Bewust_zijn
mijn levensvisie
28-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongeloofwaardig!

Omdat het zo ongeloofwaardig is wat ik nu al jarenlang zie aanslepen in de politiek, ben ik me ernstig gaan afvragen hoe het werkt en hoe het mogelijk is dat we blijven opgescheept zitten met een politiek systeem dat helemaal niet werkt. Een regerende ploeg die uit steeds dommere mensen bestaat. Mensen die helemaal geen benul hebben van waar ze mee bezig zijn. Mensen die de ene blunder op de andere stapelen en er toch telkens mee weten weg te komen en het klaar te spelen aan de macht te blijven. Het lijkt, maar dan op een ander vlak en langzamer, sterk op de opkomst van Hitler.

Spijtig dat ik telkens weer naar die vent moet verwijzen, maar hij zou voor de hedendaagse generaties een voorbeeld moeten zijn! Een voorbeeld van hoe het niét meer zou mogen kunnen: Een mannetje van niets waar zinnige mensen even de schouders voor ophaalden. Dat een beetje lachwekkend overkwam! Een beetje Chaplinachtig. Een mannetje dat gedoemd was anoniem door het leven te gaan en te verdwijnen in de nevelen des tijds. Maar we hebben allemaal gezien waar hij geraakt is! Wel, hetzelfde is langzaam maar zeker weer aan het gebeuren, want we hebben niets geleerd van de geschiedenis.

Hoe het zover kan komen en waarom niemand het heersende onbenul weggestemd krijgt? Heel simpel: eenmaal het heersende onbenul de macht in handen heeft maakt het zelf de wetten. Maakt die wetten ‘naar eigen beeld en gelijkenis’ en stelt zélf de kieslijsten op. Er angstvallig voor zorgen dat daar niet te veel intellect op voorkomt, want dan zouden ze het zelf wel moeten afstappen!

In ons geval was er eens… een domme, maar gelukkige bevolking. Na twee wereldoorlogen te hebben meegemaakt vond ze het nu welletjes en ging, in plaats van oorlog te voeren, de industrie aanzwengelen met grenzeloze werklust. Er werd ondernomen; er werd gewerkt en gewrocht; er werd gezweet en er werd gerekend.

Resultaten lieten niet lang op zich wachten. De bevolking verwezenlijkte grootse dingen, maar vergat het voornaamste: kieskeurig kiezen voor leiders! Ze hadden het immers veel te druk om hun eigen boontjes te doppen en begrepen niet zoveel van de politiek daar in Brussel. “Het zal wel goed zijn zeker?” dachten ze.

Wel, het was helemààl niet goed. Maar net zoals Hitler had kunnen profiteren van het nieuwe medium ‘radio’, waardoor zijn stem nu over heel Duitsland kon schallen, kregen de partijen nu de TV in de schoot geworpen als voornaamste instrument. En het intellect moest wijken voor de charme.

Waar Hitler het in hoofdzaak met zijn stem moest doen, moesten de nieuwe politici nu zo fotogeniek mogelijk zijn. Hersenen speelden geen rol. Charme telde. En al heel snel schoven de partijen de charmantste smoelwerken naar voor en lieten ze vooral op TV defileren. Een ‘politieke catwalk’ zeg maar.

De formule kende succes! Jan met de pet liep er in. En de sneeuwbal kon gaan rollen. Steeds meer charme en steeds minder verstand op de kieslijsten. Tot die lijsten alleen nog uit charmante zeepbellen bestonden. En nu zou je denken: allemaal goed en wel, maar dat kan toch niet blijven duren? De bevolking ziet toch ook wel in dat koning onmacht regeert?

Misschien wél, maar het was te laat! Want koning onmacht was ondertussen alleenheerser geworden en zorgde er wél voor dat er niet teveel hersencellen op de kieslijsten voorkwamen. En dus worden de lijsten keer op keer gevuld met onbenullige charme. Met veelbelovers. Met ellebogenwerkers. Met regelrechte hoeren die hun vel verkopen voor een ministerspostje, maar daar dan natuurlijk niets van weten te bakken! De bevolking had dus weinig keuze! Het was kiezen voor charlatan op de lijst X of kiezen voor de charlatan op de lijst Z.

