1 kg aardappelen 1 dl melk nootmuskaat 750 gr. spinazie 4 eieren 150 gr. ham 100 gr. geraspte kaas
---------------------------------------- Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de
eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de
aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de
spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het
aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat
nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop
de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en
nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal.
Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de
geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van
200 graden.