om zich te pletter te lachen met de charlatans die we zélf steeds weer als leiders kiezen. Of om te gruwelen met de wreedheid waarmee we oorlogen voeren. Als het zo is komen ze goed aan hun trekken, want we hebben het allemaal in de aanbieding op ons kleine planeetje. Ze noemen onze aarde waarschijnlijk ‘De gekke planeet’. Het gekkenhuis van het heelal.

3. Of, en dat is heel waarschijnlijk: een combinatie van beide vormen van bezoek.

Dus, wat mij betreft: mijn interesse in UFO’s is over. Tenminste, toch mijn nieuwsgierigheid naar hoe het eventueel contact zou verlopen. Dat zal nog wel lang op zich laten wachten. Is niet meer voor mijn tijd noch voor die van mijn dichte nageslacht. Ik beschouw het fenomeen dan ook alleen maar als een interessante soort folklore. Maar dan een soort folklore waarin we nog lang geen toegang hebben. Omdat de dwazen onder ons steeds dwazer worden.

En dat regeringen het fenomeen doodzwijgen? Wat zou je anders verwachten van regeringen? Wat je doodzwijgt en negeert moet je niet onderzoeken en dus heb je er geen werk aan. Punt. Zo handelen regeringen nu eenmaal.

Wat me dan weer wél dwars zit is het feit dat ze het niet alleen maar doodzwijgen, maar er zich ook nog aan schuldig maken het weinige bewijsmateriaal dat soms per ongeluk wordt gevonden, als top secret te gaan verbergen en getuigen het zwijgen op te leggen.

Willen ze dan misschien de primeur voor het geval er soms ooit van enig contact sprake zou zijn? Uitzoeken of die lui soms geen wapens hebben die nog beter kunnen doden dan de onze?

Angst dat ‘de vijand’ die wapens als eerste te pakken zou krijgen?

Redeloze angst volgens mij. Als die aliens over de technologie beschikken om van waar ook uit het heelal tot hier te geraken zijn ze stukken intelligenter dan wij. En wie zo intelligent is zal zijn kennis niet verspillen aan het vervaardigen van moordwapens. Tenzij als zelfverdediging mocht dat ooit nodig blijken. Maar in dit geval zullen ze wel voldoende voorzorgen nemen om die wapens niet in handen van achterlijke primaten zoals wij te laten vallen!

Maar om terug te keren tot Von Däniken: logisch bekeken bestaat er geen twijfel over het feit dat de piramides met buitenaardse hulp zijn gebouwd, en dat er een tijd was dat die ‘goden’ het mensdom hielpen. De aarde bulkt van de bewijzen daarvan. En dan rijst de vraag:

- Waarom hebben ze zich plots teruggetrokken?

Antwoord: omdat ze uiteindelijk gingen inzien dat met het mensdom weinig positiefs aan te vangen viel. Dat al hun pogingen steeds weer mislukten omdat de mens niet snel genoeg evolueerde, en veel van hun technieken stiekem en achterbaks ging gebruiken tegen hun soortgenoten. Toen moeten ze hebben beseft dat ze dat hele zootje beter nog enkele duizenden eeuwen in eigen vet moesten laten stoven alvorens nog eens tussen te komen. Ook hebben beseft dat je de evolutie niet kunt forceren. Mensen moeten leren van hun eigen fouten. Met schade en schande. Met bloederige oorlogen, met religies die ze dom proberen te houden, en met alle ellende er op en er aan. En dan moet de mens zich maar gaan afvragen of hij lering wil trekken uit zijn fouten, of ze koppig blijven herhalen. En voor het ogenblik wordt steeds meer voor dat laatste gekozen. We vergeten de ellende, voortgebracht door onze eigen fouten, en zodra de tijden maar enigszins verbeteren gaan we die fouten herhalen! Om je dood te ergeren. En dat is dan ook wat die aliëns doen!

En gezien de eenentwintigste eeuw zich aanbiedt als de eeuw van de decadentie vraag ik me af of de mens wel ooit tot rede zal komen. Misschien… misschien ook niet. We hebben ons eigen lot in handen. Maar we hebben jammer genoeg ook de eigenschap om steeds weer naar de afgrond toe te willen sturen! En daarin worden we gretig gesteund door onze politici.

Maar ondertussen houden ze ons wél in de gaten hoor! Wees daar maar van overtuigd. Want een ras dat er voor kiest achterlijk te blijven is in staat vroeg of laat een enorme ramp in het heelal te veroorzaken, en dat is wel het laatste waar ze zitten op te wachten!

Waarschijnlijk ook kennen ze enorme krachten en energiebronnen die wij nog niet hebben ontdekt. En zolang we die niét ontdekken zijn ze veilig. Ontdekken we ze vóór we de rede ontdekken, dan zullen ze ons wel moéten vernietigen om erger kwaad te voorkomen. Een kind kun je nu eenmaal niet met hoog explosief springtuig laten spelen en de hele Melkweg op het spel zetten!

Want zeg nou zélf: van zowat alles wat we ooit ontdekten werd eerst en vooral de vraag gesteld hoe dood je er een medemens kunt mee krijgen! Vliegtuigen werden pas goed ontwikkeld toen we ontdekten dat we er bommen konden mee gooien op andermans kop. Nucleaire energie werd eerst en vooral ontwikkeld als superbom. Pas daarna gingen we schoorvoetend kerncentrales bouwen.

Hoe betrouwbaar is een dergelijk ras als je het op galactisch vlak bekijkt? Slechts één definitie is mogelijk: ‘Ontroerend kinderlijk… wreedaardig corrupt en egocentrisch… en levensgevaarlijk’! Met andere woorden: kinderen die je de rug niet kunt toedraaien als je niet wilt dat ze kattenkwaad uithalen!

Onze evolutie op positieve manier versnellen blijkt hen destijds niet te zijn gelukt. Nu kunnen ze alleen maar hopen dat we tenminste sneller moreel en bewust evolueren dan dat we de nog verborgen krachten in het heelal ontdekken. Gebeurt het omgekeerde, dan rest hen geen andere keuze dan ons te vernietigen!

En daarom alleen houden ze ons van dichtbij in het oog.

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (2)

20-05-2012
@Johan 1944.
Weetnie! Als je het een gelooft moét je het andere wel geloven. Want ons, insecten zoals je zegt, achterlaten zonder verder toezicht kunnen ze moeilijk maken! Een kind laat je niet alleen achter met een atoombom in de pollekens! Zou van zelfmoordneigingen getuigen.

20-05-2012 om 09:51 geschreven door Willy


19-05-2012
hallo Willy
dat ze ons in het oog houden betwijfel ik ( wij zijn maar insecten ) maar dat ze hier geweest zijn betwijfel ik niet ! ik heb het boek ook ooit te pletter gelezen !

19-05-2012 om 21:52 geschreven door johan1944




Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!