En de Vlaamse kiezers? Ach ja… gewoontegetrouw lieten ze dan maar betijen en hadden geen tijd zich dieper in de politiek te gaan verdiepen. De Waalse kiezers… die hadden wat méér tijd wegens ‘gebrek aan werk…euh…lust’. En die gingen natuurlijk kiezen voor diegenen die het meest beloofden, soms ook het een en ander waarmaakten, maar dan wél ten koste van eerlijke ondernemers! Gevolg: die gingen België vaarwel zeggen, zodat ook de tewerkstelling de boom in kon.

Wallonië is hier wel voorloper in geweest, maar Vlaanderen volgt snel. Want waar de bevolking niet werklustig is, is er op de duur ook geen werk meer. Ondernemers gaan elders investeren. Daar waar mensen nog poten aan het lijf hebben. Dat deden ze ooit in Vlaanderen, maar ook hier vluchten ze nu snel weg. Want ook Vlaanderen is in de ban en het beloofde sprookje van de syndicaten gekomen.

Hoe krijg je dat zootje nog weg uit de Wetstraat? Niét meer! Tenzij er ooit een generatie gaat opstaan die het allemaal niet meer slikt en intelligentie eist in plaats van charme. En ook bereid is daar flink voor in te leveren als de opgespaarde centjes voor het juiste doel worden gebruikt. Nu is de bevolking natuurlijk niet gemotiveerd tot inlevering, want ze weet maar al te goed waar de ingeleverde centjes weer zullen heenstromen!

Maar of er ooit een dergelijke generatie komt? Ik betwijfel het. Misschien ooit… als onze Wetstraatclowns het zo ver hebben kunnen schoppen dat de hongersnood toeslaat in het land. En daarvan zijn de politici doodsbang! Vandaar dat ze maar blijven lenen om de bevolking koest te houden zodat ze verder voor haar ondergang kan stemmen. Waar hun intelligentie faalt moeten ze dan maar gaan lenen! Maar zodra dat lenen niet meer lukt, en dat moment komt steeds dichterbij, zullen de ogen opengaan en zullen de schuldigen ter verantwoording worden geroepen.

Verantwoording? Oei! Dààr hebben die heren machtshebbers nog nooit van gehoord. Bazen hoéven zich toch niet te verantwoorden? Kom zeg… als leider héb je al zoveel te doen. Daar ook nog de verantwoordelijkheid moeten voor nemen? Gaat dat niet een beetje te ver? Ze kózen nu juist voor die job omdat er toch geen verantwoordelijkheid bij te pas komt! Alleen maar vrolijk blijven lenen en alles blijft (tijdelijk) gesmeerd lopen.

Zit ik ernaast? Overdrijf ik? Weten ze daar in de Wetstraat maar al te goed waarmee ze bezig zijn?

Wel, als ik de laatste stunt van het departement Justitie zie, dan moet je al goed gek zijn om nog in die lui te geloven! Daar hebben die verlichte geesten nu besloten om misdrijven waaraan geen hogere straf hangt dan… men zegge en schrijve 20 JAAR(!!!), te laten afkopen met een minnelijke schikking!!!

Nou… wat moet je in België wel niet hebben uitgespookt om voor 20 jaar de cel in te vliegen? Met andere woorden, zowat alle misdaden zijn nu afkoopbaar. Je kunt een deal maken. Een kostelijke deal natuurlijk, want het is bedoeld voor de rijken. De armen zullen dat niet kunnen betalen! Maar de stinkend rijke drugsdealer bijvoorbeeld, die kan zijn straf ‘betalen’ en gaat vrijuit!!! EN HET KOMT NIET EENS OP ZIJN STRAFBLAD!

Een minnelijke schikking voor rijke, en dus ‘minnelijke’ criminelen!!!

Hallo zeg medeburgers? Laten jullie dat ook nog maar eens door de strot drukken? Zelfs rechters en advocaten vliegen de gordijnen in, want om het helemààl makkelijk te maken voor de criminelen, moet de beslissing tot ‘deal’ van de parketten uitgaan en heeft de rechter er eigenlijk niks meer in de pap te brokken!

