Inhoud blog
  • Soep van zoete aardappel met taleggiokaas
  • lekker stoofpotje
  • Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
  • weekmenu
  • filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Welkom op mijn blog!
    Archief
  • Alle berichten
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    voedsel

    23-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamicosiroop
    Panini met peer,ham,basilicum,blauwe kaas en balsamiosiroop
    --------------------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    4 panini-of pittabroodjes
    2 peren,gewassen en in plakjes gesneden
    120 g gerookte ham
    1 bosje basilicum,de blaadjes geplukt
    100 g blauwe kaas
    balsamicosiroop
    BEREIDING
    --------------
    Vul de broodjes met de ham,kaas,peren en basillicum en rooster ze in een croquemachine (of in een grillpan) gedurende 3 à 5 minuten.Serveer met de balsamicosiroop.

    23-01-2008 om 10:27 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekmenu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen <iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=221" scrolling="no"></iframe>


    gelieve te klikken op:http://www.kanaal50.be/Tv/Dieet_gezond_eten_lekker/Gerechten/

    16-01-2008 om 08:55 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje bekijken roodbaars geliev te klikken op www/
    Klik op de afbeelding om de link te volgen video bekijken<iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=227" scrolling="no"></iframe>

    09-01-2008 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klikken op de tek<iframe width="636" height="381" src="http://www.kanaal50.be/embed_video.php?videoID=148" scrolling="no"></iframe>st  en dan zie je de video

    08-01-2008 om 16:53 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje met salie en gekarameliseerde appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkenshaasje met salie en gekarameliseerde appel
    ----------------------------------------------------
    De 4 basisingrediênten
    ------------------------
    varkenshaasje-salie -appel-Luikse siroop
    Ingrediënten
    -------------
    600 g varkenshaasje,2 handjes salieblaadjes,2 grote appels,geschid en in schijfjes,2 volle el Luikse siroop,4 el balsamicoazijn,50 g boter,olijfolie,zout en peper

    Bereiding
    ----------
    Pureer de salie met 6 dl olijfolie en kruid met zout en peper.Wrijf de varkenshaasjes hiermee in en laat ze gedurende minstens 20 minuten marineren.Bak de haasjes aan beide kanten a&an in olijfolie aan,leg ze in een ovenschaal en laat ze ca. 8 min garen in een voorverwarmde oven op 180 °c.
    Neem ze uit de schaal en laat ze ca. 5 min.rusten op een warme plek en snijd ze in plakjes.
    Bak de appelschijfjes in boter,karameliseer met de stroop en voeg dan de balsamicoazijn toe.
    Serveer met gebakken aardappeltjes of rijst.

    08-01-2008 om 16:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pasta met courgettelinten,gorgonzola en bieslook.
    --------------------------------------------------
    4 basisingrediënten
    --------------------
    pasta, courgettes,gorgonzola,bieslook

    ingrediënten 4 pers
    -------------------
    300  gpasta (naar keuz),3 courgettes,met de dunschiller lange linten gemaat en die in dunne reepjes gesneden,3 el olijfolie,150 g gorgonzola,scheutje melk of room, een half bosje bieslook,gesnipperd ,zout en peper

    Bereiding.
    -----------
    Fruit de courgette in de olijfolie zachtjes gaar.Kruid met zout en peper.Voeg de gorgonzola toe en laat die gedeeltelijk smelten onder de courgette.Voeg melk of room to en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking,giet hem af en laat uitlekken.Voeg de pasta bij de courgette in de pan,meng goed door elkaar,neem van het vuur en serveer met gesnipperde bieslook.

    08-01-2008 om 16:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken aubergine met mozzarella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebakken aubergine met mozzarella
    ------------------------------------
    4 ingrediënten
    --------------
    aubergines,parmezaanse kaas,mozzarella,pijnboompitten

    Ingrediënten
    -------------
    2 aubergines,grof zeezout,1 kopje bloem,2 eieren,5 el paneermeel,2 el verse parmezaansekaas,fijgeraspt,2 el pijnboompitten,fijngehakt,350 g mozzarellakaas in dunne plakjes gesneden,olijfolie

    Bereiding
    ----------
    Snijd de aubergine in dunne plakken,bestrooi ze ruim met zeezout e laat ze 15 'a 30 min. in een vergiet rusten tot ze zweten.Spoel ze grondig af en dep goed droog.
    Leg een plakje mozzarellakaas tussen 2 plakjes aubergine.
    Meng het paneermeel met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.Klop de eieren los.Wentel de auberginesandwich in de bloem,vervolgens in de eieren en ten slotte in het paneermeelmengsel.Bak de pakjes in hete olijfolie aan beide kanten goudbruin.Laat nog 6 'a 10 min. verder garen in een voorverwarmde oven op 180 °C.

