Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met bacon

    1 kg aardappelen
    nootmuskaat
    1 dl melk
    150 gr. dungesneden bacon

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze 10 minuten. Giet ze af en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelplakjes. Bestrooi met een beetje nootmuskaat. Maak de melk warm en giet dit in de ovenschaal bij de aardappelen. Bedek de schaal met baconplakjes. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C. Lekker met kropsla met kaas.

    30-09-2013 om 13:30 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelkroketten

    750 gr. aardappelen
    2 eierdooiers
    1 tl maizena
    nootmuskaat
    1 ei
    50 gr. paneermeel
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze dan af en stamp ze fijn. Laat de puree afkoelen. Klop het ei los. Roer de eidooiers, maïzena, peper en zout door de aardappelpuree. Vorm van dit deeg rolletjes van 2 centimeter dik en 5 centimeter lang. Haal de rolletjes door het los geklopte ei en dan door paneermeel. Laat het frituurvet heet worden en bak hierin de aardappelkroketjes in 3 minuten mooi bruin.


    29-09-2013 om 16:45 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeluitsmijter

    1 kg aardappelen
    220 gr. ham
    8 eieren

    -------------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout bijna gaar. Giet ze dan af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin. Schep dan de hamblokjes, wat peper en zout erdoor. Breek hierboven de eieren, zet de hittebron laag en laat de eieren stollen. Strooi er nog wat peper en zout over. Lekker met sla.

    29-09-2013 om 11:05 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappel-uienpuree
    750 gr. aardappelen
    750 gr. uien
    1 dl melk
    75 gr. geraspte kaas

    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de uien schoon en snipper ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien bruin. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk, peper den nootmuskaat erdoor. Schep de gebakken uien door de aardappelpuree en schep deze in de ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Lekker met verse worst.


    29-09-2013 om 11:00 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpoffertjes

    500 gr. aardappelen
    10 gr. bloem
    2 teentjes knoflook
    5 el olie
    2 uien
    2 eieren
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en rasp ze boven een kom. Pel de uien en knoflookteentjes en hak ze fijn. Roer de uien, knoflook, bloem, eieren, beetje zout en peper door de aardappelen en roer dit tot een deeg. Verhit de olie in de poffertjespan en schep met een lepel wat deeg erin. Druk dit een beetje plat en bak de poffertjes aan beide kanten mooi bruin. Lekker met een hamburger en sla.


    28-09-2013 om 21:52 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappelen
    1 kg aardappelen
    150 gr. geraspte kaas
    2 eieren
    2 dl melk

    --------------------------------------------
    Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag kaas is. Bewaar een klein beetje kaas. Klop de eieren los met de melk, peper en zout en giet dit over de kaas. Strooi er de achter gehouden kaas over.Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met sla.

    28-09-2013 om 19:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet
    1 kg aardappelen
    50 gr. bacon
    6 eieren
    6 el melk
    ----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes. Snij de bacon in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin en gaar. Wel steeds omscheppen. Voeg dan de stukjes bacon en een beetje zout toe. Klop de eieren los met de melk en giet dit over de aardappelen. Laat de eieren op een lage hittebron stollen.

    28-09-2013 om 19:42 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stro-aardappeltjes

    750 gr. aardappelen
    zout
    frituurvet

    --------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en schaaf ze in dunne plakjes (kaasschaaf). Snijd de aardappelen in hele dunne reepjes. Doe de reepjes aardappelen in een schaal met water en veel zout. Laat dit drie kwartier staan , laat ze dan uitlekken en droog ze dan goed af. Verhit de frituurolie en bak hierin de stro-aardappeltjes bruin.

    28-09-2013 om 19:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met boterhamworst
    1 blik boterhamworst
    3 uien
    pakje aardappelpuree voor ovenschotel
    paneermeel

    ---------------------------------------
    Worst in blokjes snijden, ui in stukjes snijden en oven voorverwarmen op 175C. In een beetje margarine de ui en boterhamworst bakken, goed wat peper er over. In een zeef uit laten lekken. Puree maken en de helft in een ingevette ovenschaal doen. Worstmengsel erop en de andere helft van de puree erop bestrooien met paneermeel en vlokjes boter erop (je kunt ook creme fraiche gebruiken door de puree, dan geen paneermeel en boter erop.

    28-09-2013 om 18:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel
    1 1/4 kg gare aardappelen
    1 ui
    200 gr. gehakt
    1 ei
    2 dl yoghurt
    paprikapoeder

    -----------------------------------------

    Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal. Fruit 1 kleingesneden ui in 45 gr. margarine. Voeg 200 gr. gehakt met peper en zout toe en bak dit gaar en rul. Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en dek dit af met de rest van de aardappelen. Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt, peper, zout en paprikapoeder. Giet dit over de aardappelen. Zet de schotel 30 minuten in een hete oven 200C.



     


     

     

     

    28-09-2013 om 18:33 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!