Bewust_zijn
mijn levensvisie
11-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gepeupel.
 

 Alvorens iemand mij verwijten naar het hoofd slingert over dat denigrerend woord 'gepeupel', wil ik maar meteen zeggen dat ik mezelf ook onder die noemer reken. Net zoals alle andere mensen die in dit land wel de meerderheid vormen maar toch niks te zeggen hebben, en zich te waardig achten om te gaan janken!

Goed. Nu dit mogelijke misverstand is opgelost kunnen we overgaan tot de dagorde.

Waar ik eigenlijk heen wil is bewijzen dat democratie, hoe mooi het allemaal ook lijkt, niet echt werkt. Zéker niet op lange termijn! En het werkt niet omdat ondanks alle beschaving het gepeupel gewoon gepeupel bleef doorheen de eeuwen! Hoegenaamd niets is veranderd in de menselijke geest sedert de oertijden! We hebben dan wel een hogere technologie, maar die wordt uitgevonden door enkelingen. We hebben beter onderwijs, maar dat brengt wel geleerdheid, maar geen wijsheid! We hebben een (hm) 'betere' wetgeving en betere levensomstandigheden. Maar wat is er wezenlijk veranderd onder ons schedeldak? Niets! Hoegenaamd en goed geweten niets! We blijven maar meehuilen met de wolven in het bos. We blijven eigenbelang maar ver boven algemeen belang stellen. We blijven maar... nou ja... de oermensen die we ooit waren! En dat is dan nog een understatement, want in werkelijkheid gaan we steeds sneller achteruit in de evolutie! De kuddegeest, geleid door een erg twijfelachtige openbare opinie, neemt jaar na jaar toe! Hoe beter de mens het heeft, hoe meer hij gelooft in de kudde in plaats van zich vragen te stellen hoe dit alles kan blijven duren!

Aanleiding tot dit stukje was een documentaire die ik zag op History Channel: "The Third Reich - The Rise". Iedereen zou die documentaire moeten zien en er eventjes goed bij stilstaan hoe één onaanzienlijk mannetje het kon waarmaken het gepeupel van een gans land (schijnbaar) aan zijn kant te krijgen.

Want Hitler heeft NOOIT een stemmenmeerderheid behaald! De meeste Duitsers moésten dat onnozel manneke helemaal niet! Maar hij heeft handig ingespeeld op de kuddegeest van het gepeupel, en zodra hij ondanks alles voldoende stemmen kreeg om kanselier te worden, schromelijk misbruik gemaakt van zijn macht. Misbruik door gewetenloze moorden. Alles wat niet vóór hem was, was tegen hem en moest uit de weg geruimd worden. Zijn eerste vertrouwelingen waren dan ook een legertje van schorremorrie. Regelrecht tuig van de richel. Ze zaaiden dood en verderf, eerst in de in de politieke kringen, en later op de straat.

En toen het gepeupel het doorkreeg was het te laat! Hij had zichzelf al binnen de kortste keren tot Fuhrer uitgeroepen en vrij stemrecht was er niet meer bij! Angst kwam in de plaats! En er was plots nog slechts één partij!

De 'beschaafde' wereld van nu vindt onderandere de holocaust gruwelijk, en haat de toenmalige Duitse bevolking. Maar als je er even goed bij stilstaat: die bevolking had geen keuze! Je had een minderheid die vóór Hitler was, je had een hoop twijfelaars die in het verarmde Duitsland van toen vonden dat het tóch niet slechter meer kon, en je had een meerderheid van fatsoenlijke Duitsers die ofwel zwegen, ofwel in folterkamers belandden!

De beulen in de concentratiekampen? Typisch Duits? Helemaal niet! Dat soort van tuig vind je onder elk volk. Het komt alleen maar niet boven omdat het geen kans krijgt.

Hitler's volgende geniale stap was het oprichten van de Hitlerjugend. Die was VERPLICHT vanaf de leeftijd van 10 jaar. Toen onze huidige Paus werd aangesteld was er tijdelijk enige kritiek omdat hij bij de Hitlerjugend was geweest. Maar dat kon destijds ook niet anders! Het was immers verplicht. En daar werden die onschuldige kinderzieltjes geïndoctrineerd: ze waren in de eerste plaats gehoorzaamheid verschuldigd aan de fuhrer en aan zijn ziekelijke principes. Ouders kwamen pas op de tweede plaats! Wàt een gezinsdrama's zullen daaruit zijn voortgekomen! Verstandige ouders zagen hun kinderen plots de ouderlijke macht helemaal ontglippen en konden er niets tegen ondernemen. Diegenen die het toch probeerden wachtte een gruwelijk lot!

Ook toen Joden open en bloot op straat werden vernederd en zelfs doodgeslagen bleef het gepeupel zwijgen. Uit goedkeuring? Zéker niet! Uit angst? Misschien. Maar de hoofdreden was dat gepeupel altijd al gepeupel was en altijd gepeupel zal blijven! Een zeer beangstigende gedachte trouwens!

Recent, in India, bij die groepsverkrachting, gebeurde iets gelijkaardigs: meer dan een half uur lang lag een verkracht, bloedend en stervend meisje op een drukke straat alvorens iemand er zich mee bemoeide!!! Toen dat eindelijk wél gebeurde was het te laat.

