Nordic Walking&Wandelen
Inhoud blog
  • Gezondheidswandeling 12 mei 2023 Domein Roosendael
  • Sint Bernardusabdij Hemiksem 12 juni 2022
  • Wandeling te Herenthout 24 oktober 2021
  • Indian Summer Sunday 19/09/2021
  • Sunny Sunday Walking 4 oktober 2020

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    A.T.B.de Natuurvrienden afd:Edegem-Mortsel
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fazant-Torquatus 29/01/09
    Deze  winter hebben we heel wat eigenaardige vogels in onze tuin gehad.
    Voor het ogenblik zit er één fazant in de tuin en dit sedert meer dan drie weken,erg tam dier is ook gewoon aan mensen dit merkt men.
    Als ik roep"Pipo" dan komt hij onmiddelijk af,geef hem dan ook voedsel zoals de andere vogels in de tuin.
    De fazant broedt in oorspronkelijk wilde staat Kaukasus en ten noordwesten van Kaspische Zee;hoofdverspreidingsgebied in China.
    In grote delen van Europa uit kweek gezet als jachtvogel,in open terrein,aangeplant van naaldbomen,grote tuinen etc.
    Standvogel;roest in bomen,soms in riet.Voedsel bestaat uit plantaardig materiaal en insecten.
    Herkenning:onmiskenbaar,met lange,bruine,gebandeerde staart,bruin lichaam met donkere vlekken en schubben,donkere kop met groenzwarte en paarse glans,en naakte rode gezichtshuid.
    In Europa tal van mengvormen tussen ondersoort(torquata-China) met smalle witte halsband en grijze stuit.
    Geluid:Alarmroep,vaak bij opvliegen,reeks schrille,hese klanken met klemtoon op eerste lettergreep,KU-tuk KU-tuk...vaak afnemend in geluidssterkte.
    Het is heel aangenaam als men buiten kijkt,alle vogels pikken aan de granen,de mezen hangen aan hun bolletje te pikken,den Pipo loopt trots door heel dit vogel paradijs.

    Sportieve groeten
    MariettePICT0707.jpg picture by Edit_Lazlo   PIPO -Fazant

    29-01-2009, 21:28 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westmalle"Trappistenpad"18/01/09
    PICT0702.jpg picture by Edit_Lazlowim1.jpg picture by Edit_Lazlo Kijk goed Wim komt piepen.
    Mariette

    18-01-2009, 21:45 geschreven door Mariette

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westmalle"Trappistenpad"18/01/09
    getimagewim2.jpg picture by Edit_LazloPICT0698.jpg Westmalle 18/1/09 picture by Edit_Lazlo  Mariette

    18-01-2009, 21:42 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westmalle"Trappistenpad"18/01/09
    Vandaag was het onze eerste wandeling van het nieuwe jaar,de tocht was naar Westmalle met als gids:Wim&Alida.
    Het weer was niet zo schitterend,maar we gingen toch van de natuur genieten.
    De wandeling starte aan de dreef die naar de hoofdingang van de abdij leidt.
    De abdij van Westmalle,gesticht in 1794,maakt deel uit van de Cisterciënzers van de strikte Observantie,maar is vooral bekend als abdij van de trappisten van Westmalle.
    Links in de weide zien we de St Bernardskapel die in 1947 werd opgericht door de abdij uit dankbaarheid,omdat ze tijdens de voorbije oorlog gespaard bleven van het oorlogsgeweld.
    Inderdaad,op 25/8/1942 storte op die plaats een Lancaster bommenwerper neer.Een 2e toestel onderging hetzelfde lot op 31/08/1943 en storte neer in de bosjes tegenover de brouwerij.
    We wandelen voorbij de hoofdingang van de Trappistenabdij.Tot het complex behoren,naast de klooostergebouwen,ook een hoeve,een kaasmakerij en de alomgekende brouwerij.
    We wandelen verder en komen zo aan"Lizzy marsely",een vroeger kuuroord voor tuberculosepatiënten.Nu is het rust-en verzorgingstehuis"De Dennen" er gevestigd.
    Verder op de wandeling komen we voorbij het Bedevaartsoord"Drieboomkensberg".
    Nadien komen we op de Heidemolenbaan.De sportievelingen kunnen hun conditie testen op de Fit-o-meter.
    Juist buiten het bos staat rechts een stenen kruik op de plaats waar in 1964 een amazone het leven liet.
    Uiteindelijk komen we weer langs de dreef van de hoofdingang van de abdij,terug naar ons vertrekpunt.
    Het was echt de moeite waard om deze prachtige wandeling te doen,onze afstand was 8 km,het aantal deelnemers was 20.
    We hebben in Westmalle nog een leuke taverne bezocht,waar het streekbier goed in smaak viel,er werd nog gezellig nagepraat over onze avonturen met één van de"Daltons".
    Hartelijke dank voor jullie inzet en uitleg op stap te Westmalle met Wim en Alida.

