Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziestamppot

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    1/2 dl koffieroom
    1 el mosterd
    100 gr. spekblokjes
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    400 gr. spinazie

    -----------------------------------------------

    Was de spinazie en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Bak in een grote pan de spekblokjes uit en voeg dan de uien en knoflook toe. Fruit deze eventjes. Voeg dan de spinazie toe, bak dit al omschepend mee tot de spinazie begint te slinken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, koffieroom, peper, nootmuskaat en mosterd door. Schep het spinaziemengsel door de aardappelpuree. Laat de stampot goed warm worden

    29-09-2013 om 11:09 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt-spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    nootmuskaat
    1 dl melk
    450 gr. rundergehakt
    3 eieren
    50 gr. geraspte kaas
    paneermeel

    ------------------------------------------

    Leg de spinazie in een ovenschaal en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een steelpan water aan de kook en kook hierin 10 minuten de eieren. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Schep het gehakt door de ontdooide spinazie, leg dan de plakjes ei erop en strooi dan de geraspte kaas erover. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschaal, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:57 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziestamppotje

    1 kg aardappelen
    melk
    1 kg verse spinazie
    250 gr. spekblokjes
    1 ui
    1 rode paprika
    ----------------------------------------
    Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de spinazie, snijd hem grof en laat hem uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de ui en paprika toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en wat peper toe. Meng de spinazie en het spek-ui mengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.

    28-09-2013 om 22:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    750 gr. spinazie
    4 eieren
    150 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------
    Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal. Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


    28-09-2013 om 21:19 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met champignons

    750 gr. spinazie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk
    2 el geraspte kaas
    1 ei
    400 gr. champignons
    1 el boter
    1 ui

    -----------------------------------------
    Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze goed uit lekken. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan wat zout, peper en de geraspte kaas toe. Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Maak de saus af met een losgeklopt ei. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons goudbruin. Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken. Snij de spinazie bladeren iets kleiner en laat het goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de saus en champignon en laat het goed warm worden. Lekke met een gekookt ei en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!