Omdat het nu eenmaal India was? Neen hoor! Het kan net zo goed hiér gebeuren. Gepeupel moeit zich niet graag. Gepeupel houdt er niet van eventueel als getuige te moeten verschijnen op de rechtbank. Gepeupel kijkt altijd weer zwijgend toe. Gepeupel kiest altijd weer de weg van de minste weerstand. En net dààrom is het gepeupel een grote meerderheid, die zich eigenlijk als een onaanzienlijke en minderwaardige minderheid opstelt. Dat gepeupel heeft nog altijd de mentaliteit die we ook in de middeleeuwen zagen:

- Keek zwijgend toe bij gruwelijke openbare martelingen zoals radbraken en andere wansmakelijke perversiteiten.
- Keek zwijgend toe bij openbare verhangingen.
- Keek zwijgend toe hoe heksen werden verbrand.
- Vond dit alles, geïndoctrineerd door een handvol enkelingen, zelfs heel goed en verdiend!

En toch... had dit gepeupel diezelfde meerderheid die ze ook nu nog heeft.

Wat is er dan verdorie mis met de mensheid als enkelingen en minderheden er telkens maar weer in slagen de lakens helemaal naar zich toe te trekken? Zowel vroeger als nu? Zowel in Duitsland, India, Amerika of waar ook ter wereld? Wie of wat is daar schuldig aan? De democratie? Eigenlijk niét, want in de middeleeuwen was er geen democratie! De kuddegeest? Misschien wel, voor een stuk. Maar de hoofdreden, denk ik, ligt bij het individuele egoïsme.

In de middeleeuwen werd niet geprotesteerd om niet zélf slachtoffer te worden.
In het Duitsland van Hitler idem.
In de modernere wereld (zie India) heet het dan weer 'elk voor zich'.

En hier? Nu? In Vlaanderen? Hoe heet het hier? Vooral kuddegeest en egoïsme! Twee kwaliteiten die ooit tot zelfvernietiging zullen leiden.

- Val vadertje staat niet lastig zolang je een uitkeringkje van hem krijgt!
- Zwijg als je ziet hoe vadertje staat jouw mooie centjes kwistig over vreemden verdeelt!
- Huil mee met de wolven in het bos als je in de prooi wilt delen!
- Draai je kap naar de kant van waar de wind voorlopig komt. Zo doe je geen verkoudheid op!
- Zwijg stil als je land wordt verkwanseld aan vreemde culturen. Liever dàt dan te moeten strijden voor je vaderland!
- Let op als je vaderlandsliefde verkondigt! Want dat heet nu racisme en is strafbaar!

Staan we dan zó ver af van de opkomst van het Hitler-Duitsland met zijn verachtelijke censuur? We hebben nog éventjes de boot van de Sharia wet kunnen afwenden. Voor hoe lang?

En ja... er zijn wel buitenbeentjes hoor! Buitenbeentjes die wél hun stem durven verheffen. Maar die trekken, geïndoctrineerd door de openbare opinie, meestal aan het verkeerde touw! Die gaan luid janken om het land nog wat méér te verraden! Zo lang ze zélf maar geen poot moeten uitsteken en na hun vermoeiende gejank weer rustig in hun sociale hangmat kunnen gaan liggen uitrusten!

Of politici dat beseffen? Natúúrlijk beseffen ze dat! Wat dacht je wel? Dat betekent juist hun sterkte! Het gepeupel bespelen zoals het wenst bespeeld te worden. Dat het op die manier naar een bodemloze afgrond wordt geleidt beseft het toch niet!

Maar dat maakt de politici niet uit zolang ze niet zélf in die afgrond geraken, en dat zullen ze ook niet! Zie wereldoorlog twee, waarin het gehele Wetstraatzootje als gediplomeerde angsthazen naar Engeland vluchtte 'met de staart tussen de benen'! Dat Hitler zijn bommen ook tot in Londen zou weten te brengen wisten ze toen nog niet! Maar zodra ze dit doorkregen zullen ze wél hun maatregelen hebben getroffen om ongeschonden uit de strijd te komen! Wees maar gerust!

Ik denk niet dat ze ooit, net als het Londense gepeupel, in de metro's hebben moeten schuilen. Daar zullen ze wel andere en betere oplossingen voor hebben gevonden. Want het hachje van een excellentie is toch wel veel meer waard dan dat van duizenden 'gewone' mensen hé?

Maar ach ja... alle gekheid op een stokje, ik heb er al lang leren mee leven dat het gepeupel gewoon gepeupel blijft, en maar blijft stemmen voor halfbakken en halfgare charmeurs. Ze moeten het maar weten. Misschien verdienen ze ook niet méér!

Democratie blijkt dus op lange termijn niet te werken en zijn eigen ondergang te graven.

Dictatuur werkt al evenmin, want alle macht aan één persoon toevertrouwen is toch wel heel riskant!

Wat dan wél zou werken? Ik zou het echt niet weten! Iets geheel nieuws misschien? Iets dat op logica is gebaseerd? En misschien door een computer geleid in plaats van door mensen? Wie zal het zeggen?

Feit is dat het iets zou moeten zijn dat in de eerste plaats aan het algemeen belang van het volk denkt. Iets dus dat nog moet worden uitgevonden. Hier ligt dus nog een heel braakliggend terrein open voor eventuele 'uitvinders'! Het Vlaams Belang komt misschien in de buurt, maar heeft af te rekenen met de negatieve ervaringen van het Hitler-Duitsland. Ervaringen die niemand bereid is zich te laten herhalen. Waarschijnlijk is dat wel de hoofdoorzaak van het feit dat VB maar moeilijk doorbreekt! De erfenis van Hitler staat hiervoor heel erg in de weg. En dat vinden de overige partijen heel erg in hun kraam passen! Daar hebben ze een punt mee om hun onnozel en ondemocratisch cordon sanitaire op een 'humanitaire' manier te verantwoorden!

Met andere woorden: de vloek van Hitler rust nog steeds op elk van ons!

Willy.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt voor de hulp, dokter Ajayi (Ceylan Balain)
        op Globalisatie.
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!