    Sportieve groeten
    Mariette

    18-01-2009, 21:41 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paapje (Saxicola Rubetra) 8/01/09
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinds één week zitten er zelzame vogels in onze tuin,dus alle mogelijke boeken geraadpleegd en nauwkeurig kijken naar de kleuren en tekeningen juist zijn.
    Dacht eerst aan een super groot"Roodborstje",maar dit was niet het geval,dit vogeltje is ongeveer 12 cm groot en is iets anders gekleurd.
    Eindelijk kwam ik er achter het is een"Paapje",er zijn momenteel 4 exemplaren in onze tuin waar ze voldoende voedsel vinden.
    De Paap,zoals men dit parmantige vogeltje tegenwoordig wil noemen,moet als broedvogel worden gezocht in kruidenrijke vegetaties met geringe begroeing van struiken en bomen.
    Daarom zijn ze bij ons aangewezen op vochtige duinvalleien,kruidenrijke gras-en hooilanden,braakliggende terreintjes of open kapvlakten.
    Het paapje staat op de Rode Lijst vanwege de sterke afname van het aantal broedparen en het steeds verder inkrimpen van het broedareaal.
    De belangrijkste-oorzaken voor de enorme afname van het paapje zijn:Het omzetten van hooiland in gras-of maisland,de verdroging van voorheen vochtige graslanden en steeds vroegere eerste maaidatum van hooiland.Verruiging en verdroging spelen ook een rol in het deels ongeschikt worden van heide en duingebieden.
    Wat het grasland betreft lijkt dat alleen mogelijk bij ecologische boeren;in moderne produktiegraslanden zijn geen aanpassingen te bedenken om het paapje-en de levensgemeenschap waar hij voor staat-te doen terugkeren.
    In duinen,heide en hoogvenen is het paapje gebaat bij een beheer dat diversiteit van de vegetatiestructuur bevordert.
    Meestal overwintert het paapje in Afrika,maar dit jaar zitten ze in de tuin bij ons.

