HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met ui en groenteschnitzel

    000179656_001_FRRK031409_200.jpg

    1 kg kruimige aardappels
    2 kleine uien
    4 el olijfolie
    1 pak andijvie a la creme deelblokjes, diepvries 450 gr.
    1 zakje gemalen pittige kaas 150 gr.
    4 groenteschnitzels

    ------------------------------------------------------------

    Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.
    Uien pellen en grof snipperen.
    In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui in ca. 5 minuten glazig fruiten. Andijvie en kaas toevoegen.
    Gerecht door en door verwarmen, regelmatig omscheppen.
    Intussen rest van olie verhitten in grote koekenpan en schnitzels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
    Andijvie, aardappels en schnitzels over vier borden verdelen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met aardappel en spekjes

    000314402_001_FRRK050407_200.jpg

    800 gr. aardappelen
    50 gr. cashewnoten
    1 gele paprika
    50 gr. boter
    4 tartaartjes
    125 gr. magere spekreepjes
    3 el zonnebloemolie
    2 zakken panklare andijvie a 400 gr.

    ------------------------------------------------------

    Aardappels volgens gebruiksaanwijzing koken.
    Cashewnoten grof hakken.
    Paprika schoonmaken en snipperen.
    In koekenpan boter verhitten en tartaartjes in 8 min. rondom bruin en gaarbakken.
    In droge wok spek 1 min. op hoog vuur roerbakken.
    Olie toevoegen en verhitten.
    Paprika bij spek doen en 5 min. roerbakken.
    Andijvie in gedeelten toevoegen en roerbakken tot andijvie is geslonken. Met zout en peper op smaak brengen.
    Tartaartjes uit pan halen en warmhouden.
    Bij bakvet tartaartjes 2 kopjes water schenken en aanbaksels losroeren. Aardappels, tartaartjes en jus over vier borden verdelen.
    Andijvie ernaast scheppen en met cashewnoten bestrooien.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:18 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien minuten stamppot

    000208482_001_FRRK033611_200.jpg

    1 pak aardappelpuree voor stamppot 270 gr. of zelf maken
    600 ml melk
    1 el boter of margarine
    3 pakjes biologische ham a 100 gr.
    1 zak panklare andijvie 400 gr.
    1 zakje worteljulienne 150 gr.
    2 el mosterd

    --------------------------------------------------------

    Puree maken volgens gebruiksaanwijzing met melk en boter.
    Ham in reepjes snijden.
    Andijvie, wortel, ham en mosterd door puree scheppen en door en door verwarmen.
    Op smaak brengen met zout en peper.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Andijvie
    01-10-2013, 10:17 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet met chorizo

    tortillia_10358.jpg?635128117505470000

    1 kg kruimige aardappelen geschild
    5 el olijfolie
    2 uien gesnipperd
    1 pak paprikamix 3 stuks
    150 gr. chorizo in kleine blokjes
    4 eieren losgeklopt
    2 el honing
    1 pak zuurkool panklaar

    --------------------------------------------------------------

    Snijd de aardappelen in plakjes van 0.5 cm. Verhit de helft van de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelen en uien op middelhoog vuur in ca. 10 min. gaar. Schep regelmatig om en zorg dat de aardappelen en uien niet kleuren. Snijd de groene paprika in kleine blokjes, voeg deze na 10 min. samen met de chorizo toe aan de aardappelen en roer goed door. Voeg na nog 10 min. de eieren toe en verspreid deze over het mengsel. Leg een deksel op de pan en bak de aardappelomelet op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Verhit ondertussen de resterende olie in een hapjespan, snijd de rode en gele paprika in dunne repen en bak ze 5 min. Voeg de honing en zuurkool toe en naar smaak zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten 15 min. Keer de aardappelomelet om op een grote plank en snijd hem in punten. Verdeel over vier borden en schep de zuurkool ernaast.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    01-10-2013, 10:16 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkrokantjes

    1652.jpg

    1 kg aardappels, vastkokers
    100 gr. witbroodkruim
    50 gr. parmezaanse kaas (liefst versgeraspt)
    1 tl chili/paprikapoeder
    2 eieren
    frituurolie