En nu heb ik wel het grootste vertrouwen in parketten en procureurs, maar hoelang zal dat nog duren? De meeste mensen zijn omkoopbaar! En de verleiding kan soms héél groot zijn! En als ze niét omkoopbaar zijn bestaat er nog altijd zoiets als bedreiging!

De minister van justitie zou eigenlijk de strengste persoon van het land behoren te zijn. En wie zien we op dat postje neerstrijken? Een lief tortelduifje dat net zo goed nonneke was geworden! Dan was ze misschien ook nog heilig verklaard na haar dood. Maar het ministeresje meent het toch allemaal zo goed voor die arme ‘rijke’ crimineeltjes!

Laat dat kind maar eens een jaar dienst doen bij de politie. Ze zou wel anders gaan kwelen. En eigenlijk zou dat moéten als je als minister van justitie wilt weten waarmee je bezig bent! Want pas dàn leer je wat er allemaal kan schuilgaan achter schone schijn en innemende leugentaal! Dan weet je dat een vermanend vingertje maar werkt tot je de hoek om bent.

Tja, na de decadentie van zowat alles kon het wel niet anders of ook justitie ging mee die trend volgen. De laatste ‘intellectuele’ verdedigingslinie tegen criminaliteit is dus ook al gesneuveld! Blijft enkel nog over de eerstelijnshulp: de politie. Die moet dan maar de kolen uit het vuur halen, maar hoe de drommel moet dié nog gemotiveerd worden om lijf en leden te wagen in een dergelijk gecorruptioneerd systeem?

Mensen, burgers, landgenoten, sluit jullie deuren en vensters op dubbel slot! Want waar je dat vroeger enkel maar voor een onnozele parkeerovertreding kon, kunnen nu ook miljoenendiefstallen met een ‘minnelijke schikking’ worden afgekocht… met een deel van de opbrengst van de gestolen goederen natuurlijk!

O ja… eerlijkheidshalve moet ik er aan toevoegen dat die idioten toch nog niet helemààl idioot zijn! Ze hebben namelijk voorwaar een veiligheid ingebouwd: je kunt enkel maar een minnelijke schikking krijgen als je eerst alles terugbetaalt aan het slachtoffer, en als dat slachtoffer akkoord gaat!

Slachtoffers zullen natúúrlijk altijd akkoord gaan, als ze niet willen teruggevonden worden met overgesneden keel!

Dat hele minnelijke schikkinggedoe is natuurlijk een lachertje voor de echte criminelen! Want, ook alweer dank zij het lakse beleid, kun je rustig honderden diefstallen plegen alvorens je voor ééntje ervan geklist wordt. En dan is het een makkie om die minnelijke schikking en de vergoeding te betalen met een deel van de negen en negentig andere diefstallen, die niét werden ontdekt of bewezen!

Wat kan het leven toch mooi zijn voor een crimineel! België moet voor hen het paradijs op aarde zijn.

Iemand zal toch ooit eens een boek moeten schrijven dat direct een bestseller zou worden: “Het blunderboek van de moderne regeringen”. In dagboekvorm natuurlijk, want zonder regeringsflaters gaat er geen dag voorbij! Niet moeilijk ook: die kerels hebben totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel en doen maar op. Als het mis loopt is het toch altijd weer de schuld van een ander!

Zijn we dan, in al onze welvaart, tóch een kloteland? Jawel! Een erger apenland dan de gerenommeerde apenlanden! Want dié hebben nooit welvaart gekend. Ons werd het in de schoot geworpen door het noeste werk van onze voorvaderen, en nóg ziet de Wetstraat de mogelijkheid om het allemaal te laten verloederen en naar de bliksem te helpen! Uit te delen aan luiaards en parasieten! En op de koop toe het eigen volk voor racisten te gaan verslijten.

Ooit stond op landverraad de doodstraf…

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (1)

28-05-2012
hallo Willy
het probleem is dat de huidige politiekers geen leiders meer zijn ! de huidige politiekers zijn mediafiguren of postjesuitdelers ! een echte leider zegt : " zo is dat" de huidige politiekers zeggen :"kan dat of mag dat !

28-05-2012 om 21:37 geschreven door johan1944




Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!