    08-01-2008 om 15:26 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste wensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle bloggers brengen we onze beste wensen over,een goede gezondheid en een jaar van lekkere versnapperingen.
    dit vanwege prinses

    02-01-2008 om 09:42 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parmentiersoep met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Parmentiersoep met grijze garnalen.
    ------------------------------------
    3 dikke aardappelen,2 preien, 1/2 struik witte selder , 1 dikke ui,2  l kippebouillon, 2 dl room, 100 grijze garnalen,boter of olie, peper  en zout.

    1.Schil de aardappelen,spoel de prei en de selder,pel de ui.Snij de groenten in grove stukken.Stoof ze aan in boter of olie.Giet er de kippebouillon bij.Laat 15 minuten koken,tot de groenten gaar zijn.
    2.Mix de soep.Kruid ze naar smaak met peper e zout.
    3.Klop de room lobbig.Verdeel de hete soep over kommetjes of borden.Werk elke portie af met een lepel room en grijze garnaaltjes.

    11-12-2007 om 11:19 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hertengebraad met groentecrumble
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hertengebraad met groentecrumble
    ------------------------------------
    1 hertengebraad van 1,600 kg,boter en olie,peper en zout
    Voor de groentecrumble:
    -------------------------
    12 middelgrote rode aardappelen,500 g wortelen,1/2 knolselder,1 busseltje raapjes,250 g spruitjes (diepvries),250 g schorseneren (diepvries),1 zakje gekookte kastanjes (koelafdeling),50 g koude boter,4 eetlepels paneermeel,4 eetlepels walnoten,grofgehakt,olijfolie,2 takjes verse tijm.
    Voor de saus:
    ---------------
    2 dl wildfond,1 fles donkere trappist,4 eetlepels appel-perensiroop,1 koffielepel ijskoude boter

    1.Kruid het gebraad met peper en zout.
    Leg het in een goed met olie ingevette braadslee.Beleg het met nootjes boter.Zet het 45 minuten in de oven op 180°C.
    2.Boen de aardappelen goed schoon,snij ze (ongeschild) in kwartjes.Schraap de wortelen,snij ze in plakjes.schil de knolselder,snij hem in blokjes.
    3.Doe alle groenten en  kastanjes in een grote ovenschaal,besprenkel met 2 à 3 eetlepels olijfolie.Schep goed om.Dek af met alumiumfolie en zet anderhalf uur in het midden van de oven op 180°C.
    4.Vermeng de afgeriste tijm met het paneermeel,de walnoten en de ijskoude boterblokjes,een mespunt peper en zout.Haal het alumiumfolie weg.Strooi de crumble op de groenten.Zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven op 180°C.
    5.Breng de wildfond aan de kook met de trappist.Laat tot ongeveer de helft inkoken.Voeg er de stroop aan toe.Roer glad en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.Doe er de boter bij en roer met de spatel tot de boter gesmoten is.Kruid naar smaak met peper en zout.
    6.Laat het gebraad 5 minuten rusten voor U het aansnijd,dan blijft het veel sappiger.

    11-12-2007 om 11:04 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met ananas en kurkuma
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    kip met ananas en kurkuma
    ----------------------------
    4 personen
    ------------
    4 kippeborsten
    boter
    1 blikje ananas
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 prei
    gember
    peperoni
    1 eetlepel suiker
    kurkuma
    kerrie
    1 dl witte wijn
    1 dl kippenfond
    maizena
    platte peterselie

    WERKWIJZE
    ---------------
    1.Snijd de kippenborsten in plakjes en bak ze aan in de boter.
    2.Snijd de ananas,de paprika's,de prei,de gember en de peperoni in stukken en voeg bij de kip.
    3.Oversrooi het geheel met de suiker,de kurkuma en de kerrie.
    4.Voeg de witte wijn en de kippenfond toe en laat dit even goed doorkoken.Bind het geheel met wat maizena.
    5.Versier met de platte peterselie en serveer.