    ---------------------------------------------------------

    Boen de aardappels met schil schoon en snijd ze in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in ca. 12 minuten net gaar. Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier. Meng het fijngemaakte broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord. Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord. Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn. Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Variatie: In plaats van aardappelschijfjes zijn schijfjes knolselderij ook heel lekker.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 23:01 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgoulash met kalkoen

    Aardappelgoulash met kalkoen

    1 kg vastkokende aardappelen geschild, in blokjes
    25 gr. boter of 2 el olijfolie
    1 ui gesnipperd
    2 rode en 1 groene paprika in blokjes
    1 teentje knoflook, gehakt
    500 gr. kalkoenfilet in blokjes
    1 el paprikapoeder
    1 tl oregano of majoraan
    200 ml gezeefde tomaten
    1 tl bouillonpoeder of 1 bouillontablet
    125 ml zure room of yoghurt

    ---------------------------------------------------------

    Kook de aardappels 10 minuten voor. Verhit de boter of olie in een braadpan en bak hierin de ui en alle paprika 3 minuten. Voeg de knoflook toe.

    Schep de kalkoen erdoor en roerbak 5 minuten. Doe dan de aardappels erbij en bak ze 3 minuten mee. Voeg de paprikapoeder, oregano, gezeefde tomaten en bouillonpoeder toe.

    Stoof de goulash met het deksel op de pan circa 15 minuten. Roer het gerecht af en toe om. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Neem van de warmtebron en roer de zure room erdoor.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 23:00 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgehaktschotel

    aardappelgehaktschotel_10_1.1.2_326X580.

    350 gr. voorgekookte aardappelschijfjes
    1 ui
    350 gr. niet-gekruid gehakt
    250 gr. boerensoepgroente
    100 gr. doperwten
    1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
    75 gr. geraspte kaas

    --------------------------------------------------------------

    • Verwarm de grill voor. Kook de aardappelschijfjes beetgaar en snipper de ui.
    • Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de ui, de boerensoepgroente en de doperwten mee. Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
    • Doe de saus in een ovenschaal en dek deze af met de aardappelschijfjes. Bestrooi de schotel met de geraspte kaas en zet deze onder de hete grill tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:59 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met gehaktvulling

    aardappelen_in_de_schil_met_gehaktvullin

    8 grote aardappels
    250 gr. champignons
    150 gr. wortel
    350 gr. niet-gekruid gehakt
    1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Gehaktschotel
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------------------

    • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 185 °C, gasovenstand 6). Kook de aardappels 15 minuten in de schil en hol ze uit. Snijd de champignons in plakjes en de wortel in kleine stukjes.
    • Bak het gehakt zonder olie of margarine rul en bruin. Bak de gesneden groenten even mee.
    • Voeg 350 ml water en de inhoud van het zakje Knorr Mix toe. Breng de saus al roerend aan de kook, zet het vuur laag en laat alles nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken.
    • Vul de aardappels royaal met de saus en bestrooi ze met de geraspte kaas. Doe ze over in een ovenschaal en zet deze in de hete oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:58 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    1 kg aardappelen
    1 ei
    1 dl melk
    2 eidooiers
    peper
    snufje nootmuskaat
    bloem
    zout
    broodkruim
    frituurvet

    -------------------------------------------------

    Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze daarna fijn.
    Meng de koude melk erdoor, met daarop gevolg de eidooiers, nootmuskaat en peper.


    Laat de massa koud worden en opstijven.
    Maak er vervolgens kleine kroketten van.
    Wentel de kroketten eerst door bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatst door het droge broodkruim.


    Schud het overtollige kruim eraf.
    Bak de kroketten in heet frituurvet tot ze een goudbruine kleur hebben.
    Laat de kroketten uitlekken en dien ze daarna op.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    30-09-2013, 22:57 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club



    Iedere dag komen hier heerlijke recepten te staan mét plaatjes erbij.
    Deze recepten zijn voor 4 personen.
    Ik heb toestemming om deze recepten te plaatsen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    30-09-2013, 22:54 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!