    Sportieve groeten

    08-01-2009, 21:00 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Haasdonk 14/12/08
    Alhoewel onze wandeling vandaag hoofdzakelijk plaats vindt in Haasdonk vertrekken we toch in Sint Niklaas.We hebben afgesproken op de parking van het recreatieoord De Ster,kant restaurant"De Houtmuis".gezien de aard van de wandeling en het vroeg donker is vertrekken reeds voorzien om 13.30uur.Met slechts 9 moedigen,vertrekken we via de Lange rek straat(wat is een naam)in een gezapig tempo langs het jeugd-en verblijfscentrum Hywijck,even verder wandelen we voorbij de Heikapel.Deze kapel bestond reeds voor 1778.Ze werd hersteld en vergroot in 1779 in renaissancestijl.De kapel is opgedragen aan O.L.Vrouw.Tijdens de Franse Revolutie bleef ze gespaard van verwoestingen en plunderingen.In 1937 werden de nabijgelegen kappelletjes van O.L.Vrouw van 7 Weeën ingewijd.
    Een paar honderd meter verder slaan we rechts in en nemen een kleine wegel de bossen in om na enkele km uit te komen in de vallei van de Barbierbeek.De Barbierbeek ontspringt in Sint niklaas en mondt uit in de Schelde ten noordoosten van Bazel.We nemen de tijd om enkele foto's te maken van dit bijzondere verrassend golvend landschap.De Sint Amelbergakapel,genoemd naar de gelijknamige heilige,is één van de vele kapelletjes van Sint Amelbergaommegang en toegewijd aan de patrones van Temse.Op tweede Pinksterdag heeft vanuit Temse ter ere van de patroonheilige de wegom"plaats:een 25 km lange tocht van Haasdonk".
    Iets verder slaan we rechts in richting het "Fort van Haasdonk".Ook hier worden uitgebreid foto's genomen van deze toch wel bijzondere omgeving.Het fort van Haasdonk is een omwald fort en maakt deel uit van de 19 de eeuwse forten gordel rond Antwerpen.Het fort herbergt een belangrijke vleermuiskolonie en daarom niet toegankelijk voor het publiek.
    We volgen onze weg via een antieke kasseiweg en nog wat modderpaadjes om iets voorbij de helft van onze tocht Taverne restaurant"de Veehandel" te bereiken,we zijn ondertussen op het grondgebied van temse.Hoog tijd voor een tank en plasstop in deze sympathieke plaats.
    Even verder wandelen we voorbij de kapel van O.L.Vrouw in nood.Dit is toch wel een bijzondere kapel,in de Liber Moralis der kerken van 1684 lezen we daarover:
    De kapel werd dit jaar gesticht op de wijk de Bank.Enige stenen die van de herstelling der kerk nog overgebleven waren zijn er aan gebruikt.Zeker inwoners van Sint Niklaas hadden buiten ons weten een boomkapelletje gehangen aan den eik die op het kruispunt der drijstraat stond.Zulks leidde tot het opbouwen der bidplaats.In gemeld jaar werd ik ziek en zelfs zeer fel.Binnen de slapelooze nachten die mij veel pijn verduren,beloof ik op de gemelde plaats een kapel ter ere van O.L.Vrouw ter nood te laten bouwen,indien de genezing mocht invallen.Het duurde niet lang of ik was hersteld.Ik heb toen de kapel laten bouwen die 30 pond Vlaamschkost.
    Even verder slaan we weer rechts af,we lopen nu even op het grondgebied van Beveren,en lopen verder via bijna onvindbare maar oh zo mooie bospaadjes.
    Uiteindelijk komen we weer bij"De Ster",we wandelen nu dwars door dit prachtige rustgevende domein om uiteindelijk aan te komen bij"de Houtmuis" waar we onze vermoeide benen rust gunnen en bij een heerlijk drankje,nog nagenieten van deze toch wel verrassende tocht.
    De thuisblijvers hadden weeral ongelijk!
    Volgens de gps van Wim liepen we 11 km.
    Sportieve groetjes van Theo en Frie

    15-12-2008, 21:26 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Haasdonk 14/12/08
    Haasdonk011.jpg picture by Edit_LazloHaasdonk006.jpg picture by Edit_Lazlo foto's Theo en Frie

    15-12-2008, 19:10 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Haasdonk 14/12/08
    Haasdonk002.jpg picture by Edit_LazloHaasdonk004.jpg picture by Edit_Lazlo Foto's Theo en Frie

    15-12-2008, 19:08 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkenburg"Kerstmarkt" 10 december 2008
    PC100305.jpg picture by Edit_LazloPC100301.jpg picture by Edit_Lazlo Foto's van José

    11-12-2008, 21:34 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkenburg"Kerstmarkt" 10 december 2008
    PC100297.jpg picture by Edit_LazloPC100295.jpg picture by Edit_Lazlo Mariette

    11-12-2008, 21:32 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkenburg"Kerstmarkt" 10 december 2008
    PC100292.jpg picture by Edit_LazloPC100291.jpg Valkenburg 10/12/08 picture by Edit_Lazlo Mariette

    11-12-2008, 21:29 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valkenburg