    10-12-2007 om 12:18 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-jacobsschelpen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dichtgeschroeiede sint-jacobsschelpen met linzen en tomatensaus met provençaalse kruiden.-----------------------------------------------------------------------
    Voor 4 personen
    -----------------
    100 g linzen
    2 1/2 el olijfolie
    12 -16 grote sint-jacobsschelpen
    zout en versgemalen zwarte peper

    Voor de saus:
    --------------
    7 el extra vergine olijfolie
    4 kleine tenen knoflook
    4 middelgrote trostomaten,ontveld,zonder zaadjes en fijngehakt1/2 tl rozemarijn en tijm,fijngesnedenen door elkaar gehusseld,of flink wat gedroogde Provençaalse kruiden
    2 el rodewijnazijn
    1tl fijne kristalsuiker
    1el vers citroensap
    1 tl peterselie en basilicum,fijngesneden en door elkaar gehusseld.

    Verwarm de saus 2 eetlepels olijfolie en het knoflook in een pannetje opmatig vuur.
    Voeg,zodra het knoflook begint te sissen,de tomaten en de gehusselde
    ozemarijn en tijm of de Provençaalse kruiden toe en laat het geheel 10-12 minuten zachtjes doorkoen tot de saus flink is ingedikt.Kook de azijn en de suiker in een ander pan tot 2 theelepels en roer dit mengsel door de tomatensaus.Breng de saus op smaak met zout en peper en zet hem weg.
    Breng een pan met gezouten water aan de kook (1 theelepel per 600 ml).Voeg de linzen toe en kook ze 15 a 20 minuten tot ze gaar zijn.Giet ze goed af,doe ze terug in de pan en voeg 1/2 eetlepel van de olijfolie en wat zout en peper toe.Dek de pan af en zet hem weg.
    Snijd elke sint-jacobsschelp horizontaal doormidden in twee schijven met de kuit aan één kant.Leg ze in een ondiepe schaal met de overgebleven 2 eetlepeles olijfolie en wat zout en peper,en roer alles door elkaar.
    Voeg voor het voltooien van de tomatensaus de overgebleven 5 eetlepels olijfolie,het citroesap en wat zout en peper toe.Verwarm de saus heel langzaam op laag vuur.Plaats intussen een droge koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur tot hij begint te walmen.Draai het vuur iets omlaag,voeg 1 theelepel olijfolie toe en de helft van de schijfjessint-jacobsschelpen en schroei ze in 1 minuut aan elek kant dicht tot ze goudbruin zijn.Leg ze op een bord en herhaal dit met de overige Sint-jacobsschelpen.
    Verdeel de linzen over vier verwarmde borden en schik hierlangs de sint-jacobsschelpen.
    Roer de gehusselde peterselie met basilicum door de warme tomatensaus en lepel hem over en rondom de sint-jacobsschelpen,en serveer direct.

    03-12-2007 om 13:11 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza vier seizoenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pizza vier seizoenen
    ---------------------
    4 personen
    -------------
    10 tomaten
    2 teentjes knoflook
    olijolie
    2 eetlepels tomatenpuree
    2 eetlepels ketchup
    pizzadeeg
    12 ingelegde artisjokken
    10 champions
    1 rode of groene paprika
    16 ingelegde ansjovissen
    12 olijven
    2 bolletjes mozarella
    8 eetlepels gruyerekaas
    Werkwijze
    -----------
    1.Snijd de tomaten in grove stukken en hak de knoflook.Stoof ze samen in de olijfolie.
    2.Voeg wat water toeen laat sudderen tot het een puree wordt.Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe en doe door een zeef.
    3.Rol het pizzadeeg uit en smeer het in met de tomatensaus.
    4.Snijd de artisjokken,de champignons,de paprika,de ansjovis,de olijven en de mozzarella in stukken.
    5.Beleg telkens een deel van de pizza met de versneden groenten en de mozzarella.Bestrooi met de gruyerekaas.
    6.Breng op smaak met het kruidenmolentje en bak de pizza 10 minuten in een oven van 250°C.

