1 kg aardappelen 1 dl melk 1/2 dl koffieroom 1 el mosterd 100 gr. spekblokjes 2 uien 2 teentjes knoflook 400 gr. spinazie
-----------------------------------------------
Was de spinazie en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel
de knoflookteentjes en pers ze uit. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in
een pan met een beetje water en zout gaar. Bak in een grote pan de spekblokjes
uit en voeg dan de uien en knoflook toe. Fruit deze eventjes. Voeg dan de
spinazie toe, bak dit al omschepend mee tot de spinazie begint te slinken. Giet
de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, koffieroom, peper,
nootmuskaat en mosterd door. Schep het spinaziemengsel door de aardappelpuree.
Laat de stampot goed warm worden
1 kg aardappelen nootmuskaat 1 dl melk 450 gr. rundergehakt 3 eieren 50 gr. geraspte kaas paneermeel
------------------------------------------
Leg de spinazie in een ovenschaal en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen,
was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een
steelpan water aan de kook en kook hierin 10 minuten de eieren. Laat ze
schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter
in een pan en bak hierin het gehakt rul. Schep het gehakt door de ontdooide
spinazie, leg dan de plakjes ei erop en strooi dan de geraspte kaas erover. Giet
de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door.
Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschaal, strooi er paneermeel
over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 20 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden.
1 kg aardappelen melk 1 kg verse spinazie 250 gr. spekblokjes 1 ui 1 rode paprika ---------------------------------------- Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Was de spinazie, snijd hem grof en laat hem uitlekken. Maak de ui schoon
en snipper hem. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Bak in een pan de
spekblokjes uit. Voeg de ui en paprika toe en bak deze even mee. Giet de
aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en wat peper toe. Meng de spinazie
en het spek-ui mengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.
1 kg aardappelen 1 dl melk nootmuskaat 750 gr. spinazie 4 eieren 150 gr. ham 100 gr. geraspte kaas
---------------------------------------- Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de
eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de
aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de
spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het
aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat
nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop
de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en
nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal.
Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de
geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van
200 graden.
750 gr. spinazie 25 gr. boter 25 gr. bloem 2,5 dl melk 2 el geraspte kaas 1 ei 400 gr. champignons 1 el boter 1 ui
----------------------------------------- Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze goed uit lekken. Verhit de
boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk.
Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan wat zout, peper en de
geraspte kaas toe. Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Maak de saus
af met een losgeklopt ei. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in
plakjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak
hierin de ui en de champignons goudbruin. Laat de spinazie met het aanhangende
water en wat zout slinken. Snij de spinazie bladeren iets kleiner en laat het
goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de saus en champignon en laat het goed
warm worden. Lekke met een gekookt ei en gekookte aardappelen.