    Onze afspraak voor de kerstmarkt te Valkenburg hadden wij gezet op woensdag 10 december,wegens extra optredens"kerst animatie".Dus zoals afgesproken een bezoek aan de kerstmarkt in de grot,maar wie weet nu dat daar twee grotten zijn -die kerstmarkt houden!Wel wij gingen de "gemeentelijke grot"binnen,eens daar binnen voelde men een aangename warmte met ongeveer een temperatuur van 12 graden.Het was gezellig daar rond te dwalen van het een naar het andere kraampje overal even knus een echte kerst sfeer heerste daar.Maar het verwonderde ons dat wij niemand van onze groep hadden gezien,zijn die al buiten!Uiteindelijk hadden wij onze toer afgerond binnen,en was het tijd om het stadje Valkenburg ook eens nader te bekijken,gingen richting centrum met zijn gezellige winkels,restaurants (verwarmde terrasjes) ,de rivier de Geul en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg.Uit deze gezellige straatjes konden we een blik werpen op Kasteelrüine die daar stond te pronken bij zonsondergang.Toen stapten wij richting Theodoor Dorreplein om daar het optreden van Professor Fackenstein te kijken,en plots zagen wij de rest van de groep verschijnen,met alwel waar waren jullie !Alwel in de grot,wij ook!Maar hoe kan dat nu de kaartjes van de grotten kwamen boven en gingen kijken,op het ene stond:"Fluwelengrot",en de andere stond:"Gemeentegrot" ,dus eindelijk was het raadsel opgelost er zijn twee grotten in Valkenburg,ieder zijn kerstmarkten.Het was al vrij laat geworden en onze maag begon te protesteren dus met heel de groep een restaurant binnen,om daar een dagmenu te nemen.Na ons eten trokken we terug naar buiten voor de"Christmas Parade" te bewonderen vanop het verwarmde terras,kon men heel het spektakel met praalwagens,dansers en de ambiance zat er flink in ondanks de koude temperatuur.
    Valkenburg aan de Geul,de gloed van de mergelsteen verwarmt het sfeervolle Valkenburg,hierdoor is een bezoek aan het mergelstadje altijd een succes.
    Rond 20.15 uur hadden wij besloten om stilaan terug te keren want nog een flink stuk te rijden naar Antwerpen.
    Het was inderdaad een bezoek waard Valkenburg met hun Kerstmarkten in twee grotten.

    Sportieve groeten
    Mariette

    11-12-2008, 00:00 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geel"Stegentocht" 7 december 2008
    PICT0693.jpg picture by Edit_LazloPICT0694.jpg picture by Edit_Lazlo Mariette

    07-12-2008, 22:20 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geel"Stegentocht" 7 december 2008
    PICT0690.jpg picture by Edit_LazloPICT0689.jpg picture by Edit_Lazlo  Mariette

    07-12-2008, 22:19 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geel"Stegentocht" 7 december 2008
    PICT0685.jpg picture by Edit_LazloPICT0681.jpg Geel"Stegentocht" picture by Edit_Lazlo  Mariette

    07-12-2008, 22:17 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geel"Stegentocht" 7 december 2008
    Een culturele trip te Geel met stadsgids,de afspraak was voorzien om 14.00uur.
    DE opkomst was goed 17 deelnemers van onze groep,verder nog veel andere mensen die van de gelegenheid gebruik maakte.
    Kregen op de Markt een kort overzicht van beide stadsgidsen wat het juist inhouden deze tocht door de stegen van Geel,met op de achtergrond de Sint-Amandskerk.Er waren twee groepen de ene ging achter de kerk richting park en de andere gingen de andere zijde uit en die liepen tegen de klok in.
    Liepen door de stegen met als naam Schoolsteeg en telkens kregen we een goede uitleg van onze gids,hoe het vroeger eraan toe ging,dan kwamen wij in een klein park waar een oude boomstronk een beeldhouwwerk was gemaakt uit dit hout.Verder was daar een vijver en grachten met de nodige eenden en kippen die lustig rond tippelde,ook een zeer oude plataan met een enorme omvang van stam ja die stond daar al zeer lang.Van daar ging het van steeg in en uit en zeer kleine huisjes die in de loop van de jaren gerenoveerd zijn maar toch piep klein,wat ook opviel waren d egrote tuinen die verscholen waren in die stegen.Nu gingen we verder richting Sint-Dimpnakerk een kerk uit de 14de eeuw,er bevindt zich ook een praalgraf van de familie De Merode.De gids gaf ons veel uitleg alsook leuke anekdotes,zoals de Kolonie Geel bekend staat.
    Vroeger en nu,ooit stond deze stad model voor de verzorging van dit unieke project van geesteszieken in de gezinsverpleging.
    We zetten onze weg verder richting Gasthuismuseum Sint-Dimpna recent gerenoveerde gebouwen,daar stonden wij ook vol bewondering voor ,de laatste zonnestralen vielen op de gebouwen net of het met goud was bewerkt.
    het was vrij laat geworden en stapten terug naar de Markt met nog een blik te werpen op het standbeeld voor de kerk brengt hulde aan de gezinsverpleging.
    Daar namen wij afscheid van onze sympathieke gids,om vervolgens naar een leuke taverne te gaan op de markt want we hadden dorst en kou gekregen,dus trokken het Forum binnen en daar werd ook het streekbier besteld"Zeunt",een Geels volmout bier van hoge gisting.
    Na dit gezellig bezoekje aan het Forum,hebben wij nog genoten van het prachtig verlichte Markt plein,het was in één woord geweldig deze unieke Stegentocht te Geel.