    28-11-2007 om 12:56 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaaseend met spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sinaaseend met spinazie
    ------------------------
    voor 4 personen
    ------------------
    1 fijn gesneden sjalot
    1/4 chilipeper
    gember
    olijfolie
    2 eendenborsten
    2 eetlepels gehakte pinda,s
    1 eetlepel honing
    2 eetlepels sojasaus
    sap van 2 sinaasappelen
    500 g spinazie
    2 lente-uitjes
    Werkwijze
    -----------
    1.Snijd de sjalot en de chilipeper fijn en rasp de gember.Wok eventjes samen.
    2.Snijd de eend in blokjes en bak mee samen met de pinda's,de honing,de sojasaus en het sinaasappelsap.
    3.Laat gaar koken en voeg op het laatte momet wat spinazieblaadjes toe.
    4Bestrooi met de gesnipperde lente-uitjes en serveer.

    28-11-2007 om 12:21 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gestoofde duif met bacon en noten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen gestoofde duif met bacon en noten
    ------------------------------------
    ingrediënten
    -------------
    6 plakken bacon,3 teentjes knoflook,4 duiven, 250 gr veldpaddestoelen,50 gram hazelnoten,50 gram walnoten,300 ml doner bier (herfstbok),1 kopje water,3 laurierbladeren,boter om in te bakken.
    Voorbereiding:
    ---------------
    Hak de noten fijn, snijd de bacon in reepjes.
    Bereidingswijze:
    ----------------
    Bak de bacon met de teentjes knoflook totdat deze beginnen te bruinen in een braadpan.Voeg de duien toe en bruin deze aan alle kanten.Voeg de noten en de paddestoelen toe en laat even doorkoken.
    Voeg het bier,water en laurierbladeren toe en laat 2-2 1/2 stoven.(Het vlees moet van de beenderen loskomen.)

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-11-2007 om 10:17 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groene salade met geitenkaas en walnotendressing
    ----------------------------------------------------
    4 personen
    ------------
    75 g gemengde bladsla
    75 g veldsla
    75 g walnoten,grof gehakt
    1 rode ui,in smalle ringen
    4 plakken zachte geitenkaas (a.300g)
    Voor de dressing:
    ------------------
    75 ml notenolie
    1 theel dijonmosterd
    geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
    1 eetl.citroensap

    Voorbereiden:
    ---------------
    Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden.Leg de helft van de walnoten erop en verdeel de uiringen en geitenkaas erover.

    Bereiden:
    ----------
    Verwarm alle ingrediënten van de dressing met de rest van de walnoten en giet deze over de salade.

    Bereidingstijd:ca.25 minuten

    Tips:vervang de notenolie door olijfolie en voeg een paar takjes verse rozemarijn toe.
    In plaats van geitenkaas is gorgonzola ook lekker.

    11-11-2007 om 12:07 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Varkensrollade en uien en aardappelen met balsamico uit de oven
    ------------------------------------------------------------------
    voor 6 personen
    -----------------
    1.5 kg middelgrote vastkokende aardappelen,geschild en in de lengte in kwarten gesneden,zeezout en zwarte peper uit de molen,olijfolie,200 g boter in blokjes, de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,gehakt,1 bol knoflook,in kwarten gesneden of geplet,5 middel grote rode uien,gepeld en in kwarten,3.5 dl goedkope balsamicoazijn.
    Voor het varkensvlees
    ----------------------
    de blaadjes van een bosje verse rozemarijn,fijngehakt,2 eetlepels versgemalen venkelzaad,1 varkensrollade van 1.5 kg,liefst scharrelvlees,ontdaan van het vel,het vet ruitvormig ingekerfd,olijfolie,6 tenen knoflook uit de knijper ,1 middelgrote rode ui gepeld en in kwarten,2 stengels bleekselderij,schoongemaakt en gehakt,4 laurierblaadjes,2 wijnglazen witte wijn.

