De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen
Speculaasjes -------------- voor circa 30 koekjes ------------------------ 150 g zelfrijzend bakmeel 75 g lichtbruine bastardsuiker 2 eetl speculaaskruiden 1/2 theel zout 100 g koude boter,in blokjes scheutje melk bloem om te bestuiven
bakpapier speculaasplank of platte schaal
voorbereiden: verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.
Bereiden --------- Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.
BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)