    Sportieve groeten
    Mariette

    07-12-2008, 22:15 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig samenzijn 22 november 2008




    23-11-2008, 21:29 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig samenzijn 22 november 2008




    23-11-2008, 21:25 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig samenzijn 22 november 2008




    23-11-2008, 21:23 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig samenzijn 22 november 2008
    Ons eerst gezellig samenzijn dat we hielden was werkelijk een succes.
    Twee dagen werd er gewerkt in de keuken,grote potten om alles te bereiden voor 25 personen die in geschreven waren.Ook de tafel versieringen werd tot in de puntjes verzorgd door José en Klaar.
    Theo en Frie op hun beurt zorgde voor het fotomateriaal dat we het afgelopen jaar hadden gedaan,het waren een twintig tal uitstappen.Dit konden we die avond bewonderen via computer gestuurde digitale beelden en beamer op groot diascherm(doorlopende projectie).
    Rond 19 uur begonnen we aan het aperitief met allerlei hapjes men kon van het ene ronde punt naar het andere wandelen zo kreeg je verschillende hapjes te proeven met de nodige dip-sausjes.
    Rond 20 uur konden we aan de mooi versierde tafels plaats nemen en kon men heerlijke spaghetti eten met speciale groentensaus en vleessaus de overheerlijke kazen parmezan en pecorino en niet te vergeten pestosaus,dit geheel streelde onze smaakpapillen en een Chianti wijntje bij.
    Tijdens ons diner konden we genieten van de beelden achter ons die doorlopend konden bekken worden.Er werden vele herinneringen opgehaald van de voorbije wandelingen in de prachtige natuurgebieden en de avontuurlijke belevenissen dat we hadden mee gemaakt.OOk ons eerste weekend in De Panne daar werd duchtig over gesproken de ene leert de andere kennen,maken afspraken ga jij ook mee de volgende maal!En zo word duidelijk onderling al afgesproken voor de volgende uitstap dit brengt mensen dichter bij elkaar om op zondag er eens op uit te trekken in team verband.Uiteindelijk was het moment van het dessert aangebroken,cremè glacé met frambozencoulis,plus één stukje marsepein(bedankt Wim en Alida),dat is ook niet slecht hé!
    Maar van al dat eten is er ook afwas(bergen hoog),daar hebben zich een groot aantal dames zich flink ingezet en heel dat pakket netjes opgeruimd,met het nodige getater en giebelen in de keuken de zeepbellen vlogen overal rond(ze hadden plezier),het was precies of een cleaning team was voorbij gepasseerd.
    Na onze koffie en thee pauze en gezelligheid binnen ons club lokaal,ging iedereen tevreden huiswaarts,door de koude tempratuur en ijzel en lichte sneeuwval moesten wij nog effen de auto's sneeuw vrij maken.
    Het was een geslaagde ontmoetingsavond van onze wandelaars en nordickers.

    Sportieve groeten
    Mariette

    23-11-2008, 21:21 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/05-14/05 2023
  • 13/06-19/06 2022
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 25/11-01/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 19/11-25/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!