    1.verwarm de oven voor op 200°C(gasoven op 6)Kook de aardappelen +-8 minuten in gezouten kokend water,laat ze uitlekken en doe ze weer in de pan.Hussel ze even om

    2.strooi een handvol gehakte rozemarijnblaadjes op een snijplank,samen met zout,peper en het gemalen venkelzaad.Rol de rollade over de plank,druk de kruiden er goed in.

    3.neem een braadslee waar de rollade precies in past, en zet die met een scheut olijfolie op een matig vuur.Leg de rolade er met het vet naar onderen in en strooi de resterende kruiden op de plank erover.Keer de rollade om als de onerkant licht goudbruin is,en doe de tenen knoflook,de ui,bleekselder en laurierblaadjes erbij.Zet de braadslee een uur onderaan in de voorverwarmde oven en bedruip halverwege de braadtijd met het braadvocht.(De laatste 20 minuten dek je het vlees met vochtig bakpapier af als het bruin wordt).

    4.neem een andere braadslee waar de aardappelen in één laag in passen-en verwarm die op het fornuis voor.Doe er,als hij goed heet is,en paar scheuten olijfolie in, en de boter,rozemarijn en knoflook.Leg de aardappelen in de braadslee en schep ze goed om.Doe er de uitjes en de balsamicoazijn bij en zout en peper naar smaak.Laat de balsamico eers op het fornuis een paar minuen wat inkoken,en zet ze dan +-50 minuten bovenaan in de oven,tot de aardappelen en uien mooi donker,kleverig en krokant zijn.Haal de braadslee halverwege even eruit en schep de inhoud om.

    5.prik na een uur in het vlees.Als er helder sap uit kom,is het klaar;zo niet,laat het dan nog 10 à 15 minuten in de oven.Haal het vlees eruit en laat het 10 minuten op een bord rusten.Giet het meeste vet uit de braadslee en prak de uien en knofook door elkaar.Zet de braadslee op het vuur en giet de witte wijn bij het ui-knoflookmengsel.Laat zachtjes pruttelen tot het voor de helft is ingekookt en shraap alle aanbaksels los.Breng de saus op smaak met zout en peper en zeef hem.Snij het vlees in plakken,serveer met de gebakken uien en aardappelen en schep er de saus over.Heerlijk met wat mooie groene sla of rucola. 

    10-11-2007 om 17:05 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met muskaatdruiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen voor 4 personen

    4 kwartels
    3 cl curaçao
    1dl bruine fond
    200gr ontpitte en gepelde muskaatdruiven

    De kwartels aan de binnenkant met zout en peper bestooien, braden in een gesloten braadkom.Als ze gaar zijn, het aangebakken braadjus losmaken met een mengsel van 3cl curaçao en 1dl bruine fond, er 200 gr muskaatdruiven bijvoegen en alles goed warm opdienen.De saus kan verfijnd worden door op het einde van de baktijd wat verse room toe te voegen

    09-11-2007 om 15:08 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Speculaasjes
    --------------
    voor circa 30 koekjes
    ------------------------
    150 g zelfrijzend bakmeel
    75 g lichtbruine bastardsuiker
    2 eetl speculaaskruiden
    1/2 theel zout
    100 g koude boter,in blokjes
    scheutje melk
    bloem om te bestuiven

    bakpapier
    speculaasplank of platte schaal

    voorbereiden:
    verwarm vlak voor het bakken de oven voor op 150 °C.

    Bereiden
    ---------
    Doe het bakmeel,de bastardsuiker,de speculaaskruiden,het zout en de boter in een kom.Snijd met twee messen alles snel door elkaar.Kneed alles vervolgens met de handen tot een soepel deeg.Voeg eventueel een klein scheutje melk toe.Wikkel de deegbal in huishoudfolie en leg hem een nacht in de koelkast zodat het deeg goed op smaak is.Bestuif de speculaasplank met bloem.Neem een stukje van het deeg en druk het in de vorm van de plank.Verwijder overtollig deeg met een scherp mes.Draai als alle vormpjes zijn gevuld de plank om en laat de speculaasjes eruit vallen.Leg de speculaasjes op een bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de voorverwarmte oven.Laat ze op een platte schaal afkoelen.

    BEREIDINGTIJD:ca.35 minuten (oventijd niet meegerekend)

    04-11-2007 om 09:48 geschreven door prinses

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!